20 év után befalazták a felvonót, ami többször állt, mint működött a Nyugatinál
A vasútállomás és az aluljáró között lehetne vele akadálymentesen közlekedni. A MÁV a nem rendeltetésszerű használattal magyarázza a tönkremenetelét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 27.


20 év után befalazták a szinte állandóan rossz liftet a Nyugati pályaudvaron – írta meg az Index. A felvonó, ami többször állt, mint működött, még 1998-ban épült. A vasútállomás és az aluljáró között lehetne vele akadálymentesen közlekedni. A MÁV szerint a lift balesetveszélyes, ezért falazták be - hangzott el az RTL Klub híradójában.

Az Index azt írja, a lift az ő tudomásuk szerint a lift 2007-ig nem működött, akkor az üzembehelyezési engedély kiadására várt. A portál megkereste a vasúttársaság sajtóosztályát, hogy megtudja, pontosan mi volt a műszaki vagy egyéb akadálya a lift üzembehelyezésének, és hogy miért kellett befalazni javítás helyett.

A MÁV a nem rendeltetésszerű használattal magyarázza a lift tönkremenetelét.

"A felvonót üzembehelyezését követően túlnyomó többségben árusok használták szabálytalanul, teherliftként, ezért rendszeresen meghibásodott. A vasúttársaság többször megjavíttatta, időszakonként működött, azonban már elavulttá és balesetveszélyessé vált. Az előírások szerint veszélyteleníteni kellett, és ezt követően falaztuk be. Az aluljáróból mozgólépcsőkön fel lehet jutni a Nyugatiba, illetve a pályaudvari peronok akadálymentesen is megközelíthetők a bevásárlóközpont előtti tér felől" - írták a portálnak.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x