News here
hirdetés

BUDAPEST

Varázslatos növekedés: kétszer akkorára nőtt a Harry Potter rajongók kedvenc étterme Budapesten

A varázs tematikájú étteremben igényesen kidolgozott látványelemekkel körülvéve fogyaszthatnak az érdeklődők ízletes és fantáziadús ételeket és italokat a varázsló- és boszorkánytanoncok világából.

Link másolása

hirdetés

A The Magic budapesti étterme 2019 október óta a macskaköves Hajós utca 25-nél található, most viszont kétszer akkora helyszínen várja a Harry Potter és más varázsvilágok rajongóit, mint amikor megnyitott. A varázs tematikájú étteremben igényesen kidolgozott látványelemekkel körülvéve fogyaszthatnak az érdeklődők ízletes és fantáziadús ételeket és italokat a varázsló- és boszorkánytanoncok világából. Ne hagyják ki a HAGYMAkedavra és a Hambgrid burgert!

Így bővült a The Magic Roxfortra emlékeztető étterme: új helyszín, új látványelemek

A The Magic varázskastélya most már egy új nyugati szárnnyal is rendelkezik, ahova belépve rögtön a roxforti nagyterem elvarázsolt égboltját visszaidéző látvány fogadja az érkezőket.

A The Magic csapata mindenhová igyekezett egy kis varázslatot teremteni, hogy úgy érezzék a látogatók, hogy itt valóban egy különleges helyre tértek be. Ez az elkötelezettség a helyszín minden egyes elemében visszaköszön: Magyarországon olyan egyedülálló világ jött itt létre a roxforti kastélyra emlékeztető étterem falain belül, hogy néha nehéz is otthagyni a helyet, és visszatérni a valóságba.

Az étterem interaktív elemeinél kiemelt figyelmet fordított arra a The Magic csapata, hogy a legfiatalabb generáció tagjai is gond nélkül igénybe vehessék őket. Ilyen például a színváltós kandalló is, aminek a színét alacsonyan elhelyezett varázskövekkel lehet megváltoztatni, így még a kisgyerekek is könnyen elérik őket.

Az étterem a neves varázskastélyhoz hasonló módon telis-tele van mozgóképekkel amelyek életre kelnek, és amiket még a felső szintre vezető lépcsőnél is meg lehet csodálni. A felső szinten egyébként megtalálható a kibővített Sötét Mágia terem is, ahol az impozáns, saját gyártású vízköpők és baziliszkuszok mellett sötét varázsigék láthatók a tükrökön, és még egy kockás piton szobor is őrszemet áll az ablakok felett. A mosdó látványvilága pedig tökéletesen feleleveníti a mágiaügyi minisztérium belső kialakítását.

hirdetés
Nem csak a varázskastély belseje változott meg: új ételekkel és italokkal is várja a The Magic csapata a fiatal és veterán varázslókat

A konyhában sem maradt tétlen a The Magic csapata az elmúlt évben, ugyanis több új étel és ital különlegesség közül is lehet válogatni. Forgalmas helyről van szó, ezért mindenképp érdemes asztalt foglalni ha nagyobb társasággal szeretnének bejutni. Ha pedig különleges alkalomból szeretne meglepni egy családtagot vagy egy közeli barátot, akkor ajándékutalvány vásárlásra is van lehetőség az étterem weboldalán.

Mind látvány, mind ízvilág terén egyértelmű, hogy itt nem egy mindennapi élményben lehet része az embernek. Ilyen például az ikonikus vajsör, amit olyan sokan kértek az étterem Facebook oldalán, hogy egyszerűen muszáj volt megfőzniük a szomjazó Harry Potter rajongóknak. A füstölgő alkoholmentes bájitalok mellett a nagykorú varázslótanoncok többféle látványos koktél közül is válogathatnak, mint például Hedwig áldása vagy a Rózsaszín Ábránd.

Az étlapon az új ételek közül mindenképp említést érdemel a szarvasgombás Patronus burger (a rajongók érteni fogják a rejtett utalást), a HAGYMAkedavrát pedig imádni fogják azok, akik odavannak a hagymalekvárért és a pirított hagymáért. Az igazán bátrak és nagy étvágyúaknak viszont mindenképp a barátságos félóriás nevét viselő Hambgrid burgert érdemes kipróbálni: egy hatalmas, dupla húsos, kanadai juharszirupos szósszal leöntött gasztronómiai gyöngyszemben lehet majd részük.

A fekete buciból készülő Fekete Mágia hamburger slágertermék is visszatér, de most egy új változatát is megkóstolhatják azok, akik a prémium „Tudjuk Ki Átka” burgert választják: ennek a mustárral fűszerezett húspogácsája színtiszta hátszínből készül.

Az édesszájúaknak pedig különösen nehéz lesz ellenállni a fekete mágia kísértésének, ugyanis igencsak tiszteletreméltó desszert kínálattal rendelkezik az étterem. A csokoládét kedvelők egyszerűen nem hagyhatják ki a Csokitulátusz nevet viselőt különleges csokis édességet, a mandulás-vaníliás-csokis tejbeWIZLI gömbök pedig már csak a nevük miatt megérnek egy kóstolót.

A The Magic Budapest Facebook oldalát is érdemes követni: nem csak az újdonságokról lehet értesülni, mivel a The Magic csapata időnként nyereményjátékokkal is szeret kedveskedni a különféle varázsvilágok rajongóinak.Érdemes résen lenni, mivel olykor egy egész vacsorát, vagy akár egy eredeti sorszámozott Nimbus 2000-es seprűt is kisorsolnak a résztvevők között!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST
Bajban van a BKV, rengetegen mondanak fel, és már a menetrendet sem tudják tartani
Az elmúlt másfél év alatt eltűnt 300 busz- és trolivezető a cég állományából

Link másolása

hirdetés

A buszsofőrök és trolivezetők soha nem látott ütemben mondanak fel a cégnél, gyakorlatilag lehetetlenné vált a menetrendi igények kiszolgálása - értesült a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, hogy először idén májusban, aztán rögtön júniusban is rekordot döntött a járművezetői létszám csökkenése: tavasz végén 48, a nyár első hónapjában 55 sofőr hagyta ott a BKV-t. A csökkenés 2021 óta tapasztalható.

Az elmúlt másfél év alatt eltűnt 300 busz- és trolivezető a cég állományából.

A járművezetők száma mostanra a 2017-es szintre zuhant vissza. Miközben 2021 elején a 2700-at közelítette a munkavállalók száma, ma már 2400-an sem dolgoznak a BKV-nál.

A kialakult helyzetet már az utasok is megérezhetik. Az alacsony létszámot valameddig túlórával, illetve a pihenőnapok elvonásával lehetett ellensúlyozni, de a kieső járművezetők miatt az ígért menetrend már nem teljesíthető hiánytalanul.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy júliustól jelentősen megszaporodtak a személyzeti okokra visszavezethető kimaradások.

hirdetés
Átlagosan napi 50-60 esetben történt meg, hogy a BKV nem tudott járművezetőt biztosítani. Ezek az autóbuszok értelemszerűen kiestek a menetrendből, és a telephelyeken maradnak.

A lap információi szerint a kilépő BKV-s sofőrök háromnegyede öt éven belül hagyta ott a céget, az összes távozó járművezető negyede pedig már egy éven belül felmondott, ami az alacsony béreknek és a járműpark állapotának is köszönhető.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST
Az ellenzék jelöltje nyert a II. kerületben az önkormányzati képviselő-választáson
A közös jelölt, Nagy Eszter nagy fölénnyel, több, mint 60 százaléknyi szavazatot szerezve utasította maga mögé a Fidesz jelöltjét, Bálványkövi Istvánt.

Link másolása

hirdetés

A valasztas.hu-n megjelent adatok szerint a II. kerületben tartott időközi önkormányzati képviselő-választást az ellenzék jelöltje, Nagy Eszter nyerte.

A közös jelölt nagy fölénnyel, több, mint 60 százaléknyi szavazatot szerezve utasította maga mögé a Fidesz jelöltjét, Bálványkövi Istvánt, aki 36 százalékot szerzett. Harmadik helyen a Magyar Kétfarkú kutyapárt jelöltje, Hildebrand Krisztián Roland végzett 3 százalékkal.

Ma jelent meg egy videós anyagunk arról, hogy kikre szavaznának a kerületiek, a Fény utcai piacon kérdezgettükk az embereket, ahol a pártok még az utolsó napon is kampányoltak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
Új Kolodko-szobor Budapesten: Az oroszok már a spájzban vannak
A szobrász videón mutatta meg, hogyan készült az új alkotás, és néhány fotón pedig közelről is megcsodálható az újabb mestermű.

Link másolása

hirdetés

Újabb miniatűr szobrot készített Kolodko Mihály. Ezúttal Budapesten, a Duna partján kell keresni. Annyit elárulunk, hogy a budai oldalon. A pontos helyszín is gyorsan kideríthető a szobrász filmjéből, ha alaposan figyelsz.

Kolodko Mihály egy videón megmutatja azt is, hogyan készült el az újabb miniszobor.

VIDEÓ: Az oroszok már spájzban vannak

És néhány fotón pedig közelről is szemügyre vehető az alkotás, melyhez Kolodko Mihály - ismét csak A Tizedes meg a többiek című filmre utalva - annyit írt:

"Nincs kompót".

hirdetés

A lelkes Kolodko-rajongók pedig megnézhetik azt a pillantot is, amikor a szobrocska elfoglalja helyét:

Bár a fotók és a videók csak nemrégiben kerültek ki a közösségi oldalra, máris többen fotókkal is igazolták, hogy rábukkantak a spájzban keresgélő orosz katonára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés
Továbbra is Budapest az ország legélhetőbb része, itt a Top 10 járás Magyarországon
Több szempontot figyelembe véve alakították ki szakértők a rangsort.

Link másolása

hirdetés

Egy friss kutatás azt vizsgálta, milyen lehetőségek biztosítottak az ország egyes részein az ott élőknek.

A vizsgálat során az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége alapján számolták ki a pontszámokat, ami a rangsort adta ki – derült ki a Magyar Bankholding Nyrt. közleményéből.

hirdetés

A legélhetőbb járások listája a következőképpen alakult:

1. Budapest

2. Pilisvörösvár és környéke

3. Veszprém és környéke

4. Debrecen és környéke

5. a Bólyi járás

6. a Mórahalmi járás

7. Érd

8. Kisbér

9. Pécsvárad

10. Tata és környéke

A kisebb járások az alacsony bűnözésszám és a jobb megfizethetőség miatt kerülhettek a rangsorban előkelő helyre.

Budapest például a bűnözés tekintetében mindössze a 162. helyen végzett.

A nagyobb városok és környékeik inkább az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a vásárlási lehetőségek és a munkaerőpiac terén elért magasabb pontszámuknak köszönhetik a jobb helyezésüket.

Itt újonnan került be az első tízbe Mórahalom, Érd, Kisbér és Pécsvárad környéke.

A szakértők összeállították a megyeszékelyek egymáshoz képesti élhetőségi rangsorát is, amelyet ezúttal is a főváros vezet.

A legélhetőbb városok listája a következőképpen alakult:

1. Budapest

2. Veszprém (78,9 pont)

3. Győr (68,9 pont)

4. Debrecen (60,4 pont)

5. Székesfehérvár (60,3 pont)

6. Szekszárd (59,9),

7. Pécs (58,9),

8. Szombathely (58,4)

9. Zalaegerszeg (57,2)

10. Kaposvár (55,3)

A tavalyi évhez képest nagyot ugrott előre Debrecen, amely a 12. helyről lépett előre a 4. helyre.

Az egészségügyi mutató Szekszárdon, Pécsen és Veszprémben a legjobb. A legbiztonságosabb városnak Debrecen bizonyult, amit Veszprém és Zalaegerszeg követ. A legmegfizethetőbb város Salgótarján lett a szakértők által vizsgált szempontok alapján.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: