hirdetés
god-duna-google-1000x502.jpg

Beleesett a Dunába egy gyerek, egy polgárőr mentette meg az életét

Nagy szerencse, hogy éppen arra járt az egyébként szolgálaton kívüli férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.


hirdetés

Egy polgárőr mentette meg egy Dunába esett gyerek életét Gödnél pünkösdhétfőn.

A Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesület beszámolója szerint

egy 7-8 év körüli gyermek a gödi Duna-ágnál, a csónak lehajtónál játszott a parton, amikor egyszercsak beelcsúszott a magas vízállású folyóba. A part mellett a nagyon erős sodrásban el is merült. Szerencsére egy szolgálaton kívüli polgárőr, O. Zsolt éppen arra járt, és gondolkodás nélkül, ruhástul a gyerek után ugrott. Az erős sodrás ellenére sikerült is kimentenie őt a vízből.

A gyors életmentésnek köszönhetően nem kellett mentőt hívni, pár kortyot nyelt csupán a gyerek. A helyszínen lévő édesanyja nem győzött, hálálkodni - írta az egyesület Facebook-oldalán.

A polgárőrök felhívták az anya figyelmét, hogy jobban figyeljen a gyerekére és a Duna veszélyeire. A gyereknek egyébként semmi baja nem lett, azon kívül, hogy vizes lett a ruhája és a cipője, a polaroid napszemüvege pedig a Dunába veszett.

Az egyesület Facebook-oldalán rengetegen gratuláltak az életmentő polgárőrnek, aki fogadta is a gratulációkat, de azt is leírta, hogy "ugyanezt tett volna mindenki."

"Itt hívnám fel a figyelmet a nyár közeledtével a vízpart veszélyeire az erős sodrásra, főleg a folyók mellett. Gyakorlott úszóként is 3-4 méterre a parttól az erős sodrásban elég küzdelmes volt a mentés"

- írta a férfi.

Címkép: illusztráció (Google Street View)


KÖVESS MINKET:

hirdetés
penzt-talalt-visszaadta-a-szegedi-kisfiu-1000x568.jpg

Visszaadta a talált 100 ezer forintot a szegedi kisfiú, a bank megjutalmazta becsületességéért

Dávid látta, ahogy valaki a buszra sietve a bankautomatánál hagyta a felvett pénzét. Nagypapája adta le egy bankfiókban, így az összeg visszakerülhetett jogos tulajdonosához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 27.Dicséretben és jutalomban is részesült az a becsületes kisfiú, aki százezer forintot talált egy bankautomatánál, de később visszaszolgáltatta az összeget a tulajdonosának.

Dávid nagypapájával tartott Szegedre a balatoni nyaralásukból még augusztusban, amikor észrevette, hogy a veszprémi buszpályaudvaron valaki a bankautomatában hagyta a pénzét.

A fiú az RTL Híradónak elmondta,

látta, ahogy egy férfi pénzt akart felvenni, de már indult a busza, ezért nagy sietségében az automatánál felejtette az összeget.

Dávid már nem tudott utánamenni, mert addigra elment a busz, de eltette a pénzt, majd a nagypapájával megbeszélték, hogyan juttassák vissza azt a jogos tulajdonosának.

"Nagyon örülök, hogy az unokám hozta fel azt, hogy ez nem az ő pénze, le kell adni"

- mondta a nagypapa, aki még aznap elvitte Szegeden az OTP Bankba a talált százezer forintot.

Mint elmondta, az ügyintéző nagyon meglepődött a becsületességén, az idős férfi számára viszont ez természetes volt.

Időközben a pénz gazdája jelezte a banknak, hogy hogy járt, így könnyen kiderítették, kié a százezer forint. A megtaláló és az ügyfél viszont bankbiztonsági és adatvédelmi okokból nem találkozhattak.

Az OTP Bank megjutalmazta a becsületes kisfiút, és az egész iskolája előtt meg is dicsérték. Dávid nagyon örült, szinte el sem hitte, hogy a szokásos hónap végi pénteki iskolagyűlésen kap majd elismerést. Az igazgatónő is többször gratulált neki, tettét pedig példaként hozta fel.

A kisdiák egy hatalmas ajándékcsomaggal gazdagodott, és mozijegyeket is kapott, amelyekből az egész családját elviheti egy filmre.

Az RTL Híradó riportja:

KÖVESS MINKET:hirdetés
gyasz-gyertyafeny-pixabay-20181229.jpg

Meghalt az ifjúsági Európa-bajnok kajakos, a 29 éves Tóth Róbert

„Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál ” - írta a szerelme Facebookon a búcsúposztban.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 30.Vasárnap elhunyt Tóth Róbert kajakos.

A fiatal sportoló a rák egy agresszív fajtájával, az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű, ritka daganatos megbetegedéssel küzdött.

A tavasszal mi is megírtuk, hogy

a kajak-kenu közösség összefogott, hogy támogassa amerikai gyógykezelését.

Mire elkezdték a hazai kezelést,áttétek alakultak ki a gerincén és a májában, utóbbiban tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok. A sugárterápia következményeként elvesztette a bal szeme látását, ezért a sportoló szinte mindig napszemüveget hordott. Tóth Róbertet később Amerikában is kezelték.

Diána Reményi - Helyzetjelentés ??? Egy napunk egy percben.

Helyzetjelentés ??? Egy napunk egy percben.

A 29 éves sportoló haláláról felesége, a volt úszó Reményi Diána számolt be a közösségi oldalán.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
levi-sma1-zolgensma-szabozsofi-700millio.jpg

Levin is a 700 milliós gyógyszer segíthetne - Szabó Zsófi mellé állt és támogatásra buzdít

Nála is sikerülhet összegyűjteni a pénzt, ugyanúgy, mint Zenténél.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 30.Mint arról mi is beszámoltunk, egy ritka és súlyos betegséggel küzdő kisfiú, Zente szülei kértek segítséget a közösségi médiában, miután kiderült, hogy

a világ legdrágább gyógyszere, a 700 millió forintos Zolgensma gyógyíthatná meg.

Az idő sürgetett, mivel a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyerekek csak kétéves korig kaphatják meg a génterápiás készítményt.

A kérés sokakhoz eljutott, és összegyűlt Zentének a teljes összeg, erről a család egy Facebook-posztban értesítette az oldal követőit.

Zente családja a sikeres összefogást követően megosztotta a többi gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyerek (és felnőtt) képeit, illetve mindegyiküknél azt a számlaszámot, amelyre utalni lehet az adományokat.

Abban a bejegyzésben bukkant fel Levente fotója is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
foot-1689784_1280.jpg

Egyéves lett a 24 hétre, 74 dekával született kisfiú, akinek alig volt esélye a túlélésre

A normálisnál jóval korábban született Haris Mockbill. Az orvosok két hét után lemondtak a koraszülött babáról.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 28.A kis harcos - így nevezi mindenki a most 1 éves Haris Mockbillt. A kisfiú tavaly nyáron mindössze a terhesség 24. hetében született meg, vagyis 16 héttel korábban, mint kellett volna.

Az orvosok két héttel később azt tanácsolták a szülőknek, hogy készüljenek fel a legrosszabbra,

olvasható a Mirror cikkében.

A gyerek 28 éves anyjának váratlanul komoly vérzése lett a terhesség idején. Ellie Barr ekkor szülte meg a kis Harist, aki alulfejlett tüdőkkel jött világra, ezért képtelen volt lélegezni. A babát azonnal lélegeztetőgépre kötötték, de az orvosok így is pesszimisták voltak a gyerek kilátásait illetően.

Utolsó esélyként nyolcnapos szteroidkúrát kapott a csupán 74 dekával világra jött kisfiú, ami csodával határos módon működött. Ennek köszönhetően 13 hetes korában elhagyhatta az intenzívet, és egy másik, speciális osztályra került.

Ezt a szülei úgy ünnepelték, hogy érettségi bulit tartottak a gyereknek, aki annyira pici volt még ekkor is, hogy egy játékmackó-gyártól rendelték meg a ruháját.

Az anyja azt mondta egy interjúban, hogy el sem tudták hinni, min megy keresztül a gyerek, aki soha egy percig sem adta fel a harcot.

Haris egyévesen éppen az első lépéseket tanulja, ennek ellenére még nem értek véget a megpróbáltatások. Könnyen elképzelhető, hogy a kisfiú korábbi agyvérzése fogyatékossághoz vezet majd. A nő szerint ez sem lehet gond:

"Ő egy igazi inspiráció, nagyon büszke vagyok rá."


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x