hirdetés
snapshot-9.jpg

Bevallotta a keresztény rockzenekar frontembere, hogy már nem hisz Istenben

Bár félt rajongói haragjától, Jonathan Steingard úgy érezte, itt az idő, hogy őszintén bevallja lelki válságát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

A népszerű kanadai Hawk Nelson együttes frontembere Instagram-oldalán vallotta be egy hosszú üzenetben, hogy már nem hisz Istenben.

A 36 éves énekes reméli, hogy az ő lépése bátorítja majd azokat, akik hasonlóan éreznek, mint ő, de nem merik elmondani. „Mindenki számára átlátható akarok lenni, nyitott arra, hogy a jövőben mások legyenek az érzéseim. Nem vitatkozni akarok, csupán abban a reményben osztom meg a történetemet, hogy hátha kijön belőle valami jó” – írta Steingard, aki keresztény lelkész családban nőtt fel.

Bevallotta, hogy korábban azért hitt, mert hatalmába kerítette az őt körülvevő közösségi érzés. „Mindenki, akihez közel álltam, hitt Istenben, befogadta Jézust a szívébe, jelekért és csodákért imádkozott. Így tettem én is” – idézte fel múltját, de elismeri, hogy korábban sem rajongott a vallásos élet bizonyos részeiért, például a nyilvános, hangos imádkozásokért, azokat ripacskodásoknak érezte.

Így kezdődtek a kétségei és ezek megmaradtak benne titokban akkor is, amikor 2012-ben csatlakozott a Hawk Nelsonhoz. Kérdéseket tett fel magának: ha Isten mindenkit szeret, miért van gonoszság a világban? Miért nem tud tenni ellene? Vagy a gonosz jelenléte csak a szabad akarat jelenléte? És ezek a kétségek csak erősödtek benne, amikor e kérdésekben a Bibliához fordult, és olyan érzése támadt, hogy azt ugyanolyan gyarló emberek írták, mint ő. Ez hozta meg számára a döntő fordulatot.

Amikor egyértelművé vált meggyőződésének változása, Jonathan kezdte úgy érezni: becstelenség nem beszélni róla. Miután a legbizalmasabb barátaival hosszan beszélgetett erről, úgy döntött, hogy nyilvánosan lemond hitéről. Mindez persze nem ment könnyen, és lelki békéjének felborulása depresszióhoz vezetett, mert félt, hogy elveszti keresztény barátait és családját.

hirdetés

Szerencsére Steingardnak nem kellett csalódnia szeretteiben, akik e vallomás ellenére kitartottak mellette. Pedig egyúttal azt is bejelentette, hogy a továbbiakban nem dolgozhat együtt a Hawk Nelsonnal. A zenekar stílszerűen reagált erre: „Isten továbbra is Jonnal van és fontos neki. Miért? Mert az igazság nem változik meg csak azért, mert megkérdőjelezzük” – idézte a People.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
man-holding-wooden-stick-while-drilling-hole-1094767.jpg

Ezeket te is meg tudod csinálni otthon, felesleges vagyonokat fizetni érte

Egy jó barkácsgéppel rengeteg pénzt megspórolhatsz, ha mesterember felfogadása helyett magad vágsz neki a ház körüli teendőknek.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Legyen szó vadonatúj, éppen átadott lakásról vagy régóta a család birtokában lévő házról, nincs olyan otthon, ahol időről-időre ne lenne szükség némi szerelésre, felújításra. Ha nem azért, mert valami elromlott, cserére szorul, akkor azért, mert az ember szereti folyamatosan alakítani, szépíteni otthonát.

Ahelyett, hogy ilyenkor minden alkalommal mesterembert hívnál, érdemes elgondolkodni, mik azok a folyamatok, amelyeket a megfelelő barkácsgépekkel otthon te magad is meg tudsz csinálni. Azontúl, hogy spórolsz vele, jó érzés lesz büszkének lenni, hogy a ház szépsége a te barkács tudásodnak, kétkezi munkádnak köszönhető.

Bútorok felszerelése

Egy új otthon berendezése a kezdetekkor rengeteg fúrással és csavarozással jár. Kezdve a konyhaszekrény felszerelésével, a fürdőszoba tükör felfúrásán át egészen a polcok rögzítéséig. Bár mindenhol találni jó szakembert, aki a kényelmetlenségtől megkímélve szívesen vállalja a feladatot, azért még a legprecízebb háztartásban is nehéz mindent szögről-szögre előre megtervezni, arról nem is beszélve, hogy az otthon alakulásával folyamatosan szükség lehet kisebb-nagyobb változtatásokra. Éppen ezért érdemes beszerezni egy jó fúrógépet, illetve fúró-csavarbehajtót és neki látni a feladatnak egyedül. Arról nem is beszélve, hogy ezzel rengeteg pénzt spórolhatsz meg hosszútávon és sokkal jobb, ha nem kell folyamatosan szakembernek fizetni vagy a szomszédtól kölcsönkérni az eszközöket.

… és rögzítése

hirdetés

A bútorok összerakása gyakran olyan, mintha egy nagy és bonyolult legóval játszanánk. Sok esetben, például lapra szerelt bútoroknál már szerszámokra sincs szükség, habár egy fúró-csavarbehajtó használatával az összesszereléssel töltött időt a töredékére csökkenthetjük. Azonban az elemek rögzítéséhez, illetve a nagyobb darab bútorokhoz elengedhetetlen, hogy legyen kéznél egy jó fúró-csavarbehajtó. Hiszen míg például egy komódot össze lehet kézzel is szerelni, addig - főleg, ha gyerek is van a háznál – a rögzítéséhez már elengedhetetlen fúró-csavarbehajtó használata. Ráadásul az olyan komplexebb berendezési tárgyaknál, mint például a konyhaszekrény, még a lapjára szerelt daraboknál is lényeges, hogy megfelelően legyenek a csavarok meghúzva és a darabok egymáshoz rögzítve.

A jótékonyan takaró álmennyezet

Az álmennyezet sok esetben praktikus lehet. Csökkenthető vele a belmagasság, segíthet elrejteni a födém alatt futó gépészeti elemeket, de akár a vezetékeket, kábeleket is elrejtheti, szebbé téve így a szobát. Bár nem egy rutin munka, az álmennyezet építése is egy olyan feladat, amit kis tervezéssel otthon te magad is megépíthetsz. Ehhez szükséged lesz direkt függesztőkre és a fémszerkezet elemeinek méretre vágásához egy sarokcsiszolóra. Valamint kellenek még tartólécek és attól függően, hogy szigetelőként is szolgál-e, üveggyapot és természetesen egy megbízható fúrógép beszerzése is fontos lehet, hogy megfelelően tudd a plafonhoz, falhoz rögzíteni mindezt.

Padlóburkolatok lerakása

A padlóburkolatok lerakása nagy odafigyelést és sok időt igényel, viszont a megfelelő eszközökkel és felkészüléssel te magad is meg tudod csinálni például a fa padlóburkolatok lerakását. Ebben az esetben szükséged lesz kézifűrészre, körfűrészre és lyukfűrész-fejre a burkolatok darabolásához, kalapácshoz a padlódeszkák helyreigazításához, szegbelövőgépre és szegbeütőre és egy parkettacsiszoló gép is nagyban megkönnyítheti a dolgodat.

Egyedi bútordarabok

Ha szeretsz barkácsolni, kreatívkodni magadnak is készíthetsz egyedi bútordarabokat, például egy körfűrész vagy szúrófűrész segítségével könnyedén méretre vághatod a különféle faanyagokat. Így némi tervezéssel és persze ügyességgel megépítheted saját hálószobai gardróbod vagy kisebb lépésként kezdheted a fűszerpolcok kialakításával.

Milyen gépet válassz?

A Makita szerszám- és gépgyártó vállalat évről-évre azon dolgozik, hogy a legjobb technológiát és széles választékot biztosítson a munkagépekhez.

A 18V-os LXT sorozat 2005-ös piaci bevezetése óta a Makita piacvezető szerepet tölt be a vezeték nélküli szerszámgépek innovációjában és technológia fejlődésében. A 18V-os LXT széria nemcsak az egy akkuval használható legszélesebb modellválasztékot kínálja a vásárlóknak, hanem a rendelkezésre álló legmegbízhatóbb és leghatékonyabb technológia elérését is segíti.

Szeretnének olyan akkumulátor szériát és egyben technológiai megoldást kínálni ügyfeleik számára, melyet a legszélesebb területeken alkalmazhatnak az építőipari és egyéb ipari területeken keresztül, a kerti és kereskedelmi takarító berendezésekig bezárólag.

Az elképzelt jövőképük ezen területen összhangban van a fejlesztésekkel. Így a Makita 2019-ben kész utat mutatni az akkumulátoros technológia területén is. Ennek köszönhetően jelentették be az új XGT 40V akkumulátoros rendszerük piaci bevezetését, amely az LXT technológiával párhuzamosan még nagyobb teljesítményű és még hosszabb idejű működésre képes akkus gépmodelleket kínál a legkülönfélébb munkálatokhoz.

A Makita továbbra is fejleszti az LXT technológiát (jelenleg több, mint 320 féle géptípus használható LXT akkumulátorokkal) és folyamatosan növeli a piaci modellkínálatát a 18V és a 2x18V Li-Ion akkumulátoros gépek területén. Egy jó bevált koncepció, amely forradalmasította az ipari munkavégzés folyamatát és széles választékot kínál minden munkavégzésre.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
leopardok.jpg

Zseniális videón, ahogy ijedtében hatalmasat ugrik egy leopárd

A felvétel alapján le sem tagadhatná, hogy ő is macska, csak nagyobbacska.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Aki belebotlott már az internetes macskás mémvideókba, bizonyára nevetett már fel olyan felvételen, ahol egy hirtelen megijedt cica akkorát ugrik, amit talán ki sem néznénk belőle.

Nos, egy, a közösségi oldalakon keringő videó tanúsága szerint ez nem csak a házimacskákkal, de nagyobb rokonaikkal is ugyanígy van. A felvétel július elején készült a dél-afrikai Hoedspruitben, Gillian Soames birtokán, ahová rendszeresen belátogatnak vadállatok - írja a DailyMailra hivatkozva a Hvg.hu.

A rövid videóban az egyik leopárd békésen lefetyel egy nagyobb pocsolyából, és egy ideig nem veszi észre a háta mögött közeledő társát. Amikor viszont igen, ijedtében akkorát ugrik, hogy félig a vízben landol.

Az eset után gyorsan el is szalad. A komikus felvételt eddig már több mint 23 ezren kedvelték a Facebookon.

hirdetés

Ha te sem szeretnél lemaradni a két nagymacska vicces jelenetéről, a lapozás után megtekintheted.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
biciklis-bukas2.jpg

Videón a hatalmas tömegbukás a balatonfelvidéki kerékpárversenyen

Az egyik versenyző szerint szervezési hibák sora vezetett a komoly balesethez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy vasárnap óriási tömeges bukás történt egy országúti kerékpárversenyen Tótvázsony és Balatonszőlős között.

Most egy versenyző videót töltött fel a bukásról, amihez az alábbi dühös sorokat írta:

„A legrövidebb és leggyorsabb versenyem eddig. 3km 4perc alatt. Köszönöm a szervezőségnek a "fantasztikus", remélem, megismételhetetlen és "hozzáértő" szervezést!!!”

Hozzátette, „garantáltan nem kevés ellenséget szerzett magának a kerékpásos közösségben. Remélem, de sajnos nem bízok benne, hogy többet nem engedik ilyen tevékenység közelébe! Sorozatos szervezési hibák miatt borítékolható volt a baj.”

hirdetés

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mti-gleccser.jpg

Különleges időkapszulára bukkantak: épségben olvadt ki a francia Alpokban, lezuhant repülőgépről származott

A több mint 50 éve a jég alatt rejtőző indiai újságok, amelyek éppen Indira Gandhi, India mindmáig első női miniszterelnökének megválasztásáról számoltak be, Chamonix közelében, a Bossons-gleccserbe fagyva pihentek a katasztrófa óta.
MTI, fotó: MTI/EPA/KEYSTONE/Peter Klaunzer - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Épségben találta meg a francia Alpokban egy helyi kávézó tulajdonosa azokat az 1966-ból származó indiai lapokat, amelyek egy annak idején a Mont Blanc térségében lezuhant repülőgépről származtak, és az elmúlt több mint 50 évben egy gleccser jege őrizte őket.

Az újságok, amelyek éppen Indira Gandhi, India mindmáig első női miniszterelnökének megválasztásáról számoltak be, Chamonix közelében, a Bossons-gleccserbe fagyva pihentek a katasztrófa óta - írta meg a The Guardian.

Ahogy a klímaváltozás miatt egyre több gleccser olvad el a Mont Blanc térségében, számos hasonló lelet kerül elő a jég alól. A most megtalált újságok az indiai National Herald és Economic Times példányai, amelyek az Air India Kancsendzönga elnevezésű, Boeing 707-es járat fedélzetén utaztak, és a géppel együtt 1966. január 24-én zuhantak le. A légi katasztrófának 177 halálos áldozata volt.

A tucatnyi újságot a múlt héten Timothée Mottin, egy helyi kávézó tulajdonosa találta meg a chamonix-i síparadicsom közelében, 1350 méteres magaságban.

hirdetés

"Száradnak, de nagyon jó állapotban vannak, el lehet őket olvasni" - mondta el a 33 éves Mottin hozzátéve, hogy azért találhatta meg a lapokat, mert azon a környéken elolvadt a jég.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!