News here
hirdetés

CÍMLAPFOTÓK

Keleti Blokk

Kelet-Európa hátsó udvarán mállik a vakolat, girhes kutyák ténferegnek a hóban, a szűk erkélyekről fagyott ruha lóg… de ne gondoljuk, hogy itt minden a reménytelenségről szól csupán.

Link másolása

hirdetés

Hajdú Tamás képei

Mert a vedlett falakat egy darabon mindig gondosan lefesti valaki, a minden elképzelés nélkül összedobált terekbe odaeszkábál egy padot, a több évtizedes autókat pedig már-már hihetetlen leleményességgel és kitartással újra és újra életre barkácsolja. Az enyészet ott leselkedik a sarkon, be-betör és meghátrál, akár a kopott kockatömbök fölé magasodó hivalkodó pláza, mely az új világ ígéretével próbálja becsalogatni az itt lakókat a fogyasztás templomába.

Hajdu Tamás képei oly módon mutatják meg ezt a világot, hogy egyszerre látjuk meg benne a lecsúszást és a kapaszkodást, az elesettséget és a nekibuzdulást. Nem esztétizálja a romlást és a szegénységet, hanem értővé és együttérzővé képes tenni a szemlélői magatartást – a fotográfusét és a fotó befogadójáét egyaránt.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha megérintettek a képek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
CÍMLAPFOTÓK
Exkluzív: Megrendítő fotók II. Erzsébet temetési menetéről – fotósunk helyszíni képriportja
A megtört III. Károly királyt, a fegyelmezetten vonuló katonákat, zenészeket és a háztetőn őrt állók csoportját is sikerült lefotóznia.
Fotók: Elek Krisztián - szmo.hu
2022. szeptember 20.


Link másolása

hirdetés

Hétfőn helyezték végső nyughelyére II. Erzsébet királynőt. Mint arról mi is beszámoltunk, a királyi család minden tagja megjelent a temetésén, a legifjabb családtagot, a négyéves Lajos herceget leszámítva. A királynő búcsúztatója mindenkiből mély megrendülést váltott ki.

A búcsúztatóra vonuló menetnél ott volt fotósunk is, aki megörökítette a megtört III. Károly királyt, a fegyelmezetten vonuló katonákat, zenészeket és a háztetőn őrt állók csoportját is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
hirdetés
Fotókon a 2022-es állami tűzijáték és az ünneplő tömeg
Az egy héttel elhalasztott eseményre nagyon sokan voltak kíváncsiak, a közönség látványos show-t kapott.

Link másolása

hirdetés

Egy héttel elhalasztva ugyan, de összességében a tervezett módon zajlott le a 2022-es államalapítási ünnepséghez kapcsolódó fő attrakció, az esti tűzijáték. A látványosságra sokan kíváncsiak voltak, láthatóan nem tántorította el az embereket, hogy az előrejelzés minimális esélyt most is adott egy Budapest feletti viharnak.

A mintegy 35 perces tűz- és fényjáték során uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról mintegy 40 ezer pirotechnikai effektet – köztük római gyertyákat, üstökösöket, tűzmozsarakat és tűzijátékbombákat – lőttek fel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
hirdetés
Fotókon, ahogy búcsúznak a londoniak a királynőjüktől
Virághalom, zászlók és fényképek a Buckingham-palota előtt, II. Erzsébet fotója a kivetítőkön – egész London gyászba borult.

Link másolása

hirdetés

Egész Nagy-Britannia gyászba borult csütörtök este, miután a királyi udvar bejelentette, hogy meghalt II. Erzsébet királynő. A brit uralkodó 96 éves korában, nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el.

Már aznap este rengetegen vittek virágot a Buckingham-palota elé, az elmúlt napokban pedig egymásra halmozták a gyászolók a mécseseket, a búcsúzó üzeneteket és a virágcsokrokat.

Londonban számos kivetőn és plakáton is a királynőre emlékeznek, akit egy hét múlva helyeznek végső nyugalomra.

Fotósunk képei a gyászoló fővárosból:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
hirdetés
Ízek, zenék, eső – képeken az augusztus 20-i események
A Szerelek Magyarország fotósa elkapta az ünnep megtartott programjainak legjobb pillanatait.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték és a Szent Jobb-körmenet is, de így is számos kulturális és gasztroprogramot találhattak az érdeklődők Budapest-szerte.

A Szeretlek Magyarország fotósa felkerekedett, hogy lefényképezze azokat, akik az esős idő ellenére kilátogattak az államalapítás ünnepi eseményeire.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: