hirdetés
NF5JUVFD35B5VOZK4EWVVRB4AM-1000x501.jpg

Biden ellen tervezett merényletet egy férfi, aki fegyverekkel és gyerekpornóval teli kocsijával bukott le

A gyanúsan elhagyatott furgonban megdöbbentő bizonyítékokat találtak a rendőrök.
Fotó: Kannapolis Police Department - szmo.hu
2020. október 23.


hirdetés

A kannapolisi rendőrség most hozta nyilvánosságra annak az seattle-i férfinak az ügyét, akit még májusban tartóztattak le annak a gyanúja miatt, hogy merényletet tervezett Joe Biden elnökjelölt ellen - jelent meg a WBTV-n.

A férfi még május 3-án került a hatóságok látkörébe, amikor Kannapolisban egy banki alkalmazott kihívta a rendőrséget egy gyanús jármű miatt. A fehér furgon gazdátlanul állt a parkolóban, a kiérkező rendőrök pedig az első pillantásra látták, hogy gond lehet vele: már az ablakon benézve is látszott, hogy a jármű dugig van fegyverekkel. Az autó a 19 éves Alexander Hillel Treisman nevén volt, aki Alexander S. Theiss álnéven is tevékenykedett.

A kocsiban rengeteg lőfegyvert, muníciót és robbanószert találtak, félmillió dollár készpénzt - vélhetően az örökségét - emellett több olyan könyvet is, amely robbanószerkezetek elkészítéséről és fegyverhasználatról szóltak.

Szintén előbukkant több olyan külső meghajtó, amelyen további kényes tartalom szerepelt: nagy mennyiségű gyerekpornó, valamint rengeteg feljegyzés és képernyőfotó arról, milyen merényleteket tervez a férfi.

A férfit végül gyermekpornó birtoklása miatt tartóztatták le, jelenleg is rács mögött van, ám a fegyverek és a terrorista cselekményr elkövetésére utaló jelek miatt egyelőre nem emeltek vádat.

hirdetés

Treismannál három különböző állambeli jogosítványt is találtak, ahogy azt is kiderítették, hogy Washington, Kansas, New Hampshire és Nyugat-Virginia államokat körbeautózva szerzett be ennyi fegyvert.

A bizonyítékok alapján egyértelmű a gyanú, hogy az utóbbi időben Tresman Joe Biden meggyilkolását tervezgette.

Áprilisban például mémet is gyártott Biden meggyilkolásáról, sőt, azt is felkutatta, hol lakik az elnökjelölt, és bizonyíték van rá, hogy egyszer az elnökjelölt házától csupán néhány mérföldnyire található boltban is megfordult. Az ezzel kapcsolatos terveiről listát készített, amelyhez odaírta a kivégzés szót.

Lejegyezte többek közt azt is, hogy tavaly októberben tömegmészárlást akart rendezni egy plázában.

Rengeteg információ volt ezen kívül a meghajtókon különböző mészárlásokról - például a christchurchi terrorcselekményről is -, és egy olyan hangfelvétel is előkerült, amelyben épületekbe vezetett repülőkről van szó. Arról is találtak bizonyítékokat, hogy a férfi Kanadában akart letelepedni vélhetően a bűncselekmények elkövetése után.

A férfi ügyvédje azzal érvelt, hogy ügyfele Asperger-szindrómás lehet, ám ez végül nem nyert bizonyosságot, mivel maga Tresman is letagadta, hogy autista lenne.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kover-laszlo-mti-kovacs-tamas.jpg

Kövér László: Nincs tervben további szigorítás az ünnepekig

Inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a magyar kormányzat intézkedései az Országgyűlés elnöke szerint.
MTI, fotó: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Kövér László, az Országgyűlés elnöke videómegbeszélést folytatott osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával, amely során azt mondta, Magyarországon jelenleg nincs tervben további szigorítás a járvány miatt - tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke kedden az MTI-t.

A közlemény szerint az egyórás egyeztetésen, amelyet az osztrák Nemzeti Tanács elnöke kezdeményezett, a két házelnök részletesen tájékoztatta egymást az ausztriai és magyarországi járványügyi helyzetről, a jelenlegi korlátozó intézkedésekről, a járvány következményeinek gazdasági kezeléséről, az idei és a jövő évi magyar és osztrák költségvetés helyzetéről, az oltóanyaggal kapcsolatos várakozásokról, valamint a járványkezelés következő időszakban tervezett lépéseiről.

Wolfgang Sobotka elmondta, hogy Ausztriában a jelenlegi szigorítások enyhítésével számolnak, amire a karácsonyi ünnepekig lépésről lépésre kerül sor, Kövér László pedig arról tájékoztatta kollégáját, hogy

Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig, inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a magyar kormányzat intézkedései.

hirdetés

A beszélgetés második részében a felek a politikai iszlám európai keresztény civilizációra gyakorolt hatásáról, valamint a menekültügyi és migrációs kérdésekről beszéltek.

A parlamenti elnökök megvitatták az Európai Unió következő többéves pénzügyi keretével és a helyreállítási alappal összefüggő magyar vétó hátterét.

Kövér László hangsúlyozta: az Európai Tanács júliusi ülése kijelölte a tárgyalások keretét, amelyet sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament nem írhat felül, mert az állam- és kormányfők határozták meg a kompromisszumot, és az európai szuverén államok vezetőinek megegyezésén semmilyen uniós intézmény nem léphet túl.

A házelnökök végül röviden szóltak a nyugat-balkáni bővítés kérdéséről is, amelyben azonos, támogató álláspontot fogalmaztak meg.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
varga-judit-fb-1.jpg

Varga Judit meghívta egy kávéra George Clooney-t

Az igazságügyi miniszer azt írta, tájékoztatja a magyar kormányt kritizáló színészt a magyar jogállamiság valós helyzetéről.
Fotó: Varga Judit/Facebook - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Kávéra invitálta Varga Judit igazságügyi miniszter George Clooney-t egy, angol és magyar nyelven is megfogalmazott Facebook-bejegyzésében.

"Ha George Clooney legközelebb mifelénk jár, szívesen vendégül látom egy valódi kávéra és akár még a magyar jogállamiság valós helyzetéről is tájékoztatom, ha a tények is érdeklik. Ígérem, hogy az amerikai filmipar anomáliái kapcsán nem fogom nyilvánosan kritizálni, hiszen arról körülbelül annyi információval rendelkezem, mint ő a közép-európai politikai helyzetről. Valóság. What else Mr. Clooney?"

- írta a miniszter bejegyzésében.

Mint azt megírtuk, George Clooney kritikus megjegyzésekkel illette Orbán Viktort és a magyar kormányt. Egy interjúban az új filmje kapcsán elmondta, a mostani állapotok is megágyazhattak annak a környezetnek, amit a filmben bemutatnak. Példaként hozta fel a mindent elárasztó dühöt és gyűlöletet, és itt említette meg Jair Bolsonaro brazil és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

hirdetés

Kedden nemcsak Varga Judit, de Szijjártó Péter külügyminiszter is reagált Clooney szavaira.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
koronavirus-teszteles.jpg

Nem mindenki akar részt venni a pedagógusok ingyenes tesztelésén

Pedig már több intézményben is találtak fertőzötteket, tünetmenteseket is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Hétfőn megkezdődött az iskolai és óvodai dolgozók ingyenes koronavírus-tesztelése, ám ezen nem minden jogosult szeretne részt venni.

A kisteleki óvodában az óvónők és a dajkák alig több mint fele akart élni a lehetőséggel a polgármester legnagyobb meglepetésére. Az RTL Híradónak azt mondta, megdöbbentette, hogy csak 57 százalék volt a tesztet kérők aránya.

Végül 54-ből 38-an mentek el a szűrésre, kettejüknek pozitív lett az eredménye, mindketten tünetmentes vírushordozók.

Egy debreceni iskolában is találtak fertőzötteket, 9 pedagógusnak lett pozitív a gyorstesztje a hétfői tesztelés során. Emiatt rendkívüli szünetet rendeltek el, előreláthatólag december 2-ig pedig digitális oktaktással folytatódik a tanév.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az RTL Híradó kérdésére azt közölte, nem gondolják úgy, hogy kötelezővé kellene tenni a tesztelést, ők csak felajánlják és javasolják a lehetőség igénybevételét.

hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) szerint azért nem kérik sokan az ingyenes tesztet, mert a tanárok csak akkor kapnak százszázalékos táppénzt, ha bizonyítani tudják, hogy a munkahelyükön fertőződtek meg, ellenkező esetben csak 60 százalék jár.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szijjarto-peter-1.jpg

Szijjártó George Clooney-ról: Mint színészt kedveljük, de történelmi és politikai ismeretei korlátosak

A külügyminiszter is reagált a hollywoodi sztár kritikus szavaira.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Menczer Tamás után Szijjártó Péter is megszólalt a külügyminiszter részéről a George Clooney-ügy kapcsán. Mint korábban megírtuk, a világhírű színész meglehetősen kritikus megjegyzéseket tett Orbán Viktorról és a magyar kormányról.

Szijjártó Péter egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban reagált Clooney szavaira:

"Nyilván George Clooney-t, mint színészt kedveljük, nagyra becsüljük, a maga szakmájának egyik legkiválóbb képviselője és művelője, ez nem is kérdés. Itt azonban nem egy színészeti kérdésről, hanem egy politikai ügyről van szó. Azért az látszik, hogy George Clooney történelmi és politikai ismeretei - hogy is mondjam - némiképpen azért korlátosak.

Az is látszik, hogy a nemzetközi mainstream médiából szerzi alapvetően az információit, amivel nyilván nincsen semmi baj, mit tudna tenni. De ezzel együtt én azt gondolom, hogy színészként kedveljük, a politikai ismereteiről meg megvan a magunk véleménye" - mondta a külügyminiszer.

hirdetés

Log into Facebook

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!