hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Családi kriptából tűntek el a halottak egy szigetvári temetőben
A sírhely felújítása közben derült ki, hogy a három koporsóból egy sincs benne. Egyelőre nincs magyarázat arra, mi történhetett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 11.


hirdetés

A bama.hu egyik olvasója kereste meg a portált azzal, hogy közölje: hozzátartozóinak holtteste eltűnt a számukra épített kriptából. Az egyelőre megmagyarázhatatlan eset a szigetvári kanizsai temetőben történt. A lap azt írja, a sírhelyre utoljára 1978-ban temetkeztek, 2017-ben lett újraváltva, tavaly pedig felújítva - a rajta végzett munkálatok közben vették észre a kőfaragók, hogy három koporsó helyett egy sincs benne.

Az olvasó tavaly novemberben beszámolt minderről a temetkezési vállalatnak, de azt mondja, azóta nem tájékoztatták semmilyen fejleményről. A bama.hu kérdésére a temetkezési vállalkozó azt közölte, hogy húsz éve, mióta ők üzemeltetik a temetőt, nem emeltek ki koporsót vagy urnát.

Egyelőre tehát nem lehet tudni, hova tűntek a családi kriptából a halottak. A lap olvasója legalább kegyeleti okok miatt szeretné ezt tudni, hova vihetne virágot, gyertyát az emlékükre. (Nem mellesleg egy teljesen üres kripta felújítására költött százezreket.)


KÖVESS MINKET:

Ötrendbeli gyilkossággal gyanúsítanak egy felvidéki magyar polgármestert és a fiát
Dora Ferenc a legnagyobb csallóközi maffiaszervezet vezetőjével ápolt jó kapcsolatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Dora Ferencet, Alsóhatár polgármesterét, valamint idősebbik fiát, továbbá egy alsóhatári férfit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a kétezres évek második felében öt gyilkosságot is megrendelt Sátor Lajosnál, a csallóközi maffia vezetőjénél. A gyilkosságokat a helyi Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség szerint a csallóközi bűnszervezet kivégzőosztagának tagjai hajtották végre.

A polgármestert kommandósok őrizetbe vették. A szlovákiai magyar nyelvű hírportál, a parameter.sk birtokába jutott a most zajló csallóközi maffiaper vádirata: a dokumentum szerint a polgármester még 2008-ban közösen kirándult Sátor Lajossal Olaszországban, ezt 2017-ben maga is elismerte, amikor - akkor még tanúként - kihallgatták. Az olaszországi kiránduláson többedmagával vett részt, Sátor Lajos, és a dunaszerdahelyi maffiavezér legközelebbi emberei is ott voltak.

Sátor ellen 2000 augusztusától egészen 2010 decemberi haláláig nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, mivel ő volt az, aki megszervezte az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosságot.

Évtizedes rejtőzése alatt szabadon járt-kelt hamis iratokkal, és rendszeresen utazott külföldre is. Sátor Lajos a 2000-es évek legelején Alsóhatáron építtetett volna magának egy villát, hogy ott, a külvilágtól távol eső helyen rejtőzhessen legközelebbi emberei társaságában. A villa végül azért nem készült el, mert a rendőrség kiszimatolta az építkezést. A félkész ingatlan ma Dora Ferenc tulajdona, ő már 28 éve tölti be a galántai járásbeli Alsóhatár polgármesteri posztját.


KÖVESS MINKET:Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings
Egy fokozattal jobb lett az ország besorolása a nemzetközi hitelminősítőnél.
MTI - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy

egy fokozattal "BBB"-re javította a devizában és forintban fennálló hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi "BBB mínusz"-ról. Az új osztályzat kilátása stabil.

Ehhez fűzött indoklásában a cég kiemelte: saját számítási módszere alapján a hazai össztermékhez (GDP) mért nettó külső magyar adósságráta a 2013-2017-es időszak 34,4 százalékos átlagáról tavalyig 10,2 százalékra csökkent.

A Fitch megjegyzi, hogy a listáján hasonló besorolással szereplő szuverén adósok nettó külső adósságrátájának mediánértéke jelenleg 7,8 százalék.

A hitelminősítő szerint a magyar külső nettó adósságráta csökkenésének fő okai között van a folyómérleg-egyenleg folyamatos - jóllehet most már szűkülő - többlete, a stabil külföldi működőtőke-beáramlás, valamint az Európai Uniótól érkező folyósítások.

Egy héten belül ez a magyar szuverén adósságkötelezettségek második felminősítése. Múlt pénteken a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) szintén egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az addigi "BBB mínusz/A-3"-ról.

A Fitch és az S&P lépése nyomán a három piacvezető globális hitelminősítő közül jelenleg már csak a Moody's Investors Service tartja nyilván Magyarországot a befektetési ajánlású kategória alapszintjén, "Baa3" besorolással.


KÖVESS MINKET:
Havi 2,7 millió forintért bérel irodát öt dolgozónak Áder János alapítványa
A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérli a dunaparti ingatlant.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Kétmillió 700 ezer forintért bérel havonta egy 350 négyzetméteres irodát Áder János alapítványa, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány - tudta meg az RTL Híradó.

A dunaparti ingatlanban, amit a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérelnek, öt munkatárs dolgozik.

A szervezetet 2016-ban alapította Áder János, ám csak 2018 őszétől lett aktívabb, amikor Csepreghy Nándor volt államtitkár lett az igazgató. A kormány először félmilliárd forint támogatást adott az alapítványnak, egy újabb döntés szerint viszont évi másfél milliárd forint jár majd nekik.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja egy hosszútávú program kialakítása a klímaváltozás fontosságára való felhívásra.


KÖVESS MINKET:

Paksra mennek dolgozni fizetésük többszöröséért a Tolna megyei rendőrök
Az atomerőmű biztonsági őreiként akár háromszor annyit is kereshetnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Paksra mennek pénzt keresni a rendőrök – írja a Magyar Hang. Egyre több fiatal rendőr hagyja el a pályát, mert például biztonsági őrként járőri fizetésük többszörösét kereshetik meg. A lap úgy tudja, többek között a paksi atomerőmű-bővítés is vonzza a fiatal rendőröket és a rendőrségnél dolgozó közalkalmazottakat.

A Paks II. beruházásnál rengeteg fegyveres biztonsági őrre van szükség, jelenleg is zajlik a kiképzésük.

A Paks II.-nél egy biztonsági őr akár háromszor annyit keres, mint egy rendőrjárőr, de egy diplomás, több éves szolgálati idővel rendelkező tiszt is csak a paksi fizetés felét keresi meg - írja a Magyar Hang. A felmondási hullám a lap információi szerint tavaly kezdődött: az alacsony fizetések mellett a rengeteg túlóra miatt. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól egyetlen év alatt mintegy negyvenen távoztak, de a Pakshoz közel eső szekszárdi állományból is sokan távoztak – írja a Magyar Hang.

Akadozó utánpótlás

Akadozik a rendőrök utánpótlása, az elmúlt években ugyanis csökkent a rendészeti szakközépiskolába jelentkezők száma – írta meg pár napja a Népszava. Míg a miskolciba 2010-ben még 2618-an jelentkeztek, tavaly már csak 640-en. A körmendiben 765-ről 328-ra csökkent a jelentkezők száma, az adyligetiben pedig 1439 helyett csak 501 fiatal akarta folytatni tanulmányait.

Az újság kereste a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy megtudja, az elmúlt egy évben, illetve az utóbbi egy hónapban hány rendőr szerelt le a szekszárdi, a paksi és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, érdemi válasz azonban nem érkezett.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x