hirdetés
charlie-angyalai-2019.jpg

Charlie angyalai – Kristen Stewart filmje ezért egy nagy hiányérzet

Azon kevesek egyike voltam, akik várták a remake-et. Az előzetes szórakoztató akció-vígjátékot ígért, jó szereplőkkel, menő jelenetekkel és poénokkal. Ehhez képest a valóság... Kritika.
B.M. képek: youtube - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Elizabeth Banks írta, rendezte és szereplője is eme akcióeposznak. Ez azért volt kockázatos lépés a Sony stúdiótól, mert Ms. Banks eddig összvissz egy vállalható vígjátékot tett le az asztalra: a Tökéletes hang 2-t. Nem volt rossz film, de kiemelkedő sem volt. A Charlie angyalai egyértelműen szerelemprojekt volt a részéről, minden porcikájában az ő filmje. Így egyértelműen őt hibáztathatjuk a film bukásáért.

Kezdjük a film egyértelmű pozitívumával: a casting erősre sikerült. Kristen Stewart meglepően jól eladja magát kemény csajként, Naomi Scott jó „fish out of water” karakter, míg Ella Balinska kicsit kilóg a filmből, mind magasságával, mind színésznői képességével, de azért nem vészesen rossz. Elizabeth Banks hozza a laza főnököt, Patrick Stewart felveszi a csekket a 15 perc munkáért és kb. mindenki iparos munkát végez.

A karakterek közötti kémia jobbára működik,

próbálnak nagyon „modernek” lenni és emiatt az erőltetetten emancipált, túltoltan feminista felhang miatt majdhogynem inkább szexista a film. Elhangoznak olyan párbeszédek a színésznők között, mint: "Éhes vagyok! Persze hogy éhes vagy! A nők mindig éhesek!", vagy az egyik jelenetben egy karakter elalél az ügynökség gardróbjának méretétől... gondolom, ezek poénok akartak lenni, de én nem igazán nevettem.

Ezen kívül az egész film egy fércmunka, gyenge sztori, béna szövegek, nem vicces, unalmas és még csak nem is látványos. Az első 10 percben ki lehet találni, ki a gonosz a „csavaros” kém-akcióban. Egy-egy pillanatig szórakoztató csak, amikor az akciójelenetek felvezetik, az menő. Ugyanakkor a tényleges koreográfia a vásznon nem mutat jól, darabos, látszik, hogy kaszkadőrök végzik a tényleges mutatványokat, vagy számítógéppel varázsolják a színésznőket szorult helyzetbe. Nagyon sok a nagytotál a harcoknál, majd közeli a színészekről és utána ismét nagytotál.

hirdetés

Ez a tipikus kaszkadőrök-színészek-kaszkadőrök-váltogatás iskolapéldája.

Nem feszes, de jól megkomponált szcénákat látunk, mint egy Mission Impossible-ben, vagy egy John Wick-ben - csak éppen gyenge kísérlet egy jó akciófilm imitációjára. Szerintem az ilyen típusú filmek már ezt a szintet meghaladták 2019-ben.

Nem fogok spoilerezni, elégedjünk meg annyival, hogy van egy szerkentyű, amit a filmben nem magyaráznak el, hogyan működik, miért találták ki, csak klisék segítségével bemutatják, majd kiderül, hogy fegyverként lehet felhasználni, természetesen Noami Scott látja a problémát a cégen belül, ezért elmondja a Towsend-ügynökségnek, akik küldenek „angyalokat” megoldásként.

Innentől indul egy macska-egér játék ezért a „MacGuffin”-ért.

(Ezt a szót arra használjuk, amikor valami a filmben csak azért van benne, hogy a történetet előrevigye, tényleges funkciója nincs - ez a forgatókönyvírói módszer Alfred Hitchcock miatt lett népszerű és előszeretettel használják a mai napig) Persze főszereplőink bejárják a világot küldetésük folyamán, van egy nagy „red herring” is, azaz egy direkt félrevezető csavar a sztoriban, hogy mindenkit megzavarjon. Rémisztően sok klisét használt fel az író csapat.

A vicces részek erőltetettek, egy-két poén volt csak a történet folyamán, amin a közönség felnevetett, azok is inkább a rosszindulatú fekete humornak voltak köszönhetőek, amit speciel én értékelek, de sokaknak nem biztos, hogy fekszik.

Az egyik főszereplőnk például konkrétan meggyilkol egy csupán munkáját végző ártatlan embert

és csak úgy túllépnek az egészen, mert „nyomulós” pasi volt, aki biztos megérdemelte. Igazából nem tett semmit, amiért halál járt volna neki és a szereplők csak úgy tovább lepnek a dolgon, sőt, még viccelődnek is rajta. Nem ítélkezem, hiszen ezek voltak a film legszórakoztatóbb párbeszédéi, de hogy semmi következménye nem volt az emberölésnek, az picit felháborító.

Összefoglalva: kínos és gyenge próbálkozás. Nem nagyon lehet letudni annyival, hogy ez egy akciófilm, ami kikapcsolja a néző agyát, mert próbáltak viccesek és menők lenni, és még akár jó is lehetett volna.... és mert a színészgárda nem rossz,

ugyanis mindettől függetlenül mindezt inkább kellemetlen nézni, mint szórakoztató.

Alig két órás a film, azonban nézése közben olyan, mintha a többszöröse lenne.

Nagy kár Charlie-ért, kiváló ügynök volt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
csik-zenekar-hazam-hazam-dal.jpg

A Csík Zenekar Hazám, hazám című új száma lett a nemzeti összetartozás dala

A dalban több neves előadó is énekel, akik közül jó páran a határon túlról származnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Új klippel jelentkezett a Csík Zenekar a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára. A Hazám, hazám című dalban többek közt Dér Heni, Földes Eszter, Mező Misi, Miklósa Erika, Keresztes Ildikó, Molnár Ferenc "Caramel" és Takács Nikolas is közreműködött. Közülük többen is a határon túlról származnak.

A dal és a hozzá készült videóklip arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.

A szerda este megjelent klipet Orbán Viktor is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán.

Security Check Required

null

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
rudolf-schuster.jpg

Magyar nótát dalol a volt szlovák államfő a Dankó Rádióban

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, és nagyon szereti a népdalokat is, nem először fog nyilvánosan magyar dalt énekelni.
MTI - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

A magyarokhoz való kötődéséről beszél és nótázik is Rudolf Schuster, Szlovákia volt államfője a Dankó Rádiónak adott interjúban, amelyet a nemzeti összetartozás napján, csütörtökön hallhatnak az érdeklődők.

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, így a magyar nyelv ismerete mellett a népdalok, nóták szeretete is öröklődött a családban

- mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek, kiemelve: Rudolf Schustert mint a magyar nóták kedvelőjét szólították meg az interjúban, nem mint egykori politikust.

A csatornaigazgató hozzátette: Rudolf Schuster jó kedélyű ember, nagyon szereti a nótákat, a történetei pedig azt jelzik, hogy a népek közti barátság kimunkálásban a közös dalanyagnak nagy szerepe van. Az interjút készítő Erdélyi Claudia, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője felidézte:

Rudolf Schuster idén a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte 86. születésnapját, amelyen magyar nótákat és magyar operettrészleteket énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel.

hirdetés

Az eseményt rögzítette a szlovák televízió és ott készült el Rudolf Schuster Harmadszorra a legjobbat című harmadik lemezének felvétele is. Az első lemezén német nóták, a másodikon szlovák dalok hangzottak el. Az interjúban pedig elmondta, hogy úgy érezte, a magyar nóták megszólaltatásával tartozik a magyaroknak, ezzel is szeretné kifejezni a magyarok iránti tiszteletét.

Erdélyi Claudia kitért arra is, hogy Rudolf Schuster a Dankó Rádió műsorában elénekli édesanyja nótáját Az a szép címmel, emellett pedig nagy kedvence az Akácos út.

Az interjú 19 óra 4 perckor hangzik el az Az a szép - A nóta nagymesterei című műsorban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-9.jpg

Emma Stone, Jim Carrey és más filmsztárok első próbálkozásai - a legviccesebb casting videók

Így indultak a legnagyobbak: Steve Carell például röhögőgörcsöt kapott a saját alakításától.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Az úgynevezett audition tape mindig az első belépő egy leendő sztár számára egy adott produkcióba, de az is gyakran előfordul, hogy már befutott színészeket néznek meg ilyen formában egy szerepre. Van, aki csak beküld magáról egy felvételt, van, akit a produkciós irodában castingolnak. Nagy flash látni, amint egy színész és a szerep azonnal rátalálnak egymásra, s különösen az, amikor utólag tudjuk: ebből az első osztályú kreténkedésből vagy finom humorú alakításból sztár született.

Emma Stone - Könnyű nőcske

Stone első főszerepét kapta ebben a filmben, és otthon, saját kamerával rögzítette a felvételt, ami a filmben is hasonlóan néz ki: a hősnő, Olive videóblogban árulja el, hogy valójában mi is történt az elmúlt időszakban vele, amíg úgy tett, mintha a gimi legnagyobb cafkája lenne.

Kiderül, hogy valójában csak eljátszotta, hogy elvesztette a szüzességét és utána pénzért szexelt béna srácokkal. Stone-ra tökéletesen passzolt az önirónikus humorú és intelligens tini szerepe.

Jimmy Fallon

hirdetés

Megszámlálhatatlanul sok komikus kerül úgy a figyelem középpontjába, hogy sikerül bekerülnie Amerika vezető paródia/skeccsshowjába, a Saturday Night Live-ba. Sokan utánzásokkal próbálkoznak, így tett Jimmy Fallon is, aki a felvételen szemtelenül fiatal, és ijesztően hasonlít a hangja az Alanis Morissette-dal közben az énekesnőjére.

Ma már a saját show-jában kábé olyan szkeccsekben hülyül, amilyenekben csak akar. Biztosra ment, a meghallgatáson minden oldalát megmutatta a humorának, a zenei részek 06:13-nál kezdődnek.

Will Ferrell

Ma már óriási komikus, George W. Bush-féle utánzása előtt milliók hajtottak fejet, sőt, ha ma meglátjuk az arcát egy vígjátékban, attól röhöghetnékünk támad, ami misztikumának része. Itt épp szintén az SNL-be jelentkezett, azt érdemes megnézni, mennyi különféle személyiség megformálására képes. Ebben a videóban pedig Bushként látható:

Seth Rogen

A Felkoppintva sztárja ma már executive producer és írótársa a produkcióinak. Ezen a casting felvételen még le sem esett a tojáshéj a seggéről, de olyan monológot ad elő a jövőbeni, tervezett fűültetvényéről, hogy mindenki röhög a kamera mögött.

Rogen és a marihuána a vásznon azóta is bizalmas viszonyban vannak, az Ananász expressz pl. ezen alapult, de a Felkoppintvában is nagyokat tépett a haverjaival, akiket szintén ezidőtájt fedeztek fel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
andfriends-karantenkoncert.jpg

A karanténkorszak első afterpartiját tartotta meg a Müller Péter Sziámi AndFriends

Négy dalt játszottak el akusztikusan a próbatermükben, közben már arra is nagyon készülnek, hogy újra „rendes” színpadra állhassanak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar a karanténkorszak első afterpartiját a próbahelyen tartotta meg bemelegítésképpen, és az egyre közeledő pillanatra gondolva, amikor is végre újra a virágot jelentő deszkákra állhatnak. Nem máshol és nem máskor, mint a Kobuci Kertben, augusztus 16-án.

Rögtönzött akusztikus szobakoncertet tartottak tehát, amit fel is vettek, hogy így adhassanak számot a zenekar követőinek: tévedés azt állítani, hogy Mi már leszoktunk róla, viszont jó volna Szeretni még és Ez(en) a világ(on) Százból ha egyszer jó, az már nagyon jó.

Müller Péter Sziámi így foglalta össze a történteket:

„Eltoltunk négy kedvenc számot a próbateremben. Minden steril, nyugi! – kivéve ezt a kis koncertet, ami kifejezetten érzelmes, nettó víruslegyőzésre készült.

Statisztika és logisztika: úgy gondoljuk, hogy ha egyenként mindenki betartott minden óvatossági rendszabályt, akkor egymásra se vagyunk veszélyesek – sőt. Rátok meg pláne nem. Meg mertek akkor nézni minket esetleg?

hirdetés

Köszönjük szépen. Nagyon szívesen.”

Íme a dalok:

Mózsik Imre csak sepregette a dobot, miközben Varga Orsolya zongorázott, Kirschner Péter akusztikus gitáron, Bakos Zita ukulelén, Winterverber Csaba basszusgitáron támogatta a csoportos művészeti tevékenységen alapuló eseményt, a főhős a piros kalap alatt pedig természetesen a zenekar névadója, M.P. Sziámi volt.

Ámon Tamás vágott és forgatott, operatőrként az ország legjobb koncert-hangmérnökeinek egyike, Bana Róbert, valamint Rózsa Melinda segítették a munkáját. A filmecskét Kirschner Péter rendezte, a hangot is ő rögzítette, és a zenekart is ő terelte össze a jeles alkalomra.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!