hirdetés
Családi dráma Káldon: egy kiskutya miatt ölhette meg anyját és késelte meg testvérét a 20 éves fiú
A félárván maradt gyerekekkel az édesapa elköltözik, és bármilyen segítséget szívesen fogad.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.


hirdetés

Vérfürdőt rendezett káldi otthonában a 20 éves Krisztián: anyját megölte, 15 éves öccsét pedig súlyosan megsebesítette. A tragédia a péntekre virradó éjszaka történt a Vas megyei Káldon.

Krisztián egy késsel szúrta meg anyját. A nyolc tagú család többi tagja aludt, csak Renátó tudott a védelmére kelni. A bátyja őt is megsebesítette, olyan súlyosan, hogy intenzív osztályra került. A támadó ezt követően elmenekült otthonról, és a rendőrök fogták el.

A nő Rolanddal, élettársával élt együtt, két közös gyermekük három és egyéves. Velük élt Zsanett korábbi házasságából született négy gyerek is, a legnagyobb már elköltözött.

"Vettem a páromnak egy kiskutyát születésnapjára, amit Krisztián magának akart. Úgy tudom, ebből az apróságból pattant ki a vita. Én már aludtam, mire kiértem a konyhába, Zsanettből már ömlött a vér. Csak annyit tudott mondani, hogy megszúrták, aztán elájult. Esélye sem volt, a szúrás a tüdejét is elérte. Életem szerelmét veszítettem el"

– mondta el a Borsnak Roland.

Krisztiánról elmondta, hogy beteg, többször kezelték pszichiátrián. A fiúval aznap délután is gondok voltak, mert a családtagok mobilját elszedte és nem akarta visszaadni, ezért rendőrt hívtak ki.

Már korábban is voltak problémák vele, volt, hogy a ház ablakát kővel dobta ki. Az egyik utcában lakó lányával akart összejön, de nem bírta elviselni a visszautasítást, ezért is rendőrségi ügy folyik ellene. A helyiek szerint a fiú nem dolgozik, de drogozik. Az anyja a gondok miatt kezeltetni szerette volna.

Az édesanya halála után a gyerekek egy barátjukhoz kerültek, és a lap értesülése szerint még nem tudják, mi történt a családjukkal.

A félárván maradt kicsikkel Roland elköltözik, Tatabányán szeretné őket felnevelni. Életükhöz bármilyen támogatást szívesen elfogadnak.

A támadóval szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást - írta az MTI.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
25 millió forintnyi valutát lopott egy vendégtől a takarító egy belvárosi szállodában
A széfből emelte ki a hatalmas összeget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Elfogta a rendőrség azt a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopott közel 25 millió forint értékű valutát.

A gyanúsított egy belvárosi szálloda alkalmazottjaként jutott be az V. kerületi hotelben a kanadai férfi szobájába és az ottani széfbe.

A vendég május 2-án vette észre, hogy a pénzéből hatalmas összeg hiányzik. Azonnal jelezte a biztonsági személyzetnek, akik értesítették a rendőrséget.

A belvárosi nyomozók a helyszínen megállapították, hogy a május 1-jén elkövetett lopással a szállodában takarítónőként dolgozó, 40 éves budapesti G. Vivien gyanúsítható, akit a rendőrök a hotelben elfogtak, és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a nőt lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írta a Police.hu.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Megrohamozták az autókereskedéseket a kormány ígérete miatt
Vannak akik már előszerződést is kötöttek, pedig a részleteket még nem tudni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Bár még a részleteket nem tudni, de máris nagy az érdeklődés a kormány által bejelentett családvédelmi akcióterv részeként megígért hétszemélyes autókra. A nagycsaládok akár 2,5 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást is kaphatnak a járművek vásárlására.

Az autókereskedőknél sokan érdeklődnek máris a hét vagy több üléses családi autókról.

Vannak olyan kereskedők és családok, akik már előszerződést is kötnek, pedig még nem létezik a valóságban a támogatás - írta meg a Napi.hu.

A kedvezmény ebben a kategóriában több mint 25 márka, több mint 60 modelljére lesz majd érvényesíthető. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke korábban azt mondta, hogy ha megvalósul a támogatás, akkor a családi autókból akár tízezerrel több autót is vásárolhatnak majd a nagycsaládosok.

Elsősorban a 6-8 millió forintos árkategóriájú járművek száma nőhet, a 10 milliós ár alatt is több mint 40 féle autó kapható.

A részletek még nem világosak, így azt sem tudni, hogy a támogatási összeg önerőként használható lesz-e.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Orbán Viktor egy hároméves kisfiút fogadott a Parlamentben
Ádám a születésnapja alkalmából találkozhatott a miniszterelnökkel, aki a demokrácia működését is elmagyarázta neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.A hároméves Ádámot Orbán Viktor a Parlamentben fogadta a kisfiú születésnapja alkalmából. Megmutatta a dolgozószobáját,

elmagyarázta, hogy az Országház, az minden magyarnak a közös háza,

a kisfiú kapott egy hátizsákot, benne szirénázó autóval, majd elsétáltak a korona mellett, fotózkodtak a zászlónál és az ülésterembe is bementek.

A parlament működését is elmagyarázta Ádámnak: ha például arról döntenek, hogy Ádám kapjon-e kakaót, akkor melyik gomb megnyomásával engedik neki, vagy melyik gomb vonhatja meg tőle az italt... A szavazófülke használatát is megmutatta a miniszterelnök a gyereknek.

VIDEÓ: Boldog szülinapot, Ádám


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy magyar turista vandalizmusa miatt is megszigorítják a Colosseum őrzését
A kirótt bírságot csak akkor hajtják végre, ha újra Olaszországba utazna. Az önkormányzat azt tervezi, hogy feketelistát állít össze, és a rajta szereplőket távol szeretnék tartani Rómától.
MTI - szmo.hu
2019. május 04.Megszigorítják a Colosseum őrzését, miután csütörtökön egy újabb - ezúttal magyar - turistát kaptak azon, hogy megpróbálja belevésni nevének kezdőbetűit az ókori amfiteátrum falába.

Az Il Messaggero című lap beszámolója szerint

egy 29 éves magyar férfit értek tetten, amint szállodai szobájának kemény kulcskártyájával egy 10 centiméteres T-betűt vésett a falba,

az újság honlapján fotót is közöl a tiltott falfirkáról. A turista azt mondta, nem hitte, hogy tiltott dolgot művel, mivel sok felirat látható a falakon, csakhogy

a firkák jó része évszázadokkal ezelőtt keletkezett.

A tetten ért férfit bevitték egy rendőrőrsre, ahol feljelentést tettek ellene a nemzeti kulturális örökség megrongálása miatt. Visszatérhet Magyarországra, de távollétében is ítéletet hoznak az ügyében, viszont a büntetést vagy a bírságot csak akkor hajtják végre, ha újra Olaszországba utazik, külföldön csak súlyos bűncselekmények ügyében hajtatnak végre olaszországi ítéleteket.

A magyar férfi vandál tette néhány napon belül már a harmadik volt a Colosseumban. Április 29-én egy osztálykiránduláson lévő 17 éves bolgár fiút kaptak el, amint nevének kezdőbetűit véste a falba, április 26-án pedig egy 39 éves izraeli nőt állítottak elő, kővel a kezében, mellyel öt családtagja nevének kezdőbetűjét örökítette meg az amfiteátrumban.

A csütörtöki incidens után

a Colosseum igazgatósága néhány óra alatt intézkedési tervet dolgozott ki a vandál turisták ellen,

ennek részeként több kamerát szerelnek fel és több teremőrt alkalmaznak. Azonnali intézkedésként máris a korábbinál több - összesen hat - nyelven intik óva hangosbeszélőn a turistákat az amfiteátrum megrongálásától. A bejáratnál már eddig is figyelmeztették táblákon a látogatókat, de az illetékesek szerint a feliratokat "senki sem olvassa el".

Ezen kívül a római önkormányzat azt tervezi, hogy

feketelistát állít össze a helytelen viselkedésen kapott turistákról és arra fogja kérni a külképviseleteket, hogy próbálják meg távol tartani a nemkívánatosnak nyilvánított állampolgáraikat.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x