News here
hirdetés

BUDAPEST

Csak hajó közlekedik három hónapig a Kossuth és a Batthyány tér között

Lezárják a metróállomást a fölötte lévő épület bontása miatt. Elmondjuk, hogyan változik a környéken a közösségi közlekedés.

Link másolása

hirdetés

Nem áll meg a 2-es (piros) metró a Kossuth téren december 3-tól három hónapon át. Az MTESZ-székház bontási munkái miatt zárják le a metróállomást. Ez idő alatt busszal és hajóval pótolja a BKK a metrót.

A Kossuth Lajos térre a Deák Ferenc tér felől december 3-án szombattól az M2A jelzésű állomáspótló busszal juthattok el.

Az M2A jelzéssel közlekedő metróállomás-pótló buszra a Deák Ferenc téren a 9-es, a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelyén, a Károly körúton a Király utca kereszteződése előtt, a Kossuth Lajos téren pedig a 15-ös és a 115-ös busz Boráros tér irányú megállójában lehet felszállni. A pótlóbusz a Kossuth tér irányában megáll a 9-es buszjárat Arany János utca M, a Deák Ferenc tér felé pedig a 15-ös és a 115-ös busz Széchenyi utca megállójában is.

A Kossuth tér és környékét a bontási munkák alatt 2-es villamossal, 15-ös és 115-ös busszal, 70-es és 78-as trolival közelíthetitek meg.bkk

A pótlóbusz mellett a BKK hajójáratot is indít a Batthyány tér és a Kossuth tér között. A D2 jelzésű átkelő hajó a BKK információi szerint 15 percenként jár.

hirdetés

A D2-es hajójáratra a Duna mindkét partján a menetrend szerinti BKK-hajójáratok kikötőjében lehet felszállni: a Batthyány téri kikötő a rakparton a Vám utca magasságában, a gyalogos-átkelőhelynél található. A Kossuth Lajos téri kikötő pedig a rakparton, a Rákóczi-szobor magasságában.

Az átkelő hajóért nem kell külön fizetni. Az átkelőhajón hétköznap és hétvégén is a normál díjszabás szerinti jegyekkel, bérletekkel utazhatsz.

És ha például a Széll Kálmán tér felől a Kossuth térre indultok, a metróról hajóra átszállva nem kell új jegyet vennetek, elég, ha a már előzőleg a metrón érvényesített jegyet megmutatjátok.

A 2016. december 3-4-i hétvégén a 2-es villamos is másképp közlekedik

Mint arra a BKK felhívja a figyelmet, ezen a hétvégén a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Fővám tér M között jár. A Közvágóhíd H és a Fővám tér M között pedig 2-es jelzésű villamospótló busz közlekedik, mert a Bakáts utcai gyalogos-átjáró közelében villamospálya-javítási munkákat végeznek. A villamospótló buszra a Fővám téren a 15-ös és a 115-ös busz, valamint a 83-as trolibusz megállójában szállhattok fel.villamospotlo

A Közvágóhíd H felől a Fővám tér M felé tartó pótlóbusz a Kvassay Jenő út–Soroksári út–Boráros tér–Közraktár utca útvonalon halad, érintve az alábbi megállóhelyeket:

Közvágóhíd H (Kvassay Jenő út): a 179-es autóbusz megállóhelye,

Közvágóhíd H: a 23-as, a 23E, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,

Millenniumi Kulturális Központ: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,

Haller utca/Soroksári út: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,

Boráros tér H: a 23-as és a 23E autóbusz leszállóhelye,

Zsil utca: a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,

Fővám tér M: a 15-ös, a 115-ös, a 979-es a 979A autóbusz, valamint 83-as trolibusz megállóhelye.

A Fővám tér M felől a Közvágóhíd H felé tartó pótlóbusz a Sóház utca–Csarnok tér–Közraktár utca–Boráros tér–Soroksári út útvonalon halad, érintve az alábbi megállóhelyeket:

Fővám tér M: a 15-ös, a 115-ös, a 979-es, a 979A autóbusz, valamint a 83-as trolibusz megállóhelye,

Zsil utca: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,

Boráros tér H: a buszvégállomáson, a 15-ös busz végállomása után 30 méterrel,

Haller utca/Soroksári út: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,

Millenniumi Kulturális Központ: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,

Közvágóhíd H: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye.

Ha hasznos volt a hír, oszd meg ismerőseiddel!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST
Bajban van a BKV, rengetegen mondanak fel, és már a menetrendet sem tudják tartani
Az elmúlt másfél év alatt eltűnt 300 busz- és trolivezető a cég állományából

Link másolása

hirdetés

A buszsofőrök és trolivezetők soha nem látott ütemben mondanak fel a cégnél, gyakorlatilag lehetetlenné vált a menetrendi igények kiszolgálása - értesült a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, hogy először idén májusban, aztán rögtön júniusban is rekordot döntött a járművezetői létszám csökkenése: tavasz végén 48, a nyár első hónapjában 55 sofőr hagyta ott a BKV-t. A csökkenés 2021 óta tapasztalható.

Az elmúlt másfél év alatt eltűnt 300 busz- és trolivezető a cég állományából.

A járművezetők száma mostanra a 2017-es szintre zuhant vissza. Miközben 2021 elején a 2700-at közelítette a munkavállalók száma, ma már 2400-an sem dolgoznak a BKV-nál.

A kialakult helyzetet már az utasok is megérezhetik. Az alacsony létszámot valameddig túlórával, illetve a pihenőnapok elvonásával lehetett ellensúlyozni, de a kieső járművezetők miatt az ígért menetrend már nem teljesíthető hiánytalanul.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy júliustól jelentősen megszaporodtak a személyzeti okokra visszavezethető kimaradások.

hirdetés
Átlagosan napi 50-60 esetben történt meg, hogy a BKV nem tudott járművezetőt biztosítani. Ezek az autóbuszok értelemszerűen kiestek a menetrendből, és a telephelyeken maradnak.

A lap információi szerint a kilépő BKV-s sofőrök háromnegyede öt éven belül hagyta ott a céget, az összes távozó járművezető negyede pedig már egy éven belül felmondott, ami az alacsony béreknek és a járműpark állapotának is köszönhető.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST
Új Kolodko-szobor Budapesten: Az oroszok már a spájzban vannak
A szobrász videón mutatta meg, hogyan készült az új alkotás, és néhány fotón pedig közelről is megcsodálható az újabb mestermű.

Link másolása

hirdetés

Újabb miniatűr szobrot készített Kolodko Mihály. Ezúttal Budapesten, a Duna partján kell keresni. Annyit elárulunk, hogy a budai oldalon. A pontos helyszín is gyorsan kideríthető a szobrász filmjéből, ha alaposan figyelsz.

Kolodko Mihály egy videón megmutatja azt is, hogyan készült el az újabb miniszobor.

VIDEÓ: Az oroszok már spájzban vannak

És néhány fotón pedig közelről is szemügyre vehető az alkotás, melyhez Kolodko Mihály - ismét csak A Tizedes meg a többiek című filmre utalva - annyit írt:

"Nincs kompót".

hirdetés

A lelkes Kolodko-rajongók pedig megnézhetik azt a pillantot is, amikor a szobrocska elfoglalja helyét:

Bár a fotók és a videók csak nemrégiben kerültek ki a közösségi oldalra, máris többen fotókkal is igazolták, hogy rábukkantak a spájzban keresgélő orosz katonára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
Az ellenzék jelöltje nyert a II. kerületben az önkormányzati képviselő-választáson
A közös jelölt, Nagy Eszter nagy fölénnyel, több, mint 60 százaléknyi szavazatot szerezve utasította maga mögé a Fidesz jelöltjét, Bálványkövi Istvánt.

Link másolása

hirdetés

A valasztas.hu-n megjelent adatok szerint a II. kerületben tartott időközi önkormányzati képviselő-választást az ellenzék jelöltje, Nagy Eszter nyerte.

A közös jelölt nagy fölénnyel, több, mint 60 százaléknyi szavazatot szerezve utasította maga mögé a Fidesz jelöltjét, Bálványkövi Istvánt, aki 36 százalékot szerzett. Harmadik helyen a Magyar Kétfarkú kutyapárt jelöltje, Hildebrand Krisztián Roland végzett 3 százalékkal.

Ma jelent meg egy videós anyagunk arról, hogy kikre szavaznának a kerületiek, a Fény utcai piacon kérdezgettükk az embereket, ahol a pártok még az utolsó napon is kampányoltak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés
Hétfőtől drágább lesz a parkolás Budapesten
A főváros belső részein hatszáz forintot kell majd fizetni óránként, reggel 8 és 22 óra között.

Link másolása

hirdetés

A Fővárosi Közgyűlés még június 29-én döntött arról, hogy a 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló, egységes parkolási rendszert vezetnek be, és megemelik a parkolási díjakat.

Az A-jelű zónában 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni, a B-jelűben 450 forint az óradíj 8 és 20 óra között, a C-zónában 300 forint, 8-18 óra között, a D-zónában pedig 200 forint, 8-18 óra között. Az A-B-C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D-zónában ez nincs korlátozva.

Parkolási zónák a fővárosban szeptember 5-től

Az új parkolási rendszer részeként egységes információs táblák is megjelennek az utcákon, amelyek egyértelművé teszik az egyes parkolási zónák jellemzőit. Emellett körülbelül 10 százalékkal nő a parkolási díjas zónák területe.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: