hirdetés
hableany-vizsgalat.png

Befejezték a Hableány bűnügyi szemléjét, kiderült, hogy történt a tragédia

A hajótestben összegyűlt iszapban nem tálaltak újabb áldozatot a 26 órás szemle alatt.
Címkép: MTI, Kovács Tamás - szmo.hu
2019. június 14.


hirdetés

A Magyar Nemzet ír a Hableány csütörtök délelőtt befejezett bűnügyi szemléjéről és azokról az eredményekről, amikre a vizsgálat során jutottak.

A kedden kezdődő szemle 26 órán keresztül tartott a Csepeli Szabadkikötőben. Itt a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei az ügyészséggel, a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusaival és a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve, műszaki, igaz­ságügyi, hajózási szakértő bevonásával tartották meg a szemlét.

A Magyar Nemzet úgy értesült, a Hableány sérülései súlyosak. A hajótest és a felépítmény roncsolásaiból pontosan azt lehetett rekonstruálni, amit a balesetet rögzítő ipari kamerák felvételeiből már korábban is valószínűsítettek:

amikor a Viking Sigyn utolérte a Hableányt, a tatjának ütközött, megperdítette és maga alá gyűrte. A sétahajó hét másodperc alatt elsüllyedt, a hatalmas szállodahajó azonban tovább görgette maga előtt a víz alatt is.

A Hableány megpördült, az orr került lejtmenetbe, a tat hegymenetbe, ugyanakkor hossztengelye körül is megfordult legalább egyszer.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vuhan_koronavirus.png

Egy Vuhanban ragadt turista elmondta, milyen volt a koronavírus-járvány kezdete a városban

A 30 éves ausztrál férfi szerint a helyzet sokkal rosszabb lehet, csak a kínai médiában cenzúrázzák a koronavírusra vonatkozó információkat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 25.


hirdetés

Még decemberben érkezett Vuhanba Josh Nielsen, alig néhány nappal azelőtt, hogy a koronavírus-járvány felütötte a fejét a 11 milliós kínai városban. A profi görkorcsolyás azóta sem hagyhatta el Vuhant, a lakásba zárva tölti az idejét. A 30 éves ausztrál férfi a Daily Starnak számolt be arról, mi is történt az elmúlt hetekben a fertőzés gócpontjában.

"Jól vagyok, de a betegség első 10 napjában a fertőzöttek általában tünetmentesek"

- kezdte a beszélgetést a Vuhanban ragadt turista.

A folytatásban kiderül, hogy éppen aludt, amikor bejelentették, hogy lezárják a várost. Csak ekkor figyelmeztettek, hogy viseljen maszkot, és halmozzon fel minél több élelmiszert a lakásban.

Nielsen szerint ma már rá sem lehet ismerni a pár napja még nyüzsgő kínai városra, az utcák és közösségi terek teljesen kihaltak.

hirdetés

A szellemvárosnak tűnő, járvány által sújtott metropoliszról több videó is kering a közösségi médiában:

Az ausztrál férfi meggyőződése szerint a helyzet valójában már most is sokkal rosszabb lehet, mint ami eljut a világ többi részére. Ezt abból gondolja, hogy közismerten cenzúrázzák a híreket a kínai médiában, különösen az országra negatív fényt vető információkra.

Nielsen azt is furcsállja, hogy miközben a világ több országában is felbukkant már a fertőzés, Vuhanban ezzel szemben alig növekszik a fertőzöttek száma.

"Csak azóta emelkedik naponta nagyjából kétszázzal a fertőzöttek száma, hogy világszerte hír lett a kínai koronavírusból"

- mondta a városban ragadt ausztrál férfi.

Hozzátette: naponta 30 ezer ember repült ki és be a városba a lezárás előtt, így könnyen lehet, hogy sokkal több helyre is eljutott a vírus, mint amiről most lehet tudni.

Nielsen szerint az is árulkodó, hogy míg világszerte nem lépte át a megbetegedések száma az ezer főt, addig Kína rohamtempóban, hat nap alatt mobilkórházat épít Vuhanban, ahol ezer újabb férőhelyet alakítanak ki a fertőzötteknek. Számára ez nem igazán logikus, ha csak pár száz beteget regisztráltak a városban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
sanghaj_koronavirus_metro.png

Koronavírus: sorra zárja be üzleteit a McDonald's és a Starbucks Kínában

A világ legnagyobb Starbucks kávézója is becsukta kapuit Sanghajban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 25.


hirdetés

Az összes üzletét bezárta Sanghajban a McDonald's és a Starbucks az egyre gyorsabban terjedő koronavírus miatt, írja a Mirror.

A kávézólánc egyik sanghaji kirendeltsége ráadásul a cég egyik legfontosabb üzlete, mivel ez a világon létező legnagyobb Starbucks.

A McDonald's Sanghaj mellett további négy kínai városban függesztette fel egyelőre szolgáltatásait. A gyorsétterem-hálózat bizonytalan ideig a házhozszállítást is szünetelteti.

A városban bezárt az összes mozi is, korábban pedig a Disneyland is bejelentette, hogy egyelőre nem nyitnak ki a járvány miatt.

hirdetés

Közben Hongkong igyekszik elzárni magát a szárazföldtől. A városállam vezetője bejelentette, hogy a holdújév miatt szünetelő iskolák zárva tartását meghosszabbítják február 17-ig, valamint azonnali hatállyal felfüggesztik az összes közlekedési eszköz indítását és fogadását a fertőzés epicentrumával, Vuhannal.

Carrie Lam kilátásba helyezte, hogy az egyetemi szünetet is meghosszabbítják. A város vezetője ezzel párhuzamosan a kínai állam segítségét kérte, hogy Hongkongba megfelelő mennyiségű maszk érkezzen, ami a védekezés jelenlegi egyetlen eszköze a gyakori kézmosás mellett.

Hongkongban egyelőre 5 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, további 122 embert különítettek el a fertőzés gyanúja miatt. Valamennyien köthetők Vuhanhoz, ahonnan december végén útjára indult a gyilkos vírus.

A város repülőtereire és vasútállomásaira korábban testhőmérséklet-ellenőrző berendezéseket telepítettek. Ezzel próbálják kiszűrni a lehetséges fertőzötteket, mivel a koronavírus kezdetben magas lázzal jár.

Az első hongkongi fertőzöttet szerdán ismerték el: a 39 éves férfi vonattal érkezett látogatóba Vuhanból.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Chinatown-manhattan-2004-1000x721.jpg

A New York-i Chinatownban máris kifogyott a gyógyszertárakból az arcmaszk

A helyieknek nincsenek illúzióik: jóformán csoda lenne, ha a világ legnagyobb kínai kisebbségével rendelkező városát elkerülné a járvány.
Kép:Wikipedia - szmo.hu
2020. január 25.


hirdetés

New Yorkban él a világon a legnagyobb számú kínai kisebbség: 2017-ben kb. 628 ezren laktak a városban. A város kilenc kínai negyede közül a legismertebben, a manhattani Chinatownban máris eluralkodott a rettegés a koronavírus miatt, amely nem is meglepő: a kínai újév miatt rengeteg kínai kel útra, hogy meglátogassa családját, így rengetegen utaznak, vagy érkeztek épp Kínából - ahol a koronavírus épp a legnagyobb pusztítást végzi.

Bár már megerősítették, hogy az Egyesült Államokba is megérkezett a vírus - eddig két beteget regisztráltak, egyet Seattle-ben, egyet Chicagóban -, New Yorkból még nem jelentettek hasonlót. Ennek ellenére a helyiek igyekeznek felkészülni, hiszen

a világ egyik legsűrűbben lakott városában, ahol több mint 8 és fél millió ember él sokkal gyorsabban elterjedhet a cseppfertőzéssel elkapható vírus.

Ahogy Kínában, a Chinatownban is a kínai újévet ünneplik, amely általában hihetetlenül látványos utcabál. A készülődés az ünnepekre idén más, mint eddig:

hirdetés

az egyik helyi gyógyszertár egyik alkalmazottja, Elena Zheng szerint hatalmas volt a hajsza az arcmaszkok után, az emberek ugyanis félnek a vírustól.

A Los Angeles Times a gyógyszertár előtt egy párt meg is interjúvolt, akiknek már nem jutott maszk. Lien Chu és Ha Tran azonban biztosan nem mennek ki az ünnepségre - a nő terhes, és nem szeretnének kockázatatni.

Férje, Tran meglehetősen borúlátó: mivel a kínai újév miatt szinte az egész nemzet útra kell, hogy a családjukkal lehessen, ilyenkor hihetetlenül nagy számban érkeznek a kínaiak az ünnepekre Kínából Amerikába.

Emiatt lehetetlennek tartja, hogy százszázalékos biztonsággal működjön a karantén Kínában, és kizárt, hogy nem jut be a vírus New Yorkba.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
11-eves-kislany-szexualis-zaklatas-1000x623.jpg

Elkapták a győri férfit, aki félmeztelen képeket kért egy 11 éves kislánytól a neten

A kislány szülei szerint több más gyerek is áldozatául eshetett a 25 éves férfinek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 25.


hirdetés

Letartóztattak egy férfit, aki szexuálisan zaklatott egy 11 éves kislányt még tavaly nyáron.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Pest megyei kislány az édesapjának elmondta, hogy egy férfi az egyik közösségi oldalon félmeztelen képeket csalt ki tőle, majd azokat felhasználva megzsarolta őt.

A család már akkor feljelentést tett, de arra panaszkodtak, hogy az elmúlt fél évben azóta semmi nem történt, a kislány pedig azóta is félt. A gyerekkel a történtek óta pszichológus foglalkozik.

Az ügyről az RTL Híradó számolt be szerdán, megkeresésükre akkor az Országos Rendőrfőkapitányság azt közölte, hogy a késlekedés miatt vizsgálatot indítottak.

A péntek esti RTL Híradóban pedig elhangzott, hogy

hirdetés

szerdán el is fogtak egy 25 éves győri férfit, akit az erőszakkal gyanúsítanak. A család megkönnyebbült, amikor megtudták, hogy letartóztatták a zaklatót.

Az apa szerint a lánya egy közösségi oldalon ismerkedett meg a férfivel, akinek képeket küldött magáról. Ezeket a fotókat a paplan alatt készítette, miközben a szülei a szomszéd szobában tévéztek.

Most, hogy a zaklatót elfogták, a gyerek már nem fél. Édesapja elmondása szerint a kislány apjához bújva, zokogva mondta neki, hogy sajnálja a dolgot.

A szülők azt állítják, még legalább három olyan kislányról tudnak, akik szexuális tartalmú fotókat küldtek el a győri férfinek.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a gyanúsított ártatlannak vallja magát, panasszal élt az eljárás ellen. A bíró azonban úgy látta, hogy ha a férfi szabadlábon védekezhetne, befolyásolhatná a tanúkat és a bűnismétlés veszélye is fennállna. Ezért pénteken letartóztatták, harminc napra rács mögé került.

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást vele szemben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!