hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
DSC_0746
Bemutatjuk a Szeretlek Magyarország hajók kapitányait
A Kékszalagon induló hajóink kapitányai vallanak a vitorlázásról és a Balatonról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. július 06.


hirdetés

Mint már korábban is olvashattátok, az idei Kékszalagon a Szeretlek Magyarország színeiben is indul hajó, mindjárt kettő is. A verseny alatt a Szeretlek Balaton oldalain így elsőkézből olvashattok majd beszámolót a Kékszalagról.

Most szeretnénk bemutatni a kapitányokat, és azt, mit is jelent nekik a vitorlázás:

Tóth Levente

10380550_1522758344610619_2275222305611257248_o

"Kezdjük az egészet ott, hogy én egy alföldi srác vagyok, aki felnőtt korában fedezte fel a Balatont. Voltam nyaralni 1-2-szer gyerekként a Balatonon, de igazán felnőtt fejjel láttam, éreztem, hogy micsoda szerencsés ország vagyunk.

Mindig is csodálattal néztem a hajókat a kikötőkben, különösen a vitorlásokat, és az volt az álmom, hogy egyszer én is vitorlázni fogok. Majd teltek múltak az évek, és jött egy céges csapatépítés, amikor több hajóval egyszerre vitorláztunk. Annyira magával ragadott az élmény, hogy nem sokkal később megszereztem a vitorlás kishajó-vezető jogosítványt.

A következő nyáron már majdnem minden hétvégén azt néztem, lesz-e szél, és hol tudunk hajót bérelni. Aztán jött a Szent György Hegyi Borregatta ötlete, ahol a lényeg a jó társaság, a vitorlázás, a jó hangulat, no meg egy kis borkultúra.

Tavaly indultunk először a Kékszalagon. Az volt a fontos, hogy egy jó csapattal versenyeztünk, menet közben jöttünk rá a fortélyokra. Közben megvitattuk az élet nagy dolgait. Elvégre 2 napos tókerülő verseny a Kékszalag, szélcsendben van idő beszélgetni is. Ezért örülök idén is, hogy ott lehetünk, megint nagyon jó csapatban, sok ötlettel és akarattal, tanulva a tavalyi tapasztalatokból. Idén már magasabban van a léc!"

972242_10201728017061570_1574513887_n

"Mindenki nagyon lelkes. Még a bátyám, Máté is úgy döntött, velünk tart, pedig alig 2 hónapja született meg a harmadik kisfia. Azt mondja, megoldja, mert jönni akar. De a többiek is izgatottan készülnek a versenyre tél óta.

Hogy miért? Talán azért, mert több mint 600 hajó egyszerre rajtol el, miután eldörren az ágyú. Ennyi vitorlás sosincs a balatoni naplementében egyszerre. A többieknek, akik nem vitorláznak olyan sokat, még nagyobb élmény a Kékszalag. Amióta a legnagyobb unokaöcsémet is magammal vittem vitorlázni, már nem csak autót házat tud rajzolni, hanem méretarányos vitorlást is...

És nagyon sokat lehet tanulni. Például hányan tudják, hogyan jussanak el bárhová a vitorlással, ha nem változik a szél? Vagy miért billen meg a tó néha? A vitorlázás közelebb hoz a természethez, pláne ha az ember Budapesten él."

Bogdán Lajos:

untitled-0518

"Mikor tavaly először vettünk részt a Kékszalagon, akkor a szórakozás és a kihívás hajtott minket. Egyfajta mámoros hangulatban, újoncként élveztük az utazást. Sajnos szélmentesen. Akkor a versenyt nem tudtuk befejezni időben, ezért fel kellett hogy adjuk. Furcsa mód az utolsó pillanatig kitartottunk, és ha jól emlékszem, utolsó feladó hajóként szálltunk ki. Nagy élmény volt, ugyanakkor éreztük, hogy a korlátaink átlépésével sokkal többre vagyunk képesek.

Ehhez elkötelezettség kellett fejben, hogy igenis beletesszük a szervezési munkát, és mindent a lehető legprofibb módon közelítünk meg. Bár nem gondolná senki, de összerakni egy csapatot, 2 hajóval, 9-10 szponzorral nem egy kis feladat. Sok-sok éjjeli munka, napi telefonálgatások és sokfelé szakadás. Bár továbbra is állítjuk, a vitorlázás nem pénz kérdése, hanem akaraté, azért a költségek könnyen 7 számjegyűek lehetnek.

Hisszük, hogy a lehetőségek mindenki számára ott lapulnak az élet bármely területén, csak fel kell tudni ismerni és úgy mozgatni a szálakat, hogy az mindenkire motiválóan hasson. Aztán, amikor az ilyen együttállások kialakulnak, akkor a többi már megy magától. Akár egy lavina, úgy indul el minden és egyik dolog generálja a másikat."

10291714_1509885459231241_3193018847359714344_n

"Soha nem tartottam magam igazi vitorlázónak, de nekem ezzel nincs is bajom. Hobbista kapitány vagyok, összekapart tudással. Meg kell hagyni, nagyon jó tanáraim voltak, de valahogy mindig Levente volt ilyen téren az aktívabb. Másfelől én elég komolyan lovaglok, ami teljesen másfajta hozzáállást, elköteleződést igényel. De a nagy különbségek ellenére a Balaton közepén és Bibigiul lovam hátán ugyanazt érzem.

Valahol a vitorlázás sem szól másról, csak a szabadságról, arról hogy a magad ura vagy, és a természettel harmóniában élve haladsz előre. Élvezed az apró pillanatnyi örömeket, amik megismételhetetlenek. A szelet, a naplementét, a hullámok hangját, az arcodba csapódó vízpárát, az első korty fröccsöt, a kezedet felvágó köteleket, a hajó ringatását, a jó társaságot és a mosolyt a társaid arcán.

Hamvas Béla, ha vitorlázott vagy lovagolt volna, akkor ma nem csak a bor filozófiáját tarthatnánk a kezünkben! :)"

Akik segítették a csapatot, hogy a hétvégén ott lehessenek a versenyen:

CITROËN DS

"A citroen DS, mint szponzor, nagyon a finisben tűnt fel a csapatnál. Mivel a prémium DS márkával könnyen tudtunk azonosulni, így adta magát az együttműködés lehetősége. Úgy gondoljuk, mindenkinek érdemes kipróbálni a márka adta lehetőségeket."

1546325_819038124787341_9119869001296474779_n

Szeretnéd kipróbálni, hogy milyen élmény az új DS-modelleket vezetni? Most te is részese lehetsz a stílus és technológia találkozásának június 30-a és július 13-a között!

Nincs más dolgod, mint jelentkezni a 06 80 980 300-as zöldszámon és ellátogatni a DS tesztközpontjába, ahol egy kávéra és egy üdítőre is vendégül látnak. A központot Budán, a Larus étterem és rendezvényközpontban találod!

Gloster Telekom

Gloster telekom megoldja szervezete kollaborációját, üzeme, raktára – wifis, vonalkódos rendszerét, szolgáltatásaival biztosítja a folyamatos üzletmenetet.

Remmers

Prémium minőség + kimagasló szolgáltatás = értéktöbblet az ügyfélnek

A fa- és épületvédelem, lehet az megelőző vagy megszüntető, a Remmersnél mindig hosszan tartó megoldás.

Tamási Termálfürdő

Tamási Termálfürdő Tolna megye csobbanó édenkertje.

Családbarát fürdő Családbarát programok Családbarát árakon.

olcsonyomda.eu

Teljeskörű nyomdai szolgáltatás. Ahol a kedvező ár és a kiváló minőség együtt jár!

Pántlika Pincészet

A Pántlika Pincészet nagy szeretettel várja Dörgicsén, organikus szőlőbirtokán borkedvelő barátait.

Thirsdays - it's a wine thing

Szurkoljunk együtt nekik a Kékszalagon!


KÖVESS MINKET:

100 ezer tulipánnal várják a szüretelőket a Kőröshegyi Levendulásban
Belépő nincs, magad szeded a virágot, amiért viszont fizetni kell.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

2019-ben ismét lesz tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban. Három időpontban várják a tulipánok és nárciszok kedvelőit.

A birtokon összesen 100 ezer tulipánhagymát és 15 ezer nárciszt ültettek, és spárgát, valamint fehér kötözőszalagot adnak ajándékba a virágokhoz, amelyeket így csokorba is lehet kötni.

Belépődíj nincs, viszont a virágokat fajtánként 50-150 forint/szál áron lehet megvásárolni, metszőollót lehet kölcsönözni, de haza is lehet vinni emlékbe 500 forintért.

Nárcisz- és bimbós tulipánszüret:

2019. április 06-07. (szombat, vasárnap) 09.00-18.00

A nárcisz már biztosan virágba borul, ekkor a tulipánok még bimbósak, azonban néhány korán kelő szálra ekkor is rálelhetünk!

FŐ tulipánszüret:

2019. április 12-14. (péntek, szombat, vasárnap) 09.00-18.00

A legtöbb tulipán ekkor nyílik, ilyenkor ezer színben pompáznak a mezők és majd kicsattannak a virágok!

Húsvéti tulipánszüret:

2019. április 19-22. (péntektől hétfőig) 09.00-18.00

Húsvéti hosszú nyitva tartás, állatsimogató és még mindig rengeteg tulipán vár majd ekkor!


KÖVESS MINKET:
Olyan a táj Alsóörsnél, mintha sok menyasszonyi csokor díszítené
A mandulafák virágzása mindig örömteli, hiszen a tavaszt jelenti, és színt visz a tél végi szürkeségbe.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

A Balaton felvidéken szépen nyílnak a mandulafák, olyan a hegyoldal, mint sok-sok menyasszonyi csokor - írta a képekhez a fotós. És valóban, a látvány romantikus, mesés, elragadó.


KÖVESS MINKET:

Öt balatoni település szabadstrandjai újulnak meg nyárig
Sokkal modernebb, komfortosabb és biztonságosabb strandokon fürdőzhetnek majd a nyaralók.
MTI, fotó: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

A délnyugat Balaton öt települése 1,4 milliárd forintot támogatást nyert szabad strandjai fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatán, amiből családbarát fejlesztések, vizesblokk- és világítás felújítások, utcabútor cserék valósulhatnak meg, és játszóterek mellett futó- és sportpálya is épül június végéig - hangzott el egy balatonboglári sajtótájékoztatón csütörtökön.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a MTÜ szabadstrand-fejlesztésekre szánt keretének csaknem felét sikerült elnyernie az érintett önkormányzatoknak.

A szabad strandok komfortosabbak, modernebbek, biztonságosabbak lesznek, amelytől a térség még vonzóbbá válik. A beruházásoknak a nyári szezonra el kell készülniük,

amit remélhetőleg az építőipari kapacitáshiány nem fog hátráltatni.

Galácz György Balatonmáriafürdő polgármestere elmondta, a település két szabad strandját összesen 90 millió forintból fejleszthetik, amelynek már meg is kezdték a műszaki előkészületeit. Hozzátette: strandonként további 20-25 millió forintos fejlesztési forrásért pályázhat a település családbarát szolgáltatások kialakításához.

Kenéz István, Balatonlelle polgármesterének tájékoztatása szerint

200 millió forintos támogatást nyert a település a hosszú partszakasszal rendelkező szabad strandja fejlesztésére, amiből többek között 4 ezer négyzetméternyi térburkolatot helyeznek el, 30 napelemes lámpát, padokat, szemeteskukákat, vízi-bejárókat telepítenek, vizesblokkokat újítanak fel.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta, mind a hat szabad strandjukat megújítják: a két nagyobb 100-100 millió, a négy kisebb 50-50 millió forintos támogatásban részesült. A kisgyerekeseknek lídós partszakaszt alakítanak ki kisebb töltéssel, valamint utcabútorok, vizesblokkok újulnak meg, kandelábereket helyeznek ki, és a gyermek mellett felnőtt játszótereket létesítenek.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere közölte, hogy a város 10 szabad fürdőhelyéből 5 minősül szabad strandnak, ezek fejlesztésére nyertek 450 millió forint támogatást.

Egyebek közt gyermekbarát vizesblokkokat és újabb vizes élményparkot alakítanak ki. Épülnek gyermek és felnőtt játszóterek, és lesz baba-mama szoba is. Az 1,2 kilométer hosszú Árpád-parti szakaszt, amelynek sétányát sokan használják futásra, kocogásra, rekortán burkolatú futópályává alakítják.

A polgármester hiányolta, hogy kikerült a pályázható célok közül a partvédőművek felújítása, reméli azonban, később lesz forrás a probléma megoldására. Addig, a most létrejövő értékek megóvása érdekében is, az önkormányzat saját forrásokból biztosítja a kellő partvédelmet.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere elmondta, a település egy kilométernyi partszakasszal rendelkező központi strandját 200 millió forintból, egy másikat 50 millió forintból fejleszthetik. A sétányfelújítás, utcabútor és közvilágítás csere, illemhely felújítás mellett lesznek fenyvesi sajátosságok. Tobozjátszótér épül a nagystrandon, az öltözőkabinokat pedig a településen összeszedett tűlevelekből készült műgyantás lapokból gyártják le.

A nagystrandon kialakítanak egy strandfoci-pályát, amit kézilabda és strandröplabda pályákként is lehet majd használni, októbertől pedig műjégpályaként szeretnék üzemeltetni. A szezonhosszabbítás másik eleme lesz, ha sikerül rá forrást találni, tíz fafűtéses székelydézsa telepítésre a pálya köré.


KÖVESS MINKET:

Párába bújó túlpart, tükörsima víztükör, napfény, békesség - megnyugtató hely a Balaton ilyenkor
Szép pillanatok, stresszoldó percek, lazulós hétvége. Ki hinné, hogy február közepén ennyire csendes, pihenésre csábító a magyar tenger.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

A fotós az északi parton nézett körül, és a februári tavaszban egy békés táj várta. A víz is alig csobbant, sokfelé szinte tükörsima volt. A madarak szárnyalása zavarta csak fel a tó csendjét. A sétányokon andalgó párok, napozó családok, pecázók... Kell ennél több egy ilyen csodás napon?


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x