hirdetés
ellcm.png

Borravalót szeretett volna adni a BKK-ellenőrnek, mert megbírságolta

Pontosabban azért, mert annyira korrekt, tisztességes, becsületes volt az ellenőr. Egy hihetetlen történet a mai Budapestről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. augusztus 29.


hirdetés

Kovács András jegy nélkül utazott - állítása szerint feledékenységből -, és találkozott egy ellenőrrel. Ami ezután történt, az már-már mesébe illő. A történetet András a Facebookra posztolta, a beleegyezésével, változtatás nélkül közöljük.

ellenor

"Ma több nehezen elképzelhető, szívderítő dolog történt. Amit igazán meg akarok osztani az az, hogy egy BKK-ellenőrrel találkozva annyira elégedett voltam a megbírságolásom minőségével, hogy a 8000 forinton felül borravalót is akartam adni (de nem fogadta el).

* * *

Elfelejtettem lyukasztani - nem eufemizmus ez, általában nagyon is jól tudom, ha nem lyukasztok, most viszont akkor gondoltam először jegyre, amikor hirtelen fel kellett volna mutatnom. Csak 5000 forint volt nálam - megkérdeztem rendezhetjük-e ezt a megállóban (ez egy eufemizmus, amire nem vagyok büszke). Kedvesen megrázta a fejét, és azt mondta: "Nem, mert akkor sérülne az egyenlő bánásmód elve, és az nekem fontos." Erre elkerekedtek a szemeim, és arra gondoltam, hogy nagyon helyes, k..ra nem fogok kevesebbet fizetni, mint az a tucat többgyerekes szülő, akit ma megbírságoltak, mert elfelejtette meghosszabbítani a bérletét. Bólintottam, hogy "Ezt tisztelem."

hirdetés

Az ellenőr felajánlotta, hogy eljön velem a legközelebbi olyan megállóig, ahol van bankautomata, és megvár, hogy ne kelljen 8 helyett a csekken 16 ezret fizetnem.

Így is történt, de azzal kellett visszatérnem hozzá, hogy nincs a kártyámon pénz. Még 3000 sem volt. "Nem lehet két napon belül befizetni a 8000-et?" "Nem" - válaszolta. "Azt még én javasoltam a BKK-nak, mert nagyon jól jött az embereknek. Képzelheti, milyen ideges voltam, mikor eltörölték. De most már nem lehet." Huh... hát a 16 ezer az azért nagyon sok - gondolkodtam, és gondolkodott ő is, ő ment többre vele.

"El tud menni készpénzért?" Ez a felajánlás olyan irreálisnak tűnt, hogy magamtól nem vetettem volna fel, de igen, el tudtam. Gondolkodott, rágta az ajkát, számolta az útvonalát, s végül azt mondta: "Akkor legyen itt ötkor. Én itt leszek."

Két óra múlva, másodpercre pontosan ötkor leszállt a csapatával - ugyanannál az ajtónál, hogy gyorsan megtaláljam, még erre is figyelt. Azt mondja: "Ne tudja meg, mennyire aggódtam, hogy nem érünk ide. Leállt az egész villamosforgalom. Körbejöttünk."

Körbejöttek azért, hogy nekem ne 16, hanem 8000-et kelljen fizetnem. Visszajöttek, mert tudták, hogy a 16 ezer, az egy átlagembernek sok.

Meg azért is, mert az egyenlő bánásmód elve ezt is diktálja: senki se akarjon kibújni a 8000 alól, de senki se fizessen 16000-et csak azért, mert nincs nála elég pénz. Semmibe nem telt volna magamra hagynia a 16 ezres csekkel - de ötkor itt volt, és áthúzta. Mert velem ellentétben az elvei szerint él. Vonom le a tanulságokat.

Nyomj egy lájkot, ha úgy érzed, több ilyen ellenőrre és utasra lenne szükség!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
12-eves-kisfiu.jpg

Rengetegen fogtak össze a 12 éves Balázsért, aki lakástűzben vesztette el nagyszüleit

A hétfői tragédia még a rutinos rendőröket is megrázta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

A rendőrök pénteken meglátogatták és ajándékokat vittek a Heim Pál Gyermekkórházba Balázsnak, annak a 12 éves kisfiúnak, akit hétfő hajnalban a XV. kerületi égő házból mentettek meg.

A tűzben meghaltak a fiú nagyszülei, akik nevelték őt, miután az édesanyja születésekor lemondott róla. A gyanú szerint nézeteltéréseik miatt egy korábbi lakótársuk, M. András gyújtotta fel az épületet. A kisfiú sokkos állapotban került a kórházba, de sérülések nélkül megúszta az esetet.

„Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs, és bár tudjuk, hogy nagyszüleit, akik a világot jelentették neki nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagy világban”

– olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

hirdetés

A rendőrök azt írják, őket is megrendítette a tragédia, azóta is az motoszkál a fejükben, hogy hogyan tudnának segíteni a kisfiúnak.

Most egy játékautóval és tablettel lepték meg Balázst, de kiemelték: a napokban elképesztő összefogással és sok segíteni akaró emberrel találkoztak, ezért hamarosan elérhető lesz az a számlaszám is, amire a felajánlásokat tudják fogadni.

Log into Facebook

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mága-zoltan-balazs-feco.jpg

Mága Zoltán és lánya közös dalfeldolgozással búcsúznak Balázs Fecótól

A megható, immáron teljesen új értelmet nyert videóban Jennifer és Balázs Fecó A csönd éve volt című dalt énekli, míg Mága Zoltán hegedűn kíséri őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

Mága Zoltán és Mága Jennifer idén tavasszal vették fel A csönd éve volt című dal feldolgozását, Balázs Fecó és egy szinfonikus zenekar közreműködésével. A videó eredetileg a TV2 Neked énekelek című televíziós jótékonysági műsorához készült.

A hegedűművész most külön megosztotta a dalt a YouTube csatornáján, Isten veled Fecó! A csönd éve volt címen.

Facebook oldalán a videó mellé azt írta, nagyszabású terveik voltak még Fecóval, így most szívében mély a gyász.

„Mély döbbenet, és még mélyebb gyász van szívemben, hogy a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválósága, akivel családi barátságot ápoltunk, és annyi gálakoncertem, jótékonysági előadásom kiemelt sztárvendége volt, ma feladta a harcot, és lelke a mennyekbe költözött.

Naponta többször imádkoztam Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesünk gyors gyógyulásáért és erre kértem ismerőseimet is, mert sok közös tervünk volt. A "Csönd éve" után egy nagy, világra szóló produkcióval szerettük volna megköszönni hétköznapi hőseinknek az emberfeletti munkát, önzetlenséget, amit a koronavírus miatti veszélyhelyzetben tanúsítottak. Fecó egyszer már sikeresen győzedelmeskedett és visszanyerte egészségét, de ezúttal ez a harc nem sikerült.

hirdetés

A szomorúság és a fájdalom most embertársaink millióinak tölti el szívét, mert egy ikon, egy legenda hagyott itt minket. Gyászollak zenészként, barátként, rajongódként, családommal együtt. Drága Fecó, nyugodj békében!”

Balázs Fecó napokkal ezelőtt került kórházba, koronavírusos fertőzéssel. Bár rengetegen imádkoztak a felépüléséért – többek között Mága Jennifer is mihamarabbi gyógyulást kívánt a zenésznek a közösségi oldalán – az énekes állapota súlyosbodott, csütörtök este pedig végleg feladta a harcot.

Isten veled Fecó! A csönd éve volt - Balázs Fecó, Mága Jennifer, Mága Zoltán

A csönd éve volt - Balázs Fecó, Mága Jennifer, Mága Zoltán


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
sma-zsombi.jpg

Gulácsi Péter 25 millióval segíti az SMA-s Zsombi gyógyulását, az édesanya el sem akarta hinni

A kisgyerek anyukája az e-mailt látva azt hitte, átverés áldozatai lettek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

A gerincvelő-izomsorvadásban szenvedő Zsombi történetére Gulácsi Péter válogatott labdarúgókapus felesége talált rá, akit azért is meghatott ez a történet, mert Németországban már ingyenesen elérhető ez a kezelés. A kisfiú kezelése 730 millió forintba kerül, Gulácsiék úgy döntöttek, 25 millió forinttal hozzájárulnak az összeghez. Így eddig már 256 millió összegyűlt.

A kisgyerek édesanyja azt mesélte az RTL Híradó kamerái előtt, hogy a beérkező összegről szóló e-mailt látva először azt hitte, csalás áldozatai lettek. Elmondta,

azóta videótelefonon is beszéltek a sportolóval és párjával, szinte baráti viszony alakult ki közöttük.

Beszélt arról is, hogy reméli, ez a helyzet dob egy kicsit a gyűjtésen, mert Zsombinak nagy szüksége volna a kezelésre.

Az édesanyával készült teljes interjú:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
balazs-feco-csond-eve.jpg

„Isten Veled, Barátom!” – Orbán Viktor is búcsúzik Balázs Fecótól

A csönd éve című dalt osztotta meg Facebook-oldalán.
Címkép: YouTube - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

Balázs Fecó napokkal ezelőtt került kórházba koronavírusos fertőzéssel. Szívbetegsége miatt a különösen veszélyeztetettek közé tartozott, az orvosok nem tudták megmenteni az életét. 69 éves korában elhunyt a Korál együttes alapítója.

Halálhíre óta a közösségi oldalakra folyamatosan érkeznek a búcsúüzenetek.

Orbán Viktor is megemlékezett a legendás zenészről, A csönd éve című dalt osztotta meg a közösségi oldalán.

A miniszterelnök röviden azt írta: „Elment Balázs Fecó. Isten Veled, Barátom!”

null

null

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!