Bejutott a veronai buszt vezető sofőrhöz az egyik áldozat rokona, és egy órán át beszélt vele
'Még a hatása alatt vagyok annak, amikről beszéltünk' - mondta a Mokkában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 20.


Továbbra is bujkál a veronai buszbalesetben meghalt áldozatok rokonai elől az a buszsofőr, aki az autóbuszt vezette.

Mint arról korábban írtunk, a férfi nem ment a veronai busztragédia első tárgyalására, pedig több szülő azért utazott ki a tárgyalásra, hogy a sofőrrel találkozhasson. A gyászoló szülők akkor azt mondták, szerintük a sofőr menekül előlük.

Nemrég arról is beszámoltunk, hogy az áldozatok rokonai elmentek a sofőr házához, becsengettek, kopogtak, bekiabáltak, de hiába vártak a kapuja előtt. Ezután üzenetet hagytak neki a postaládájában.

"Mi nem akartuk megismerni ezt az embert, de tudom, neki is van egy lánya, ezért szeretném feltenni neki a kérdést: ha az ő gyereke nem száll le egy buszról, hanem halálra ég, akkor várna-e válaszokat a sofőrtől?"

- mondta a Borsnak az eset után az egyik áldozat nagybátyja.

A gyászoló rokonok közül ketten végül bejutottak a sofőrhöz, és beszélgettek vele. nemrég a Mokka vendégei voltak, és a műsorban elmondták, hogy szerették volna megtudni, mi történt a baleset pillanatában, mit tud a balesetről mondani, tudott-e azokról az anomáliákról, amelyeket a szakértők a felszínre hoztak.

Amikor a műsorvezető azt mondta, hogy azért ennek az ügynek lesz egy jogszerű lefolytatása, el is kezdődött az ügy bírósági tárgyalása, és megkérdezte, ez nem elég-e a hozzátartozóknak, miért gondolták úgy, hogy jó, ha a sofőrnél beszélgetnek, az egyik rokon azt mondta: nekik már jóval korábban kellett volna erről beszélniük.

A másik hozzátartozó azt mondta, hogy végül amikor már a sajtó munkatársai elmentek, bejutott a sofőrhöz, és egy órán át beszélgettek a ház teraszán.

"Még a hatása alatt vagyok annak, amikről beszéltünk. Nyilván feltettem fontos kérdéseket, volt, amire válaszolt, volt, amire nem.

Engem a legjobban az érdekelt volna, hogy valóban ő vezette-e az autóbuszt.

Noha erre rengeteg bizonyíték van a bírságnál, amiről nekünk is tudomásunk van, sok okból kifolyólag csak ő vezethetett. Volt egy rendkívül súlyos fejsérülése a baleset következtében. Azt akartam tisztázni, hogy miért nem tudunk együttműködni, mert ez a baleset nagyon sok olyan anomáliát hozott felszínre, amin változtatni kellene. És ezeknek nem feltétlenül ahhoz van köze, hogy ki kormányozta a buszt, amikor neki hajtott az autópálya pillérének. Hogy egy olyan súlyos beteg, mint ő, hogyan vezethetett egy olyan járművet, ami 1300 kilométeren keresztül szállít 54 embert?"

VIDEÓ: A teljes beszélgetés itt látható:


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x