hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Mégis bűnösök a kegyetlen gyilkosságban a rekordkártérítést kapó Burkáék?
Az 1999-ben emberöléssel vádolt idősebb és ifjabb Burka Ferencet 2005-ben ártatlannak ítélték, 45 milliós kártérítést kaptak az államtól, majd újra megvádolták őket a gyilkossággal. Mi történt?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 14.


hirdetés

"Hogyan lehet, hogy húsz év után mégis elítélték Burkáékat a gyilkossági ügyben, amiért egyszer már ültek, aztán ártatlannak nyilvánították őket és negyvenöt milliós kártalanítást is kaptak?" - erre a kérdésre keresi a választ az RTL Klub riportja.

A Burka-ügy lassan 20 éve húzódik. A 2017-es

vádirat szerint a két vádlott, idősebb Burka Ferenc és ifjabb Burka Ferenc az antennát akarta megszerezni egy amúgy lakatlan házról 1999-ben Újszentmargitán.

Ifj. Burka Ferenc az udvaron arra figyelt, hogy ne zavarja meg őket senki, közben id. Burka Ferenc egy betonvassal felfeszítette a terasz ajtaját. A zajra ébredt fel a sértett, aki a házra vigyázva egy másik épületrészben aludt. Meglátta az ajtón a betörés nyomait, összetalálkozott a kint figyelő fiatalabb Burkával. Vitatkozni kezdtek, az idősebb Burka is kijött a házból, az áldozat felismerte a vádlottakat, azok lelökdösték a férfit a teraszról, egyikük ököllel kétszer fejen ütötte, másikuk pedig a feszítővassal vágta fejbe. A sértett földre került, elvesztette az eszméletét, ezután még fejbe vágták. Az áldozat az éjszaka folyamán belehalt a sérüléseibe.

Burkáékat őrizetbe vették, 2002-ben elítélték mindkettejüket nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, ezután három börtönt is megjártak - Debrecenben, Szegeden, illetve Sátoraljaújhelyen tartották őket fogva.

2005-ben állt be az első hatalmas fordulat az ügyben, amikor bizonyítottság hiányában felmentették, majd kiengedték őket.

Idősebb Burka Ferenc és ifjabb Burka Ferenc szabadulása után beperelte az államot,

és összesen 45 millió forint kártérítést kaptak.

A következő fordulat 2012-ben történt, miután tanúként jelentkezett ifjabb Burka Ferenc fia és az ő nagymamája azzal, hogy

Burkáék követhették el a gyilkosságot. Újranyitották az ügy aktáját.

Mi történt? Mit mond idősebb és ifjabb Burka Ferenc?

VIDEÓ: Az RTL Klub híradójának riportja a Burka-ügyről:


KÖVESS MINKET:

Tanulóvezető hajtott a villamossínekre és a megállóba a Király utcánál, leállt a forgalom
A 4-es, 6-os helyett pótlóbuszokat kellett indítani, de már helyreállt a rend.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Nem tudni, hogyan keveredett egy tanulóvezető a Király utcánál a sínekre, és hogy került fel félig a villamosmegállóba szombaton délelőtt. A BKK a közösségi oldalára kitett fotón mutatta meg a fura balesetet.

A tanulóvezető az autójával egy időre megbénította a 4-es, 6-os villamos forgalmát is, ezért pótlóbuszokat kellett beállítani. A BKK közlése szerint a helyzet már rendeződött, és a forgalom zavartalan.


KÖVESS MINKET:
Órákig feküdt műtétre előkészítve, meztelenül, begyógyszerezve egy nő, mire kiderült, hogy elmarad a beavatkozás
A kezelőorvosa délután közölte a reggel óta várakozó asszonnyal, hogy kapacitáshiány miatt nem került sorra. Majd arra kérte, hogy menjen haza.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy budapesti kórházban vesekő-műtétre előkészítve feküdt egy beteg órákon keresztül, mire közölték vele, hogy a műtét aznap elmarad, mert nincs már rá kapacitás.

Az asszony - akinek már volt hasonló beavatkozása - elmesélte, hogy előző nap feküdt be a kórházba, a műtét napján már 5-kor keltettek, hogy 7-re legyen megfürödve, befáslizott lábbal készen a műtétre. Kapott infúziót, és bódító tablettát is. A szobatársait sorra hordták el mellőle, de őt csak hitegették. Végül a kezelőorvosa ment be hozzá, hogy közölje, nem lesz operáció.

"Közölte, hogy rossz híre van, törölve az operáció, mert az aneszteziológusnak nincs ma már kapacitása, úgyhogy öltözzek fel és menjek haza"

- mesélte el a Blikknek.

Azt is az orvos mondta neki, hogy bár már hónapokat várt erre a műtétre, de a napokban biztosan nem tudják elvégezni a beavatkozást.

Dr. Bense Tamás szerint egy ilyen halasztásnak számtalan oka lehet, akár egy váratlan komplikáció, egy elhúzódó előző műtét, vagy egy nem várt akut eset is. De egy másik osztályon is sor kerülhet egy váratlan beavatkozásra, ami az aneszteziológus kapacitását leköti - közölte a kórház. A lapnak azt írták, hogy a szakma szabályai szerint jártak el, és sajnálják, hogy a beteg elégedetlenül távozott.


KÖVESS MINKET:

Bomba van a sírban, nem tudja eltemetni hetek óta halott édesanyját egy miskolci nő
Édesapja már 15 éve ott nyugszik, és a sírásók már akkor észrevehették a bombát mellette, de a családnak erről nem szóltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy miskolci asszony nem akart hinni a fülének, amikor a diósgyőri temetőben az ügyintéző közölte vele: édesanyját nem tudják végső nyugalomba helyezni, mert a családi sírhelyben, ahol a nő édesapja 2004 óta nyugszik, egy bomba van – írta meg a Blikk.

A szerkezetet, mint kiderült, már a nő édesapjának 2004-es temetésekor észrevették ugyan a sírásók, azonban a temető vezetése úgy döntött: nem vetetik ki a bombát földből, hanem mellé temetik a nő édesapját.

A családot azonban erről nem tájékoztatták.

"Sejtésünk sem volt arról, hogy mit rejt a sír, amit ápolunk, gondozunk. Rossz belegondolni, mekkora veszélyben voltunk, pláne a temetés alatt: bármikor felrobbanhatott volna a szerkezet" – mondta az asszony a Blikknek.

Mivel a helyzetet több hete nem sikerült megoldani, a család úgy döntött, hogy a szertartást megtartják, ám a ravatalról az édesanya nem végső nyughelyére került, hanem vissza a hullaházba. Ott azonban csak március 11-ig tudják tárolni.

"Egyértelmű, hogy a rendőrség mulasztása miatt maradt el a bomba hatástalanítása, ugyanis egy kormányrendelet szerint csak ők kérhetik fel a munkára a tűzszerészeket" – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.

A Blikk megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, ahová a nő elküldte panaszát. Azt közölték: amint értesültek a problémáról, soron kívül felvették a kapcsolatot a hölggyel, bár, mint írták, nem a Honvédelmi Minisztérium hatásköre és illetékessége a mentesítési eljárás kezdeményezése.

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Bezárják a fóti gyermekvárost, szétszórják a gyerekeket
Nem kerülhetnek rosszabb körülmények közé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

A kormány arról döntött, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban biztosított ellátásokat a jövőben más helyszíneken nyújtja a rászoruló gyermekek számára.

Kalocsán, Aszódon, Zalaegerszegen és Budapesten helyezik el őket.

Zalaegerszegen és Kalocsán európai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyek garantálják majd a gyermekotthoni ellátás minőségének javulását – közölte az Emmi sajtó- és kommunikációs főosztálya a Magyar Hírlap érdeklődésére.

Az a cél, hogy valamennyi gyermek a számára megfelelő, színvonalas ellátáshoz jusson. A kiváltás nem jelentheti az ellátási színvonal csökkenését, az új helyszíneken új férőhelyek is létrejönnek, ami az elhelyezési feltételekben is fejlődést és minőségi javulást jelent - mondta pár hónapja a Magyar Hírlapnak Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

A kormány célja 2010 óta, hogy minél több, az állam gondoskodására szoruló gyermek élhessen családi környezetben, ezért erősítik meg a nevelőszülői rendszert. Egy tavaly év végén elfogadott jogszabály alapján 2020 január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyedet a kétévesnél fiatalabb gyermeket nevelők esetében - közölte a minisztérium.

Ugyanakkor a Károlyi Gyermekközpont nem az '50-es évekből itt ragadt, árvák befogadását végző tömegintézmény. A területen kisebb, néhol egészen új, uniós pénzekből felhúzott épületekben végzik mozgássérült gyerekek, valamint mentális problémákkal küzdő fiatalok gondozását, és működik egy szülő nélkül érkezett menekült gyerekeket gondozó részleg is - emlékeztet a 24.hu. A lap szerint kérdés, kihez kerül a kastély.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x