hirdetés
leny.jpg

Bizarr élőlényt fogtak ki Alaszka partjánál: olyan, mintha egy sci-fiből került volna elő

A különös formájú Euryalina a mélytengerek lakója.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.


hirdetés

A közösségi oldalon jelent meg egy felvétel az óceánból kifogott különös lényről. A futurisztikus külsejű Euryalina egy mélytengeri lény, ami most Alaszka partjánál került a hálóba.

Úgy tudni, hogy a most kifogott példányt a felvétel után azonnal visszaengedték a vízbe - írta a Mirror.

A sokkarú, élő korallra hasonlító állatot basket starnak (kosárcsillagnak) is szokták nevezni. Több fajtája is létezik, de mindre jellemző, hogy sok, elágazó karja van.

A saját élőhelyén akár 35 évig is elél, súlyuk pedig az öt kilót is elérheti.

Legnagyobb példányuk karjai akár 70 cm-esek is lehetnek, a közepén lévő korong szerű test pedig a 14 em-es átmérőt is elérheti.

VIDEÓ: A kifogott állatról


KÖVESS MINKET:
hirdetés
no.png

Beperelte szomszédját egy vegán nő, mert megérezte a sült hús szagát

2017 óta igyekszik mindenhol panaszt tenni, de állítása szerint gyakran „falakba ütközik”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 03.A Guardian számolt be Cilla Carden történetéről, aki egy szagokra és hangokra kifejezetten érzékeny nő lehet. Mindezt az is bizonyítja, hogy a legfelsőbb bíróságig vitte ügyét, melyben szomszédját vádolta meg azzal, hogy erős szagok terjengenek körülötte.

A nő a hús szagát, a cigifüstöt, székek mozgatásának hangjait, háziállatok és madarak hangjait sérelmezi.

A masszázsterapeuta Carden szerint az egész miatt romlott az életminősége, és állítja, hogy direkt csinálják vele ezeket a szomszédai.

"Úgy tették oda, hogy érezzem a halak szagát. Nem tudok kikapcsolódni a kertemben, nem tudok kimenni" – panaszkodott a nő, aki hozzátette, emiatt aludni sem tud, és hogy ő csak a normális életét szeretné vissza. 2017 óta igyekszik mindenhol panaszt tenni, de állítása szerint gyakran "falakba ütközik".

Az egyik szomszéd a Nine nevű tévétársaságnak elmondta, hogy a grillsütőjét lebontotta, a gyerekek pedig nem kosarazhatnak többé az udvaron. Egy másik szomszéd pedig közleményben jelezte a csatornának, hogy Carden követelései egyáltalán nem ésszerűek, sőt, ők szenvednek hátrányt a nő miatt, mivel nem tudják élvezni az életüket a folyamatos panaszok miatt.

A nő a napokban újabb falba ütközött: Peter Quinlan, a Legfelsőbb Bíróság elnöke elutasította Carden fellebbezését, és javasolta a feleknek, hogy a vita helyett a megegyezésre fordítsák energiáikat.


KÖVESS MINKET:hirdetés
hely.png

Rekord: egy este alatt 86 felest szolgáltak fel egy ötfős társaságnak

Be is zárhatják a helyet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 03.A News.com.au. híre nem arról szól, milyen jól bírta a csapat, sokkal inkább arról, hogy bezárhatják az ausztrál hatóságok, azt a Sydney-ben működő koreai éttermet, ahol tavaly októberben 86 adag röviditalt szolgáltak fel egy ötfős asztaltársaságnak.

A három férfiből és két nőből álló társaság 2018. október 11-én este egy születésnapot ünnepeltek és hat óra alatt 86 adag szodzsut, -Korea nemzeti italát - fogyasztottak el. A szodzsu alkoholtartalma leggyakrabban 20 százalékos.

Az este végén, hajnali fél egy körül egy férfit, és egy nőt eszméletlen állapotban, hatalmas hányástócsák közepén fekve találtak.

A nőt két vendég vitte ki az étteremből, ahol egy járdán fekve találták meg. A férfi az autóúton feküdt, őt útjavító munkások vitték be járdára. Később mindketten kórházba kerültek.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki, különösen, miután nyilvánosságra kerültek az étterem biztonsági kamerájának felvételei, amiken látszik, hogy a kiszolgálás zavartalanul folytatódott akkor is, amikor már egyértelmű volt, hogy a társaság teljesen részeg.

Az Új-Dél-Walesi Független Alkohol- és Szerencsejáték-felügyelet lépéseket tett az étterem engedélyének bevonására.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ko-papir-ollo.png

Kő-papír-ollót játszott két motoros rendőr az M7-esen, menet közben

Videó is készült róluk egy mögöttük haladó autóból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.Rövidke, ám annál szórakoztatóbb videó került ki Youtube-ra. A felvételen az látszik, hogy

két motoros rendőr kő-papír-ollózik, miközben az M7-es bevezetőjén, a törökbálinti leágazásnál haladnak.

Azt nem tudni, mit akartak a játékkal eldönteni, de azért a videó alá kommentelőknek persze volt rá pár ötlete. Valaki azt írta: biztosan azt, hogy melyikük igazoltassa a következőt, és volt, akinek a Bűnvadászok című, Bud Spencer-Terence Hill örök klasszikus filmje jutott eszébe.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
burger-3442227_960_720.jpg

Megvakult a brit tinédzser, mert csak sült krumplit és csipszet evett

Tud önállóan közlekedni, de látásvesztése súlyos és visszafordíthatatlan.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 03.Nem mindennapi történetet osztott meg a BBC, miszerint egy 17 éves fiatal látásromlása a vakságig súlyosbodott, miután egyoldalú étkezése miatt komoly hiánybetegség alakult ki nála.

A lap azt írja:

a fiatal az általános iskola befejezése után nem evett mást, csak sült krumplit, csipszet és fehér kenyeret.

Néha egy-egy szelet sonkával és kolbásszal dobta fel a menüt, így végül súlyos vitaminhiány alakult ki nála.

A tinédzsert tüneteivel először 14 évesen vitték orvoshoz, mikor fáradtságra panaszkodott. Ekkor a B12-vitamin hiányát mutatták ki nála, táplálékkiegészítőt írtak fel neki, és új étrendet is javasoltak, amit nem tartott be. Ez vezetett ahhoz, hogy 3 év múlva már látása is romlani kezdett.

A fiatal tesztjei súlyos B12- és D-vitamin, illetve szelén- és rézhiányt mutattak ki, az ásványi anyagok vesztesége pedig már a csontrendszerében is megmutatkozott. Nem volt kórosan sovány, sem túlsúlyos, ám látásvesztése olyan mértékű lett, amelyet már vakságnak lehet nevezni. Jelenleg a perifériás területeket észleli, így ugyan tud önállóan közlekedni, de látásvesztése már visszafordíthatatlan.

Kezelőorvosa szerint a táplálkozási neuropátiának nevezett betegség kezelhető lett volna, ha időben felfedezik, de mára a helyzet visszafordíthatatlanná vált.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x