hirdetés
charlie-angyalai-2019.jpg

Charlie angyalai – Kristen Stewart filmje ezért egy nagy hiányérzet

Azon kevesek egyike voltam, akik várták a remake-et. Az előzetes szórakoztató akció-vígjátékot ígért, jó szereplőkkel, menő jelenetekkel és poénokkal. Ehhez képest a valóság... Kritika.
B.M. képek: youtube - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Elizabeth Banks írta, rendezte és szereplője is eme akcióeposznak. Ez azért volt kockázatos lépés a Sony stúdiótól, mert Ms. Banks eddig összvissz egy vállalható vígjátékot tett le az asztalra: a Tökéletes hang 2-t. Nem volt rossz film, de kiemelkedő sem volt. A Charlie angyalai egyértelműen szerelemprojekt volt a részéről, minden porcikájában az ő filmje. Így egyértelműen őt hibáztathatjuk a film bukásáért.

Kezdjük a film egyértelmű pozitívumával: a casting erősre sikerült. Kristen Stewart meglepően jól eladja magát kemény csajként, Naomi Scott jó „fish out of water” karakter, míg Ella Balinska kicsit kilóg a filmből, mind magasságával, mind színésznői képességével, de azért nem vészesen rossz. Elizabeth Banks hozza a laza főnököt, Patrick Stewart felveszi a csekket a 15 perc munkáért és kb. mindenki iparos munkát végez.

hirdetés

A karakterek közötti kémia jobbára működik,

próbálnak nagyon „modernek” lenni és emiatt az erőltetetten emancipált, túltoltan feminista felhang miatt majdhogynem inkább szexista a film. Elhangoznak olyan párbeszédek a színésznők között, mint: "Éhes vagyok! Persze hogy éhes vagy! A nők mindig éhesek!", vagy az egyik jelenetben egy karakter elalél az ügynökség gardróbjának méretétől... gondolom, ezek poénok akartak lenni, de én nem igazán nevettem.

Ezen kívül az egész film egy fércmunka, gyenge sztori, béna szövegek, nem vicces, unalmas és még csak nem is látványos. Az első 10 percben ki lehet találni, ki a gonosz a „csavaros” kém-akcióban. Egy-egy pillanatig szórakoztató csak, amikor az akciójelenetek felvezetik, az menő. Ugyanakkor a tényleges koreográfia a vásznon nem mutat jól, darabos, látszik, hogy kaszkadőrök végzik a tényleges mutatványokat, vagy számítógéppel varázsolják a színésznőket szorult helyzetbe. Nagyon sok a nagytotál a harcoknál, majd közeli a színészekről és utána ismét nagytotál.

Ez a tipikus kaszkadőrök-színészek-kaszkadőrök-váltogatás iskolapéldája.

Nem feszes, de jól megkomponált szcénákat látunk, mint egy Mission Impossible-ben, vagy egy John Wick-ben - csak éppen gyenge kísérlet egy jó akciófilm imitációjára. Szerintem az ilyen típusú filmek már ezt a szintet meghaladták 2019-ben.

Nem fogok spoilerezni, elégedjünk meg annyival, hogy van egy szerkentyű, amit a filmben nem magyaráznak el, hogyan működik, miért találták ki, csak klisék segítségével bemutatják, majd kiderül, hogy fegyverként lehet felhasználni, természetesen Noami Scott látja a problémát a cégen belül, ezért elmondja a Towsend-ügynökségnek, akik küldenek „angyalokat” megoldásként.

Innentől indul egy macska-egér játék ezért a „MacGuffin”-ért.

(Ezt a szót arra használjuk, amikor valami a filmben csak azért van benne, hogy a történetet előrevigye, tényleges funkciója nincs - ez a forgatókönyvírói módszer Alfred Hitchcock miatt lett népszerű és előszeretettel használják a mai napig) Persze főszereplőink bejárják a világot küldetésük folyamán, van egy nagy „red herring” is, azaz egy direkt félrevezető csavar a sztoriban, hogy mindenkit megzavarjon. Rémisztően sok klisét használt fel az író csapat.

A vicces részek erőltetettek, egy-két poén volt csak a történet folyamán, amin a közönség felnevetett, azok is inkább a rosszindulatú fekete humornak voltak köszönhetőek, amit speciel én értékelek, de sokaknak nem biztos, hogy fekszik.

Az egyik főszereplőnk például konkrétan meggyilkol egy csupán munkáját végző ártatlan embert

és csak úgy túllépnek az egészen, mert „nyomulós” pasi volt, aki biztos megérdemelte. Igazából nem tett semmit, amiért halál járt volna neki és a szereplők csak úgy tovább lepnek a dolgon, sőt, még viccelődnek is rajta. Nem ítélkezem, hiszen ezek voltak a film legszórakoztatóbb párbeszédéi, de hogy semmi következménye nem volt az emberölésnek, az picit felháborító.

hirdetés

Összefoglalva: kínos és gyenge próbálkozás. Nem nagyon lehet letudni annyival, hogy ez egy akciófilm, ami kikapcsolja a néző agyát, mert próbáltak viccesek és menők lenni, és még akár jó is lehetett volna.... és mert a színészgárda nem rossz,

ugyanis mindettől függetlenül mindezt inkább kellemetlen nézni, mint szórakoztató.

Alig két órás a film, azonban nézése közben olyan, mintha a többszöröse lenne.

Nagy kár Charlie-ért, kiváló ügynök volt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ruszofokusz2.png

Ruszó Tibi az X-Faktor legmeghatóbb pillanatairól beszél

Azt is elárulja, melyik volt a kedvenc produkciója az X-Faktorban előadott dalai közül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

Ruszó Tibi az RTL Extra videójában többek közt arról beszél, el sem akarta hinni, amikor először mondták neki, hogy olyan hangja van, mint Kökény Attilának. "Nagyon jó érzés volt."

Azt is elárulja, hogy kedvence az volt, amikor Alex dalát, az Apám sírjánált kellett elénekelnie.

"Apukája elment, és arról énekeltem, és nekem is majdnem elment apukám, és ezért át tudtam érezni az egészet."

hirdetés

Amikor ugyanis legutóbb elindult az X-Faktorba, édesapja infarktust kapott. Újra kellett éleszteni. Két hétig feküdt egy pesti kórházba. "De hála istennek még velem van, és ennek nagyon örülök." - mondja.

"És szerintem ennek így is kellett történnie, hogy most indultam az X-Faktorba. Ezt így akarta Isten is."

VIDEÓ: Ruszó Tibi az élményeiről mesél


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ruszoklip.png

Már meg is jelent és óriási siker Ruszó Tibi első saját videóklipje

Tízezrek látták az első órákban a Túl az álmokon című szám klipjét a YouTube-on.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

A 2019-es X-Faktor győztesének még sohasem volt saját klipje. Azt mondta a műsorban, el sem nagyon tudja hinni, hogy ez most megtörténik vele.

A klipet a megjelenése utáni órákban több tízezren nézték meg. Most mi is megmutatjuk.

VIDEÓ: Túl az álmokon

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
koncz-kulka.jpg

Kulka János újra énekel: Koncz Zsuzsával dolgozták fel a Republic slágerét

Így még sosem hallhattuk, hogy „Szeretni valakit valamiért”...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

Kulka János 2016-ban kapott stroke-ot, utána másfél évig kerülte a nyilvánosságot, agyi sérülése miatt beszédzavara alakult ki. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a színháztól visszavonul, a filmszerepektől viszont nem zárkózik el.

Úgy tűnik, az énekléstől sem, hiszen most a Republic zenekar egyik számát dolgozta fel Koncz Zsuzsával, amiről az elkészült videoklipet is megosztották a Youtube-on.

A színész korábban azt mondta: elfordultak tőle a barátai. A sztár erről a egy tévéműsor vendégeként beszélt, ahová logopédusa és Lang Györgyi is elkísérte.

Kulka János 2018 augusztusában logopédusával együtt már kamerák előtt beszélt betegségéről, később filmben is szerepelt, majd pedig egy francia luxusmárka reklámjához adta a hangját.

hirdetés

Itt tudod megnézni a videoklipet:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
ruszokokeny.png

Ruszó Tibi 5 legjobb pillanata a 2019-es X-Faktorban

Bővelkedett nagy pillanatokban Ruszó Tibi útja a győzelemig. Összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

Ruszó Tibi nyerte a 2019-es X-Faktort. A fiatal énekes sok megható, nagy pillanatot okozott a műsorban, most ezekből válogattunk.

VIDEÓ: Apám sírjánál (ByeAlex)

hirdetés

VIDEÓ: Ruszó Tibi és Kökény Attila - Nincs semmi másom

VIDEÓ: Ruszó Tibi és Bye Alex - A szívem udvarában

VIDEÓ: Túl az álmokon - saját dal

VIDEÓ: Végső vallomás (United)


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!