hirdetés
india-nok.jpg

Coronának és Covidnak nevezte el ikreit egy pár Indiában

Azt mondják, hogy a gyerekek mindig azokra a nehézségekre fogják őket emlékeztetni, amin a szüléskor átmentek.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

A hírt a 444.hu vette észre a Hindustan Timesban. A pár azt mondja, hogy lehetséges, hogy ezek a szavak félelmet is kiválthatnak az emberekben, ők mégis úgy gondolják, hogy inkább a nehézségek feletti dicsőségre utalnak.

Azt mondják, hogy ezek az elnevezések mindig azokra a nehézségekre fogják emlékeztetni őket, amikor az anyukát a kijárási korlátozás és a túlterhelt egészségügy ellenére sikeresen szállították kórházba, és bonyolították le ott a szülést.

„A kórházba szállításom nem várt nehézségekbe ütközött, és mindketten szerettük volna emlékezetessé tenni ezt a napot”

- mondta a nő.

Indiában nagyon szigorúak a korlátozások, autók sem közlekedhetnek az utakon, így nem kis erőfeszítésbe telt, mire sikerült egy mentőautót szerezniük, ám amikor a kórházba mentek, a rendőrök többször is megállították őket, de a nő állapotára való tekintettel mindig tovább is engedték őket. Az út így háromnegyed óráig tartott.

hirdetés

„A vírus életveszélyes, de arra is rávette az embereket, hogy a higiéniára koncentráljanak, és más jó szokásokat is felvettek. És aztán a kórház személyzete is elkezdte a kicsiket Coronának és Covidnak hívni, végül úgy döntöttünk, hogy akkor ez lesz a nevük” - mesélte az anyuka.

Később persze még megváltoztathatják a gyerekek nevét, de egyelőre jó ötletnek tartják.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
sky-ujsagirono-teveinterju.jpg

Levették a képernyőről az újságírónőt, amikor kisfia megzavarta az élő tévéinterjút

A műsorvezető is elég furán reagált az aranyos szituációra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Kisebb felháborodást keltett a briteknél egy élő tévéinterjú a Sky News csatornán.

Deborah Haynes, a Sky külügyi szerkesztője otthonából jelentkezett be a műsorba, amelyben a hongkongi eseményekről beszélgettek a műsorvezetővel.

Aztán egyszer csak bejött a képbe egy szőke hajú kisgyerek, az újságírónő kisfia, aki megzavarta az interjút. Haynes rögtön sűrűn elnézést kért, miközben a fiához is beszélt, aki megkérdezte az édesanyját, hogy ehet-e két sütit.

Már nem először fordul elő ilyen "baki" az élő televíziózásban, ezekre a helyzetekre általában mosolyogva szoktak reagálni.

hirdetés

A Sky műsorvezetője, Mark Austin viszont nem volt annyira elragadtatva a beszélgetést megzavaró kisfiútól.

"Nos, most itt hagyjuk Deborah Haynest, akinek szülői feladatai akadtak. Ez történik, amikor karantén van, és a karanténból próbálunk tudósítani"

- mondta a férfi, ezután pedig egyszerűen levették a képernyőről Haynest.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
orvosok-mutet-pixnio.jpg

Visszaillesztették egy férfi levágott péniszét a helyére, pár héttel később újra rendesen működött

Ez az első olyan dokumentált eset, amikor a pénisz ilyen sok ideig nem kapott vért, és így is újra működőképes lett a sebészi beavatkozás után.
Illusztráció: Pixnio/CC0 - szmo.hu
2020. július 02.


hirdetés

Sikeresen helyreállították brit orvosok egy férfi péniszét eredeti állapotába közel egy nappal azután, hogy a nemi szerv megsérült - számolt be róla a Science Alert az operációról szóló kórházi esettanulmány alapján.

A páciens egy 34 éves paranoid skizofréniában szenvedő férfi volt, aki egy pszichotikus epizódja során megpróbált végezni magával. Tizenöt óra múlva találtak rá, azonnal kórházba szállították, ahol sikeresen újraélesztették. Amikor a műtőbe vitték, az orvosok látták, hogy a pénisz is súlyosan megsérült, de a fő erek még működőképesek voltak, így megpróbálták megmenteni. Végül sikerült is visszailleszteni a péniszt, de mivel az 23 órán keresztül nem kapott vért a sérülések okozta iszkémia (vérellátás csökkenése) miatt, esélyes volt, hogy már nem lesz a régi.

Hat héttel az operáció után viszont nemcsak a férfi húgycsöve állt helyre, de a pénisze is újra rendesen működött, még teljes erekcióra is képes volt.

Ez az esettanulmány szerint a profin, gondosan visszaillesztett artériáknak és vénáknak köszönhető, amelyek képesek voltak "újraéleszteni" a nemi szervet.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tiszaviragzas-video.jpg

Fantasztikus felvételeken örökítették meg a látványos tiszavirágzást

Még a borús, esős időben is gyönyörű látványt sikerült levideózni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

Lenyűgöző felvételen örökítette meg a tiszavirágzást a Filmdzsungel Stúdió. A napsütéses meleg időben ezernyi tiszavirág (Polingenia longicauda) lebeg, repül, "táncol" ilyenkor a víz felszínén és a víz fölött.

A kérész lárvái a nőstények által lerakott petékből fejlődnek ki a mederfenéken. A kikelő lárvák befúrják magukat a meder falába és a víz felé nyitott vájatban élnek három évig egymáshoz közel, tíz-százezres egyedszámú telepeken. Három év után június elején a lárvák előbújnak üregükből és a víz felszínére emelkednek.

A rajzás időpontja függ a víz hőmérsékletétől, a napos órák számától, de egyes feltételezések szerint még a holdfázis is befolyásolhatja. A vízből kibúvó lárvák leginkább a partról benyúló faágakon, a vízben álló stégeken vedlenek, a nőstények egy, a hímek két alkalommal.

Az egyedülálló látványt sokan kísérik figyelemmel a Tisza felső szakaszától Szegedig, és sokan igyekeznek megörökíteni a jelenséget.

A Filmdzsungel Stúdió most filmbe illő felvételeket készített az áradó Tisza felett repkedő tiszavirágokról. Még a borús, esős időben is gyönyörű látványt sikerült megörökíteni a filmeseknek.

hirdetés

VIDEÓ: "Együttállás"


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
snapshot.jpg

Szenzációs time-lapse videón sűrítette egy órába a Nap tíz évét a NASA

Lenyűgöző videómontázst készített az amerikai űrügynökség a Napról műholdjának többszáz millió fotójából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

A Solar Dinamics Observatory (SDO), amelyet 2010 februárjában bocsátottak fel, ez év júniusáig készített nagyfelbontású fotókat csillagunkról, összesen nem kevesebb, mint 425 milliót. Ezt a hihetetlen, 20 millió gigabájtnyi képadatmennyiséget tömörítették a NASA szakértői egy 61 perces filmbe, amely bemutat egy teljes napciklust, bolygók átvonulásaival és napkitörésekkel – írja a Guardian.

Egy napciklus megközelítően 11 évig tart, amelynek során megfordul a Nap északi és déli pólusa, és a mágneses mezőket megváltoztató gáz eredményeképpen napfoltok jelennek meg.

A Decade of The Sun című videó minden másodperce egyetlen nap alatt felvett képekből áll össze. Az első kép a Nap 2010 június 2-i, az utolsó 2020 június 1-i. Az SDO átlagosan 0,75 másodpercenként készített egy képet a Napról, és bár egyik eszköze, az Atmosphering Imaging Assembly 12 másodpercenként 10 különböző fényhullámhosszon dolgozott, a videóba csak azokat vették bele, amelyek a 17.1 nanométeres, ibolyántúli hullámhosszon készültek, amelyek révén látható a Nap koronája.

A NASA Lars Leonhard német muzsikust kérte fel, hogy kísérőzenét komponáljon a videóhoz. Ezzel válik a látvány még hipnotikusabbá, akár meditációra vagy tudattágításra is alkalmassá.

hirdetés

Akadnak azonban üres képek is, és a felvételek időnként nem a Napra fókuszálnak. Ezeknek az volt az oka, hogy vagy a Föld vagy a Hold eltakarta az SDO elől a Napot, amikor közéjük álltak.

A műhold küldetése a tervek szerint 2030-ban ér véget.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!