hirdetés
mav-vonat-rtl.jpg

Cegléden ragadtak a MÁV utasai: hiába ígérték nekik, nem volt vonat, amivel továbbutazhattak volna

Az egyik pórul járt utas szerint nem tájékoztatták őket megfelelően, ezért maradtak hoppon. A MÁV szerint azonban volt még egy késő esti járat Ceglédről Szegedre, amit jeleztek is a ceglédi állomáson.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 13.


hirdetésTöbb utas is arra panaszkodik, hogy a MÁV Cegléden hagyta őket kedden este, miután egy baleset miatt órákig akadozott a vonatközlekedés a Budapest-Szeged vonalon - számolt be róla az RTL Híradó.

Kedd este Vecsés-Kertekalja állomásnál a síneken ragadt egy autó, rövid időn belül pedig két vonat is belerohant. A sofőrnek nem esett baja, mivel még időben ki tudott szállni a kocsiból, a vonatközlekedés viszont órákra megbénult. Ez okozott galibát azoknak a vonattal közlekedőknek is, akik Cegléden ragadtak.

Az egyik pórul járt utas az RTL Híradónak mesélte el a történteket. A férfi Kőbánya-Kispest vasútállomásról Kiskunfélegyházára szeretett volna utazni, Kőbányán pedig elmondása szerint semmilyen információt nem kaptak a fennakadásokkal kapcsolatban.

A MÁV akkor azt közölte, hogy a személyvonatok utasait pótlóbuszok szállítják majd, de az emberek hiába várták ezeket. Közben a Facebookon próbálták egymást informálni. Végül a vasutasok azt javasolták az RTL Híradónak nyilatkozó férfinak és másoknak, hogy menjenek a Nyugati-pályaudvarra, mert onnan kerülőúttal járnak vonatok Szegedre.

hirdetés

Felszálltak egy olyan járatra, amiről azt mondták nekik, hogy Cegléden át kell szállni egy másikra, és azzal mehetnek tovább Szegedre, ám amikor Ceglédre értek, ott már azt közölték, hogy onnan nem megy vonat Szegedre.

Ekkor már este 10 óra volt, és mivel más lehetőségük nem volt, ismerősök segítségével, autóval jutottak haza.

Az RTL Híradónak nyilatkozó utas szerint nem a késésekkel volt a baj, hanem azzal, hogy nem tájékoztatták őket megfelelően, ráadásul otthagyták őket Cegléden.

A MÁV az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a MÁVINFORM honlapján és Facebook-oldalán folyamatosan, 5-10 percenként frissített tájékoztatást adtak, az RTL Híradónak pedig azt is elmondták, hogy volt egy intercity járat, ami 22:21-kor indult Ceglédről Szegedre, erre pedig többször is felhívták az utasok figyelmét a ceglédi állomáson.

A pórul járt utasok egyike szerint azonban egyik állomáson sem kaptak megfelelő tájékoztatást, ezért a férfi feljelenti a vasúttársaságot.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kutyatamadas-colorado.png

A semmiből támadt rá egy kutya az ötéves kislányra – a szülei kezéből rángatta ki

Az Egyesült Államokban történt a dermesztő eset, videóra is vették. Az állatot azóta elaltatták.
Daily Mail - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

A döbbenetes videót, amely a felelős állattartás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, a Humane Society of the Pikes Peak Region nevű nonprofit szervezet posztolta ki a Facebook-oldalára.

Az eset tavaly októberben történt az Egyesül Államokban, Colorado Springsben. A térfigyelő kamera felvételén az látszik, hogy egy három tagú család – apa, anya és ötéves kislányuk, zöld dzsekiben – épp egy templom viszonylag kihalt parkolójában igyekeznek a kocsijuk felé.

Ekkor a parkoló melletti, parkos területről, szinte a semmiből rájuk ront egy elszabadult kutya. Egyenesen neki a kislánynak, szinte kikapja az anyja kezéből, és a földre teperi.

A kétségbeesett szülők majdnem fél percig viaskodnak a kutyával a gyerekükért. Ekkor már több járókelő is odarohan, mindenki segíteni próbál. A gyereket végül sikerül megmenteni, a kutya nagy nehezen elengedi és elrohan. A kislány a videót posztoló szervezet szerint szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta a sokkoló incidenst.

A hatóságok természetesen felkutatták a kutya – állítólag egy bullterrier keverék – gazdáját, és eljárást indítottak ellene. A gazda választhatott, hogy menhelyre adja be a kutyát, vagy elaltatják. Ő az eutanázia mellett döntött.

hirdetés

A szakemberek a videóval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy egy kutya közösségi beilleszkedése kizárólag a gazda felelőssége. Vagy szakképzett trénerhez kell elvinnie kedvencét, vagy ha még így is veszélyesnek ítéli, pórázon, szájkosárral kell vezetni, és semmiképp sem szabad magára hagyni.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rendorseg-megszokott-porkolab-ferenc-borton-elol.jpg

Kisfia segítségével kötözte le és bántalmazta feleségét – letartóztatták a férfit

Kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell a bíróságon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványt tett a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírájához annak a negyvennégy éves férfinak a letartóztatására, aki 2019 őszétől többször bántalmazta a vele egy háztartásban élő feleségét - írja honlapjánn az ügyészség.

2020. február 7-én, este, a férfi az egyik közös, még fiatalkorú gyermekükkel együtt azzal az előre megbeszélt céllal, hogy megijesszék, otthonukban egy fotelbe nyomták a nőt, kezeit pedig gyorskötözővel megkötözték. Amikor az asszonynak sikerült a gyorskötözőt levágnia magáról, a gyanúsított nekitámadt, a földre szorította, és ismét megkísérelte megkötözni, ami ekkor sem sikerült.

Mivel az apa a fiát is bevonta a bűncselekmény elkövetésébe, a kapcsolati erőszak bűntette és a személyi szabadság megsértésének bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja is terheli.

A házkutatás során a padláson a szigetelőanyag mögött elrejtve, plédbe csomagolva egy engedély nélkül tartott fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozó hatóság tagjai, melyeket lefoglaltak.

A Szekszárdi Járásbíróság 2020. február 20-án egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kiskunmajsai-feleseggyilkos-mti-donka-ferenc.jpg

Holtan találták a férfit, aki megölhette a feleségét Kiskunmajsán

A megyei hírportál úgy tudja, egy kútból emelték ki az idős férfi holttestét annak a háznak a közelében, ahol az idős nőt holtan találták.
MTI, fotó: MTI/Donka Ferenc - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

A hétfői kiskunmajsai emberölés kapcsán keresett idős férfit a rendőrök csütörtökön holtan találták meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Egy kiskunmajsai tanyán hétfő este holtan találtak egy 76 éves nőt. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, a gyilkosság ügyében egy 75 éves kiskunmajsai férfit keresett.

Az idős férfit - lakossági bejelentés alapján - csütörtökön délután találták meg holtan.

A haláleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A megyei hírportál (baon.hu) szerint az emberölés kapcsán keresett idős férfi az elhunyt nő férje. Információik szerint

hirdetés

a tanya, ahol egy kútból emelték ki a férfi holttestét, közel van ahhoz az ingatlanhoz, ahol hétfőn holtan találták az idős nőt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
tuzszeresz-Copy.jpg

Bombagyanús tárgyat találtak Budapest belvárosában, tűzszerészek vizsgálják

Egy videó is készült a helyszínen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Tűzszerészek vizsgálják a Budapest, V. kerület, Alkotmány utca és a Szemere utca sarkán talált bombagyanús csomagot – írta meg a JövőTV.

A cikk szerint

a csomag vélhetőleg nem veszélyes, de a bejelentés miatt kötelező az átvizsgálása.

Ráadásul a közelben több közintézmény is van, és nincs messze a Parlament sem. A felvétel alapján az érintett utcákat lezárták és a forgalmat elterelik.

VIDEÓ: Bombagyanús tárgyat találtak Budapest belvárosában

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!