hirdetés
lanchid-1.jpg

Szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon turistabuszok és teherautók

A híd állapotát folyamatosan ellenőrzik, és a legutóbbi állapotjelentés szerint az eddigieknél szigorúbban kell betartani a meglévő súlykorlátozásokat.
MTI - szmo.hu
2020. január 03.


hirdetés

Szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon turistabuszok és teherautók. A korlátozás az 5 tonnánál nehezebb járműveket érinti, a tilalom a BKK menetrend szerint közlekedő járműveire nem vonatkozik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint az eddiginél fokozottabb korlátozás a dunai átkelő felújításáig tart. A kerékpárok, személygépkocsik, kisbuszok, furgonok továbbra is áthaladhatnak a hídon.

hirdetés

A Lánchíd állapotát az üzemeltető Budapest Közút az előírt hídvizsgálati rendben folyamatosan ellenőrzi - írták.

Elkészült a közelmúltban elrendelt hídvizsgálati állapotjelentés is, amely megállapította: az eddigieknél szigorúbban kell betartani a hídon meglévő súlykorlátozásokat - olvasható a közleményben.

Karácsony Gergely főpolgármester péntek esti közleményében azt írta:

a Lánchíd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig.

Kiemelte: már a jövő héten egyeztetést kezd a kormánnyal a híd felújításához még hiányzó, mintegy húszmilliárd forint előteremtéséről. "Át kell gondolnunk közösen a felújítás műszaki tartalmát, utána pedig a budapestiek megkérdezésével döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról" - tette hozzá.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
pGKf.muz_s_9_promile_.jpg

Meghalt a férfi, akit 9 ezrelékes véralkoholszinttel vittek kórházba

Hiába sikerült újraéleszteni, néhány nappal később feladta a harcot a szervezete.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 02.


hirdetés

A nagyszombati kórházban szerdán elhunyt az a férfi, akit 9 ezrelékes véralkoholszinttel vittek be az ügyeletre. A 44 éves férfit a kórház előtt találták meg a járőrök eszméletlen állapotban még szombaton a hajnali órákban.

Miután elsősegélyben részesítették, a mentősöknek sikerült újraéleszteniük, ám néhány nappal később szervezete feladta a harcot.

– erősítette meg a TV Noviny-nek Katarína Tittelová, a nagyszombati kórház szóvivője.

hirdetés

A férfi személyazonosságát azóta sikerült igazolni, amelyet nehezítette az, hogy semmilyen irat nem volt nála, és az eltűntek között sem volt nyilvántartva. Akkor derült ki, kiről van szó, amikor a rendőrség a Facebookon kérte a helyiek segítségét.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
26907131_1905606429513591_2292946445813843907_n.jpg

Agyonlőtte szilveszterkor a lányát és vejét, majd magával is végezni akart egy apa Melbourne-ben

A házaspár éppen egy családi összejövetelre tartott, amikor a férfi a rokonok szeme láttára lelőtte őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 02.


hirdetés

Egy Melbourne-ben élő házaspár, Lindita és Veton Musai újév estéjén egy családi összejövetelre tartottak, mikor a lány őrült apja egy bokorból rájuk támadt.

A férfi lelőtte saját lányát és annak 29 éves férjét a családi fészek küszöbén a többi rokon szeme láttára.

Ezt követően a gyilkos, az 55 éves Osman Shaptafaj állítólag az állához tartotta a fegyvert, és meghúzta a ravaszt. Ő az egyetlen, aki túlélte a lövöldözést, jelenleg kórházban fekszik szigorú rendőri megfigyelés alatt.

Lindita már a helyszínen belehalt a lövésbe, férje újév napján a kórházban vesztette életét.

hirdetés

A pár mindössze két nappal a történtek előtt ünnepelte egy éves házassági évfordulóját.

Egy szemtanú, Lewis Thorne a Nine News-nak mondta :

"Ez a fickó csak kiugrott a bokorból, aztán fegyvert tett az állához, és meghúzta a ravaszt. Ezután valahogy felállt, majd körülbelül két-három perccel később ugyanazt tette magával is.”

Veton unokatestvére, Jetmir Lumani a Facebook-on írt: "Ma elvesztettük gyönyörű unokatestvéremet, Veton Musai és angyali feleségét, Lindita Musait... Még én sem tudom, hogy érzem magam.”


KÖVESS MINKET:


hirdetés
puspokladanyi-baleset-1000x556.jpg

Egy madár okozhatta a püspökladányi testvérek halálos balesetét szilveszterkor

Csak nagyjából 18 óra múlva találták meg a felfordult autót a nádasban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 02.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról a halálos autóbalesetről, ami szilveszter este történt Püspökladány és Nádudvar között: egy autó letért az útról, majd egy nádasban kötött ki, a két utas pedig meghalt. A roncsra csak szerdán találtak rá, két fiatal férfi volt az áldozat.

Már az is kiderült, hogy

a 21 és a 24 éves fiatalemberek testvérek voltak,

akik szilveszter este Püspökladányról a szomszédos Nádudvarra tartottak kocsival a legfiatalabb fiú barátnőjéért. De mivel órákkal később sem értek haza, és hiába hívták őket, a család aggódni kezdett.

Végül többórás keresés után a fivérek bátyja felfigyelt egy lökhárítódarabra az út szélén, így találták meg a nádas mögött a kocsi roncsát. A rokonok szerint az autó szélvédője tele volt tollakkal, ezért arra gyanakodnak, hogy egy madár okozhatta a tragikus balesetet

hirdetés

- számolt be az RTL Híradó.

Mivel az útról a sűrű nádasban egyáltalán nem látszott a tetejére fordult autó,

nagyjából 18 órán át maradt rejtve az áldozatokkal együtt.

A püspökladányiak mécseseket és gyertyákat helyeztek el a gyászoló család háza előtt.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
kisbaba.jpg

Belehalt a vérmérgezésbe egy kisbaba, aki az orvosai szerint csak náthás volt

Kétszer is hazaküldték az újszülöttet és kétségbeesett édesanyját a kórházból azzal, hogy csak megfázott a gyerek. Tragédia lett a vége.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. január 03.


hirdetés

Vérmérgezésben halt meg 48 napos korában egy kisfiú, akinél az orvosok kétszer is tévesen megfázást diagnosztizáltak, írja a Daily Mail.

Luchii Gavrilescu október 26-án született az angliai Margate-ben. November 29-én vitte először kórházba az édesanyja, mert a gyerek nehezen kapott levegőt, ráadásul furcsa kiütések jelentek meg a bőrén.

hirdetés

Az orvosok ekkor azzal küldték haza, hogy semmi ok a pánikra, a csecsemőnek egyszerű hörgőgyulladása van, ez okozza a problémát, további vizsgálatokra pedig nincs szükség.

Mivel a baba állapota tovább romlott, négy nappal később ismét kórházba vitte az anyukája. Laura Cooke-nak ekkor azt mondták, hogy a gyerek megfázással küszködik, de hamarosan fel fog épülni. Az orvos cseppeket írt fel a gyereknek, majd hazaküldte őket.

Luchii állapota a gyógyszer ellenére sem javult: a gyerek vizelete sötét lett, a bőre még foltosabb, ráadásul többször elvesztette az eszméletét. Az asszony végső kétségbeesésében december 6-án felkereste az anyját, aki csak megerősítette abban, hogy a kisfiúnál valami nagyon nincs rendben. Azonnal mentőt hívtak, dél körül pedig már ismét a kórházban voltak.

A tragikus történet a következő oldalon folytatódik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!