hirdetés
cser.jpg

Csernobilban született, most elmondta, milyen volt dinnye méretű almákat enni a halálzónától pár kilométerre

Időjárásváltozás előtt a mai napig migrénes rohamok törnek a fiatal nőre.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 06.


hirdetés

A Business Insider riportjában mutatták be Janina Scarletet, aki alig 3 éves volt, amikor a csernobili atomerőmű felrobbant, és most arról mesélt, milyen volt azon a területen felnőni, ahová a családjának menekülnie kellett a radioaktív környezetből. A csernobili a történelem mindeddig legsúlyosabb nukleáris katasztrófája volt. A robbanás során Ukrajnában, beleértve a Scarlet szülővárosát, mérgező sugárzást terjedt el.

Scarlet azt mondta, hogy gyermekként gyakran volt beteg, gyenge immunrendszerrel élt és gyakori orrvérzéssel. Hozzátette: a mai napig rendszeresen kínozza a migrén.

A nő most pszichológusként dolgozik, és szuperhős-történeteket használ (amelyek néha magukban foglalják a nukleáris immunitást is) arra, hogy segítse a betegek gyógyulását.

Janina Scarlet mindig tudja, mikor jön a vihar.

"Migrén" - mondta a nő. - "Amikor az időjárás változik, érkezik az erős fejfájás is" - teszi hozzá.

Scarlet éppen négy hónapja ünnepelte a harmadik születésnapját, amikor az ukrán Csernobil város közelében megtörtént katasztrófa.

1986. április 26-án 1:23 órakor felrobbant a nukleáris reaktor, és mérgező sugárzást kezdett terjedni a levegőben.

A légkörbe bocsátott radioaktív törmelék hamar elérte Vinnytsia folyópartját, ami mintegy 200 mérföldre volt onnan, ahol Scarlet családja élt.

"Az első pár hétben, bár tudtuk, hogy valami történt a csernobili atomerőműben, nem mondták el nekünk, hogy mi ez pontosan" - mondta Scarlet. „Azt mondták, hogy megtörtént, de minden rendben van. Ennek eredményeképpen az ukrán emberek folytatták a régi életüket, és a szabad levegőre jártak kirándulni, megették a gyümölcsöket és nem forralt vizet ittak" - kezdte történetét Scarlet.

Bár a csernobili robbanás óta 33 évvel ezelőtt történt, a sugárterhelés egészségügyi következményei még mindig hatással vannak a környezetre. A csernobili katasztrófát közvetlenül kevesebb mint 50 halálesetet okozott, de a kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy az elhúzódó hatásokat soha nem ismerjük meg igazán, így az áldozatok számát sem. Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint a katasztrófa végül legalább 5000 rákos halálesetet okozott.

A baleset után minden, az atomerőműtől 30 kilométeres sugarú körzeten belüli területet fertőzöttnek tekintettek, ott húzták meg a határt.

Ám Scarlet családja ezen a kis területen kívül élt, így kilenc évig a csernobil melletti tágabb zónában maradtak.

Emlékszik arra, hogy hosszú időn keresztül betegség volt, nem járt iskolába, és sokszor került kórházba.

"Még egy egyszerű megfázás is nagyon megviselte a szervezetemet, alig tudtam leküzdeni és az orrom is folyamatosan vérzett" - mondta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ferrari-meztelen-no.png

Anyaszült meztelenül, egy tűzpiros Ferrari tetején száguldozott egy lány Ibizán, már körözik

Persze, hogy egy szemfüles járókelő videóra vette. A sportkocsit egy szintén hiányos öltözetű, szivarozó férfi vezette, és dübörgött a zene.
The Sun - szmo.hu
2019. augusztus 21.Ibiza a Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigetek egyik szigete a Földközi-tengerben. Ibiza városa nagyon népszerű nyaralóhely, a szezon júniustól szeptember végéig tart. Nyaranta rengeteg bulizni vágyó külföldi keresi fel, főleg fiatalok, de igazán népszerűvé az 1990-es évek óta vált.

Szórakozóhelyei világhírűek, igazi buli-sziget, ahol a lazulni vágyó turisták nem igazán fogják vissza magukat. Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kap változatos tengerpartja.

Nos, ez utóbbi kapott még egy nagy adag hírnév-löketet egy videó miatt, amely természetesen azóta már bejárta szinte az összes közösségi oldalt.

Nem csoda. A videón egy páratlan szépségű, tűzpiros Ferrari látható.

A kétüléses, nyitott sportkocsi önmagában is elég feltűnő látványosság, ám most egy még feltűnőbb "dolog" virított rajta: egy anyaszült meztelen, fiatal nő, aki zavartalanul pózolt a kocsi tetején, az autóban dübörgő zene hangjaira ide-oda fordult, tekergett.

Egyszóval megmutatta, amit csak lehet, egy szemfüves járókelő pedig videóra is vette.

A hatóságok reakciójáért és a videóért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kutyus.png

Szívmelengető videó: ilyen izgatott egy menhelyi kutya, amikor először megy sétálni új gazdájával

Mindenkit levesz a lábáról az érthető okokból boldog házi kedvenc.
Metro/Twitter - szmo.hu
2019. augusztus 21.Az állatok szenvedéseiről, gondatlan, helytelen tartásáról, elhanyagolásáról, sőt sajnos kínzásáról annyi hírt lehet olvasni, látni manapság, hogy igazi felüdülésnek számít, ha ennek az ellenkezőjére akad példa.

Talán épp ezért járta be futótűzként a világ szinte összes közösségi oldalát ez a sírva-mosolygós videó.

A kutyáról csak annyit tudni, hogy Tatumnak hívják, és csak a Twitteren eddig 1,3 millióan nézték meg a róla készült képsorokat. És legalább ennyien olvadtak el tőle.

Aki posztolta - nyilván az új gazdája, - csak annyit írt a videóhoz: "Íme Tatum első sétája azután, hogy örökbefogadtam, és elhoztam a menhelyről. Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy nem kicsit izgatott."

Hát...tényleg az. Boldog és izgatott.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
isntagram-sztar-albaleset-1.png

Megjátszott motorbalesettel vádolják az Insta-sztárt: tragikus képei sokak szerint beállítottak

Az amerikai lány azóta is a fotók miatt magyarázkodik. Szerinted is túl 'művésziek' ahhoz, hogy valódiak legyenek?
The Sun - szmo.hu
2019. augusztus 21.Tiffany Mitchell az amerikai Tennessee államból afféle életmód-influenszerként definiálja magát. Tény, hogy 213 ezer követővel dicsekedhet az Instagramon, és többnyire valóban vidám, élettel teli, utazós, főzős, barátnőzős fotókat posztol.

Három héttel ezelőtt azonban elkövetett egy hibát. Hogy szándékosan vagy véletlenül, azon még mindig vitatkoznak a követői, mindenesetre alaposan megosztotta a rajongótáborát. Tiffany állítása szerint motorbalesetet szenvedett, és bár nagy baja nem esett, a baleset helyszínén készült képeket kiposztolta a képmegosztó oldalra. Íme a fotók:

Az első és a második fotó között az a különbség, hogy a másodikon van egy üveg ásványvíz - egy ismert, elég drága márka - az elsőn pedig, amit Tiffany nemrég, magyarázkodásként töltött fel az Insta Storyjába, nincs.

A rajongók épp ebbe kötöttek bele elsőként: mit keres egy baleseti helyszínen, jól láthatóan egy ennyire beazonosítható termékelhelyezés?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
budapesti-legenybucsu-brit-ferfi.jpg

Magyar zászló tetováltattak rá - emlékezetesre sikerült a budapesti legénybúcsú egy brit férfi számára

Repülőjegy-mizéria, tetoválás, hiszti és sértődés... Kalandos utazása volt a külföldi férficsapatnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Budapest belvárosában sétálva meglehetősen nagy az esély arra, hogy egy féktelenül felszabadult és/vagy részeg legénybúcsús csapatba fusson az ember.

A magyar főváros külföldi pénztárcával számolva kifejezetten előnyös árai, illetve turisztikai népszerűsége és pezsgő éjszakai élete miatt az efféle összejövetelek gyakori célpontja.

Azonban az ominózus esték nem mindig a várt okok miatt maradnak emlékezetesek.

Egy Kent megyéből érkező 14 fős fiúcsapat például nem valószínű, hogy valaha visszatérne a pesti éjszakába.

Minden a hepajt szervező tanú, Grant Ogles bénázásával kezdődött - írta meg a LADBible.

Ugyan a szokásos legénybúcsús heccek és szívatások céltáblája eleinte a vőlegény, Chris Bonner volt, a nem kívánt reflektorfény hamar a tanúra szegeződött.

Már a repülőtéren voltak, amikor észrevették, hogy Grant az egyikük jegyét véletlenül 2020-ra foglalta le, így végül több mint 500 fontot, azaz körülbelül 180 ezer forintot fizettek a srác utazásáért. A büntetés nem maradt el: egy budapesti tetoválószalonban a jegyeket foglaló férfi örök emléket kapott a baklövéséről.

A hátára egy "ribancrendszám" került, magyar zászlóval és a járat számával, dátumával és a repjegy összegével.

Ha ez nem lenne elég, az összeg hibásan lett felvarrva, ráadásul a szerencsétlenül járt, frissen tetovált Grantet az este folyamán hátba is rúgták, egy húszezer forintos fogadás részeként.

Nem csoda, hogy a férfi elrohant és 3 órára eltűnt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x