hirdetés
tavasz-idojaras.jpg

Csodaszép, napos idő lesz a hétvégén

Jövő héten már a 20 fokot is átlépheti a nappali hőmérséklet.
Forrás: Időkép - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására északon, északnyugaton több gomolyfelhő lesz felettünk, csapadék azonban nem érkezik. A nyugati, északnyugati szél az ország északi felén feltámad. Délután 13-17 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Szombaton a gomolyfelhős-napos időben egy-egy jelentéktelen zápor legfeljebb néhol nyugaton fordulhat elő. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban -2, +5, délután 13-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap napos, száraz időre van kilátás, többfelé élénk, keleten időnként erős keleti-északkeleti széllel. Hajnalban északon lehet helyenként gyenge fagy, napközben 13-18 fok valószínű.

Hétfőn, kedden és szerdán is országszerte zavartalan lesz a napsütés. Hétfőn kelet, északkelet kivételével többfelé élénk, erős lehet a déli-délkeleti szél, kedden már kevesebb helyen élénkülhet meg. Egyre melegebb lesz, hét közepére többfelé elérjük, helyenként átlépjük a 20 fokot.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-karmelita.jpg

Zenés videóval ünnepli Orbán Viktor, hogy tíz éve került kormányra

Ma 10 éve, hogy letette esküjét a második Orbán-kormány, ezért idéztek fel pár emlékezetes pillanatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

Úgy döntött Orbán Viktor, hogy megoszt egy videót a Facebookján, amiben összefoglalja az elmúlt tíz évét. Az apropó azért a mai nap, mert ma 10 éve, hogy letette esküjét a második Orbán-kormány megalakításakor. Ezt egyébként a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában is megemlítette.

A mintegy négyperces videó alatt Keresztes Ildikó zenéje megy. Igazából minden szó felesleges, a videó önmagáért beszél:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
aram.jpg

Áramütés miatt halt meg egy egyéves gyerek, az apja szabálytalanul vezette be az áramot a szomszéd telekről

A kicsi a földön játszott, mikor a szigeteletlen vezetékhez nyúlt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

Áramütés miatt halt meg egy egyéves gyerek. Az apa a szomszédos telekről szabálytalanul és szakszerűtlenül vezette be az elektromos áramot a lakásába.

A kicsi a földön játszott, mikor a szigeteletlen vezetékhez nyúlt és halálos áramütést szenvedett.

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az apát.

A 38 éves férfi élettársával és 9 gyermekével 2017-ben költözött be egy nyíregyházi kertes házba szívességi lakáshasználóként. A házban nem volt elektromos áram, és a villanyóra is le volt szerelve.

A férfi 2019 júniusában úgy döntött, hogy a szomszédos telek villanyórájától bevezeti az elektromos áramot a házba. Ehhez maradék drótokat és vezetékeket használt fel úgy, hogy az összekötéseket, a fémvezetékek két szálának összesodrásával oldotta meg, majd a toldásokat nem szigetelő szalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe. A vezetékeket a lakásban a földön vezette, és azzal a házban különböző fogyasztókat üzemeltettek.

hirdetés

Az apa tisztában volt vele, hogy ez szakszerűtlen és életveszélyes, ahogyan azzal is, hogy a vezetékrendszer olyan biztosítékkal sem rendelkezik, mely veszély esetén kioldana, azonban a veszéllyel nem törődött.

2019. július 10-én délután a férfi és az akkor 1 éves gyermeke a lakóház hátsó szobájában volt. A kicsi a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni.

A főügyészség a gondatlan apával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik - írta az Ügyészség.hu.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
gyarmarti-dezso-uszoda.jpg

Jelenleg használhatatlan a milliárdokból épült II. kerületi uszoda

A Gyarmati Dezső uszoda körül már korábban is voltak gondok, most a legnagyobb medencéjéről derült ki, hogy jelenlegi állapotában nem használható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

A milliárdokból felépülő, és a tavalyi ökormányzati választások előtt az akkor még fideszes kerületvezetés által rohamtempóban átadott Gyarmati Dezső uszoda komoly problémájára derült fény - írja a Magyar Hang.

Most az uszoda legnagyobb, 50 méteres benti medencéje vált egyelőre használhatatlanná. A II. kerülettől kapott tájékoztatás szerint a járványhelyzet miatt leengedték a vizet a medencéből, majd arra lettek figyelmesek, hogy

alul a csempe felhullámosodott. Amikor megbontották, több helyen feljött a víz, vagyis úgy tűnik, a medence vize átszivárgott a csempén, sőt még az alatta lévő szigetelésen is. A medence alatti helyiségben a plafonon több helyen is repedés látszik, az azonban egyelőre még kérdéses, hogy a víz oda is eljutott-e.

A II. kerület már megbízott egy szakértőt a probléma alapos feltárásával, jelenleg azt szükséges megtudni, hogy elég-e a csempét felszedni és a szigetelést felmarni, vagy ennél nagyobb a gond.

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján is elmondta, hogy a korlátozások feloldásával szabadon látogathatók az sportlétesítmények, így elvileg a Gyarmati Dezső uszoda is, igaz, a legnagyobb medence használata nélkül. A Magyar Hang értesülései szerint azonban a kinti medence körüli burkolat is sok helyen feljött, az is javításra szorul.

hirdetés

A lap már korábban is írt arról, hogy a budai városrészben létesített uszodára már eddig is sok milliárdot kellett költeni. A beruházó az akkor még fideszes vezetésű önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. volt, amely eredetileg nettó 4,349 milliárd forintot szánt az intézményre, ám az végül jó másfél milliárd forinttal, azaz harmadával lett drágább.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
woman-1246587_1920.jpg

Öt napig éhezett egy 94 éves brit nő a karantén miatt

Egyedül élt, és félt kimenni az utcára.
Fotó: Pixabay (illusztrációs) - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

Az Üdvhadsereg a Covid-19 sújtotta régió "szegénységi mélypontjának" nevezte annak az idős nőnek az esetét, akin ők segítettek, miután öt napig éhezett lakásában a karantén miatt - írja a The Guardian.

A 94 éves hölgy egyedül él, nem volt, aki vásároljon neki, ő maga pedig nem mert kimenni az utcára. Végül önkéntesek mentették meg az éhhaláltól.

A Glasgow Govan városrészéből származó, meg nem nevezett idős nő szemet szúrt az Üdvhadseregnek, akik épp a környéken ellenőrizték, hogy az embereknek nincs-e szükségük valamire.

Ahogy a lap írja, az eset rávilágít az éhezés magas szintjére az Egyesült Királyság bizonyos részein, ahol a koronavírus miatti elbocsátások és megélhetési nehézségek különösen sújtják a lakosságot.

A néninek, aki egy társasház legfelső szintjén lakott, végül levest és élelmiszercsomagot adtak. A szervezet egyik kollégája megjegyezte, sok olyan időssel találkoznak, akik félnek elhagyni az otthonukat, mert attól tartanak, azonnal elkapnák a betegséget.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!