hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Bezárják a fóti gyermekvárost, szétszórják a gyerekeket
Nem kerülhetnek rosszabb körülmények közé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

A kormány arról döntött, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban biztosított ellátásokat a jövőben más helyszíneken nyújtja a rászoruló gyermekek számára.

Kalocsán, Aszódon, Zalaegerszegen és Budapesten helyezik el őket.

Zalaegerszegen és Kalocsán európai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyek garantálják majd a gyermekotthoni ellátás minőségének javulását – közölte az Emmi sajtó- és kommunikációs főosztálya a Magyar Hírlap érdeklődésére.

Az a cél, hogy valamennyi gyermek a számára megfelelő, színvonalas ellátáshoz jusson. A kiváltás nem jelentheti az ellátási színvonal csökkenését, az új helyszíneken új férőhelyek is létrejönnek, ami az elhelyezési feltételekben is fejlődést és minőségi javulást jelent - mondta pár hónapja a Magyar Hírlapnak Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

A kormány célja 2010 óta, hogy minél több, az állam gondoskodására szoruló gyermek élhessen családi környezetben, ezért erősítik meg a nevelőszülői rendszert. Egy tavaly év végén elfogadott jogszabály alapján 2020 január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyedet a kétévesnél fiatalabb gyermeket nevelők esetében - közölte a minisztérium.

Ugyanakkor a Károlyi Gyermekközpont nem az '50-es évekből itt ragadt, árvák befogadását végző tömegintézmény. A területen kisebb, néhol egészen új, uniós pénzekből felhúzott épületekben végzik mozgássérült gyerekek, valamint mentális problémákkal küzdő fiatalok gondozását, és működik egy szülő nélkül érkezett menekült gyerekeket gondozó részleg is - emlékeztet a 24.hu. A lap szerint kérdés, kihez kerül a kastély.


KÖVESS MINKET:
Órákig feküdt műtétre előkészítve, meztelenül, begyógyszerezve egy nő, mire kiderült, hogy elmarad a beavatkozás
A kezelőorvosa délután közölte a reggel óta várakozó asszonnyal, hogy kapacitáshiány miatt nem került sorra. Majd arra kérte, hogy menjen haza.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy budapesti kórházban vesekő-műtétre előkészítve feküdt egy beteg órákon keresztül, mire közölték vele, hogy a műtét aznap elmarad, mert nincs már rá kapacitás.

Az asszony - akinek már volt hasonló beavatkozása - elmesélte, hogy előző nap feküdt be a kórházba, a műtét napján már 5-kor keltettek, hogy 7-re legyen megfürödve, befáslizott lábbal készen a műtétre. Kapott infúziót, és bódító tablettát is. A szobatársait sorra hordták el mellőle, de őt csak hitegették. Végül a kezelőorvosa ment be hozzá, hogy közölje, nem lesz operáció.

"Közölte, hogy rossz híre van, törölve az operáció, mert az aneszteziológusnak nincs ma már kapacitása, úgyhogy öltözzek fel és menjek haza"

- mesélte el a Blikknek.

Azt is az orvos mondta neki, hogy bár már hónapokat várt erre a műtétre, de a napokban biztosan nem tudják elvégezni a beavatkozást.

Dr. Bense Tamás szerint egy ilyen halasztásnak számtalan oka lehet, akár egy váratlan komplikáció, egy elhúzódó előző műtét, vagy egy nem várt akut eset is. De egy másik osztályon is sor kerülhet egy váratlan beavatkozásra, ami az aneszteziológus kapacitását leköti - közölte a kórház. A lapnak azt írták, hogy a szakma szabályai szerint jártak el, és sajnálják, hogy a beteg elégedetlenül távozott.


KÖVESS MINKET:
Bomba van a sírban, nem tudja eltemetni hetek óta halott édesanyját egy miskolci nő
Édesapja már 15 éve ott nyugszik, és a sírásók már akkor észrevehették a bombát mellette, de a családnak erről nem szóltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy miskolci asszony nem akart hinni a fülének, amikor a diósgyőri temetőben az ügyintéző közölte vele: édesanyját nem tudják végső nyugalomba helyezni, mert a családi sírhelyben, ahol a nő édesapja 2004 óta nyugszik, egy bomba van – írta meg a Blikk.

A szerkezetet, mint kiderült, már a nő édesapjának 2004-es temetésekor észrevették ugyan a sírásók, azonban a temető vezetése úgy döntött: nem vetetik ki a bombát földből, hanem mellé temetik a nő édesapját.

A családot azonban erről nem tájékoztatták.

"Sejtésünk sem volt arról, hogy mit rejt a sír, amit ápolunk, gondozunk. Rossz belegondolni, mekkora veszélyben voltunk, pláne a temetés alatt: bármikor felrobbanhatott volna a szerkezet" – mondta az asszony a Blikknek.

Mivel a helyzetet több hete nem sikerült megoldani, a család úgy döntött, hogy a szertartást megtartják, ám a ravatalról az édesanya nem végső nyughelyére került, hanem vissza a hullaházba. Ott azonban csak március 11-ig tudják tárolni.

"Egyértelmű, hogy a rendőrség mulasztása miatt maradt el a bomba hatástalanítása, ugyanis egy kormányrendelet szerint csak ők kérhetik fel a munkára a tűzszerészeket" – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.

A Blikk megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, ahová a nő elküldte panaszát. Azt közölték: amint értesültek a problémáról, soron kívül felvették a kapcsolatot a hölggyel, bár, mint írták, nem a Honvédelmi Minisztérium hatásköre és illetékessége a mentesítési eljárás kezdeményezése.

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Tanulóvezető hajtott a villamossínekre és a megállóba a Király utcánál, leállt a forgalom
A 4-es, 6-os helyett pótlóbuszokat kellett indítani, de már helyreállt a rend.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Nem tudni, hogyan keveredett egy tanulóvezető a Király utcánál a sínekre, és hogy került fel félig a villamosmegállóba szombaton délelőtt. A BKK a közösségi oldalára kitett fotón mutatta meg a fura balesetet.

A tanulóvezető az autójával egy időre megbénította a 4-es, 6-os villamos forgalmát is, ezért pótlóbuszokat kellett beállítani. A BKK közlése szerint a helyzet már rendeződött, és a forgalom zavartalan.


KÖVESS MINKET:

Országos elfogatóparancsot adtak ki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen
A szerkesztőség megdöbbentőnek tartja az eljárást, a Fővárosi Törvényszék viszont részletesen cáfolta a vádjaikat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

"Egészen elképesztő bírói túlkapásnak" minősítette cikkében a kormánypárti Pesti Srácok című lap, hogy főszerkesztő-helyettese, Szarvas Szilveszter ellen országos körözést adtak ki. Így arccal, névvel és személyes adataival felkerült a Police.hu körözési listájára.

A Pesti Srácok cikke szerint a történet előzménye, hogy Szarvas Szilveszter még 2017 júniusában írt egy cikket a Czeglédy-ügyben, amelyet rágalmazás miatt beperelt a cikkben szereplő egyik érintett. A feljelentés az ilyen esetekben eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróságra került, ahol előzetes, úgynevezett békéltető tárgyalást is tartottak, amelyen Szarvas Szilveszter is megjelent és előadta, hogy a munkáját végezte és senkit nem rágalmazott; a békülés így elmaradt, a feljelentésből bírósági büntetőügy lett.

Az első tárgyalást 2018. október 12-ére tűzték ki, a Pesti Srácok ügyvédje, Balsai István azonban jelezte, hogy Szarvas egy székelyföldi programja miatt nem tud ezen részt venni, ezért új tárgyalási nap kitűzését kérte - közölte a lap cikkében. Ezután sem az újságíró, sem az ügyvéd nem kapott újabb idézést, a bíró pedig Szarvas előállítását kérte a következő tárgyalásra, január 23-ra. Mivel a főszerkesztő-helyettes aznap dolgozott, a rendőrség az otthonában nem tudta őt előállítani, és az újabb tárgyalás elmulasztása miatt az ügyben eljáró bíró elrendelte Szarvas Szilveszter körözését és elfogását. A Pesti Srácok szerint a bíró eljárásjogi hibát vétett, és elfogultságról tett tanúbizonyságot.

A Fővárosi Törvényszék cáfol

A Fővárosi Törvényszék szerint nem teljesen úgy történt minden, ahogyan a lap állítja. Sajtóosztályuk közleménye szerint az október 12-re kitűzött tárgyalási napra szóló idézést Szarvas Szilveszter élettársa átvette, annak kézbesítése szabályszerű volt. Nem felel meg a valóságnak, hogy a főszerkesztő-helyettes ügyvédje Szarvas Szilveszter távolmaradását előre kimentette volna; az első tárgyalás időpontjában Balsai István meghatalmazással még nem is rendelkezett. A törvényszék szerint az október 12-re kitűzött tárgyaláson Szarvas Szilveszter nem jelent meg, távolmaradását nem mentette ki sem előzetesen – sem pedig az elfogatóparancs kibocsátásáig utólagosan. A bíró jogszerűen rendelte el a rendőri elővezetést október 30-án – addig várt ugyanis arra, hogy Szarvas Szilveszter kimentse magát – írja a törvényszék közleménye.

A 2019. január 23-ra kitűzött tárgyaláson Szarvas Szilveszter rendőri elővezetése nem vezetett eredményre, a bíró azonban – bevárva a sikertelen rendőri elővezetésről készült jelentést – csak 2019. február 18-án, a jogszabályoknak megfelelően bocsátotta ki az elfogatóparancsot. Az elfogatóparancs kibocsátását követő napon, azaz 2019. február 19-én elektronikus úton érkezett az ügyvédtől a tájékoztatás, hogy a kitűzött új határnapon Szarvas Szilveszter meg fog jelenni, és kéri az elfogatóparancs visszavonását. Február 19-én délelőtt jelentkezett is Szarvas Szilveszter a bíróságon, és csak ekkor csatolta a Balsai Ügyvédi Irodának szóló, az előző nap kelt meghatalmazását. Ugyanezen a napon az ügyeletes bíró az elfogatóparancsot visszavonta. "Az, hogy ezt követően mikor történik intézkedés a rendőrségi körözési lista frissítéséről, kívülreked a bíróság intézkedési körén" - teszi hozzá a törvényszék közleménye.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x