Cola dalt írt Csukás István - 50 éve gyártják Magyarországon a Coca-Colát
Csukás István, Cserna-Szabó András, Erdős Virág, Nyáry Krisztián és Parti Nagy Lajos is tollat ragadott a jeles alkalomból.
Fotó: Fortepan - szmo.hu
2018. december 14.Pont ötven évvel ezelőtt gördült le az első, hazánkban palackozott Coca-Cola a kőbányai gyártósorról. A jeles alkalomra a Coca-Cola Magyarország egyedi mintás, limitált példányszámban készített üvegpalackokkal, valamint hazánk népszerű kortárs íróival, költőivel együtt készült.

Bornai Tibor saját emlékeiről számolt be „A Coca-Cola és én” című írásában, Cserna-Szabó András a „Keleti kóláról” írt, felfedve alkotásában személyes élményeit is. Csukás István „Cola-dalt” költött, rímesítve művében az üdítő sokoldalúságát, Erdős Virág a „CC50” címet kapó versben mutatta be az üdítőital elmúlt 50 évét. Nyáry Krisztián regényes története „A kis magyar cola-háborútól a nemzetközi békeharcig” címmel érhető el, Parti Nagy Lajos pedig „Emlékkóla” című írásában értelmezte számos megközelítésből, mi is az, és mit képvisel a Coca-Cola. Mindegyik mű megtalálható a Coca-Cola Magyarország honlapján.

Az alkotásokkal is megismerkedhetett a nagyközönség az ünnep részeként, valamint nyereményjátékban is részt vehettek a rajongók, hogy megkaphassák az egészen kis szériás üveg díszpalack egyikét. A Coca-Cola Facebook- és Instagram-oldalán is kisorsolták 25-25 palack szerencsés új tulajdonosát, rajtuk kívül még a vállalat partnerei, a márka nagykövetei és képviselői is kaphattak egy-egy 50. évfordulós ünnepi palackot. A nagy sikerre való tekintettel ráadás kört hirdet a Coca-Cola Magyarország a közösségimédia-csatornáin, így az utolsó sorsolás alkalmával 25 további palack találhat majd gazdára és kerülhet a nyertesek karácsonyfája alá.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x