hirdetés
 
 
Bűnösnek találták a vak férfit, aki átesett egy parkoló autón
Az ítélet szerint megrongálta azt, ezért ki kell fizetnie a luxuskocsiban esett 60 ezer forintos kárt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Bűnösnek talált a bíróság egy vak férfit, aki azt állítja, átesett egy autón - hangzott el az RTL Klub híradójában. Az ítélet szerint megrongálta azt, ezért ki kell fizetnie a 60 ezer forintos kárt. Erről a Blikk írt először. A férfi Mezőkövesden sétált kisfiával és vakvezető kutyájával, amikor nekiment a szerinte szabálytalanul parkoló luxuskocsinak. Azt mondja, nem igaz, hogy megrugdosta a kocsit, ami a bíróság szerint szabályosan parkolt.


KÖVESS MINKET:
Videón, ahogy tüzet nyitnak a rendőrök a Fővárosi Törvényszékről megszökött rabra
A férfi a menekülés során túszt is ejtett. Válságos állapotban vitték kórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Lábbilinccsel a lábán menekült ki a tárgyalóteremből az a férfi, aki garázdaság és rongálás vétsége miatt állt a Fővárosi Törvényszék előtt. A férfi hirtelen lefegyverezte őrét, majd az őr fejéhez szorította a pisztolyt, és megszökött.

A bírói tanács a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi a fegyverrel túszul ejtette. A tússzal együtt a férfi elhagyta az épületet, majd megállított egy autót, és túszát elengedte.

A Blikk információi szerint a Szentmihályi út-Nyírpalota út kereszteződésénél fogták el, az autóval eddig vitette magát. Ott kocsit akart váltani, de a Blikk úgy tudja, az általa leállított autót végül nem sikerült megszereznie. Ekkorra már odaértek a rendőrök.

A férfi a rendőrökre lőtt, a rendőrök pedig viszonozták a tüzet, eltalálták a férfit, akit válságos állapotban vittek kórházba a mentők.

A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A férfit erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte" – írta a bíróság épületében történt részletekről a Fővárosi Törvényszék.

Az Index egy olvasójától videót kapott, amelyen az látszik, hogy egy a szürke autóval menekül a rab, és megkerülve a rendőri blokádot a fűre hajt. A rendőrök tüzet nyitnak, de az autó továbbhajt.

Nyitóképünk illusztráció


KÖVESS MINKET:Megszólalt egy férfi, akit a kocsijában akart lelőni a menekülő rab
A támadó megszerezte egy őr fegyverét, úgy menekült el tárgyalásáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

"Teljesen őrült tekintete volt, sosem fogom elfelejteni" – mondta a helyszínen a hvg.hu

munkatársának az a férfi, akinek autóját próbálta elvenni a törvényszékről fegyverrel elszökő rab.

Ahogyan megírtuk, lábbilinccsel a lábán menekült ki a tárgyalóteremből a férfi, aki garázdaság és rongálás vétsége miatt állt a Fővárosi Törvényszék előtt. A férfi hirtelen lefegyverezte őrét, majd az őr fejéhez szorította a pisztolyt, és megszökött.

A Blikk úgy tudja, a fegyveres a Fővárosi törvényszék közelében arra kényszerített egy autóst, hogy vigye el a XV. kerület irányába. A Szentmihályi útnál valamiért autót akart váltani, és egy Mercedes sofőrjét próbálta kényszeríteni a kocsija átadására.

A Blikknek a fegyveres férfi által kiszemelt Mercedes 33 éves sofőrje azt mondta, hogy mikor a férfi benyúlt a kocsijába a fegyvert tartó kezével, próbált ellenkezni, igyekezett lenyomni a fegyvert tartó kezet. A támadó próbálta elsütni a pisztolyt, de nem sikerült neki, végül menekülőre fogta, ekkorra már odaértek a rendőrök.

Közben felkerült egy videó a Youtube-ra, amin látszik a szökésben lévő férfi a kereszteződésben, amikor a gyalogosan menekülő férfit a rendőrök utolérik.

Nézd meg a videót!

Itt van egy másik videó, amin az autós üldözés részletei látszanak.


KÖVESS MINKET:
Élő adásban vetkőzött le a brit műsorvezető – így tiltakozott a Brexit ellen
Nem szeretné, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Rachel Johnson a SkyNews műsorán vett részt egy vitaműsorban, ahol szóba hozta a Brexit kapcsán a kilépés ellen kampányoló cambridge-i professzor, Victoria Bateman akcióját. Az oktató meztelenül jelent meg több műsorban, hogy felhívja a figyelmet a kilépés ügyének fontosságára. A műsorvezető pedig egyetértett vele, így élő adásban ő is ledobta a felsőjét.

Az EU-ból való kilépés, noha a lakosság korábban megszavazta, hatalmas vitákat gerjeszt Angliában, és nem is egészen világoimég, hogyan zajlana le és milyen hatásai lennének. Az Európai Unió málláspontja mindenesete egyelőre az, hogy nem hajlandó újratárgyalni a Brexittel kapcsolatos megállapodást.


KÖVESS MINKET:
36 percig volt szabad a fegyveres túszejtő – itt a rendőrség közleménye a hajtóvadászatról
A rendőrök látták, ahogy a szökött rab fegyvert fog az elrabolt autó vezetőjének fejéhez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Ítélethirdetést követően szökött meg, fegyvert szerzett, 36 percig élvezte ideiglenes szabadságát az a 35 éves férfi, aki a Fővárosi Törvényszékről szökött meg – közölte a rendőrség hivatalos közleményében. A rendőrségre dél előtt pár perccel érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett.

A férfi a Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissant, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

A rendőri zárás eredményeként feltorlódott a forgalom, így a a Nissan megállt a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. A férfi kiugrott az autóból, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök ezért több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték - közölte a rendőrség.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x