hirdetés
Csernobilban született, most elmondta, milyen volt dinnye méretű almákat enni a halálzónától pár kilométerre
Időjárásváltozás előtt a mai napig migrénes rohamok törnek a fiatal nőre.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 06.


hirdetés

A Business Insider riportjában mutatták be Janina Scarletet, aki alig 3 éves volt, amikor a csernobili atomerőmű felrobbant, és most arról mesélt, milyen volt azon a területen felnőni, ahová a családjának menekülnie kellett a radioaktív környezetből. A csernobili a történelem mindeddig legsúlyosabb nukleáris katasztrófája volt. A robbanás során Ukrajnában, beleértve a Scarlet szülővárosát, mérgező sugárzást terjedt el.

Scarlet azt mondta, hogy gyermekként gyakran volt beteg, gyenge immunrendszerrel élt és gyakori orrvérzéssel. Hozzátette: a mai napig rendszeresen kínozza a migrén.

A nő most pszichológusként dolgozik, és szuperhős-történeteket használ (amelyek néha magukban foglalják a nukleáris immunitást is) arra, hogy segítse a betegek gyógyulását.

Janina Scarlet mindig tudja, mikor jön a vihar.

"Migrén" - mondta a nő. - "Amikor az időjárás változik, érkezik az erős fejfájás is" - teszi hozzá.

Scarlet éppen négy hónapja ünnepelte a harmadik születésnapját, amikor az ukrán Csernobil város közelében megtörtént katasztrófa.

1986. április 26-án 1:23 órakor felrobbant a nukleáris reaktor, és mérgező sugárzást kezdett terjedni a levegőben.

A légkörbe bocsátott radioaktív törmelék hamar elérte Vinnytsia folyópartját, ami mintegy 200 mérföldre volt onnan, ahol Scarlet családja élt.

"Az első pár hétben, bár tudtuk, hogy valami történt a csernobili atomerőműben, nem mondták el nekünk, hogy mi ez pontosan" - mondta Scarlet. „Azt mondták, hogy megtörtént, de minden rendben van. Ennek eredményeképpen az ukrán emberek folytatták a régi életüket, és a szabad levegőre jártak kirándulni, megették a gyümölcsöket és nem forralt vizet ittak" - kezdte történetét Scarlet.

Bár a csernobili robbanás óta 33 évvel ezelőtt történt, a sugárterhelés egészségügyi következményei még mindig hatással vannak a környezetre. A csernobili katasztrófát közvetlenül kevesebb mint 50 halálesetet okozott, de a kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy az elhúzódó hatásokat soha nem ismerjük meg igazán, így az áldozatok számát sem. Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint a katasztrófa végül legalább 5000 rákos halálesetet okozott.

A baleset után minden, az atomerőműtől 30 kilométeres sugarú körzeten belüli területet fertőzöttnek tekintettek, ott húzták meg a határt.

Ám Scarlet családja ezen a kis területen kívül élt, így kilenc évig a csernobil melletti tágabb zónában maradtak.

Emlékszik arra, hogy hosszú időn keresztül betegség volt, nem járt iskolába, és sokszor került kórházba.

"Még egy egyszerű megfázás is nagyon megviselte a szervezetemet, alig tudtam leküzdeni és az orrom is folyamatosan vérzett" - mondta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Véletlenül lefilmezhetett egy holttesttel teli ládát ez a vlogger az egyik utazós videójában
Fogalma sem volt az egészről a videó készítése közben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.Egy fiatal vloggerről szól a Mashable egyik friss cikke, aki jó eséllyel felvett egy holttestet egy ládában, miközben utazós videóját forgatta.

A bőrönd egy cipusi sorozatgyilkos után való nyomozáskor bukkant fel, majdnem két évvel a videó forgatása után. A gyanúsított gyilkos végül elismerte, hogy hét embert gyilkolt meg, és

elmondta nyomozóknak, hogy néhányukat bőröndben egy influenszerek által sokat látogatott tóba dobta.

Évekkel korábban a New York-i székhelyű vlogger, Sarah Funk meglátogatta Ciprus Mitsero Red Lake-jét, ahol akkor legfrissebb videóját forgatta. A filmen körülbelül 2:08-nál látható egy felvétel Funk-ről, amelyen egy dobozféle látszik a vízben. Az az objektum lehet a női maradványokat tartalmazó bőröndök egyike.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Beszóltak a fiatal lánynak a ruhája miatt, mire lecserélte modellje fotóját a lányéra a ruhát forgalmazó ASOS
Volt, aki Thea fotója miatt vette meg végül a ruhát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.A Mirror bukkant a történetre, amiben egy gonosz tinderes beszólásnak lett nagyon vicces vége.

A fiatal nő regisztrált a Tinderre, ám az egyik partnere alaposan leszólta a ruháját. A Thea nevű lány egy bizonyos Gerorge-al állt párba az applikáción. A nő a fotóján egy visszafogott csipkeruhában volt, és párja azt gondolta, elmondja a véleményét a nő öltözködéséről.

" Nem fogok hazudni, ez a ruha a képen nagyon ízléstelen. Remlélem, segítettem" - írta a férfi.

A nő megdöbbent a fölösleges és bántó beszóláson, de azért visszakérdezett, hogy hogy érti a fiú, aki újra kifejtette, hogy a ruha szörnyű, olyan, mintha egy turkálóból lenne, és végül azt javasolta a nőnek: "nőj fel és válassz valami decens darabot".

Az esetre többen reagáltak, köztük az ismert ASOS ruhaüzlet és márka képviselői is, akik kapcsolatba léptek a lánnyal. A történet vége az lett, hogy modelljük fényképét a lány twitteres fotójára cserélték.

Az ASOS ezzel a szöveggel tette közzé a fotót lapozós képnézegetőjében: "húzd jobbra, ha meg akarod nézni, ki nevet a végén" - írta a cég a fotóhoz, melyen jobbra húzás után tűnik fel a lány fényképe.

Kommentek is érkeztek az akcióra, a legtöbben imádják a cég döntését:

"Csodálatos, és tényleg elképesztő látni, hogy a ruha hogy is néz ki egy valódi nőn" - írta egyikük.

"Az eredeti képek alapján nem vettem volna meg a ruhát, de Thea képét látva megrendeltem!" - tette hozzá egy másik hozzászóló.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Óriási baki a Trónok harcában: egy starbucksos pohár lopta el a show-t
A baki igencsak szúrja a rajongók szemét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.Ugyan a Trónok harca ikonikus sorozatának zöme fantázia és modern technika szüleménye, egy meglehetősen valóságos "vendégszereplő" mégis a díszlet foglya maradt - egy hétköznapi starbucksos pohár.

A nézők a várva várt befejező évad előző részénél még amiatt sopánkodtak, hogy az epizód egyszerűen túl sötétre sikerült.

Azóta napvilágot látott a negyedik rész és most az indokolatlan kávéspohár megjelenése borzolja a kedélyeket.

Az egyik jelenetben ülnek egy asztalnál.

A sasszemű nézők azonban egy pillanat alatt kiszúrták, hogy Daenerys előtt egy starbucksos pohár is helyet kapott, ami el is lopta a show-t.

A Twittert rögvest ellepték a felháborodott posztok, mivel a 15. perc környékén többször is felbukkan a nem túl korhű elem.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A féltékeny barátnő letiltotta fiúját a meztelen jelenetek miatt a Trónok harcáról
A kommentelők szerint azonnal meneküljön a fiú.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.A The Sun egyik legfrissebb történetének középpontjában az a nő áll, aki egyszerűen letiltotta párját a Trónok harcáról, mert úgy gondolja, hogy abban túl sok topless jelenet van.

A norvég fickó a Reddithez fordult, hogy tanácsot kérjen, és ott mondta el történetét. A fiú szerint a barátnője kijelentette, hogy „nincs semmi más, csak mellek a sorozatban”, és azt állította, hogy ez az egyetlen ok, ami miatt meg akarja nézni párja az epizódokat.

Amikor a barátja úgy érvelt, hogy barátnője féltékeny egy tévéműsorra, de a nő erre azt válaszolta, hogy nem a filmre, hanem a mellekre féltékeny.

A csalódott fiú hozzátette:

"Nem fog beszélni velem mostantól."

A fiú posztját elárasztották a kommentek, amiben leginkább azt javasolják szakítson a lánnyal.

Lapozz a továbbiakért, és a meztelen jelenetekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x