hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Bekapcsolva maradt egy mikrofon a Parlamentben: bárki hallhatta, hogy akarják elnémítani az ellenzéket
Lezsák Sándornak fogalma se volt, hogy más is hallja, mit mond.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 28.


hirdetés

Bekapcsolva maradt Lezsák Sándor házelnök mikrofonja, emiatt egy felvételen hallani lehetett, hogy munkatársával arról beszél, hogyan vethetnének véget a munka törvénykönyve parlamenti vitájának.

A felvételt a hvg.hu tette közzé.

"Nem kéne reggelig itt lenni" - mondja Lezsák munkatársa. "Nem, bár lehet, hogy ezt akarják" - válaszolta Lezsák Sándor. Lezsák Sándornak a munkatársa azt is mondta a felvétel szerint arra a kérdésre, hogy szót kell-e adni mindenkinek: mondhatja azt, hogy aki már volt, annak nem ad szót.

A beszélgetés alatt lapoznak valamit - a hvg.hu szerint a házszabályt -, a házelnök munkatársa azt mondja, az ismételt felszólalásra az elnök ad engedélyt, ezért lehet azt mondani, hogy feleslegesen ismételik magukat a felszólalók, és erre hivatkozva meg lehet tőlük vonni a szót.

A szünet után Lezsák Sándor megadta néhány képviselőnek a szót, ezután közölte, hogy meg fogja vonni a továbbiakban bármelyik képviselőtől, ha nem tér a tárgyra, ha személyeskedik, vagy ha nem hoz be új elemeket a vitába, a házszabályra vonatkozóan.

Később, amikor több képviselő is ismételt felszólalásra jelentkezett, Lezsák felolvasta a vonatkozó részt, hogy vita közben további vagy ismételt felszólalásra az ülést vezető elnök ad engedélyt, és ha az ülést vezető elnök nem adja meg a szót, a képviselő kérhetné, hogy az országgyűlés döntsön arról, hogy felszólalhat-e. De az országgyűlés határozatképtelen ezért az elnök dönt.


KÖVESS MINKET:

Drámai részletek derültek ki Koós János haláláról
Többször is újraélesztették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 08.


hirdetés

Megtörten mesélt Koós János haláláról özvegye a Borsnak. Dékány Sarolta azt mondta: az énekest a válla miatt kellett operálni, de a szíve vitte el. Ő is ott volt a kórházban, amikor Koós János rosszul lett, de nem engedték oda a férjéhez.

„Mivel javult az állapota, ezért úgy volt, hogy hétfőn hazaengedik. Végül bent tartották, és szombaton megtörtént a tragédia. Elment a mosdóba, majd kifelé jövet hirtelen összeesett. Én is épp a kórházban voltam, de nem engedtek oda hozzá. Mindenki fejvesztve próbált cselekedni, többször is újraélesztették, azonban már nem tudták visszahozni” – mondta el a lapnak.

Dékány Sarolta azt is elmondta: az énekes nyughelye Bajor Imre sírjához közel lesz. A március 20-i temetésen 15 órakor kezdődik a búcsúztatás.


KÖVESS MINKET:Megtalálták az ellopott pónit
Kedden lopták el Pest megyében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 08.


hirdetés

"Köszönjük az egész országnak, örülünk, hogy ennyi csodálatos embert ismerhettünk meg. A segítségetek nélkül nem lett volna happy end!" - írta ki közösségi oldalára a csikó gazdája. Az állat eltűnését a rendőrségen is jelentették, de a Facebookra kitett segítségkérő üzenet alapján a kocsit is hamar beazonosították, amivel elvitték az állatot.

Az alig egy hónapos állatot még szoptatja az anyja, így gazdája attól tartott, hogy táplálék híján már nem lesz életben, mire megtalálják.


KÖVESS MINKET:
James Bond is megirigyelte volna a trükköt, amivel az útdíjat akarta megúszni egy kamionos
A sofőr egy gombnyomással olvashatatlanná tudta tenni a rendszámát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 08.


hirdetés

Lebukott a rendszámmal trükköző kamionos az M3-ason. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szúrta ki a fehér járművet.

Az adóellenőrök a nyomába eredtek a fura szellemkamionnak, és egy pihenőbe irányították azt. A vezetőfülkében aztán rábukkantak a szerkezetre, amivel a sofőr egy gombnyomással olvashatatlanná tudta tenni a rendszámát. Ezzel a trükkel az útdíj megfizetését akarta megúszni.

A szakemberek még vizsgálják, hogy mennyit csalt el így a vezető. Emellett a Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya egyedi azonosítójel meghamisítása miatt indított eljárást.

"James Bond filmekbe illő trükkel spórolt egy kamionos az útdíjakon, és valószínűleg a gyorshajtási bírságokon. De lebukott,

így ez a spórolás sokba fog neki kerülni" - írta a Baleset-megelőzés Facebook-oldala.

VIDEÓ: A trükköző kamionos

A rendszám-eltüntető szerkezet az ellenőrző pontoknál csapta be a rendszert, amely az itt áthaladó járművek rendszámait azonosítja be, és nézi meg, hogy fizetettek-e úthasználati díjat. Ha nem, akkor az elkészült felvétel alapján bírságolják meg a járművek tulajdonosait.

Forrás: Baleset megelőzés


KÖVESS MINKET:

Magyar lányokat futtatott Bécsben egy bűnszervezet, lecsapott rájuk a rendőrség
Egyik vezetőjük még szökésben van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 08.


hirdetés

Fiatalkorú magyar lányokat prostituáltként dolgoztató bűnszervezet hat tagját vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség Bécsben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A szervezetet egy dunaújvárosi férfi és fia vezette. Bizonyíthatóan tavaly nyártól toboroztak fiatalkorú nőket, akiket Bécsben kényszerítettek munkára. A prostitúcióval megkeresett jövedelmet elvették tőlük, fenyegették, megfélemlítették, sanyargatták, több alkalommal bántalmazták is őket – közölte a rendőrség.

A hat embert összehangolt akcióval több helyszínen fogták el a rendőrök. Otthonaikban a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, albérleti szerződéseket, mobiltelefonokat, három gázfegyvert, illetve készpénzt is lefoglaltak.

A bűnszervezet egyik vezetője szökésben van, ellene körözést adtak ki.

Fotók: police.hu


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x