Elképesztő türelemmel nyugtatta meg egy BKV-sofőr a villamostól rettegő kislányt
Az ilyen történetekért érdemes reggel felkelni.
Szeretlek Magyarország
2018. június 21.

Szívmelengető történetről számolt be a BKV-figyelő. Egy öt éves kislány édesapja írta meg nekik, mert szerette volna megosztani másokkal. A kislány régóta nem mer tömegközlekedési eszközre szállni, mert attól fél, hogy menet közben kiszáll a vezető. A hétvégén nagy nehezen mégis rávették, hogy felüljön egy villamosra, és ekkor történt meg a csoda, amiről az édesapa levelében így számol be:

"A Deák téren ekkor a 1440-es pályaszámú 47-es villamos vezetőjével hozott össze a jó sorsunk (mindez június 16-án, szombaton történt, 12:40 körül). Miután két mondatból megértette a helyzetet, szinte a teljes 10 perces, végállomáson töltött pihenőidejében a lányommal foglalkozott: megmutatta neki a vezetőfülkét, többször elmagyarázta, hogy a vezető néni mindig csak a végállomáson szállhat le, menet közben sohasem, és úgy általában, nagyon biztonságos villamosozni.

Mesélt arról, hogy az ő lánya mitől félt óvodásként és mikor múlt el neki. A villamostól addig félő lányom mosolyogva szállt fel és le a járműről, vidáman csacsogott az ő kis életéről, majd önfeledten integetett a kedves néninek. Amolyan 40+ éves, 100+ kilós marcona alak vagyok, mégis a könnyeimet nyeltem. Elmúlt a lányom félelme, azóta is vidáman buszozik és villamosozik."

Az apa végül így köszönte meg az empatikus sofőrnek a segítséget:

"Ezúton is üdvözlöm az emberi hozzáállásával csodát tevő BKV-s hölgyet és minden más villamosvezetőt is, aki hasonló helyzetben hasonlóan járt volna el. Kívánom nekik, hogy javuljanak a munkakörülményeik és minél kevesebb olyan problémás utassal találkozzanak, amilyen egy időben én is voltam néhanapján."

Bevalljuk: jó volt még elolvasni is.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!