Csapatépítő 1857 m magasan
Az Y-Collective csapata tavaly megnyerte a Dreamjo.bs Szerethető Munkahelyek pályázatának fődíját, a csapatépítőt.
Szponzorált tartalom (X) Fotók: Y-Collective - szmo.hu
2018. szeptember 06.A Dreamjo.bs álláskereső portál célja, hogy elősegítse az őszinte munkáltatói márkák kiépítését és megtalálja az ország legvonzóbb munkahelyeit. Éppen ezért tavaly meghirdette a Szerethető Munkahelyek Díjat, amelyre olyan hazai cégek pályázhattak, akiknél a szuper közösség és munkahelyi környezet miatt öröm a munka. Előző évben 250 cég pályázott, a fődíjat, egy csapatépítőt egy pécsi start-up, az Y-Collective csapata nyerte meg mi pedig megkérdeztük őket, mire is költötték a nyereményt és milyen kihívásokkal kellett szembenézniük a pályázás során.

- Miért jelentkeztetek a versenyre, hogyan találtátok meg a pályázatot?

Munkatársaink akadtak rá a közösségi médiában és addig pusholták, amíg az irodavezetőnk ráugrott a témára, és megcsinálta az adatlapunkat. Így a legjobb, ha a kollégák erősítenek meg benne, hogy nekünk egy ilyen körben ott a helyünk.

- Milyennek találtátok a pályázást?

Nem igazán szoktunk pályázni, így nincs sok tapasztalatunk ezen a téren. Érdekes kérdéseket dobott fel a felület, amik több szempontból is elgondolkodtattak minket. Eddig nem sokat foglalkoztunk a saját tartalmainkkal, marketingünkkel, így szükségünk volt egy kis átgondoltságra, hogy megválaszoljunk egy-két kérdést.

A Dreamjo.bs a Szerethető Munkahely Díj keretei között ismét keresi azokat a cégeket, ahova a kollégák nap mint nap örömmel járnak dolgozni. Az idei verseny újdonsága, hogy ezúttal nagyvállalatok is nevezhetnek egy külön kategóriában, bemutatva, hogy miért az ő csapatuk a legjobb.

A győztesek kiválasztása a tavalyihoz hasonló rendszerben zajlik majd: bárki jelentkezhet zsűrinek, és mindenki 10-10, véletlenszerűen kiválasztott céget értékelhet majd. A zsűrizők nemcsak az ország legszerethetőbb munkahelyeit ismerhetik meg, de értékes ajándékokat is nyerhetnek majd.

Jelentkezni a pályázók és a zsűritagok számára egyaránt a szerethetomunkahelyek.hu oldalon lehet.

A nevezési időszak szeptember 3-tól október 31-ig tart, a díjátadót pedig novemberben rendezik.

Mindent megtudhatsz a pályázatról ITT!

- Mit szóltatok amikor kiderült, hogy ti kapjátok a díjat?

Totális sokként ért minket! Nem végeztünk semmilyen lobbitevékenységet ehhez és alapvetően pesszimistán állunk a díjakhoz, így már az is megtiszteltetés volt, hogy a top100-ba bekerültünk. Tudjuk gonosz dolog ilyet mondani, de alapvetően azt gondolja az ember, hogy ezek a dolgok le vannak már előre játszva.

Mi pedig vidéki cégként, ismeretlenül nyertünk egy ilyen díjat. Azért ez elég király érzés!

- Milyen volt a csapatépítőtök?

Régóta szerettünk volna elmenni többnapos csapatépítőre, ahogy a "nagyok" is teszik multi környezetben. Ez a díj és a hozzá tartozó támogatás átlökött minket egy határon, és azt mondtuk, hogy ezzel együtt már finanszírozni tudunk egy nagyobb kirándulást is. A cégünkből 19-en tudtuk elindulni Ausztriába, Kaprunba, ahol három felejthetetlen napot töltöttünk együtt. Bár open office-ban dolgozunk, azt gondolom, hogy a bérelt buszos utazás is új élethelyzetet teremtett a csapat számára, mivel 10-12 órán keresztül robogtunk. Olyan luxus apartmant béreltünk, ahol kényelmesen elfért az egész csapat, és természetesen önellátóak tudtunk lenni. Így az első pillanattól kezdve kihívást jelentett, hogy ennyi főre grillezünk, készítünk szendvicseket, stb.

Az apartman lehetőségeinken kívül, szombaton egy késő délutánig tartó túra volt a program az egyik hegycsúcsra, vasárnap pedig a Zell am See-n hajóztunk egyet közösen.

- Az 1857m magas csúcs meghódítására készültetek korábban közösen?

Fizikailag nem készültünk, inkább stratégiát próbáltunk kidolgozni rá. IT/Marketing cégként rendkívül vegyes a csapat fizikai felkészültsége, és magunk sem tudtuk, hogy mi lenne az a táv, amit képesek vagyunk együtt megtenni. Ezt úgy akartuk kiegyensúlyozni, hogy két csapatra oszlunk és két különböző nehézségű túraútvonalon haladunk. A kihívást keresők egy nagyon meredek útvonalat kaptak, míg a másik csapat egy kicsit nyújtottabb terepen érkezett a hegyre, ahol terveink szerint egy hosszabb távot felvonón tettek volna meg. De az előzetes információgyűjtésünk nem volt elég pontos, így számukra a helyszínen derült ki, hogy nem lesznek felvonók, így kénytelenek voltak ugyanazt, a közel 1000 méteres magasságkülönbséget megmászni.

Azt gondolom, hogy az egész csapat rendkívül büszke lehet magára, hogy ezt elérte!

- Azóta kerestetek új kollégákat a Dreamjo.bs-on?

Az utóbbi fél évben már megvoltak az új kollégák, akiket próbáltunk beépíteni a csapatszerkezetünkbe, így kifejezetten nem is kerestünk. Vélhetően ősszel leszünk azon a szinten, hogy elegendő figyelmet tudjunk adni új tagoknak, és akkor biztosan megnézzük a Dreamjo.bs hirdetési lehetőségeit is.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x