hirdetés
Csokimennyország az Andrássy úton – a Ghraoui Csokoládé Manufaktúrában jártunk
... és kóstoltunk is, finomabbnál finomabb luxus-édességeket. Mutatjuk a videót!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 21.


hirdetés

Méregdrága csokik egy luxi-csokiboltban - a Ghraoui Csokoládé Manufaktúrában csupa olyan édességet találni, amelynek minden darabját kézzel készítik, a kakaóbab kiválasztásától egészen a dekorálásig.

A különféle csokikat akár egyesével is össze lehet válogatni, ha minél nagyobb változatosságra vágyunk, de ha egy-egy kockánál többet is szeretnénk hazavinni, nem árt kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlni. Vannak ugyanis olyan különlegességek, amelyeknek kilója több tízezer forintba kerül (mi három darabot hoztunk el, külön-külön zacskókba csomagolva körülbelül 600 forintért).

A névadó Ghraoui család egyébként Szíriából származik, már az 1800-as évek eleje óta kereskednek, de az 1940-es években mutatkoztak be csokoládé-fronton az arab régióban is, azóta pedig hatalmas hírnévre tettek szert. A térségbeli konfliktusok hatására azonban befejezték ottani működésüket, és több mint hetvenéves tudásukat magukkal hozva érkeztek Magyarországra.

Ghraoui termékei kizárólag saját hálózatunkban érhetők el. Üzleteinket a világ egyik legnevesebb belsőépítésze és tervezője, Bruno Moinard álmodta meg.

 

Andrássy út 31.

1061 Budapest, Hungary

+36 1 398 87 91

budapest@ghraouichocolate.com

Hétfő–Szombat

10:00–19:00

Vasárnap: zárva

www.ghraouichocolate.com


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Kisvonaton érkezik a sör az asztalodhoz egy budapesti étteremben
Sör-, vonat- és diorámarajongóknak kötelező a hely!
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter és Szitás Attila - szmo.hu
2019. március 30.



Kisvonat hozza a sört az asztalodhoz, és egy egész minivilág van felépítve az egyik budapesti étteremben, a Keleti Pályaudvar szomszédságában.

A Lakomativ Étterem csak pár hete nyitott a Verseny utca elején, és az első ilyen tematikájú hely hazánkban. A sör pedig az ételekben is komoly szerepet kap.

NÉZZÉTEK MEG a helyszínen készült videónkat:


KÖVESS MINKET:



hirdetés
Tel-Aviv a budapesti bulinegyed közepén: teszteltük az éttermet, ahol Izraelben érezheted magad
A TLV Eatery receptje nagyon egyszerű: a tel-avivi nyári éjszaka hangulatának visszaadása, egy rövid, de vibráló étlappal, és ütős izraeli koktélokkal.
Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 27.



Ha az izraeli konyháról van szó, Budapest nem fukarkodik a témában. A belvárosban egymást érik a humuszbárok, de istenigazából itt meg is áll a történet, ugyanis a kisebb humuszosokon és falafeleseken kívül talán egy-két vérbeli izraeli vendéglátóegység létezik, de azok sem elsősorban éttermek, inkább italozós helyeknek nevezném őket.

Nyitott azonban idén a Dob utcában egy olyan izraeli étterem, ami nemcsak egy konyha, nemcsak egy szórakozóhely, hanem konkrétan Tel-Aviv.

 

A TLV Eatery receptje baromi egyszerű: a tel-avivi nyári éjszaka hangulatának visszaadása, egy rövid, de vibráló étlappal és ütős izraeli koktélokkal.

Az igazán fain dolog ebben pedig az, hogy bár utóbb tudomást szereztem ennek a szándékosságáról, én erre akkor eszméltem rá, amikor beléptem az ajtón, és egyből bevillantak a januári izraeli utunk emlékei.

Sötét miliő, hangos, de mégsem tolakodó technozene, és rengeteg tányér, bennük a fél étlappal. Izraelben kész áldás az éjszaka nyáron: végre nem olvaszt el a nap, a tikkadt szöcskenyáj-feelinget felváltja a lazulás, és az ember végre normálisan meg tud éhezni.

Az itt élők elbújnak árnyékos rejtekeiből, és szinte vágyakoznak arra, hogy több másikkal egy légtérbe zsúfolódjanak, és tökig tolják a technót. A TLV Eateryben minden stimmel, hogy ezt a hangulatot élhessük át.

Mivel gyakorlatilag egy mindent vagy semmit étlapból vállalhatunk magunkba ételeket, ha egy kiadós vacsora gondolata ül a fejünkben, mindenképpen a tálak irányába mozgolódjunk. A kétszemélyes hús- vagy vegatál egy kis körettel megtolva parádés vacsoraélmény lehet.

Ugyanakkor a gigászi grill adta lehetőségeket is érdemes beadni, steakfronton is erős a hely.

Én egy hústálat választottam társamul, amin gyakorlatilag az egész hely esszenciája felvonult. Csirkesaslik, argentín rib eye, báránykebab, egy jó adag humusz, édesköményes frizésaláta, és fattush saláta. Ehhez még egy jókora édesburgonyát is kértem, ami bár nem akar többnek látszani mint ami, mégis baromi jól esett. Rommá sütött, kívül ropogós, belül pedig már-már folyós burgonyát lapátolni epik élmény.

A grillkarfiol is hasonló adottságokkal bírt, ugyanazok a kérdések merültek fel bennem, mint az édesburival kapcsolatban: ez mindig is ilyen jó lehetett volna?

A hústál egyébként elképesztően izgalmas ízekkel van feltöltve, amiben minden halandó talál egy kedvencet, rangsorol, majd neveltetéstől és jellemfejlődéstől függően vagy felváltva kóstolgat, vagy betúrja a püspökfalatot, és kalandozik tovább a tálon úgy, hogy már tudja: semmi nem lesz olyan jó, mint az elején.

Alapvetően ez egy tök klassz élménnyel dúsítja az amúgy sem mindennapi gasztroélményt. A tálon lévő köretek közel-keleti fűszerezése, a menta örök jelenléte csak hatványozza az érzést, ráadásul fontos megjegyeznem, hogy ez a fajta gasztrokultúra a legegészségesebbekhez tartozik a világon, úgyhogy erősen javasolt kemény addikciót kialakítani.

Mivel a beszélgetést kicsit ordibálva lehet eszközölni – főleg ha a hely tele, és általában tele van – érdemes rámenni a koktélokra, hogy olajozottabban működjön a dolog.

Imádom ha egy helyen, úgy tudok nézni a koktéllapra, mint Rákosi a búzára, és azt a flesst, hogy akkor sem tudom, mi van bennük, ha le van írva.

"Aha, az nem tudom mi, ez gondolom az alkohol lehet? Tubi? Olyat mintha ittam volna...LICSI? Ez jó lesz!"

Pontosan ez teszi fel még az i-re a pontot, hogy teljesen elfelejtsük az unalmas vacsora gondolatát is. Valahogy a miliő minden eleme egy fülledt nyári zabálás felé püföl minket, és még le se kell izzadnunk.

Valószínűleg Tel-Avivban ez egy egyszerű, de nagyszerű hely lenne, de a Dob utcában még izgalmasabb hatást kelt, aminek ha belépsz az ajtaján, már pulzál is benned a nem oly távoli kelet annak minden ízével és technójával.

TLV Eatery

1074 Budapest, Dob utca 19.

H-V: 17:00-02:00


KÖVESS MINKET:




hirdetés
A vidék első Sky Wellnesse is Sopronban van! - egy napra való programot gyűjtöttünk össze a városból
Sopronba nem csak a VOLT fesztivál miatt érdemes ellátogatni. Szívesen maradtunk volna akár egy hétre is.
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 09.



Tavasz és Sopron. Remek párosítás. Az éledő természet kirándulni hív az erdőbe, miközben a belvárosi teraszok délutáni, lustálkodós kávézásért kiáltanak. Ha szeretitek a semmittevést, a wellnesst, és fontos, hogy az étterem is izgalmas fogásokat kínáljon, a Hotel Sopront jó szívvel ajánlhatjuk.

A pezsgőfürdő és a szauna náluk rendhagyó módon a legalsó szint helyett a harmadik emeletre került, így olyan panorámát kaptok fürdőzés közben, hogy garantálom, nem sok kedvetek lesz kikecmeregni a jakuzziból...

Azért a jó soproni borokat csak meg kell kóstolni egy finom ebéd vagy vacsora mellett.

Tapasztalataim szerint elég változó, hogy egy hotelnek milyen éttermet sikerül üzemeltetnie, de a Hotel Sopronéba nem csak a kontinentális reggeli miatt érdemes benézni.

Az új tavaszi étlap nagyon friss, nagyon izgalmas. Gyakorlatilag nem találtunk benne hibát.

Sok helyi alapanyaggal dolgoznak, és ízletes, bőséges adagokat kínálnak. A tálalás pedig magáért beszél: ezekre a színekre van szükségünk így tavasszal!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Brutális oldalast kóstoltunk a Hard Rock Caféban
Világhírű művészek relikviái, és óriási adagok – ha amerikai hangulatra vágysz, a Vörösmarty téri hely erősen ajánlott!
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 01.



Hard Rock Cafe neve valószínűleg sokaknak ismerősen cseng, de vajon mindenki tisztában van azzal is, hogy milyen gigantikus és ízletes ételeket lehet itt kóstolni?

Mi oldalast, csirkeszárnyat és fajitát is kóstoltunk, és a desszertnél már az életünkért könyörögtünk...


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x