aranxa-esteve-130752
Budapesti programok 2018
Összegyűjtöttük nektek Budapest legizgalmasabb programjait, hogy mindig legyen miből válogatni!
Szeretlek Magyarország
2018. január 08.

Február 15. - Júliusig, KOMPLEX

Body kiállítás

26047538_333659813780757_8848834702899039919_n

2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot nézhetsz végig a világhírű BODY kiállításon. Felfedezheted, hogy milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy éppen pihenés közben. További infok ITT!

Április 26. - október 13., Bibliamúzeum

„Kezeink munkáját tedd maradandóvá” – 20. századi mesterművek a Radnai-gyűjteményből

Radnai Béla gyűjteménye egyike a modern magyar képzőművészetre fókuszáló első magángyűjteményeknek. Az október 13-ig megtekinthető kiállítás, több száz művet foglal magába és a kollekció törzsanyagát Derkovits Gyula, Egry József és Szőnyi István munkái adják, de megtalálhatóak benne többek között Bernáth Aurél, Barcsay Jenő, Tóth Menyhért, Rippl-Rónai József és Mednyánszky László alkotásai is. A kollekció Radnai Béla és özvegye, Németh Erzsébet halálát követően a tulajdonosok szándékának megfelelően közgyűjteménybe került: jelenleg a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum őrzi. Ebből a gyűjteményből állítanak ki gazdag válogatást a Bibliamúzeum galériájában.

Június 9 - Augusztus 31.

Budapesti Nyári Fesztivál

22007483_1482339348509816_2654200328854211428_n

A Szabad Tér Színház a tavalyi színes és sikeres évad után a következő, jubileumi évadára készül, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. évfordulóját ünnepli. A részletes programokért KATT IDE!

Július 9., Budapest Park

Aranyakkord koncert a Nagyszünetben

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) projektje. A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Az Aranyakkord egy dalkeltető, a pillanat szülte számok otthona. Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez. Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Tíz koncerttel a hátuk mögött már túl vannak első amerikai turnéjukon is.

Július 12., Dürer Kert

Cirque du Quimby

Cirque du Quimby, ahol a színpad, ezúttal egyben porond is lesz, a koncerttér pedig a Freak Fusion Cabaret játszóterévé változik, mindenféle cirkuszi huncutsággal és varázslattal. Megmutatjuk milyen, amikor a Quimby koncertek szürreális világa a cirkuszi káprázattal találkozik a Dürer Kert 10 éves születésnapján.

Július 16., Budapest Aréna

Quincy Jones 85.

Quincy Jones, aki Time Magazin szerint a 20. század egyik legbefolyásosabb zenésze és producere, idén 85 esztendős. Ebből az alkalomból két nagyszabású koncertet ad Európában, ahol életének és örökségének ünneplésére egy-egy felejthetetlen előadást mutat be egy zenekarral és néhány kedvenc tehetséges zenész barátjával.

A budapesti jubileumi koncerten itt lesz a hazánkban is jól ismert kameruni származású énekes, basszusgitáros Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, a világ egyik legelismertebb jazz-énekesnője, Alfredo Rodriguez kubai zongorista-virtuóz, a magyar származású, roma jazz-gitáros, immár világhírű Andreas Varady.

Quincy Jones a világ legjobb hangjai közé sorolta Radics Gigiét, akit 2012-ben személyesen hívott meg a Montreux-i Jazzfesztiválra fellépni. Most Budapesten ismét találkoznak. A koncert másik hazai fellépője a Budafoki Dohnányi Zenekar lesz a világhírű John Clayton vezényletével.

Augusztus 22., Budapest Park

Alborosie & The Shengen Clan / The Skatalites

A reggae nagyágyúja, a multiinstrumentalista Alborosie először érkezik Magyarországra! Előtte ráadásul a jamaikai sztárcsapat, a Skatalites melegíti a közönséget.

Listánk folyamatosan bővül. Ha kedvenced nincs benne, írd meg nekünk kommentben!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!