hirdetés
norris0.jpg

Chuck Norris: Budapest a leggyönyörűbb város, ahol valaha jártam

Az akcióhős el van ájulva a magyarok vendégszeretetétől. Azt is elárulta, miről fog szólni a következő filmje.
Láng Dávid; címkép: MTI / Kovács Tamás - szmo.hu
2018. november 26.


hirdetés

Két nappal azután, hogy a Papp László Sportarénában 7000 fős közönség előtt álltak színpadra, Chuck Norris és felesége, Gena újságírókkal is találkozott egy sajtótájékoztatón.

Az rögtön kiderült, mennyire jó fejek és közvetlenek mindketten: Chuck és Gena is mosolyogva, sokszor egymás és a tolmács szavába vágva válaszoltak a kérdésekre, a végén pedig a szervezők szigorúsága ellenére percekig fotózkodtak a jelenlévőkkel – alig tudták meggyőzni őket, hogy most már menniük kellene.

Idén már a tizenötödik Cipősdoboz akciót szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat, de ekkora világsztárt még sosem sikerült megnyerniük támogatónak. Emiatt bíznak benne, hogy új rekordot döntve akár 60 ezer cipősdobozt is eljuttathatnak majd olyan nehéz sorsú gyerekeknek, akiknek sokszor ez az egyedüli ajándékuk karácsonyra.

Chuck a helyszínen aláírta egyik fehér színű kalapját is, amit el fognak árverezni, a bevételt pedig a Tábitha gyermekhospice ház kapja. Licitálni a szervezet Facebook-oldalán lehet majd hamarosan. A Cipősdoboz Vár pedig péntek délután nyit a Deák téren, onnantól várják az adományokat mindenkitől.

A képek a szombati eseményen készültek – fotó: Mervai Márk

Mi a titka, mit javasol azoknak, akik olyan sokáig és annyira egészségesen szeretnének élni, mint ő? – szólt az első kérdés.

Chuck elárulta, hogy betegen született, édesanyja egyhetes koráig nem is láthatta őt, aztán amikor végül a kezébe adták, azt mondta neki: "Isten mentett meg téged, mert tervei vannak veled."

A hit valóban az egész életére rányomta a bélyegét, ahogy az edzés is. Koreában vonult be a hadseregbe, ott lett feketeöves harcos, és hazatérése után kezdett el versenyezni, majd lett világbajnok. Miután visszavonult, átnyergelt a filmiparba, ahol szintén hihetetlen sikereket ért el.

"Utólag visszatekintve az életemre azt kell mondjam, Isten nélkül mindez nem sikerült volna" – fogalmazott, hozzátéve: mindig is kiemelten fontos volt számára, hogy gyerekeken segítsen. Ezért 1992-ben megalapított egy programot, amit mára már közel 100 ezer problémás fiatal végzett el, akik azóta egyetemeken és főiskolán tanulnak.

Videó a sajtótájékoztatóról:

Szeretlek Magyarország

ÉLŐ: Chuck Norris sajtótájékoztatót tart

Természetesen a legendás Chuck Norris viccek is szóba kerültek. Arra a kérdésre, valóban el tud-e számolni végtelenig kétszer, elmesélte, hogy először egyetemisták küldtek el neki néhány ilyen mémet még 2006-ban, és nagyon szórakoztatónak találta őket, de egyáltalán nem gondolta, hogy ennyire elterjednek. Ma már a világ minden tájáról kap ilyeneket, Magyarországról is.

Gena hozzátette: nagy megtiszteltetés ez számukra, és abban a küldetésükben is segít, hogy a fiatalokat támogathassák, hiszen így könnyebben kapcsolatot tudnak teremteni velük.

Azt tudjuk, hogy milyen kép él az emberekben róla, de milyennek látja ő magát magánemberként? Erre válaszul Chuck elmondta, Steve McQueen vezette őt be a filmezésbe, aki azt a tanácsot adta neki: úgy lesz a legjobb, ha a saját magát adja.

Ezt meg is fogadta, így amikor a CBS felkérte a Walker, a texasi kopó főszerepére, és sokkal erőszakosabbra akarták szabni a karakterét, valamint egy szerelmi viszonyt is beleírtak volna a sztoriba, ezekre az ötletekre nemet mondott.

Szerinte őt igazolja, hogy a sorozat így is hatalmas siker lett. Az a rész pedig, amit direkt a hit köré építettek fel – egy fekete városrészben lelőnek egy fehér kislányt, aki a halála után a mennybe megy, és találkozik egy angyallal, majd visszatér a Földre, és rendet tesz a bandák között – az év legnagyobb nézettségű epizódja lett.

Természetesen Magyarország és Budapest is szóba került, ráadásul egy nem akármilyen dicséret formájában.

"Korábban már kétszer jártam itt a filmjeim promóciója miatt, és bár szerte a világon rengeteget utaztam, ki merem jelenteni, hogy ez a leggyönyörűbb város, ahol valaha megfordultam, és ehhez fogható vendégszeretetet se tapasztaltam máshol."

– mondta Chuck, hozzátéve: csak azt bánja, hogy nem ölelhetett meg külön-külön mindenkit. Gena, aki először jár nálunk, szintén csak áradozni tudott a magyar emberekről. "Bárcsak az Egyesült Államokban is hasonló istenhittel találkozhatnánk" – fogalmazott.

Végül egy nagy bejelentésre is sor került: Chuck elárulta, hogy februárban ismét filmet forgat majd, ami a NASCAR-ról (amerikai autóverseny-sorozat) fog szólni, és már nagyon várja, mivel 25 éve nem csinált ilyet. A forgatókönyv szerinte szuper, és azzal kapcsolatban is mindenkit megnyugtatott: a rosszfiúk ezúttal is el lesznek verve.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
nagybani_ck.jpg

Éjszaka a Budapesti Nagybani Piac kulisszái mögött

A 28 éves nagybani piac éjszakai élete sokak előtt titokzatos világot rejt, de az évnek egy napján bárki belekóstolhat.
Tóth-Nacsa Ági írása a Boldog Kukta blogon - szmo.hu
2019. június 20.Tóth-Nacsa Ági hobbikukta, szárnyait próbálgató vadász és lelkes halkergető horgász a blogján minden ételt egy csipet vidéki virtussal és sok-sok derűvel fűszerez. Tartsatok vele a Boldog Kukta blogon!

Az idén két estére megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Budapesti Nagybani Piac. Habár ma az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de így is belevágtunk a programba (megjegyzem milyen jól tettük). Előzetes regisztráció után egy több, mint 2 órás túra keretei között betekintést nyerhettünk a nyüzsgő piaci életbe a friss zöldségek és gyümölcsök hazai legnagyobb kereskedelmi terén.

Ez nem egy átlagos hétköznapi piac, hanem az "ország gyomra". Most megosztom veletek ezt a nem mindennapi friss élményt.

A Piac Éjszakája elnevezésű programot már harmadik alkalommal rendezték meg a szervezők. Én először vettem részt rajta, de be kell vallanom, hogy igazán izgalmas program részese lehettem. Páratlan pezsgő hangulat, ízek, illatok, érdekességek várják akár a kereskedőket, akár a nagyobb tételben vásárlókat. De mielőtt belevágnék az élménybeszámolóba, nézzük a Nagybani Piac mindennapjait a számok szemszögéből.

A piac számokban

➽ a piac teljes alapterülete 34,8 hektár

➽ 28 évvel ezelőtt 1991-ben nyitotta meg kapuit

➽ 1250 db nyílt árusítóhely található 31 000 négyzetméreten

➽ fedett árusítóhelyek területe 3700 négyzetméter

➽ körülbelül 300 targonca dolgozik egyszerre a piacon

➽ nagykereskedelmi raktárak, épületek területe 37966 négyzetméter

➽ az éves áruforgalom 2017-ben összesen 460 566 tonna

➽ a piac területére belépő járművek száma 2017-ben (eladók és vevők összesen)512 599 db

➽ a legrégebbi épületet 1991-ben adták át

➽ a legújabb épületet pedig 2010-ben, amely egyetlen geotermikus és hulladék hő hasznosítású ingatlan a piac területén.

(Adatok forrása: www.nagybani.hu)

A túráról

A Facebookon találkoztam a programmal és rögtön le is csaptam a lehetőségre. Az egyszerű internetes regisztráció után mindenki kapott egy megerősítő emailt és abban egy részletes térképet a fontosabb tudnivalókkal kiegészítve. Így rögtön tudtuk, hogy hol parkolhatunk, mikor és hol találkozzunk. Igazán profi volt az indítás.

19:00 - 19:30 között a konferenciateremnél jelentkezhettek be a regisztrált vendégek, így mi is. Megkaptuk a láthatósági mellényünket, tollat, fülhallgatót. Friss gyümölcsökkel és frissítővel kínáltak bennünket. Klucsik Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac marketing- és fejlesztési igazgatója egy rövid piaci ismertetővel, régi nosztalgikus fotókkal, majd a jelen és a jövő piacával indította a bevezetőt. Ezután két csoportra osztottak bennünket és kisbuszokkal és egy-egy csoportvezetővel elindultunk felfedezni a nagybanit.

34,8 hektárt gyalog bejárni nem kis idő lenne, így nagyban megkönnyítették a szervezők a látogatók útját. Plusz piros pont jár ezért. Túravezetőnktől, Zsolttól igazán érdekes információkat tudhattunk meg az egész komplexumról és az itt folyó kereskedelemről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
5-teraszos-kiulos-hely-nyarra-mysecretbudapest-5-1000x667.jpg

5 kiülős, teraszos hely forró nyári estékre Budapesten, amit neked is ki kell próbálnod

Itt lazulhatsz hétvégén. Vagy akár hétköznap is.
My Secret Budapest - szmo.hu
2019. június 22.Ha olyan teraszos, kiülős, szabadtéri helyet keresel nyárra, aminek még hangulata is van, akkor ne keresgélj tovább. Néhány tippel segítünk! Azt italokat és a konyhát is teszteltük.

Pontoon

Budapest egyik legszebb helyén, a Lánchíd lábánál, a Sándor-palotával szemben találod, a pesti oldalon.Közvetlenül a Dunánál. Semmihez sem fogható a látvány és az atmoszféra, egyszerre érzed magad a lüktető városban és ugyanakkor egy kicsit ki is szakadva belőle. A zene eddig bejött. Nem olcsó hely, de egy-egy délután vagy este egy Aperol Spritz vagy fröccs belefér. Kicsit üldögélünk, beszélgetünk, chillezünk, néha csak a hajókat és a túlpartot figyeljük.

Akvárium Terasz

Hosszú ideje a kedvencek egyike, nem csak koncertekre, bulikba járunk ide. Már Gödörként szerettük a mai Akvárium Klubot, különösen nyáron a nagy teraszt és a folyamatos zsongást. (És azt is, hogy ennyire jó helyen, közlekedési csomópontban van, ahonnan bármerre könnyen továbbmehetünk és ahonnan viszonylag gyorsan hazaérünk éjszakai járattal is.) Az egyik legnépszerűbb találkozóhely, ahol az a furcsa, ha nem botlunk ismerősbe. Itt nyáron fröccsözni vagy martinizni szoktunk.

Kadarka Bárka

Most a Margitsziget egyik legjobb helye, valamelyest betölti a régi Holdudvar helyén maradt űrt. Ha még nem voltál itt, képzelj el egy hatalmas paccot a sziget Margithídhoz közeli végén. Az egyik felében az italos pult és a konyha áll az előtte elnyúló nagy terasszal, a terasz végén nyugágyakkal és bárkával. A másik, nagyobbik felén homokos strandröplabda-pályával. Olyan nincsen, hogy valahol ne tudj leülni. (Vagy leheveredni).

Teszteltük itt is az Aperol Spritzet, többször is, a fröccsöt is (azt is többször), a konyhára sincsen panasz, ha csak egy adag sült krumplira vágysz, azt is kapsz, és más szabadtéri helyektől eltérően a Kadarka Bárkába foglalhatsz asztalt. Ez külön piros pont.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gellert-hotel-1000x636.jpg

Eladják a Gellért Hotelt, luxusszálloda lehet belőle

Az épületet megvásárló Indotek Group először teljes rekonstrukciót akar, majd egy luxus színvonalú nemzetközi hotelláncot bízna meg a szálloda működtetésével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.Eladja a Gellért Hotelt a Danubius Hotels Group, már megállapodást is kötött a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal - közölte a társaság közleményben.

Az épületet megvásárló Indotek Group igazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel, aki ma Magyarország egyik leggazdagabb milliárdosa.

A közlemény szerint

a csoport teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben az eredeti külső megtartásával, azzal a céllal, hogy a szálloda az eddiginél is színvonalasabb szolgáltatásokkal erősítse a minőségi turizmust Budapesten.

A Gellért Szálló eladásáról szóló szerződés rögzíti, hogy az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius Hotels fogja működtetni a szállodát.

A felújítást követően az Indotek Group egy luxus színvonalú nemzetközi hotelláncot kíván megbízni a szálloda működtetésével.

Az adás-vétel a szálloda napi működését nem érinti közvetlenül, a vendégek fogadása és a foglalások kezelése a megszokott módon folyik tovább. Szintén fontos, hogy

a hotel épület eladása a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, ugyanis az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalattulajdonába tartozik.

A Gellért Hotel tavaly szeptemberben ünnepelte 100 éves fennállását. Ebben a cikkünkben részletesen beszámoltunk Budapest egyik legszebb szállodaépületének történetéről.

Forrás: Index


KÖVESS MINKET:
hirdetés
budapesti-szuper-jatszoterek-benczurkert-benczurkoz-mysecretbudapest-1-1000x727.jpg

5 szuper játszótér Budapesten, amit a gyerek tuti, hogy imádni fog

Nektek melyik a kedvencetek? Mi maradt le a listáról?
My Secret Budapest - szmo.hu
2019. június 15.Hova menj a gyerekkel, ha már eluntátok a környéket, vagy fantáziátlan a közeletekben található játszótér? Hol találja meg több generáció is a számítását? És melyik fog neked, a felnőttnek is tetszeni? Folyamatosan teszteljük és próbálgatjuk a budapesti játszótereket, most öt olyan helyet választottunk ki, amivel biztosra mehettek hűvösebb időben és kánikulában is.

Bikás park

Egyik vonzereje az, hogy az amúgy is hatalmas füves területen található, a Bikás-dombtól nem messze. A másik az, hogy jól megközelíthető tömegközlekedéssel (például metróval) de autóval vagy biciklivel is. A játszótértől nem messze egy kis street workout pályát is találtok, a metróállomás közelében kávézót. A játszótér tematikája ugyan szokványos (hajó alakú vár, csúszda, nagyobbaknak való huzalos mászóka, nyári pancsoló, hinta), de az, hogy megfelelő méretű, és nem csak úgy beszorították egy kis sarokba vagy foghíjtelekre, ráadásul ottjártunkkor nem látszott lepattantnak, mind mind az előnyére válik.

És ha a gyerek megunja a játszóteret, egy darabig kiválóan elszórakoztatja magát a kis halastóval, a szökőkúttal, vagy azzal, hogy őrült módjára szalad fel a Bikás-dombra, majd le. Mosdót is találtok (pénzérmével működik).

A gellérthegyi csúszdapark

Gyönyörű környezetben találjátok, Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén. Olyan gyereknek, akit kizárólag csúszdázás és a csúszdához való mászással egybekötött feljutás érdekel (ismerünk ilyet…) ideális. Órákon keresztül csúszhat és mászhat. Külön öröm, hogy az egész területet, még a domboldalt is gumiborítással látták el, így ha el is esik a gyerek, nem üti meg magát nagyon. A szülők, nagyszülők körben a padokon ülhetnek. Találtok a közelben mosdót és ivókutat is. A felső szinten a nagyobbaknak mászókát és kilátótornyot tettek be.

A játszótér hátránya viszont pont az, ami egyre használhatatlanabbá és lehangolóbbá teszi a Gellérthegyet: a szemét. A játszótéri padok alatt. Nagy kár, hogy egy ennyire szuper játszótérnél ezt tapasztaltuk.

A pasaréti úti KRESZ-pályás játszótér

Már eleve a helyszín tökéletes: az amúgy is kellemes és gyönyörű Fenyves-park (az egyik kedvenc köztéri szobrommal). És remek a kialakítása is: a klasszikus játszótéri elemektől kissé elkülönülve, de szintén lombos fák alatt kapott helyet a KRESZ-pálya táblákkal, világító jelzőlámpával, felfestésekkel. Ha a gyerek bicajozni, kismotorozni akar, akkor itt rója a köröket, aztán ha ráun, ott az egész játszótér. A felnőttek számára pedig a street workout eszközök.

A játszótér egyetlen hibája szerintem az, hogy a tanpálya közvetlenül a forgalmas úttest mellett van, és nem magas, erős fémkerítés védi, csak egy alacsonyabb fakorlát. A pünkösdi hosszú hétvégén jártunk ott legutóbb, ezért kihalt volt a játszótér. A kövezést pedig frissen cserélték, emiatt a játszótér egyes részei éppen le voltak zárva.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x