hirdetés
balint-gazda_koronavirus.jpg

Blikk: Bálint gazda koronavírus-fertőzött volt

Bálint gazda özvegye jelenleg karanténban van. A temetést pedig halasztják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy életének 101. évében június 21-én elhunyt Bálint György. Az ország népszerű Bálint gazdája Siófokon lett rosszul, ott került kórházba, majd egy főváros-közeli intézménybe szállították.

A Blikk most arról ír, hogy információik szerint

Bálint gazda koronavírus-fertőzött volt.

A lap azt írja, hogy az ország legismertebb kertészének házára kitették a piros karanténcédula figyelmeztetést - erről fotót is közöltek. A cikkben arra is emlékeztetnek, hogy Bálint gazdát tüdőgyulladással kezelték, nem sokkal a halála után pedig a kormány járványügyi honlapján is megjelent, hogy elhunyt egy 100 éves férfi.

hirdetés

Bálint György özvegyének egy közeli hozzátartozója megerősítette a lap információit.

"Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt"

- fogalmazott a lapnak a közeli ismerős, aki azt is elmondta, hogy Bálint gazda özvegye most karanténban van.

A gyászoló asszonyt a férje halála után értesítették arról, hogy az utolsó teszt kimutatta a vírust. Az özvegy közeli hozzátartozója szerint a tesztet az asszonynál is elvégezték, ez negatív lett.

A kéthetes karantén miatt viszont halasztják a temetést. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét - írja a lap.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
lanchid-mti-szigetvary-zsolt.jpg

A kormány elveszi a fővárostól a Lánchidat, ha Karácsonyék „sokáig szerencsétlenkednek”

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, már nem sokat tudnak várni arra, hogy a fővárosi vezetés körbeszerzéseket írjon ki és elkezdődhessen a híd felújítása.
MTI, fotó: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást - közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Magyarországon abban nincs vita, hogy a Lánchíd nemzeti jelkép, amelyre minden magyar büszke lehet, és abban sincs vita, hogy a híd a főváros tulajdonában van, az ő dolga a felújítása - fejtette ki.

Továbbra sem érthető azonban - folytatta -, miért kellett a híd felújítását folyamatosan halasztani. Elmúlt kilenc hónap úgy, hogy nem írtak ki egyetlen pályázatot sem, pedig az állam az ígérteknek megfelelően a szükséges forrást átadta, arról nem is beszélve, hogy a főváros számláján 180 milliárd forintnyi állampapír van, amelyből hatszor fel lehetne újítani a Lánchidat

- mondta Hollik István, úgy értékelve:

"szerencsétlenkedés zajlik, amit egyelőre a Fidesz-KDNP idáig türelemmel figyelt".

hirdetés

"Ha a helyzet nem oldódik meg rövid időn belül, és (...) nem látjuk, hogy közbeszerzéseket írnak ki, és végre a Lánchíd felújítása elkezdődik, akkor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség arra fogja kérni a kormányt, vessen véget ennek a szerencsétlenkedésnek, és vegye kézbe a Lánchíd felújítását" - közölte a kommunikációs igazgató, hozzátéve: ez azt jelentené, hogy az állam átveszi a fővárostól a rekonstrukciót.

Az ATV kérdésére azt mondta: “Nem sokat tudunk most már várni ezzel.”

"Jogszerűen meg lehet azt oldani, hogy a Lánchíd a kormányhoz kerüljön, és így a felújításnak a felelőssége is átkerülne a kormányzathoz"

- mondta Hollik István.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szte_vegzosok3.jpg

Nagyon kiakadtak a szegedi orvostanhallgatók, mert elmarad az ünnepélyes doktorrá avatásuk

Petíciót fogalmaztak meg, amiben kérik, hogy ne szakítsák meg a több mint kétezer éves hagyományt a koronavírusra hivatkozva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Péntek délutánig közel ezren írták már alá azt a petíciót, amivel a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatói arra kérik az idén végzőket és a velük szimpatizálókat, hogy együtt tiltakozzanak az ellen, hogy az egyetem a koronavírusra való hivatkozással idén eltörölné a doktorrá avató ünnepséget.

A tervek szerint a végzős hallgatók postán vagy a tanulmányi osztályon kapnák meg diplomájukat, orvosi esküjüket pedig talán egy későbbi időpontban tehetnék le.

A petícióban azt írják, „indokolatlannak érezzük a méltatlan lezárást, hogy az avatásunk elmarad, miközben például több szabadtéri rendezvény megtartható, miközben a stadionokban a meccsek folyhatnak, miközben a szórakozó helyek nyitva lehetnek.

Indokolatlannak érezzük, hiszen június 16-án megszűnt a rendkívüli állapot, még az államvizsga előtt. 6 év megfeszített kemény tanulás után… 6 év gyakorlat, 6 év várakozás után…. Nem érezzük indokoltnak, hogy megszakadjon egy több mint kétezer éves hagyomány.”

Szerintük „a Szegedi Tudományegyetem vezetése több kreativitással, és javaslataink meghallgatásával egész biztosan találnának megoldást az ünnepélyes doktorrá avatás megrendezésére.” Hozzáteszik, a rektori hivatalnak is elküldtek egy hasonló tartalmú kérvényt, de egyelőre választ nem kaptak rá.

hirdetés

Kérdéseinkkel mi is megkerestük az egyetem illetékeseit. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szinhaz-es-filmmuveszeti-egyetem-tiltakozas-orszaggyules-11.jpg

Hiába tiltakoztak a Színművészeti hallgatói, az Országgyűlés megszavazta az egyetem átalakítását

Énekelve, táncolva tüntettek a Parlament előtt, mert szerintük az új modellben sem az egyetemi autonómia, sem a szaktudás érvényesítésének garanciái nem jelennek meg.
Szegedi Éva - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

"Ne menjenek oda" - igyekszik lebeszélni egy öregúr a Kossuth téren azokat, akik a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak tüntetésére igyekeznek. "Ezek nem is magyarok, hanem EU-sok és külföldiek! Nem is magyarul beszélnek!"

A járókelők megpróbálják kikerülni az idős férfit, de ő csak ismétli tovább, hogy külföldiek és EU-sok demonstrálnak, higgyék el.

Közben a Kossuth téren egyre többen gyűlnek össze a Parlament épülete előtt felállított kis színpad körül. Fiatalok, középkorúak és kifejezetten idősek is. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói azért tiltakoznak énekléssel és tánccal, és azért hívták ide azokat, akik szolidárisak velük, mert nem értenek egyet az egyetem modellváltását célzó törvénnyel.

"Színháznál dolgoztam háttéremberként 30 éven át" - mondja egy nő, amikor arról kérdezem, miért jött el a demonstrációra, miért tartja fontosnak, hogy itt legyen.

"70 éves vagyok, a gyerekeim külföldön élnek. Én, amikor megtehettem volna, nem mentem... azok boldogulnak könnyebben, akik mindig a "jó szélirányba" fordulnak. Ez a világ a pénzről szól, az az Isten, és ha valaki ezt nem akarja, eltiporják.

hirdetés

Azért vagyok itt, mert ha a nép nem áll ki, ha mi nem állunk ki bizonyos ügyekért, akkor itt semmilyen változás nem lesz."

Semjén Zsolt május 26-án éjjel nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely alapján 2020. szeptember 1-jétől az eddig (a legtöbb egyetemhez hasonlóan) állami fenntartású Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi fenntartásúvá válna.

Vagyis szeptembertől egy erre a célra létrehozott alapítvány kezébe kerül az egyetem egész vagyona, az ingatlanai és a főbb döntési körei.

Az egyetem vezetése és a hallgatói önkormányzat aggodalmát fejezte ki.

Többek közt azért, mert a tervezett átalakítás dátuma túlságosan közeli, mert szerintük az új modellben sem az egyetemi autonómia, sem a szaktudás érvényesítésének garanciái nem jelennek meg, szerintük erről nem egyeztettek velük, és mert a kormány több mint fél éve nem nevezte ki hivatalosan a jogszerűen megválasztott rektorukat, Upor Lászlót.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
sarlavina-felsokelecseny-idokep.jpg

Ömlött a sár az utcán, annyi eső esett Felsőkelecsényben

Sárlavinát okozott a felhőszakadás a borsodi településen. Mutatjuk a képeket.
Fotók: Drótosné Farkas Adél/Időkép - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Rengeteg eső esett pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőkelecsényben, ahol emiatt sárlavina alakult ki - írja az Időkép.

A településen egy hete villámárvíz alakult ki a sok csapadék miatt. Most a sár ömlött az utcákon, erről több képet is készített az Időkép egyik olvasója.

Fotó: Drótosné Farkas Adél/Időkép

Fotó: Drótosné Farkas Adél/Időkép

Fotó: Drótosné Farkas Adél/Időkép

hirdetés

Mint azt az Időkép is írja, napok óta folyamatosan zivatarcellák alakulnak ki az Északi-középhegység térségében. A lassan mozgó zivatarcellák nagy mennyiségű csapadékot, felhőszakadást okoznak az érintett tájakon, mely a folyómedrek tágabb környezetében, az alacsonyabban, vagy völgyekben fekvő településeken villámárvizet, esetenként sárlavinát kelt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!