hirdetés
baltaval-vasvillaval-betontombbel-tamadtak-a-rendorokre.jpg

Baltával, vasvillával, betontömbbel támadtak a rendőrökre Encsnél

Egyikük azt állította, hogy koronavírussal fertőződött, mert azt hitte, hogy ennek hatására nem fogják őt előállítani.
Fotó: Illusztráció/Google Street View - szmo.hu
2020. március 23.


hirdetés

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója azt a négy férfit, akik baltával és botokkal támadtak az intézkedő rendőrökre Encsnél.

A rendőrség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellenük.

Az encsi rendőrök azért szálltak ki az egyik közeli kistelepülésre csütörtökön délután, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy késsel támadt másokra egy fiatal férfi.

A járőrök megjelentek a 21 éves fiatal házánál, hogy elszámoltassák, azonban a bejáratnál lévő helyiek azt mondták, hogy a fiú ittas és agresszív, ezért bevitték és lefektették aludni.

A házból ekkor kijött a fiatalember, aki szidalmazni és fenyegetni kezdte a rendőröket és felszólította őket, hogy távozzanak. A rendőrök megpróbálták igazoltatni, de nem volt hajlandó igazolni a személyazonosságát.

hirdetés

Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni. A rendőrök ekkor felszólították, hogy ne akadályozza az intézkedést, aminek ő nem tett eleget, ehelyett megragadta az egyik rendőr karját és megpróbálta eltolni a 21 éves fiútól.

A rendőrök könnygázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében számon kérte az egyenruhásokat, akik erősítést kértek a helyszínre, és annak kiérkezéséig az utcán várakoztak.

Két gyanúsított azonban folyamatosan szidalmazta őket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított pedig baltát vett a kezébe és azzal futott a rendőrök irányába, azonban a családtagok azt is elvették tőle.

Ekkor egyikük felvett egy betontömböt a földről és azt hajította a rendőrök felé.

A baltával fenyegetőző 25 éves férfi azt állította a rendőröknek, hogy koronavírussal fertőződött. Elmondása szerint ezt azért mondta, hogy elkerülje az előállítását.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt mind a négy férfinak elrendelte a letartóztatását. A bíró szerint azért is indokolt esetükben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása, mivel megalapozottan feltehető, hogy veszélyeztetnék a bizonyítási eljárást, és megpróbálnák megfélemlíteni vagy jogellenesen befolyásolni a kihallgatandó tanúkat és családtagjaikat. De attól is tartani lehet, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott, hogy a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az egész ország területére vészhelyzetet hirdetett ki. Ezen helyzetben pedig különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be.

A végzés ellen a gyanúsítottak és a jelen lévő védők fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.

Via: Debreceni Törvényszék


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hochstatler.png

A 6 éves kisfiú hívta ki a rendőrséget, miután anyját megölték, apját pedig nyakon lőtték

A két elkövető továbbra is szökésben van.
Fotó: Gofoundme - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Hihetetlen lélekjelenléte volt annak a 6 éves amerikai kisfiúnak, aki végignézte, hogy két fegyveres rabló tüzet nyit a szüleire, anyját agyonlövik, apját pedig egy nyaklövéssel terítik le. Az autóban rejtőzködő Brandon édesapja telefonjáról hívta ki a rendőrséget - írja az Indy Star.

A 40 éves Johnathan Hochstetler defektet kapott lakókocsijával másfél órányira Indianapolistól. Felesége jött érte egy vontatókocsival és hatéves fiukkal, Bradonnal. A férfi ki is cserélte a lyukas autógumit, ám akkor vették észre, hogy a vontatókocsi lámpája nem működik. Miközben feleségével azt szerelték, két férfi közelítette meg őket, fegyvert ragadtak, és arra kényszerítették a szülőket, adják át minden értéküket, különben agyonlövik őket.

Pénzükkel és a nő telefonjával a kezükben távoztak, ám az apa későbbi vallomása szerint hirtelen visszafordultak és minden figyelmeztetés nélkül lőni kezdtek.

Felesége, Wilma azonnal meghalt, míg férjét a nyakán találta el a golyó. Az incidenst a kisfiú az autóba bújva hallgatta végig, és volt annyi lélekjelenléte, hogy édesapja telefonjába bepötyögje a 911-es amerikai segélyhívót, és kihívja a rendőrséget.

A kiérkező helyszínelők az édesanyát már nem tudták megmenteni, az apát viszont súlyos sérülésekkel, de élve vitték kórházba, az orvosi becslések szerint fel fog épülni. A kisfiút a rokonokhoz vitték, akiknek Bradon azt mondta, hogy

hirdetés

"azt kívánom, bárcsak ne lőttek volna rá anyura", ám úgy vélik, hogy a kisfiú nem egészen fogta még fel, mi történt, mert azt hiszi, édesanyja haza fog jönni.

A házaspárnak Bradonon kívül még három gyermeke van.

Az indianapolisi rendőrségnek egyelőre nem sikerült kézre kerítenie a két elkövetőt, akik sikeresen menekültek el a tett helyszínéről. A nyomozás érdekében több információt nem közöltek az esetről.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
baleset-1.jpg

Halálos előzés: A kamion sofőrje látta, hogy a két autó össze fog ütközni

A szemtanú elmondta, hogyan történt a tragédia. Neki is vészfékeznie kellett, hogy elkerülje a nagyobb bajt. Azonnal megállt, hogy próbáljon segíteni a baleset áldozatainak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Totálkárosra tört a fekete Ford a frontális ütközésben, a balesetet okozó szürke Audi eleje tört össze. Egy kamiont előzött reggel 6 körül a 74-es főúton Zalaegerszeg és Egervár között, amikor ütközött a szemből érkező Forddal.

A kamion sofőrje szerint a balesetet okozó autós korábban többször próbálkozott az előzéssel. A tragédiát már nem lehetett elkerülni.

A szemtanú elmondta, hogy látta, elkerülhetetlen lesz a baleset. Próbált ő is lassítani, majd vészfékezett. A rakománya is megindult mögötte, szerencse, hogy neki nem lett baja. Azonnal kiszállt és a sérültekhez indult, hogy megnézze, tudnak-e segíteni rajtuk. Megállította a szemközti forgalmat, és kérte, hogy hívják a rendőröket, mentőket.

A vétlen autó 26 éves utasa szörnyethalt, a kocsit vezető 27 éves férfi életveszélyes állapotban volt. A mentők újraélesztették és kórházba vitték, de már nem lehetett segíteni rajta.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
81-eves-sofor-felesege-halalat-okozta.jpg

Felesége halálát okozta az autópálya-felhajtónál tolató 81 éves sofőr

Az idős férfi tévedésből felhajtott az M5-ös autópályára Szeged felé. A forgalommal szemben fordult meg, majd tolatni kezdett. Ekkor csapódott bele egy másik autós.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy idős férfi ellen, aki 2019 februárjában Kiskunfélegyházánál az M5-ös autópálya felhajtójánál tolatni kezdett a sztrádán, ami miatt halálos balesetet okozott.

A vádirat szerint a 81 éves férfi február 5-én délután Kiskunfélegyháza lakott területén kívül vezetett egy személyautót, amelyben a szintén idős felesége és lánya utaztak. Nappali, jó látási viszonyok voltak és a vádlott tévedésből felhajtott az M5-ös autópályára Szeged felé.

Az idős férfi az autópályán a záróvonallal elválasztott gyorsítósávról a záróvonalon és a járműforgalom elől elzárt területen keresztül a forgalommal szemben megfordult, azaz balra kanyarodott az autópálya belső forgalmi sávjába.

Az idős férfi – azért, hogy az autópályát elhagyja – 7,5-8,5 km/h sebességgel tolatni kezdett, ami során az autó elejének mintegy 120-125 km/h sebességgel nekiütközött egy vele szemben közlekedő kocsi.

Az ütközés hatására a vádlott autója a gyorsító sávba, míg a másik gépkocsi a szalagkorlát mellé sodródott.

hirdetés

A balesetben a vádlott idős felesége – aki az autóban hátul, becsatolt biztonsági övvel utazott – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az idős férfi lánya és a másik jármű vezetője 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert az idős férfi megszegte azokat a KRESZ szabályokat, melyek szerint tilos autópályán megfordulni. A vádlott jogosítványát a nyomozó hatóság még a helyszínen elvette - írják az ügyészség közleményében.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű idős férfit – akinek 1952. óta volt vezetői engedélye – a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
centiken-mulott-utkozes.jpg

Centiken múlt az ütközés: egy BMW-s hirtelen kivágott a kocsisorból, hogy megforduljon, de a sort éppen egy másik autó előzte

A hajmeresztő mutatványt videóra is vették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Félelmetes mutatványról készített videót egy autós. A felvételt a Győrben közlekedünk oldal tette közzé.

Az eset ugyan elsőre nem tűnik egyértelműnek, az oldal szerint valójában az történhetett, hogy

a lelassult kocsisorból hirtelen balra kanyarodik egy BMW-s, majd megpróbál a földútnál megfordulni és a másik irányba tovább menni. Arra viszont nem számított, hogy a kocsisort éppen elég gyors tempóban előzi meg egy másik autós, így csupán centiken múlott az ütközés.

Ám szerencsére sikerült elkerülni, hogy összemenjenek, így nagyobb baj nem történt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!