hirdetés
Csapatépítő 1857 m magasan
Az Y-Collective csapata tavaly megnyerte a Dreamjo.bs Szerethető Munkahelyek pályázatának fődíját, a csapatépítőt.
Szponzorált tartalom (X) Fotók: Y-Collective - szmo.hu
2018. szeptember 06.


hirdetés

A Dreamjo.bs álláskereső portál célja, hogy elősegítse az őszinte munkáltatói márkák kiépítését és megtalálja az ország legvonzóbb munkahelyeit. Éppen ezért tavaly meghirdette a Szerethető Munkahelyek Díjat, amelyre olyan hazai cégek pályázhattak, akiknél a szuper közösség és munkahelyi környezet miatt öröm a munka. Előző évben 250 cég pályázott, a fődíjat, egy csapatépítőt egy pécsi start-up, az Y-Collective csapata nyerte meg mi pedig megkérdeztük őket, mire is költötték a nyereményt és milyen kihívásokkal kellett szembenézniük a pályázás során.

- Miért jelentkeztetek a versenyre, hogyan találtátok meg a pályázatot?

Munkatársaink akadtak rá a közösségi médiában és addig pusholták, amíg az irodavezetőnk ráugrott a témára, és megcsinálta az adatlapunkat. Így a legjobb, ha a kollégák erősítenek meg benne, hogy nekünk egy ilyen körben ott a helyünk.

- Milyennek találtátok a pályázást?

Nem igazán szoktunk pályázni, így nincs sok tapasztalatunk ezen a téren. Érdekes kérdéseket dobott fel a felület, amik több szempontból is elgondolkodtattak minket. Eddig nem sokat foglalkoztunk a saját tartalmainkkal, marketingünkkel, így szükségünk volt egy kis átgondoltságra, hogy megválaszoljunk egy-két kérdést.

A Dreamjo.bs a Szerethető Munkahely Díj keretei között ismét keresi azokat a cégeket, ahova a kollégák nap mint nap örömmel járnak dolgozni. Az idei verseny újdonsága, hogy ezúttal nagyvállalatok is nevezhetnek egy külön kategóriában, bemutatva, hogy miért az ő csapatuk a legjobb.

A győztesek kiválasztása a tavalyihoz hasonló rendszerben zajlik majd: bárki jelentkezhet zsűrinek, és mindenki 10-10, véletlenszerűen kiválasztott céget értékelhet majd. A zsűrizők nemcsak az ország legszerethetőbb munkahelyeit ismerhetik meg, de értékes ajándékokat is nyerhetnek majd.

Jelentkezni a pályázók és a zsűritagok számára egyaránt a szerethetomunkahelyek.hu oldalon lehet.

A nevezési időszak szeptember 3-tól október 31-ig tart, a díjátadót pedig novemberben rendezik.

Mindent megtudhatsz a pályázatról ITT!

- Mit szóltatok amikor kiderült, hogy ti kapjátok a díjat?

Totális sokként ért minket! Nem végeztünk semmilyen lobbitevékenységet ehhez és alapvetően pesszimistán állunk a díjakhoz, így már az is megtiszteltetés volt, hogy a top100-ba bekerültünk. Tudjuk gonosz dolog ilyet mondani, de alapvetően azt gondolja az ember, hogy ezek a dolgok le vannak már előre játszva.

Mi pedig vidéki cégként, ismeretlenül nyertünk egy ilyen díjat. Azért ez elég király érzés!

- Milyen volt a csapatépítőtök?

Régóta szerettünk volna elmenni többnapos csapatépítőre, ahogy a "nagyok" is teszik multi környezetben. Ez a díj és a hozzá tartozó támogatás átlökött minket egy határon, és azt mondtuk, hogy ezzel együtt már finanszírozni tudunk egy nagyobb kirándulást is. A cégünkből 19-en tudtuk elindulni Ausztriába, Kaprunba, ahol három felejthetetlen napot töltöttünk együtt. Bár open office-ban dolgozunk, azt gondolom, hogy a bérelt buszos utazás is új élethelyzetet teremtett a csapat számára, mivel 10-12 órán keresztül robogtunk. Olyan luxus apartmant béreltünk, ahol kényelmesen elfért az egész csapat, és természetesen önellátóak tudtunk lenni. Így az első pillanattól kezdve kihívást jelentett, hogy ennyi főre grillezünk, készítünk szendvicseket, stb.

Az apartman lehetőségeinken kívül, szombaton egy késő délutánig tartó túra volt a program az egyik hegycsúcsra, vasárnap pedig a Zell am See-n hajóztunk egyet közösen.

- Az 1857m magas csúcs meghódítására készültetek korábban közösen?

Fizikailag nem készültünk, inkább stratégiát próbáltunk kidolgozni rá. IT/Marketing cégként rendkívül vegyes a csapat fizikai felkészültsége, és magunk sem tudtuk, hogy mi lenne az a táv, amit képesek vagyunk együtt megtenni. Ezt úgy akartuk kiegyensúlyozni, hogy két csapatra oszlunk és két különböző nehézségű túraútvonalon haladunk. A kihívást keresők egy nagyon meredek útvonalat kaptak, míg a másik csapat egy kicsit nyújtottabb terepen érkezett a hegyre, ahol terveink szerint egy hosszabb távot felvonón tettek volna meg. De az előzetes információgyűjtésünk nem volt elég pontos, így számukra a helyszínen derült ki, hogy nem lesznek felvonók, így kénytelenek voltak ugyanazt, a közel 1000 méteres magasságkülönbséget megmászni.

Azt gondolom, hogy az egész csapat rendkívül büszke lehet magára, hogy ezt elérte!

- Azóta kerestetek új kollégákat a Dreamjo.bs-on?

Az utóbbi fél évben már megvoltak az új kollégák, akiket próbáltunk beépíteni a csapatszerkezetünkbe, így kifejezetten nem is kerestünk. Vélhetően ősszel leszünk azon a szinten, hogy elegendő figyelmet tudjunk adni új tagoknak, és akkor biztosan megnézzük a Dreamjo.bs hirdetési lehetőségeit is.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Magyar pisztáciafagyi lett Rómában a legjobb
A Gelato Festival Europa zsűrije szerint Fazekas Ádám cukrász fagylaltja vitte a prímet az új generációs kategóriában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 15.Nemzetközi versenyen nyert első díjat magyar fagyi: a római Gelato Festival Europa zsűrije Fazekas Ádám cukrászt díjazta

pisztáciafagylaltjáért, az új generációs fagylaltok kategóriájában.

A győztes édességet a budapesti Fazekas Cukrászdában lehet megkóstolni, ahol a természetben megtalálható alapanyagokból készülnek a fagyik, főzött technológiával. Nem véletlen, hogy a római döntőt megelőző magyarországi versenyen Fazekas Ádám nemcsak kategóriájában lett első, de abszolút győztesként is vitte a prímet.

Rómában egy holland és egy svéd cukrászt megelőzve került a dobogó tetejére.

Isteni fagyis képekért lapozz:

háttérszínnel kiemelt szöveg

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Hatalmas magyar siker született a lányoknak rendezett matematikai olimpián
Kerekes Anna aranyérmet, Hámori Janka ezüstöt, Kocsis Anett és Mészáros Anna bronzérmet szerzett.
A nyitóképen Kerekes Anna látható. Fotó: EGMO.org - szmo.hu
2019. április 13.Egy aranyéremet, egy ezüstöt és két bronzot szereztek a magyar versenyzők a kizárólag lányoknak rendezett kijevi EGMO-n, vagyis az Európai Leány Matematikai Diákolimpián.

A versenyen Kerekes Anna, Hámori Janka, Kocsis Anett és Mészáros Anna képviselte Magyarországot.

Az április 7-13 között Kijevben megrendezett versenyen összesen 49 ország 196 versenyzője vett részt. Magyarország összesítésben a 8. lett.

A magyar résztvevők közül Kerekes Anna az összesítésben 3. lett.

Ő a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium végzős diákja, és már a Cambridge-i Egyetemről is van felvételi ajánlata.

A tizedikes Hámori Janka a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium tanulója. A tizenegyedikes Kocsis Anett korábban a győri Révai Miklós Gimnáziumba járt, most a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója. A tizenkettedikes Mészáros Anna is a budapesti Fazekas-gimnáziumba jár.

"Az EGMO-t először 2012-ben rendezték meg az angliai Cambridge-ben, főleg európai országok részvételével, aztán a nagy népszerűségre való tekintettel egyre több ország kapott meghívást. 2019-re már a tipikusan jól teljesítő Egyesült Államokat, Ausztráliát, Kanadát, Brazíliát, Chilét, Mexikót, Japánt is képviselte egy-egy négyfős diákcsapat" - írja a Qubit.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Történelmi siker: először jutott az A csoportba a női jégkorong-válogatott
Ezzel együtt kiharcolták a világelitbe jutást.
Címkép: MTI/Czagány Balázs - szmo.hu
2019. április 13.A magyar női jégkorong-válogatott története során először kiharcolta a világelitbe jutást, miután esti mérkőzésének eredményétől függetlenül az első kettő között zárja a budapesti divízió I/A világbajnokságot - írja az MTI.

A szombati zárónap második találkozóján ugyanis a Dánia 4-0-ra legyőzte a norvégokat a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

Ezzel pedig biztossá vált, hogy az első helyen álló magyarokat csak esti ellenfelük, az osztrák csapat előzheti meg.

Pat Cortina, a csapat szövetségi kapitánya számára is nagy teljesítmény, hiszen most a női válogatottat juttatta a világ legjobbjai közé, 2008-ban pedig Saporróban a férfi válogatottal megnyerte a másodosztályt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Magyar siker a 250 kilométeres Szakura Micsi japán ultrafutó versenyen
Maráz Zsuzsanna és Roskovics Miklós is dobogós lett, a két másik magyar futó is célba ért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 21.Komoly kihívás a Japánban rendezett Szakura Micsi elnevezésű ultrafutó verseny, de a magyar versenyzők remekül szerepeltek.

A Spartathlon-győztes Maráz Zsuzsanna második lett, míg a férfiaknál Roskovics Miklós harmadik helyen ért célba.

Az „ázsiai Spartathlon”-on négy magyar versenyző indulhatott, és az út a Csendes-óceán partjától a Japán-tengerig tartott. A két másik versenyző, Büki Tivadar és Simonyi Balázs is teljesítette a távot - írta a Csupasport.hu.

Maráz Zsuzsanna a verseny előtt a közösségi oldalán írta meg, hogy mi vár rájuk:

"A 250 kilométeres Sakura Michi Nature Run verseny Japán egyik fő szigetét, Honsút szeli át a Csendes-óceán partjáról indulva a Japán-tengerig. A sziget közepén egy hegylánc van, így a táv első fele felfelé futással telik, majd hosszú lejtő következik, ami eléggé megviseli a lábakat. A futás a virágzó cseresznyefákról is szól, több ezer lesz belőlük az út mellett.

A verseny Rjódzsi Szatónak állít emléket, aki egy árvaházban dolgozva arról álmodozott, hogy ezt az útvonalat végigülteti cseresznyefákkal, a fák és az árva gyerekek közötti hasonlatosság miatt. Halálig kétezer fát tudott elültetni. Azóta önkéntesek folytatják a munkáját."

A táv teljesítésére 36 órájuk volt a versenyzőknek. Az időjárás is változatos, hiszen a hegyekben hó is van, így akár a négy évszakot is megtapasztalhatták.

Címlapfotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x