hirdetés
megoltek-ket-embert-a-deak-teren-tomegverekedesben-mti-mihadak-zoltan.jpg

Beismerte tettét a Deák téri késelés elkövetője

Két társa is beismerő vallomást tett.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2020. május 23.


hirdetés

Beismerő vallomást tett az a 18 éves fiatal, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelt egy 16 és egy 21 éves fiút péntek hajnalban a Deák téri tömegverekedésben – tudta meg a 24.hu.

A lap információi szerint a kettős gyilkossággal gyanúsított férfi írásban ismerte be a bűnösségét.

Két, szintén őrizetben lévő cinkostársa ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Mi is beszámoltunk arról, hogy megöltek két embert egy verekedésben Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban.

Hajnali 3 óra 27 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Deák Ferenc téren több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A verekedés közben történt késelésnek egy 16 és egy 21 éves halálos áldozata volt.

hirdetés

Pénteken hajnalban két, korábban a törvénnyel már összeütközésbe került, 16 és 23 év közötti fiúkból álló csoport verekedett össze.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mirkoczki-adam-levaltotta-az-egri-alpolgarmestert2.jpg

Mirkóczki Ádám leváltotta az MSZP-s egri alpolgármestert, aki a másod-unokatestvére

A polgármester kedden lépett ki a Jobbikból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Eger ellenzéki összefogással jelölt és támogatott, októberben megválasztott polgármestere, Mirkóczki Ádám megvált az egyik alpolgármestertől.

Az MSZP-s Mirkóczki Zita (aki a másod-unokatestvére) helyett a szintén MSZP-s Farkas Attilát nevezte ki.

"Noha a polgármester elvileg nem borította fel az erőviszonyokat, a döntés mégis megbillentette az ellenzéki együttműködést"

- írja a Népszava.

Szerintük főként azért, mert a menesztés formailag sem volt rendben.

hirdetés

"Az egri önkormányzat oldalán ugyanis először az jelent meg, hogy Mirkóczki Zita lemondott az alpolgármesteri tisztségéről, később viszont azt jelezte a polgármester: adminisztratív hiba történt, nem lemondás, hanem a megbízás visszavonása szerepelt indokként. Ennek tisztázásra a volt alpolgármester az illetékes kormányhivatalhoz fordult jogorvoslatért" - írja a Népszava.

A lapnak sem Mirkóczki Ádám, sem Mirkóczki Zita nem beszélt arról, mi vezetett idáig.

Mirkóczki Ádám egyébként éppen a napokban jelentette a Jobbikkal közös közleményében, hogy kilép a pártból. A közleményben az áll:

"Hangsúlyozzuk, hogy semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll ennek a hátterében, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez.

Kiemeljük, hogy nem politikai döntés született sem a Jobbik, sem pedig Mirkóczki Ádám részéről: a polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával.

Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is."

A Jobbik közleménye kiemeli: Mirkóczki Ádám, aki 2010-től hosszú ideig a párt szóvivője volt, 2019 januárjától semmilyen pozíciót nem töltött már be a Jobbikban, kizárólag Egerrel foglalkozott.

FRISSÍTÉS: Egy nyilvánosan elérhető polgármesteri határozat arról árulkodik, a felmentésre nem most, hanem már korábban sor került: április 30-i dátummal lépett hatályba a döntés.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
tankcsapda.jpg

40 perces videóban magyarázkodott a Tankcsapda, miért nincs gond a rájuk szabott kormányrendelettel

„Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak” – fogalmaztak, de Gyurcsány Ferencnek is ugyanúgy megköszönték volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Korábban mi is írtunk arról, hogy érdekes egybeesésként a kormány pont arra az egyetlen hétvégére engedélyezte az autós könnyűzenei koncertek megtartását, amelyikre a Tankcsapda épp egy ilyet szervezett.

A csapat sok kritikát kapott a gyanúsan rájuk szabott rendelet miatt, ezért kedden 40 perces videóban próbálták megmagyarázni, hogy miért is éltek a lehetőséggel - szúrta ki a 444.hu.

Ahogy fogalmaznak, ők sem tudják pontosan, hogyan kapták meg a kiváltságot, de szerintük ez egy tesztüzem, amivel, ha sikeresnek bizonyul, más zenekarok is tudnak majd élni.

A Tankcsapda közismerten szoros kapcsolatot ápol az állami olajtársasággal, a MOL-lal, jelenlegi, „Mi is az a punk?” című videójuk elején is ott szerepel a szponzori logó. Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa szerint ők csak kitalálták az ötletet, a megvalósítás a MOL érdeme, akik „egy rahedli emberen, ügynökségen keresztül” szervezték meg a fellépést.

hirdetés

„És valahogy, én megmondom őszintén, személy szerint egyikünk sem tudja pontosan hogy, de valahogy sikerült elintézni”

- "magyarázta" Sidlovics.

Azt is hozzátette, nekik mindegy, hogy ki támogatja őket vagy ki rajong a zenekarukért, a legfontosabbnak azt tartja, hogy „induljon el végre újra normálisan az élet”. Leszögezte azt is, hogy a Tankcsapda sosem politizált aktívan, Kósa Lajossal is csak egy jótékonysági akció keretein belül működtek együtt.

„Ha mi ezt a segítséget megkaptuk volna Gyurcsány Ferenctől, akkor azt mondanám, hogy »Feri bácsi, nagyon szépen köszönjük! Tök jó, tudtunk adni a rajongóknak«. Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak”

- mondta a gitáros. Azoknak, akik a történetből csak a gyűlöletet és a pénzhajhászást tudják kilátni azt üzente, nyalják ki a seggét.

A zenekar dobosa, Fejes Tamás elmondta, „a Tankcsapda zenekar sosem volt fideszes, és nem is lesz fideszes. Ezt tudja a debreceni városvezetés is, teljesen tisztában van vele. Mindig is mondtuk, hogy lokálpatrióták vagyunk, és azok is leszünk, és mindig is a városvezetéssel ápoltuk a kapcsolatot”. Szerinte az idén 7 éves 444 már tíz éve kipécézte magának a zenekart, és azt is tudja, ki áll a háttérben, bár nem nevezte meg.

Szerinte sok újságíró csak azért kapja a fizetését, hogy ellentéteket feszítsen, még egy közös, együtt zenélős buli kapcsán is.

A videóban megszólal a frontember, Lukács László is, aki szerint a punk vagy rock and roll-attitűd pont abból áll, hogy azt csinálnak, amit akarnak. Ők meg akarták csinálni ezt a koncertet, örömet akartak adni az embereknek és maguknak is, és meg is tették. A zenekar hamarosan kijön egy új, ötperces dallal, amiben külön reagálnak a kritikákra.

A teljes videó itt megtekinthető:

TANKCSAPDA :: TANK TV :: KÜLÖNKIADÁS * "MI IS AZ A PUNK?"

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
katolikus-mise.jpg

Június közepétől újra kötelező a vasárnapi miselátogatás a katolikus híveknek

Csak az idősek és betegek kapnak felmentést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Mivel a kijárási korlátozások megszűntek, és újra az egész országban lehet nyilvános liturgiát tartani, az MKPK visszavonja korábbi rendelkezését, amely felmentette a híveket a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, és lehetővé tette az általános feloldozást - írja a HVG.hu.

„Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak”

– olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdai közleményében.

Hozzáteszik, hogy a nyilvános liturgia végzésének, illetve a szentségek kiszolgáltatásának módjáról az egyes megyéspüspökök továbbra is a helyi viszonyoknak megfelelően dönthetnek az Egyházi Törvénykönyv alapján. Kérik továbbá, hogy az egyházi személyek oktatási, szociális és egészségügyi intézményeikben továbbra is mindenben kövessék a vonatkozó állami előírásokat.

A közlemény végén mindenkinek köszönetet mondanak a rendkívüli helyzetben tett áldozatos munkájáért és imádságaiért.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
dk_frakcio.jpg

A DK nem megy el az Országgyűlés trianoni emlékülésére

Szerintük álságos a kormány emlékezetpolitikája, és Kövér László házelnök szavaiból is inkább a széthúzás, mint az egyesítés hallatszik ki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

„A Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója nem vesz részt az Országgyűlés holnapi "megemlékezésén", mert az semmi másról nem szól, mint a nemzetből kirekesztésről, ráadásul olyanok részéről, akik tönkre teszik Magyarországot, és akiktől soha nem fogadnánk el kioktatást magyarságról és nemzeti érzésről”

- írja a párt országgyűlési képviselőcsoportja.

Hozzáteszik, „a Fidesz magyarságpolitikája hiteltelen és képmutató - Trianon-ügyben is. 1990-ben Orbán kivonult az Országgyűlésből még a Trianon szó hallatán is, 30 évvel később meg ki akarja sajátítani a 100 évvel ezelőtti békeszerződés emlékezetét.”

Szerintük Kövér László szerdai nyilatkozata is világossá tette, hogy a kormánypárt Trianon évfordulóján sem egyesíteni, hanem megosztani akarja a nemzetet.

hirdetés

„Nem a Fidesz fogja megmondani magyarok millióinak, hogy az ő éppen aktuális világnézetük szerint mit kellene gondolnia mindenkinek a magyar történelem sorsfordító eseményeiről” - áll a közleményük végén.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!