hirdetés
Bekapcsolva maradt egy mikrofon a Parlamentben: bárki hallhatta, hogy akarják elnémítani az ellenzéket
Lezsák Sándornak fogalma se volt, hogy más is hallja, mit mond.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 28.


hirdetés

Bekapcsolva maradt Lezsák Sándor házelnök mikrofonja, emiatt egy felvételen hallani lehetett, hogy munkatársával arról beszél, hogyan vethetnének véget a munka törvénykönyve parlamenti vitájának.

A felvételt a hvg.hu tette közzé.

"Nem kéne reggelig itt lenni" - mondja Lezsák munkatársa. "Nem, bár lehet, hogy ezt akarják" - válaszolta Lezsák Sándor. Lezsák Sándornak a munkatársa azt is mondta a felvétel szerint arra a kérdésre, hogy szót kell-e adni mindenkinek: mondhatja azt, hogy aki már volt, annak nem ad szót.

A beszélgetés alatt lapoznak valamit - a hvg.hu szerint a házszabályt -, a házelnök munkatársa azt mondja, az ismételt felszólalásra az elnök ad engedélyt, ezért lehet azt mondani, hogy feleslegesen ismételik magukat a felszólalók, és erre hivatkozva meg lehet tőlük vonni a szót.

A szünet után Lezsák Sándor megadta néhány képviselőnek a szót, ezután közölte, hogy meg fogja vonni a továbbiakban bármelyik képviselőtől, ha nem tér a tárgyra, ha személyeskedik, vagy ha nem hoz be új elemeket a vitába, a házszabályra vonatkozóan.

Később, amikor több képviselő is ismételt felszólalásra jelentkezett, Lezsák felolvasta a vonatkozó részt, hogy vita közben további vagy ismételt felszólalásra az ülést vezető elnök ad engedélyt, és ha az ülést vezető elnök nem adja meg a szót, a képviselő kérhetné, hogy az országgyűlés döntsön arról, hogy felszólalhat-e. De az országgyűlés határozatképtelen ezért az elnök dönt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Halálra vertek egy férfit az utcán Pesterzsébeten
A gyanúsítottat, egy 33 éves, budapesti férfit a helyszínen elfogták.
MTI - szmo.hu
2019. április 21.Megöltek egy férfit Pesterzsébeten szombaton este; a rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett gyilkost - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint késő este, 10 óra után érkezett a rendőrségre a bejelentés arról, hogy verekedés történt a XX. kerületi Pázsitos sétányon.

A perceken belül kiérkező járőrök a gyanúsítottat, egy 33 éves budapesti férfit - H. Istvánt - a helyszínen elfogták, a verekedés sérültjéhez pedig mentőt hívtak, ám ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök az elfogott férfit előállították, vele szemben emberölés miatt indítottak eljárást.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x