hirdetés
social-network-76532_640.png

Bosszúból egy anya halálhírét terjesztette a Facebookon egy férfi, mert a brit nő nem vette be egy közös beszélgetésbe

Az anyuka és a férfi korábban ráadásul még barátok is voltak.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. május 21.


hirdetés

Igencsak meglepődött az a brit édesanya, akivel egyszer csak saját halálhíre jött szembe a Facebookon. Nem sokkal később kiderült, hogy egy egykori barát kezdte terjeszteni az álhírt bosszúból azért, mert a nő nem vette be őt egy csoportos beszélgetésbe - írja a Daily Mail.

A dél-yorkshire-i Rossingtonban élő nő kálváriája akkor kezdődött, amikor telefonon beszélt a férfival, akivel egyébként jó barátságot ápoltak. A férfi megkérdezte, hogy viseli a karantént, mire Sharon elmondta, hogy egy csoportos Facebook-beszélgetés tartja benne a lelket, ahol a többi anyával tud beszélgetni. A férfi ekkor megkérdezte, hogy ő is beléphet-e a csoportba, ám a válasz nem volt.

"Nemet mondtam. Ő nem édesanya, semmi köze ehhez a társasághoz"

- mondja a nő.

A férfiban itt törhetett el valami, ugyanis nagyon kegyetlen bosszút állt:

hirdetés

egy hamis profilt hozott létre Sharon képével, először azt az üzenetet küldte szét a nő összes ismerősének, hogy koronavírussal fertőzött, így aki részt vett az egyik BBQ-partiján - amelyet a nő születésnapján, családi körben tartottak -, az sürgősen menjen el teszteltetni magát.

Mindezt Rossington város egyik Facebook-csoportjába is kiposztolta, ahol sok gyalázkodó kommentet kapott azért, amiért kerti partit szervezett a karantén idején.

A férfi azonban nem állt meg itt: néhány órával később kiírta, hogy a nő belehalt a betegségbe.

Sharon és családja még nem sejtett semmit, amikor hívások és üzenetek egész sorozatát kapták rémült ismerősöktől. Ekkor derült ki, hogy valaki a halálhírét terjeszti, és nemsokára sikerült is rájönniük, ki áll a dolog mögött. A nő lánya, Ebony írt a férfinak egy számonkérő üzenetet, amelyre megdöbbentő válasz érkezett:

"Ha bevett volna Facebookon a csoportos beszélgetésbe, és úgy bánt volna velem, mint egy igazi baráttal, akkor most nem lenne ez a cirkusz (...) Remélem, ebből az értékes leckéből megtanulta, hogy értékelje a barátait és ne verje át őket."

A lány ezt követően az üzeneteket és a posztokat kifényképezve osztotta meg a közösségi oldalán azt, hogy senki ne dőljön be ennek, édesanyja él és virul. Sharon feljelentette a férfit a rendőrségen zaklatásért, az ügyben nyomozás indult.

Elmondása szerint egészen 2018-ig jó barátok voltak, akkor azonban a nőnek új párkapcsolata lett, a férfi pedig hangot adott annak, hogy elhanyagolva érzi emiatt magát. Sharon ekkor unta meg, hogy a férfi gyerekesen viselkedik, állandóan panaszkodik, utána viszont megsértődik, ha egy percen belül nem válaszolnak neki.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
soft-drink-2741251_1920-1000x750.jpg

Meghalt a várandós nő, aki naponta két liter kólát ivott

Az új-zélandi nő akkor sem tudott leállni a kólával és az energiaitalokkal, amikor teherbe esett.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Az új-zélandi Amy Louise Thrope még két éve hunyt el, most bizonyosodott be róla, hogy a túlzott kólafogyasztás okozhatta halálát - írja a New Zealand Herald.

A háromgyermekes édesanyát még 2018 decemberében találták holtan az ágyában. Thorpe 15 hetes terhes volt, és több egészségügyi problémája volt, ráadásul epilepsziás problémák gyötörték, ám David Robinson halottkém figyelmét leginkább az ragadta meg, amit a nő partnere mondott:

Thorpe naponta nagyjából két liter Coca-Colát és fél-egy liter energiaitalt fogyasztott el.

A nőt gyakran kínozták rohamok, halála előtt nem sokkal állapították meg, hogy epilepsziás lehet, bár száz százalékig nem tudták bizonyítani mindezt, a kezelést mégis megkapta rá. Időközben jött várandósága rontott az állapotán: sokkal gyakoribbak lettek a rohamai. Azt tanácsolták neki, hogy próbáljon ki más típusú antiepilepsziás szereket, vagy feküdjön be a kórházba, hogy úgynevezett elektroenkefalográfiai vizsgálatnak vessék alá, amellyel az agyi aktivitását tanulmányozták volna. A nő mindkettőt elutasította, nem sokkal később találták holtan az ágyában.

A boncolást követően próbáltak rájönni arra, hogy a túlzott koffeinfogyasztás mennyire játszott közre halálában, egymásnak ellentmondó tanulmányok jelentek meg ugyanis a témában. Egyes tudósok szerint a koffein hasznos lehet a rohamok megelőzésében, mások szerint viszont kifejezetten káros. A halottkém konzultált a nő orvosával, Graeme Hammond-Tooke-kal is, aki azon a véleményen volt, hogy lehetséges, a nő a sok koffein miatt volt jobban kitéve a rohamoknak.

hirdetés

A halottkém elmondta a lapnak: azért hozta nyilvánosságra az ügy részleteit, hogy felhívja az epilepsziások figyelmét a magas koffeintartalmú italok hatására.

Tanulmányát több olyan orvosi szervezetnek is a figyelmébe ajánlotta, ahol epilepsziás betegekkel foglalkoznak, és azt is ajánlotta, hogy eredményei alapján az orvosok lássák el elég információval epilepsziás betegeiket a koffeinfogyasztás lehetséges veszélyeiről.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
villam.jpg

Brutális villám csapott a Washington-emlékműbe, nappali fénybe borult az égbolt

A találat pillanatát egy helyi televízió webkamerája rögzítette az amerikai fővárosban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Hatalmas villám csapott a Washington-emlékműbe csütörtök este, amikor heves vihar csapott le az amerikai fővárosra. A találat pillanatát egy helyi televízió webkamerája rögzítette. A felvételen látszik, ahogy a becsapódás ereje egy pillanatra nappali fénybe borítja az éjszakai égboltot. A város fölé magasodó, obeliszk alakú Washington-emlékmű az Egyesült Államok egyik nemzeti szimbóluma, amely az ország első elnökének állít mementót.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
grumpycat.png

Mémgyanús macska – színre lépett az új Grumpy Cat

Gazdája szerint természete szöges ellentéte az arckifejezésének.
Fotó: Grumpy Kitzia Instagram - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Mintha csak 2020 eddigi történéseire reagálva termelte volna ki az internet az újabb mogorva macskát, itt az új Grumpy Cat. A tavaly májusban elpusztult híres macska utáni űrt hivatott betölteni floridai fajtársa, Itzia, aki hasonlóan morcos arckifejezéssel szemléli a világot. Gazdája, az ukrán származású fotós, Viktoriia Otdielnova természetesen meglátta az elutasító ábrázatban a több ezer Instagram-követő lehetőségét, és létre is hozta a profilt macskájának, aki így meg is indult az instacelebség útján.

Ennek már két éve, ám akkor volt éppen ügyeletes Grumpy Cat, az internet pedig csak most fedezte fel magának a sajátos arcberendezésű állatot. Kitzia - akinek a neve cicát jelent - hat esztendős, és gazdája szerint természete nem tükrözi azt, ami az arcára van írva, kifejezetten kedves állat.

Lapozz a képért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
elefant_petarda.jpg

Gyümölcsbe rejtett petárda robbant fel egy elefánt szájában Indiában

Az állat belepusztult súlyos sérüléseibe, a helyiek nagyon felháborodtak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Meghalt egy vemhes elefánt az indiai Kerala államban, miután egy gyümölcsbe rejtett petárda robbant fel a szájában - írja a CNN.

A robbanás több csontot is eltört az állat szájában, ami nem csak komoly fájdalommal járt, de azt is megakadályozta, hogy az elefánt enni tudjon, aminek következtében végletekig legyengült

- mondta el Ashique Ali helyi vadőr.

Az elefánt végül négy nap szenvedés után, május 27-én múlt ki. Az állaton a legjobb szándék ellenére sem tudtak segíteni. Amikor be akarták fogni, egy folyóba menekült. Ott azonban nem merték kábító lövedékkel elaltatni, mert féltek, hogy megfullad.

Az eset nagyon felháborította a helyi lakosságot. A rendőrfőnök, Surendra Kumar elmondta, hogy

hirdetés

a helyiek gyakran tesznek petárdákat a gyümölcsösökbe, hogy ezzel riasszák el a vaddisznókat.

Az elkövetőket egyelőre nem sikerült elkapni, de már nyomoznak utánuk.

Forrás: 24.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!