hirdetés

BUDAPEST

Varázslatos növekedés: kétszer akkorára nőtt a Harry Potter rajongók kedvenc étterme Budapesten

A varázs tematikájú étteremben igényesen kidolgozott látványelemekkel körülvéve fogyaszthatnak az érdeklődők ízletes és fantáziadús ételeket és italokat a varázsló- és boszorkánytanoncok világából.

Link másolása

hirdetés

A The Magic budapesti étterme 2019 október óta a macskaköves Hajós utca 25-nél található, most viszont kétszer akkora helyszínen várja a Harry Potter és más varázsvilágok rajongóit, mint amikor megnyitott. A varázs tematikájú étteremben igényesen kidolgozott látványelemekkel körülvéve fogyaszthatnak az érdeklődők ízletes és fantáziadús ételeket és italokat a varázsló- és boszorkánytanoncok világából. Ne hagyják ki a HAGYMAkedavra és a Hambgrid burgert!

Így bővült a The Magic Roxfortra emlékeztető étterme: új helyszín, új látványelemek

A The Magic varázskastélya most már egy új nyugati szárnnyal is rendelkezik, ahova belépve rögtön a roxforti nagyterem elvarázsolt égboltját visszaidéző látvány fogadja az érkezőket.

A The Magic csapata mindenhová igyekezett egy kis varázslatot teremteni, hogy úgy érezzék a látogatók, hogy itt valóban egy különleges helyre tértek be. Ez az elkötelezettség a helyszín minden egyes elemében visszaköszön: Magyarországon olyan egyedülálló világ jött itt létre a roxforti kastélyra emlékeztető étterem falain belül, hogy néha nehéz is otthagyni a helyet, és visszatérni a valóságba.

Az étterem interaktív elemeinél kiemelt figyelmet fordított arra a The Magic csapata, hogy a legfiatalabb generáció tagjai is gond nélkül igénybe vehessék őket. Ilyen például a színváltós kandalló is, aminek a színét alacsonyan elhelyezett varázskövekkel lehet megváltoztatni, így még a kisgyerekek is könnyen elérik őket.

Az étterem a neves varázskastélyhoz hasonló módon telis-tele van mozgóképekkel amelyek életre kelnek, és amiket még a felső szintre vezető lépcsőnél is meg lehet csodálni. A felső szinten egyébként megtalálható a kibővített Sötét Mágia terem is, ahol az impozáns, saját gyártású vízköpők és baziliszkuszok mellett sötét varázsigék láthatók a tükrökön, és még egy kockás piton szobor is őrszemet áll az ablakok felett. A mosdó látványvilága pedig tökéletesen feleleveníti a mágiaügyi minisztérium belső kialakítását.

hirdetés
Nem csak a varázskastély belseje változott meg: új ételekkel és italokkal is várja a The Magic csapata a fiatal és veterán varázslókat

A konyhában sem maradt tétlen a The Magic csapata az elmúlt évben, ugyanis több új étel és ital különlegesség közül is lehet válogatni. Forgalmas helyről van szó, ezért mindenképp érdemes asztalt foglalni ha nagyobb társasággal szeretnének bejutni. Ha pedig különleges alkalomból szeretne meglepni egy családtagot vagy egy közeli barátot, akkor ajándékutalvány vásárlásra is van lehetőség az étterem weboldalán.

Mind látvány, mind ízvilág terén egyértelmű, hogy itt nem egy mindennapi élményben lehet része az embernek. Ilyen például az ikonikus vajsör, amit olyan sokan kértek az étterem Facebook oldalán, hogy egyszerűen muszáj volt megfőzniük a szomjazó Harry Potter rajongóknak. A füstölgő alkoholmentes bájitalok mellett a nagykorú varázslótanoncok többféle látványos koktél közül is válogathatnak, mint például Hedwig áldása vagy a Rózsaszín Ábránd.

Az étlapon az új ételek közül mindenképp említést érdemel a szarvasgombás Patronus burger (a rajongók érteni fogják a rejtett utalást), a HAGYMAkedavrát pedig imádni fogják azok, akik odavannak a hagymalekvárért és a pirított hagymáért. Az igazán bátrak és nagy étvágyúaknak viszont mindenképp a barátságos félóriás nevét viselő Hambgrid burgert érdemes kipróbálni: egy hatalmas, dupla húsos, kanadai juharszirupos szósszal leöntött gasztronómiai gyöngyszemben lehet majd részük.

A fekete buciból készülő Fekete Mágia hamburger slágertermék is visszatér, de most egy új változatát is megkóstolhatják azok, akik a prémium „Tudjuk Ki Átka” burgert választják: ennek a mustárral fűszerezett húspogácsája színtiszta hátszínből készül.

Az édesszájúaknak pedig különösen nehéz lesz ellenállni a fekete mágia kísértésének, ugyanis igencsak tiszteletreméltó desszert kínálattal rendelkezik az étterem. A csokoládét kedvelők egyszerűen nem hagyhatják ki a Csokitulátusz nevet viselőt különleges csokis édességet, a mandulás-vaníliás-csokis tejbeWIZLI gömbök pedig már csak a nevük miatt megérnek egy kóstolót.

A The Magic Budapest Facebook oldalát is érdemes követni: nem csak az újdonságokról lehet értesülni, mivel a The Magic csapata időnként nyereményjátékokkal is szeret kedveskedni a különféle varázsvilágok rajongóinak.Érdemes résen lenni, mivel olykor egy egész vacsorát, vagy akár egy eredeti sorszámozott Nimbus 2000-es seprűt is kisorsolnak a résztvevők között!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST

Jönnek a lezárások az Eucharisztikus Világkongresszus és Ferenc pápa látogatása miatt Budapesten

Autóval nem lesz egyszerű a városban járni, de több BKK-járat közlekedése is módosul a következő napokban.

Link másolása

hirdetés

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeinek előkészítő munkálatai miatt jelentős változások lesznek pénteken és a hétvégén Budapesten - írja a BKK honlapja.

Szeptember 9-én, csütörtökön forgalomkorlátozásokra kell készülni a Kossuth Lajos tér környékén és estétől az Andrássy úton.

Szeptember 10-én, pénteken üzemkezdettől szeptember 12-én, vasárnap hajnalig:

  • a 2-es és 2M villamosok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek,
  • a 15-ös és a 115-ös buszok módosított útvonalon, a Kossuth Lajos tér érintése nélkül a Bajcsy-Zsilinszky úton járnak,
  • a 70-es és a 78-as trolibuszok a Kossuth Lajos térnél a Honvéd utcában kialakított ideiglenes végállomáson állnak meg.

Szeptember 10-én, pénteken 22:00-tól lezárják a közúti forgalom elől az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között, valamint a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Podmaniczky utca között.

A 105-ös és a 178-as buszok az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton járnak. A 979-es éjszakai járat a Nagymező utca és az 56-osok tere között a 70-es és a 74-es trolibusz útvonalán közlekedik.

hirdetés

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A legfrissebb információk a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon olvashatók.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Karácsony: A lakájmédia hangulatkeltése miatt már flakonokkal dobálták a Blaha Lujza téren dolgozókat

A főpolgármester szerint Magyarország akkor lesz egy sokkal jobb hely, ha megbecsüljük egymást, és különösen azokat, akik szó szerint a két kezükkel építik ezt az országot.
Címkép: BKK - szmo.hu
2021. szeptember 09.


Link másolása

hirdetés

A Blaha Lujza térről jelentkezett be csütörtök reggel Karácsony Gergely Facebook-oldalán. A főpolgármester arról beszélt, a kormánypárti média hangulatkeltése miatt már inzultusok is érték a tér felújításán dolgozókat.

Azért vagyok itt, mert tegnap a lakájmédia azt a hangulatot keltette, hogy a munkások nem is dolgoznak, csak ebédelnek. Nagyon manipulatív képet sugároztak a beruházásról, ahol egyébként tényleg hetek óta feszített munka zajlik annak érdekében, hogy minél hamarabb vissza tudjuk adni a közúti forgalom kapacitását. Sajnos a lakájmédia aljassága nem volt eredménytelen, mert tegnap atrocitások érték a munkásainkat, voltak, akiket megdobáltak flakonokkal, kiabáltak velük.

- mondta a videóban.

Hozzátette: Magyarország akkor lesz egy sokkal jobb hely, ha megbecsüljük egymást, és különösen azokat, akik szó szerint a két kezükkel építik ezt az országot.

A felújítási munkálatokról elmondta, hogy határidőre, sőt lehetséges, hogy előbbre is be tudják majd fejezni.

"Engem lehet támadni, ez a sorsa egy ellenzéki politikusnak a gyűlöletből politikát faragó Orbán-kormány uralkodása alatt, de nem fogom tűrni, hogy ezt azokkal is tegyék, akik a dolgukat végzik egy élhetőbb, zöldebb Budapestért" - fűzte hozzá a videóhoz.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Már látszik a Lánchíd új színe, a következő szakaszba lépett a felújítás

Az új szín tulajdonképpen nagyon hasonlít az eredetihez, a terveknek megfelelően halad a felújítás.

Link másolása

hirdetés

A terveknek megfelelően halad a Lánchíd felújítása. A munkafolyamat újabb szakaszához érkezett: az elemeket rozsdásodás elleni védelemmel látták el és festették, így már megmutatkozik a Lánchíd „új” színe, amelyet igyekeztek úgy megválasztani, hogy az a lehető legjobban hasonlítson a régire – írja Budapest Városháza Facebook-oldala.

Elsőként 14 lánckötegen és a hozzájuk tartozó függesztőrudakon végeztek aprólékos felújítást. Lefedett, függesztett állványról dolgozva, először szemcseszórással megtisztították az elemeket, majd több lépésben vitték fel az alapozó, a közbenső, végül pedig – a híd végleges, kékesszürke színét adó — fedő festékréteget.

Emellett elkezdődött a budai aluljáró bontása is, az aluljáró kibővül, szélesebb lesz, így biztonságosabban közlekedhetnek majd a gyalogosok és a biciklizők is. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke arról ír: szakaszosan állványozzák fel a hídpályát felfüggesztő láncszerkezetet. A faszerkeszeten belül fóliaréteget is felszerelnek. Erre a láncszemek megtisztításához van szükség, amit nagynyomású szemcseszórókkal végeznek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Megkötötték a szerződést, óriási park készül Csepel északi csúcsán

A közparkban lesz galériaerdő a Duna-ág mellett, pihenőterek és tisztások, gyalogos- és kerékpárutak, sétányok, fás ligetek, közösségi sportpályák, közösségi kertek, játszóterek és vizes élőhely is.

Link másolása

hirdetés

"Megkötöttük a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a Csepeli közpark részletes tervezésére. Csepel-Szigetcsúcson három városmajornyi park létesül" - jelentette be Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint "a 36 hektáros városi zöldterület nagyon jelentős fejlesztés, hiszen az utóbbi 50 évben, azaz a Hajógyári-sziget északi részének parkrendezése óta nem létesült 20 hektárnál nagyobb új közpark Budapesten".

Vitézy posztja szerint

Csepel legészakibb területén lesz galériaerdő a Duna-ág mellett, nagy kiterjedésű pihenőterek és tisztások, gyalogos- és kerékpárutak, sétányok, fás ligetek, közösségi sportpályák (kültéri fitneszpark, mászófal, görpark, multifunkciós sportpályák, futókör), közösségi kertek, játszóterek és vizes élőhely is.

A bejegyzéshez Vitézy több látványtervet is mellékelt:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: