hirdetés
róka.jpg

Cipőket csennek el a ravasz balatoni rókák

Elsőre aranyosnak tűnhetnek, ám akár komoly betegségeket is elkaphatunk tőlük.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. július 29.


hirdetés

Egy Fonyódon élő férfi, Csikós István számolt be arról, hogy eltűnt fél pár cipője az éj leple alatt. Másnap az egyik közösségi oldalon találkozott az ellopott cipőjével, amit pár száz méterre, a szomszéd utcában találtak meg - írja a Somogy megyei hírportál.

„Örültem, hogy nem dobtam ki a maradék fél párt” – mondta Csikós István. Hozzátette, hamar kiderült a számukra, hogy rókák tréfálják meg őket sorozatosan. A szomszédban lakó nő, Valent Anna meg is örökítette az egyik állatot.

„Velünk is megesett, hogy hat pár lábbelink volt szétszórva a kertben”

– mesélte.

„A jelenség nem egyedi, a fiatal rókák szívesen játszanak a szagos prédával” - mondta Bende Zsolt, aki hivatásos vadászként dolgozik a környéken. Hozzátette, szerinte az ember a felelős azért, ami itt történik.

hirdetés

„Ezek a rókák nem a berekből lopóznak ide, hanem már a lakott területeken születtek. Cseppet sem félnek az embertől, s a felelőtlen hulladékkezelés kapcsán minden táplálékuk megvan.”

Megemlítette, hogy sajnos gyakran előfordul, hogy a nyaralótulajdonosok segítenek felnevelni a róka kölyköket, nem is sejtve, ez milyen veszélyekkel jár.

„Többször is tapasztaltam, hogy etetik a rókákat, sőt az is előfordul, hogy a kisgyerekek – a szülők jóváhagyásával – együtt játszanak a rókafiakkal az udvaron, vagy akár a kerti medencében is.

Amikor a róka megnő, és komolyan odakap a játék során, már nem tűnik olyan aranyosnak”

– tette hozzá.

Bende Zsolt kifejtette, nem csak a harapás lehetősége miatt veszélyes közel engedni a ravaszdikat:

olyan halálos betegségek tömkelegét hordozzák, amelyekre nincs gyógyír.

Ilyen például a róka által hordozott férgesség egyik fajtája, amely több vadász halálát okozta már. Ehhez nem is kell közvetlen kapcsolatba kerülni a vadállattal, elég, ha az udvaron megszárad az ürüléke, amelyet egy gereblyézés során a szálló porral belélegzünk.

A vadász azt javasolja, hogy ha a gyerekek vagy a kutya játékához ért a ravaszdi, azt vagy dobják ki, vagy szakszerűen fertőtlenítsék le! Így kell tenni az elhurcolt és megkerült, összerágott, benyálazott cipőkkel is.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kalisa_hubert.jpg

Együtt altatták el a Los Angeles-i állatkert elválaszthatatlan oroszlánpárját

Hubert és Kalisa az elmúlt hat év minden pillanatát együtt töltötte. Nagyon betegek voltak, de egyikőjüknek sem kellett a másik nélkül élnie.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Hosszú élet és számos együtt töltött év után el kellett altatni Hubert-t és Kalisát, a Los Angeles-i állatkert oroszlánpárját - írja a Los Angeles Times.

A két 21 éves ragadozót elaltatták, mivel súlyosbodó egészségi állapotuk már komolyan rontotta az életminőségüket

- közölték az állatkert munkatársai.

Hubert és Kalisa között nagyon szoros volt a kötelék az elmúlt hat évben, ezt az állatkert látogatói is minden alkalommal megcsodálhatták - mondta el Beth Schaefer, az intézmény programigazgatója.

Kalisa 1998 decemberében született Oklahoma Cityben, míg Hubert 1999 februárjában látta meg a napvilágot egy chicagoi állatkertben. Mindketten 2014-ben kerültek Los Angeles-i otthonukba. Kalisa összesen 10 kölyöknek adott életet, de élete utolsó párjával, Hubert-rel nem voltak közös utódai.

hirdetés

Óriási veszteség ez az állatkert számára - mondta el Alisa Behar, az emlősállatok felelőse.

„A korai órákban a dolgozók rutinszerűen hallgathatták Hubert ordítását. Nekem személy szerint nagyon hiányozni fog a hangjuk, mikor körbejárom az állatkertet”

- tette hozzá.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ferfi-elvesztette-peniszet-karjan-novezstik-ujra.jpg

Elvesztette a péniszét egy brit férfi, a karján növesztettek neki egy újat

Malcolm MacDonald egy hosszan tartó vérfertőzés miatt vesztette el a péniszét még 2014-ben. Később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet nemiszerve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Egy hosszan tartó vérfertőzés miatt veszítette el a péniszét egy brit férfi még 2014-ben. Malcolm MacDonald a Sunnak beszélt arról, hogy először magába fordult és az alkoholhoz nyúlt, aztán később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet pénisze, viszont a nemiszervét először ki kell alakítani, méghozzá a karján.

A most 45 éves férfi bal karjának izmából és bőrét felcsavarva kialakítottak egy új péniszt. A sebészek készítettek húgycsövet is, és még két másik csövet is elhelyeztek benne, hogy a férfi majd később egy kézi pumpával felfújhassa, így erekciója legyen.

"Természetesen őrület, hogy egy pénisz van a karomon. Nem is tudom használni. De ha belegondolsz, valójában ez elképesztő"

- mondta a lapnak a kétgyermekes apa, aki azt is kérte az orvosoktól, hogy az eredeti méreténél öt centivel nagyobb nemiszervet csináljanak neki.

A férfi azóta csak hosszú ujjú pólóban jár és próbálja eltakarni a kezén kialakított péniszt. A folyamat egyébként eredetileg két évig tartott volna, ezután került volna a lába közé, ám az eredetileg 2018-ra tervezett műtét két évet csúszott. A férfi ugyanis nem érezte jól magát, később pedig több probléma is felmerült, ami miatt halasztani kellett a műtétet. Végül 2020 áprilisában kerül volna sor az operációra, de ekkor a koronavírus szólt közbe. MacDonald mindenesetre bízik benne, hogy év végére végre újra a lába között lesz a pénisze.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maganyos_macska_cica.jpg

Soha nem szenvedett még annyira a magánytól egy macska, mint ebben a videóban

A gazdája csak 30 percre hagyta egyedül, de a felvétel tanulsága szerint ez is felért számára az örökkévalósággal...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Csak egy félórára hagyta egyedül a macskáját egy svéd nő, de legszívesebben soha többet tenne ilyet, írja a 24.hu a Daily Star alapján.

Ida Myrin a közelmúltban szerzett be egy cicakamerát azért, hogy láthassa, mit csinál a kedvence, amíg nincs otthon. A nőt már az első felvételek is sokkolták.

A Redditen megosztott videóban Isola már pár perccel a gazdi távozása után éktelen nyávogásban tör ki, miközben szájában a pórázát vonszolja. Egészen addig láthatóan nagyon szenved a cica, amíg 30 perccel később a nő haza nem ér.

Left my cat alone with a camera for 30 minutes and now I can never leave again from r/aww

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tuzgomb-idokep-ck.jpg

Fényes tűzgömb izzott fel hajnalban az égen

A látványos jelenséget több webkamera is megörökítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Fényes tűzgömb ragyogott fel hajnali 3 óra 21 perckor az északi égbolton. A látványos égi jelenséget az Időkép több éjjelátó webkamerája is lencsevégre kapta.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!