hirdetés
baleset-vonat.png

Bedarálta a vonat az autót Tápiógyörgyén, 450 méteren át tolta maga előtt

A bent ülők már az ütközés pillanatában meghaltak. Hiába működött a fénysorompó és a sorompó is, azt megkerülve hajtottak rá a sínekre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.


hirdetés

Borzasztó baleset történt kedd este Tápiógyörgyén: a Szolnok felől érkező vonat 450 méteren át tolt maga előtt egy autót, aminek utasai már az ütközés pillanatában meghaltak.

A Tények riportjából kiderül, hogy a kocsi megkerülte a sorompót, így került a sínekre. A történtekről egy szemtanú is megszólalt a műsorban. Elmondása szerint a fénysorompó működött, tilos jelzést adott, a sorompó pedig le volt zárva.

"Este jöttünk haza háromnegyed nyolc tájékán az élelmiszerboltból. Annyit láttunk, hogy egy bordó színű autó megkerülte a sorompót, majd elé hajtott a gyorsvonatnak, ami érkezett Szolnok irányából. Működött minden jelzőfény, a sorompó is" – mondta el Baranyai György. Azt is hozzátette, hogy a tragédia után mindenütt ruhadarabok, autóalkatrészek hevertek.

A közelben lakók közül többen is kirohantak a robajra, amit a karambol eredményezett. Egy névtelenséget kérő asszony azt idézte fel, hogy óriási csattanást hallott az ütközéskor, még az ablakaik is beleremegtek.

A vonaton utazókat másik járatra szállították át a tűzoltók, néhányan stoppal folytatták az útjukat.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
anya-ittas-vezetes-1000x649.jpg

Rendőrt hívott édesanyjára egy 10 éves kislány, aki lefilmezte, milyen részegen vezetett a nő

Az anya három kiskorú gyerekkel a kocsiban vezetett ittasan, akik már könyörögtek neki, hogy álljon félre, mielőtt baj lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Kihívta a rendőröket egy 10 éves kislány, miután édesanyja részegen vezetett úgy, hogy három 15 év alatti gyerek utazott a kocsiban.

Az eset múlt szombaton történt az amerikai Arizona állambeli Glendale városában. Amikor a hívás után a rendőrök kiérkeztek, a 31 éves nő a kocsi mellett tántorgott.

Lánya mutatott az egyenruhásoknak egy videót, amin látszott, milyen veszélyesen vezetett az anyja, miközben három kiskorú gyermek ült még vele együtt az autóban. A gyerekek visítva kérték, hogy álljon meg, mielőtt baleset történik.

Az anya, Stephanie Davis elismerte, hogy bort ivott, mielőtt volán mögé ült, de ezen kívül semmit nem mondott. Nem is kellett, mert egyértelmű jelei voltak annak, hogy részeg:

alkoholszagtól bűzlött, véreresek és könnyesek voltak a szemei, az arca piros volt, zavarosan beszélt, és ingadozott a hangulata.

Fotó: Maricopa County Sheriff's Office

A rendőrök bevitték a kapitányságra, de a nő segítség nélkül már a sétálásra sem volt képes. Amikor kiszállt a rendőrautóból, elesett, a járőröknek kellett felsegíteni és bekísérni a kapitányság épületébe.

Davis nem volt hajlandó alkoholszondát fújni, ezért vért vettek tőle.

A 31 éves nőt ittas vezetéssel vádolták meg, de szabadon engedték, szeptember 23-án kell bíróság elé állnia.

Forrás: USA Today


KÖVESS MINKET:hirdetés
ferfi-telefon-pixa.jpg

Brutális módon végzett édesapjával egy 25 éves fiatal, hogy nyugodtan játszhasson kedvenc játékával

Az indiai apa el akarta tiltani fiát a netes játéktól, ezért kikapcsolta a házukban az internetet és elvette a mobilját. A fiú viszont szörnyű bosszút állt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Megölte saját édesapját egy 25 éves férfi Indiában, mert az megpróbálta eltiltani őt kedvenc internetes játékától - számolt be a történtekről a The Indian Express.

Raghuveer Kumbar is a függője lett a PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) nevű játéknak, amely már korábban is okozott haláleseteket Indiában. Édesapja nem nézte jó szemmel, hogy a fia túl sok időt tölt a játékkal, ezért ez rendszeres vitatémává vált náluk.

Amikor a kérések és a felszólítások nem váltak be, a 61 éves férfi kikapcsolta az internetet a házukban és elvette a fiú telefonját. A 25 éves fiatalt ez annyira feldühítette, hogy megölte az édesapját, ráadásul brutális módon végzett vele: levágta a fejét és a lábait is.

A szomszédok hívták ki a rendőröket, akik letartóztatták a fiút, és nyomozást indítottak az ügyben.

Indiai lapértesülések szerint a gyilkos hajnali 5 körül vette észre, hogy nincs internet a házban és a mobiltelefonja is eltűnt. A többi családtagot egy szobába zárta, amíg feldarabolta az apját.

A 2017-ben megjelent PlayerUnknown’s Battlegrounds nevű internes játékban több játékos játszhat egyszerre. Egy szigeten kell fegyvereket és védőeszközöket keresni, majd az ellenfeleket legyőzve utolsóként életben maradni. A lövöldözős játék rengeteg fiatalt kerített hatalmába Indiában, a függőség egyre jobban terjed.

Augusztusban két tragikus haláleset is történt a PUGB miatt: egy egyetemista öngyilkos lett, miután anyja leszidta, amiért túl sokat játszik a játékkal, egy 21 éves fiú pedig játék közben beleesett egy tóba, amelybe bele is fulladt.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:
hirdetés
soroksari-futono.jpg

Rosszul lett a soroksári nő meggyilkolásával vádolt férfi amikor megtudta, mennyi börtönt kaphat

Az ügyészség minimum 30 év börtönt kért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12."Kis híján elájult a soroksári futó nő megölésével gyanúsított férfi amikor megtudta: az ügyészség minimum 30 évnyi börtönbüntetést kér rá" - írja a Blikk.

"Az se javít a helyzetén, ha teljes körű beismerő vallomást tesz" - írja a Blikk. Információink szerint a pesterzsébeti férfi már várja ügye tárgyalását, ahol reményei szerint kiderül, hogy nem ő követte el a brutális gyilkosságot.

Védencem valóban rosszul fogadta az ügyészség álláspontját. Egy pár percre rosszul lett, de aztán összeszedte magát. Véleményünk továbbra is az, hogy Szilveszter ártatlan az emberölésben – közölte a férfi jogi képviselője, dr. Lichy József.

A nő özvegye, Kardos Lajos a lap szerint nem megy el a jövő hét csütörtöki előkészítő tárgyalásra.

Az előkészítő ülés a vádemelés után a tárgyalás előkészítése érdekében tartott nyilvános ülés, amelyen a vádlott és a védő kifejtheti a váddal kapcsolatos álláspontját és közreműködhet a büntetőeljárás további menetének alakításában.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rajk-laszlo.jpg

Meghalt Rajk László

A Kossuth-díjas építész és díszlettervező 70 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12.Szeptember 11-én meghalt Rajk László Kossuth-díjas magyar építész, díszlettervező, a demokratikus ellenzék egykori tagja.

Édesapja Rajk László belügyminiszter volt, akit 1949 októberében, Rajk egyéves kora előtt kivégeztek.

Rajkot anyjától, Földi Juliannától is elszakították, aki börtönbe került. Ifj. Rajk László a Kovács István nevet kapta az ÁVH-tól, és a Lóczy Lajos utcában, egy kommunista gyermekotthonban élt éveken át.

Anyja csak 1954-ben, a börtönből való szabadulása után kaphatta vissza fiát, ifj. Rajk pedig ekkor vehette fel újra saját nevét.

Ifjabb Rajk László a gimnáziumi évek után a Budapesti Műszaki Egyetem építészkarára jelentkezett, ahol 1972-ben szerzett diplomát.

Ezt követően három évig a Lakóterv, majd 1975-1986 között az IPARTERV építészeként dolgozott. 1975-1976-ban a montréali McGill egyetem hallgatója volt, 1978-1981 között volt mesteriskolás.

1972-től 1975-ig a Lakóterv, 1975-től 1986-ig az Iparterv építésze volt. 1989 és 1991 között a Mafilm látványtervezőjeként dolgozott, 1995-től pedig saját vállalkozása vezető tervezője. 1992-től filmépítészetet tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2004-től pedig a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának a tagja.

Látványtervezői munkái között olyanok szerepelnek mint a legendás, 1981-es Megáll az idő díszlete, a Szerelem második vérig vagy az 1988-as Vörös zsaru díszlete.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x