hirdetés
iphonepixa-1.jpg

Beleégette a fiatal nő nyakába a nyakláncát a felgyulladó iPhone-ja

A 19 éves nő nyaka súlyosan megégett. A gyártó elnézést kért, és küld egy új telefont neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 04.


hirdetés

Súlyosan egy 19 éves michigani nőnek a nyaka, amikor felgyulladt az iPhone 6s készüléke - írja a Huffington Post. A fiatal nő telefonja töltőn volt, a nyaka és a készülék között pedig egy párna volt. A telefon túlmelegedett, majd felgyulladt a párnával együtt.

Az égő párna néhány pillanat alatt olyan forróságú lett, hogy a nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, a nyaklánca pedig szinte beleégett a nyakába.

A 19 éves nőnek akkora fájdalmai voltak, hogy kórházba kellett mennie, ahol ellátták az égési sérüléseit.

Az Apple vizsgálatot indított az ügyben, és a családnak azt közölte, hogy hamarosan küldenek majd egy új készüléket a nőnek.

Viszont ezzel együtt arra hívják fel a figyelmet, hogy a készülékeik bizony túlmelegedhetnek az utángyártott termékektől, így nem szerencsés ezeket használni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rab.jpg

Lányának öltözve akart megszökni a drogbáró a börtönből, nem jött össze

Videóra vették, amint leveszi a maszkot a sikertelen szökés után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.A több mint 70 éves büntetését töltő drogkartell-vezér úgy akart megszökni egy brazíliai börtönből, hogy beöltözött a látogatóba érkező, 19 éves lányának, akit a tervek szerint a börtönben hagyott volna az akció után. De nem jött össze az elméletben jól kitervelt szökés, ráadásul a fiatal nőt is bajba keverte a trükkös apa. Az őrök azonban rájöttek a szerepcserére, és a lebukást videóra is vették.

Clauvino da Silva elképzelése szerint a lánya bennmaradt volna a börtönben, miközben ő kisétál,

de ideges viselkedése lebuktatta. Először a szemüvegét vették le, majd szépen sorra lekerült róla a paróka, a ruha, végül a maszk is, így egyértelmű lett, hogy a lány helyett az apa akart kimenni a börtönkapun.

Mikor megkérdezték tőle: "Hogy hívják, és mi a cellaszáma?" a férfi bevallotta, hogy ő Clauvino da Silva a 67-esből. Ezek után a lányát is megtalálták a cellában.

Az eset után a rendőrség kikérdezte a rabot, a lányát és további hét embert. A gyanúsítottak között volt egy terhes nő is, aki a gumimaszkot becsempészhette a börtönbe, a várandósokat ugyanis a helyi szabályok szerint nem vizsgálják át a börtönőrök.

A lefülelt drogkartellvezérnek így folytatnia kell 73 éves börtönbüntetését, de már egy szigorúbban őrzött fegyház magánzárkájában.

A 19 éves lányát és hét embert előállítottak szökési kísérletben való segédkezés gyanújával.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:hirdetés
hang-1024x577.jpg

Egy éve nem szól a családjához ez a férfi, mert azok csámcsognak, és köszörülik a torkukat

Eddig normális kapcsolata sem volt az állapota miatt, de most kiderült, mi a baja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.Nem vagyunk egyformák - míg egy-egy apró szokásunk egyesek számára semmiség, másokat nagyon zavarhat. Valami ilyesmi okozott egy éve tartó furcsa helyzetet egy családban, ahol a családfő a többiek csámcsogását nem tudja elviselni. Mentsége is van: a férfi mizofóniás,

ami miatt bizonyos hangok fokozott érzelmi reakciókat váltanak ki belőle, így haragot, pánikot vagy azt érzi, hogy menekülnie kell.

A Mirrorban megjelent történetében Derrol Murphy bevallja: régóta él ezzel az állapottal, ám azt sokáig nem diagnosztizálták, ezért sokan csak őrültnek nézték. Nem tud találkozni a rokonaival a torokköszörülés miatt, nem tud elmenni randizni egy étterembe a hangosan evők miatt, vagy azt se bírja, ha valahol tollakat kattintgatnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hofeherke.jpg

Előkerült az „igazi Hófehérke” elveszett síremléke

Maria Sophia von Erthal bárónő síremlékét a dél-németországi bambergi egyházmegyei múzeumban állítottak ki.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 06.Az észak-bajorországi Lohr am Main közelében lévő Tauberbischofsheim egyik várában felnőtt és 1796-ban meghalt Sophiáról úgy tartják, hogy a Grimm-testvérek róla mintázták Hófehérke alakját - olvasható a BBC News honlapján.

Holger Kempkens, a múzeum igazgatója szerint a lány élete jól ismert történet volt a 19. század elején. A Grimm-testvérek hosszú ideig éltek a Lohr am Maintől mindössze 50 kilométerre lévő Hanau közelében és előszeretettel dolgozták fel azokat a történeteket, amelyeket a környezetükben élő emberektől hallottak.

Jacob és Wilhelm Grimm Hófehérkéje 1812-ben jelent meg és Walt Disney 1937-es rajzfilmjével vált világhírűvé, noha több másik feldolgozás is született.

"Vannak arra utaló jelek, noha ezeket nem tudjuk alátámasztani, hogy Sophiáról mintázták Hófehérke karakterét. Ha ma filmet készítenek egy történelmi személyről, akkor abban kitalált elemek is helyet kapnak. Én úgy vélem, hogy ebben az esetben is megvolt a történelmi alap, amelyet fikcióval egészítettek ki"

- jegyezte meg Kempkens.

Az 1980-as években egy lohri történész, Karlheinz Bartels számba vette Sophia életének és a Grimm-testvérek meséjének hasonlóságait.

Sophia édesapja, Philipp Christoph von Erthal nemesember volt, aki újraházasodott első felesége halála után. A lány mostohaanyja híres volt zsarnoki természetéről és arról, hogy saját gyermekeit részesített előnyben.

Lohr az üvegáru és tükörgyártás egyik központja volt. Sophia apjának tulajdonában volt a tükörgyár, és az egyik helyi múzeum ma is büszkén őriz egy Amour propre (önszeretet) feliratú tükröt.

A mesében szerepel egy félelmetes erdő, a Lohr szomszédságában lévő sötét rengeteg hajdanán rablóktól és veszélyes vadállatoktól hemzsegett.

Hófehérke a mesében hét dombon át menekül, mire elér a bányában dolgozó törpék lakhelyére; Lohr határában van egy használaton kívüli bánya, amelyhez hét dombon át lehet eljutni. A bányában egykor dolgoztak törpék és/vagy gyerekek, akik csuklyát viselve védekeztek a lehulló kövek ellen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
djcooper-1000x669.jpg

Terhesnek mutatott ki egy kosárlabdázó férfit a doppingvizsgálat

Kínos: természetesen egyből mindenki rájött, hogy csalt a vizsgálaton és más vizeletét adta le.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.Az amerikai D. J. Cooper kosárlabdázó és miután nem jött neki össze az NBA, Európában kezdett el játszani. Több csapatnál is megfordult, míg végül 2018-ban családi okokra hivatkozva úgy döntött, hogy otthagyja a Monaco csapatát és a bosnyák válogatott tagja lesz.

Ehhez pedig szükség volt egy doppingtesztre is, aminek igencsak meglepő eredménye lett.

A férfi kosarasról ugyanis kiderült, hogy terhes.

Pontosabban a vizeletben, amit leadott megtalálták a humán korion gonadotróp (hCG) nevű hormont, ami a várandósság ideje alatt termelődik - írja az Index. Rögtön kiderült, hogy valami turpisság van a dologban és valószínűleg más vizeletét adhatta le, hiszen elég nehezen lenne valós, hogy férfiként teherbe esett.

Végül az ügyben indult nyomozás során derült ki, hogy a kosaras barátnője vizeletét adta le, aki akkor még egyáltalán nem tudott arról, hogy várandós lenne. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség ezek után két évre eltiltotta D. J. Coopert, aki így 2020 júliusában térhet majd vissza.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x