hirdetés
Betört a tömeg a lezárt Kossuth térre - a tüntetők a parlament lépcsőjéig jutottak
Hiába próbálták visszatartani őket a rendőrök. A tüntetők azt skandálták: demokráciát, és vesszen minden túlóra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 08.


hirdetés

A rendőrök most a parlament előtti lépcsőn sorakoztak fel több sorban. "Nem leszünk rabszolgák!, "Mocskos Fidesz!", "Álljatok át!", "Demokráciát!", "Viktort bilincsbe!", "Egy az irány, munkás, diák!", "Szabad ország, szabad egyetem!", "Szolidaritás!", "Boldog Karácsonyt!" - skandálta a tömeg. Közben valaki azt kiabálta egy megafonba: "Egy sapka keresi a gazdáját, itt az oroszlánnál."

VIDEÓ: Ez történt a Kossuth téren

Miután véget ért a szakszervezetek által szervezett tüntetés a Kossuth térnél, egy férfi a mikrofonhoz lépett és azt mondta, hogy a tér az övék. Ezek után egy zászlóval futni kezdett a parlament felé. A rendőrök elfogták.

A tömeg egy része szintén a tér széléhez ment, ahol a rendőri sorfal nem engedte tovább őket. Az emberek megpróbáltak átjutni a kordonon, több helyen dulakodás tört ki. Végül áttörték a rendőrsorfalat.

A Parlament lépcsőjén több sorban felálló rendőrök nem viseltek se rohamsisakot, se pajzsot. A tömeg pedig békésen állt előttük, sokan kisebb csoportokban beszélgettek, mások hazaindultak. Egy csapat diák a magyar zászló tövébe ült le, és a magyar állapotokról mondták el a véleményüket egy megafonba.

VIDEÓ: A korábbi események

A szakszervezetek hétfőre országos útlezárásokat hirdettek meg. Arra kérték a tömeget, minél többen vegyenek részt a tiltakozásban. Holnap 3 órára, a Kuniginda utcába, az MTVA székháza elé is tüntetést szerveznek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Lezuhant egy újpesti szurkoló a Vidi-stadion lelátójáról
A férfit a székesfehérvári kórházba szállították.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 14.A címvédő MOL Vidi 2-1-re legyőzte hazai pályán az Újpestet a szombati fordulóban. A meccs közben az egyik szurkoló leesett a lelátóról - írta meg a Blikk.

A Blikk beszámolója szerint Zsótér találata után, a gólöröm hevében az egyik szurkoló lezuhant a lelátóról. A mentők azonnal a helyszínre érkeztek. A férfit a székesfehérvári kórházba szállították. A meccs végén egy "Kitartás Zoli" feliratú molinót láttott a Blikk tudósítója, amely a lap szerint vélhetően a szerencsétlenül járt szurkolónak szólt.

"Szeretnénk jobbulást kívánni szurkolónknak, aki sajnos átesett a kerítésen és a mentőknek kellett elszállítani, reméljük, hogy minél előbb rendbe jön majd!" – reagált a mérkőzést követően az Újpest FC hivatalos honlapján a mérkőzést követő beszámolójában.

Nyitókép: Újpestfc.hu


KÖVESS MINKET:hirdetés
Egy mókust kötött fel a fára valaki Miskolcon
Az állatvédők rendőrt hívtak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 14.A mályi Madármentő Állomás munkatársai osztották meg a Facebookon a megrázó fotót. Leírásuk szerint a miskolci Aulich Lajos utcában valaki felkötött a fára egy halott mókust. Egyelőre nem tudni, hogy az illető ölte meg, vagy már nem élt, amikor kikötötte.

Az állatvédők mindenesetre rendőrt hívtak.

A rendőrség kérésére a mókust eljuttatják Debrecenbe, hatósági állatorvosi boncolásra, hogy kiderüljön, megkínozták-e, vagy természetes halállal pusztult el.

"Az elkövető az ott lakók szerint egy elmebeteg, aki miatt több ügy is folyik jelenleg" - írták közösségi oldalukon a mályi Madármentő Állomás munkatársai.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Felborul Budapest közlekedése: a Vivicitta és az Élet menete miatt is változások lesznek vasárnap
Megváltozik több buszjárat és villamos útvonala is.
Fotó: Pozsonyi Roland - szmo.hu
2019. április 14.Forgalomkorlátozásokra és a közösségi közlekedésben is jelentős változásokra kell számítani Budapesten: vasárnap is tart a Vivicitta városvédő futás, és ma tartják az Élet menetét.

A futás miatt a szervezők közlése szerint 14.30-ig forgalmi változások lesznek a Margit hídon, a Széchenyi István téren, a Lánchídon, az Alagút utcában, az Attila úton, a Fő utcában, a Bem rakparton, a Pázmány Péter sétányon, a Műegyetem rakparton, a Szabadság hídon, a Fővám téren, a Jászai Mari téren és az újpesti rakparton, és 17 óráig lezárják a margitszigeti központi utat.

Nem lehet járművel közlekedni 14 óráig pedig a pesti alsó rakparton.

A verseny miatt változik néhány tömegközlekedési járatok menetrendje:

rövidített útvonalon jár a 19-es, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamos, valamint a 16-os, a 26-os és a 109-es busz, két szakaszra osztva közlekedik a 2-es villamos, módosított útvonalon halad az 5-ös, a 9-es, a 105-ös és a 178-as busz, továbbá a 83-as trolibusz.

Az Élet menete miatt 16.30 és 19.30 között a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a City járat a kiskörúton át közlekedik, a 2-es villamos pedig csak a Közvágóhíd és a Boráros tér, illetve a Széchenyi István tér és a Jászai Mari tér között jár.

Nyitókép: Archív, a 2015-ös futáson készült. Fotó: Nagy Szabolcs


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x