hirdetés

CÍMLAPFOTÓK

Újjáéledt a belvárosi éjszakai élet: ilyen volt Budapest este a kijárási tilalom idején és ilyen most

A pezsgő, nyüzsgő belváros az egykor szellemjárta utcákkal, terekkel a régi arcát mutatja, nyomokban sem tartalmazva koronavírusos előéletet. Szellemváros kontra pulzáló éjszakai élet.

Link másolása

hirdetés

A múlt hétvége volt az első a kijárási korlátozás megszűnése óta, amikor már időkorlát nélkül bulizhattak azok, akik egy igazán felszabadult estének akartak mind a megélői, mind a szemtanúi lenni.

Ennek apropóján egy „előtte-utána” anyagot készítettünk: tavaly november 11-én végigkövettük a kijárási tilalom 20 órakor történő bevezetését, és az azt követő első órákat, majd december 29-én egy budapesti, belvárosi rendőri egységet kísértünk el éjszakai műszakuk közben a kihalt utcákon.

Nos, ez utóbbi két anyagunkból elővettünk néhány képet, és múlt péntek este újrafényképeztük őket, pontosan ugyanazokról a helyekről, ahol tavaly voltunk.

A kontraszt némelyiken egészen szembeötlő: mintha az emberek a kijárási tilalom és a korlátozás után a szabadságukat ünnepelnék, a pezsgő, nyüzsgő belváros az egykor szellemjárta utcákkal, terekkel a régi arcát mutatja, nyomokban sem tartalmazva a koronavírusos előéletet. Szellemváros kontra pulzáló éjszakai élet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
CÍMLAPFOTÓK

Fotók: Így vonult a tömeg a Kossuth térre

Több ezer ember indult el szombat délután az esemény színhelyére.

Link másolása

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, több ezer ember indult el szombaton délután Budapesten a Kossuth térre, hogy részt vegyen a lezárások utáni első nagy tüntetésen. 'Igen a Diákvárosra, nem a kínai gigaegyetemre' - a mottója a megmozdulásnak.

Képeinken megmutatjuk, hogyan haladtak a gyülekezéstől az esemény színhelyéig.

A tömeg megérkezett:

A tömeg halad a Kossuth tér felé:

hirdetés

A gyülekező és indulás pillanatai:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
hirdetés

Tízezres tömeg tiltakozott a homofób törvénymódosítás ellen a Parlamentnél - fotókon a tüntetés

Szivárványszínbe borult a Kossuth tér- ilyen volt a hétfő esti demonstráció képekben.

Link másolása

hirdetés

Tízezren tüntettek hétfőn este Budapesten, a Parlamentnél az a törvénymódosító javaslat ellen, amely sokak szerint összemossa az LMBTQ+ közösségeket a pedofilokkal. A demonstrációt emberi jogi és az LMBTQ+ közösség tagjai támogató érdekképviseleti szervezetek hirdették meg, amellyel az volt a céljuk, hogy felhívják az országgyűlési képviselők figyelmét arra, hogy szerintük miért gyermekellenes, családellenes és emberellenes ez a javaslat. A módosításról szóló keddi parlamenti szavazás előtt arra szólították fel a képviselőket, hogy bojkottálják azt, vagy voksoljanak nemmel. A szervezők célja ugyanis az, hogy "ez a gonosz törvényjavaslat ne legyen a magyar jogrendszer része.”

Azt is elmondták, hogy ha a törvénymódosítást megszavazzák, Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak, hogy "végre védje meg az LMBTQ+" közösséget", de külföldön is próbálkozni fognak. Azt ígérték, minden eszközt megragadnak arra, hogy ha a törvény hatályba lép, akkor megsemmisítsék.

Kijelentették, hogy "nem lehet minket elhallgattatni, nem lehet minket betiltani", idén pedig minden eddiginél fontosabb, hogy ez az üzenet eljusson mindenkihez. "Emberek vagyunk, nem propaganda" - skandáltatták a tömeggel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
hirdetés

Így ünnepelték a magyar szurkolók a franciák elleni döntetlent

Fotósunk ott volt a szurkolói zónában a magyar gól pillanatában is, így megörökítette a feszült várakozást és a hatalmas örömöt is.

Link másolása

hirdetés

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.

A magyar csapatnak nemcsak a Puskás Arénában szurkoltak rengetegen, hanem például a budapesti szurkolói zónákban is.

Fotósunk ott volt a Szabadság téren, ahol szintén sok focirajongó gyűlt össze. Képeken mutatjuk, mekkora volt az öröm a franciák elleni döntetlen után:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
CÍMLAPFOTÓK

Nyíregyházán is megteltek a vendéglátóhelyek, amint megnyitottak a teraszok

Sokan kihasználták a lehetőséget, ellepték az éttermeket, a kávézókat és a sörözőket.

Link másolása

hirdetés

Országszerte megnyitották teraszaikat és kerthelyiségeiket a vendéglátóhelyek, miután a kormány szombattól engedélyezte, hogy kint már fogadhatnak vendégeket. Nem is kellett hívogatni az embereket, rengetegen éltek is a lehetőséggel.

Azt már megmutattuk, hogy a fővárosban mennyire megteltek az éttermek, a kávézók és a bárok.

Nyíregyházán is sokan fogyasztottak a vendéglátóhelyek teraszain. Az MTI fotósának képein látszik, hogy a pincéreknek és a szakácsoknak bőven volt dolguk szombaton.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: