hirdetés
luxus_nok.jpg

Bérelt pingvinek, 90 millió forintos vacsora: ezek a szupergazdagok legvadabb kérései

Ötlet, rugalmasság, kapcsolatrendszer, na meg egy zsák pénz: csak ennyi kell ahhoz, hogy valaki jó luxus utazásszervező legyen.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay/Anastasia Gepp - szmo.hu
2020. szeptember 11.


hirdetés

Legyen szó 300 ezer dolláros (90 millió forint) luxusvacsoráról a legmenőbb sztárszakácsokkal, vagy egy fényűző kempingezésről a Szahara északi részén, a különösen tehetős ügyfelekre specializálódott utazási irodák nem ismernek lehetetlent, írja a CNN. A szupergazdagok megengedhetik maguknak, hogy bárhova eljussanak, és bármit megtegyenek, de az álmok megvalósítására gyakran magasan képzett, rugalmas és kreatív utazási szakértőkre van szükség.

"Kizárólag a világszerte kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhető, hogy ezek a kívánságok végül valóra válhatnak. Partnereink pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen típusú élményeket szeretnénk nyújtani"

- mondja Tom Merchant, a Black Tomato társalapítója. A luxus kalandtúrákra szakosodott cég az elmúlt években bebizonyította, hogy tényleg nem ismer lehetetlent.

Nem is olyan régen egy álomba illő izlandi lánykérést valósítottak meg: egy jégbarlangba rejtettek el gyémántgyűrűt, amit a menyasszony fedezett fel végül. De alkalmazták már a Star Wars és a Csillagok között egyik operatőrét is, hogy egy család hathetes indonéz vitorlástúráját örökítse meg. Erre az ügyfél 665 ezer dollárt (200 millió forint) sem sajnált kifizetni.

A Black Tomatón kívül is akadnak ezen a piacon élményszakértő cégek. Az Element Lifestyle például egy hatfős New York-i családnak intézte el, hogy csak nekik nyissák ki a Sixtus-kápolnát a Vatikánban. Így potom 75 ezer dollárért (22,6 millió forint) cserébe szűk körben csodálhatták meg Michelangelo lenyűgöző műalkotásait.

hirdetés

Ezekhez képest szinte semmiségnek tűnik annak a prominens koreai-amerikai négytagú családnak a kérése, amit a Remote Lands nevű cég váltott valóra. A 20 ezer dollárért (6 millió forint) cserébe mind a 12 első osztályú helyet lefoglalták, így a Szöulba tartó járaton rajtuk kívül senki nem tartózkodott a repülőgép prémium részén.

De az egyik legnagyobb bravúrt a Red Savannah hajtotta végre. Az utazási társaság csupán annyi idő alatt intézte el a mianmari vízumot egy család gyerekének, amíg a levegőben voltak. Érkezés után a feledékeny szülők és a gyerek is gond nélkül beléphettek az országba, a repülőtéren várta őket az összes szükséges dokumentum.

Az ilyen luxusügyfelekre specializálódott utazási vállalkozások azonban nemcsak a megrendeléseket hajtják végre, hanem gyakran saját ötletekkel is előállnak. Az egyik ilyen esetben a már említett Element Lifestyle képviselője megtudta, hogy az ügyfél barátnője odáig van a pingvinekért. Így némi szervezés után az egyik alkalommal a szokásos pezsgő és gyümölcskosár helyett a közeli állatkertből bérelt három pingvin fogadta a hotelbe érkező párt.

Nem csoda, hogy nem számít a pénz: Michael Albanese, a cég alapítója saját bevallása szerint elsősorban olyan ügyfelekkel dolgozik, akik egy-egy kéthetes utazásra 100-200 ezer dollárt (30-60 millió forint) minden gond nélkül kifizetnek.

De akadnak ennél kirívóbb tételek is. Albanese megemlíti azt nyolcfogásos privát álomvacsorát, amire 300 ezer dollárt (90 millió forint) költött az ügyfél. A menüt Eric Ripert, New York-i sztárséf állította össze, és ő is prezentálta az ételeket az este folyamán.

Albanese szerint éppen az adja munkájuk savát-borsát, hogy ügyfeleik sokszor elsőre megoldhatatlannak tűnő feladat elé állítják őket. Az elmúlt évek alatt azonban megtanulták, hogy némi kreativitással, nagyfokú rugalmassággal és persze mindenek előtt széles kapcsolatrendszerrel nincs olyan, amit ne lehetne elintézni.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
pickawood-oPcTFzIckGE-unsplash-1.jpg

Praktikus megoldások térelválasztásra

Ha térelválasztásra van szükség, de falat építeni nehézkes volna, egy gipszkarton megoldás pedig tovább szűkítené a teret egy amúgy sem túl nagy lakásban, érdemes más típusú alternatívában gondolkodni.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Számos módszer létezik arra, hogy akár egy kisebb, egyterű lakás is tágasabbnak tűnjön optikailag, legyen szó a világos falakról, a fény beengedéséről vagy a plafon színével való trükközésről. Azt azonban már nehezebb megoldani, hogy egymagában megfeleljen minden helyiség funkciójának. Lehetséges persze ízlésesen egy légtérbe helyezni például a hálószobát és nappalit, nem véletlen azonban, hogy sokan térelválasztókat hívnak segítségül. Mutatunk pár ötletet! Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Tolóajtó

Ha szeretnél egy kis rusztikus stílust csempészni otthonodba, bátran próbálkozhatsz fából készült tolóajtóval. Könnyű mozgatni, bármikor elhúzatod, amikor csak szükség van rá.

Bútordarab

Akár egy bútordarab is tökéletes lehet térelválasztásra. Az ágy mellé például tehetsz könyvespolcot vagy egy hosszabb virágosszekrényt, esetleg ez klasszikus nyitott polcot, így máris jobban elkülönül egymástól a hálórész és a nappali.

hirdetés

Paraván

A paraván egy klasszikus, ám időtálló bútordarab. Könnyű mozgatni, oda teszed, ahova szeretnéd, némelyik típusnak még kerekei is vannak. Praktikus és ad egy kis bájt a hálószobádnak.

Függöny

A függöny is remek megoldás lehet arra, hogy kicsit privátabbá tedd a hálórészt otthonodban. Legfőbb előnye, hogy nem is kell arrébb tologatni, csak elhúzni akkor, amikor szükség van rá, például, ha vendégek érkeznek hozzád.

Üvegpanel

Manapság nagyon népszerűek az üvegpanalek. Ezek az átlátszó elemek nagyon praktikusak, hiszen egyáltalán nem kicsinyítik le a teret, sőt kifejezetten ajánlott aprócska lakásokba, hiszen helytakarékosabb, mint a hagyományos fal.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
trump-michigan-mti-ap.jpg

Donald Trump szerint Ausztriában erdei városokban élnek, ahol robbanó fák vannak - az osztrákok zseniálisan reagáltak a szavaira

Nincs elírás a címben, tényleg ilyeneket beszélt az amerikai elnök a kaliforniai erdőtüzek kapcsán. Beindult a mémcunami.
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

Donald Trump az erdőtüzektől egyre jobban sújtott Kaliforniába utazott, hogy személyesen tájékozódjon a súlyos természeti csapás okozta helyzetről.

Szokásához híven azonban elsősorban inkább ő maga igyekezett megfejteni a helyzetet. Az újságírók kérdéseire még egy Trump-szinten is minimum érdekes, inkább szürreális fejtegetésbe kezdett - számol be az Independent.

„Elmennek Ausztriába, elmennek Finnországba, és nem találkoznak ilyennel [erdőtűzzel]. Egy vezető ország elnökével beszéltem, és azt mondta "Mi egy erdei ország vagyunk, erdei népként gondolunk magunkra." Ez Európában volt. Azt mondtam, "micsoda szép megfogalmazás". Azt is mondta nekem, "A mi fáink sokkal robbanásveszélyesebbek" - ezzel a robbanásveszéllyel az erdőtüzekre utalt -, "robbanékonyabbak, mint Kaliforniában, és még sincs semmilyen problémánk, mert mi karban tartjuk az erdőket"”

- fejtegette az elnök. Később mondandóját kiegészítette a Fox News tévécsatornán is:

„Tudják, Európában vannak erdei városok. Nézzék meg Ausztriát, de sok ilyen ország van, az erdőkben élnek, erdővárosokról beszélhetünk, egy csomóról. És még sincs annyi erdőtűz ott, mint nálunk, pedig sokkal robbanékonyabb fáik vannak. Olyan fáik vannak, amik könnyebben tüzet fognak. De ők kezelni tudják a tüzeiket, van egy mondásuk, hogy "Higítsuk az üzemanyagot". Üzemanyag alatt itt a földön lévő dolgokra kell gondolni, a száraz levelekre, amik lehullanak a fákról, a száraz ágak meg olyanok, mint a gyufaszál” - folytatta hasonlatát Trump.

hirdetés

Az amerikai elnök évek óta makacsul elzárkózik attól, hogy a klímaváltozást akár csak részben is felelőssé tegye az egyre gyakoribb és pusztítóbb nyugati parti erdőtüzekért. Helyette következetesen az erdőgazdálkodókat teszi felelőssé, amiért azok nem gereblyézik össze rendesen az erdők talaját.

A 444.hu zseniális mémeket talált, amik gyakorlatilag néhány órával Trump keszekusza gondolatmenete után elárasztották az internetet.

Ha érdekel, milyen képekkel reagáltak az amerikai elnök mondataira az osztrákok, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
legyen_on_is_milliomos.jpg

Amit senki nem sejt a tévéműsorokról: kulisszatitkokat árultak el az egykori szereplők

Akad olyan műsor, ahol már az elején közölték a játékosokkal, hogy ki lesz a végső győztes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 15.


hirdetés

A tévéműsorok legtöbbször csak egy szeletét mutatják be annak, ami a valóságban a felvételeken történik. A részleteket, a stáb megfeszített munkáját vagy éppen azokat a trükköket, amiktől annyira grandiózusnak, viccesnek és látványosnak tűnik egy-egy show, leginkább csak azok ismerik, akik szereplőként vagy nézőként részt vettek a többnyire amerikai és brit műsorok felvételén.

Ezekből a kulisszatitkokból gyűjtött össze több mint ötvenet a BoredPanda, azoknak a beszámolói alapján, akik testközelből láthatták a valóságot. Ezekből a talán legérdekesebbek:

Az egyik néző az amerikai X-Faktor felvételén vett részt. Azt mondja, hogy amikor a műsor korai szakaszában látható kínosan pocsék énekeseket tiporják sárba a celebekből álló zsűri tagjai, előtte egy szakértői zsűri arról biztosította a próbálkozókat, hogy kivételesen tehetségesek, sokkal jobbak, mint a többi énekes. A posztoló szerint ez az egész még visszataszítóbbá teszi az egyébként is gyomorforgató gyakorlatot, ahogy milliók szeme láttára alázzák rommá a szerencsétlen amatőröket.

Az Amerikai mesterszakács egyes epizódjaiban mire a zsűri elé kerül a kész étel, gyakran már élvezhetetlenül kihűlt kajákat kell kóstolniuk, állítja egy nevét nem vállaló egykori versenyző. A szereplők főztjét valójában az alapján ítélik meg, hogy még az előkészületek során végigjárják az asztalokat, és a készülő ételekbe kóstolnak bele.

Ezek alapján rakják össze végül fejben, hogy valójában ki mennyire ügyesen oldotta meg a feladatot.

hirdetés

Az amerikai Szerencsekerék heti összes epizódját egyetlen nap alatt forgatják le, meséli egy korábbi játékos. Az összes szereplő hajnali 5-re érkezik a stúdióhoz, és csak itt tudják meg, hogy kire mikor kerül a sor. A kereket egyébként nem is olyan könnyű megforgatni, ahogy a tévében tűnik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
snapshot-13.jpg

A világ végére akartak eljutni a laposföld-hívők, de eltévedtek, majd karanténba kerültek

Nem jött össze az elmélet bizonyítása, pedig nagyon igyekeztek...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 16.


hirdetés

Vannak, akik nemcsak elméletben gondolják, hogy a Föld lapos, hanem saját szemükkel is meg akarják tapasztalni.

Így volt ezzel egy velencei házaspár is.

Először azt gondolták, hogy elhajóznak egészen addig a nagy jégfalig, amely hitük szerint körülveszi a Földet, de aztán az asszony úgy gondolta, hogy az idei év nem a legalkalmasabb egy ilyen túrára.

Úgy tudták viszont, hogy a világ vége valahol a Szícilia és Észak-Afrika közötti, az utóbbi években az illegális bevándorlók révén gyakran a hírekben szereplő Lampedusa sziget körül van.

Így aztán eladták a kocsijukat, az árából csónakot vettek.

hirdetés

Azt tervezték, hogy az észak-szicíliai Termini Imereséből hajóznak az onnan délre fekvő Lampedusára. Sajátos módon a tájékozódáshoz iránytűt használtak, amelynek működése köztudottan a Föld gömbölyűségén alapul. Ennek ellenére eltévedtek és végül északi irányba mentek és Ustica szigetén kötöttek ki – írta az Indy100

Megpróbáltatásaiknak azonban ezzel még nem volt vége.

Usticán egy orvos fogadta, majd egyből karanténba helyezte őket. Kétszer is megpróbáltak megszökni, de végül megadták magukat sorsuknak és a vesztegzárnak, majd szomorúan hazautaztak egy komppal.

Így tehát nem tudták bebizonyítani, hogy a Föld lapos, de valószínűleg sem őket, sem a hasonlóan gondolkodókat ez a kudarc nem fogja eltántorítani napjaink egyik legnépszerűbb összeesküvés-elméletétől.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!