hirdetés
whale-4498372_1920.jpg

Bálnát láttak Londonnál a Temze folyóban

A hosszúszárnyú bálna jelenlétét búvárok is megerősítették.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. október 08.


hirdetés

Az efféle "váratlan vendégek" felbukkanása nem példa nélküli.

Mi is beszámoltunk a csatornába szorult delfinekről, akiknek emberi láncot alkotva siettek a segítségükre szakértők Floridában, tavaly pedig egy beluga, vagyis fehér delfin jelent meg a Temzén és több hónapot is eltöltött ott, őt szerencsére nem kellett megmenteni.

Szintén az Egyesült Királyságban történt a mostani eset is.

Ezúttal egy legalább ötméteres hosszúszárnyú bálnát láttak a Temze folyóban, London keleti részén.

"99.9999 százalék biztosak vagyunk benne, hogy ez egy hosszúszárnyú bálna. Többen is látták"

– nyilatkozott a Londoni Kikötőigazgatóság (PLA) szóvivője.

Az állat jelenlétét búvárok is megerősítették, a szakértők szerint normálisan viselkedik és láthatóan jól érzi magát - számolt be a The Guardian információi alapján a 24.hu.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
borkai.jpg

Pornóoldalra írt kommentben azonosították a Borkai Zsolt buliján résztvevő nőket

Az egyikük uniós pénzt is nyert korábban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.A múlt héten kezdett el fotókat publikálni a győri fideszes polgármesterről, Borkai Zsoltról az Ördög ügyvédje nevű blog. Az először közzétett képeken az látszik, ahogy Borkai egy jachton nőket ölelget, a melléírt szöveg pedig kokainozást és prostituáltakat emleget. A polgármester közleményben reagált a kemény vádakra, "kampánycirkusznak" nevezve a botrányt.

A hétvégén előbb új képek, majd egy videó is felkerült a blogra, ezen már látható, hogy a polgármester egy szexpartin vett részt. Borkai válaszul a családjával közös fotót posztolt Facebook-oldalán, ahol azt írta: "Kitartunk. Jóban, rosszban".

Az említett videót az egyik legnagyobb online pornóoldalra töltötte fel a blog ismeretlen szerzője.

Ezen már nincs kitakarva a bulin résztvevő nők arca. A kommentszekcióban pedig néhány óra alatt azonosították őket

- írja a 444.hu

Így derült ki, hogy a hajón lefilmezett nők közül az egyik uniós pénzt nyert 2017-ben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban rendezvényszervező iroda létrehozására, összesen 3 millió forintot. A pályázati győzelemről és az esküvőszervező üzletről a TV2 is beszámolt 2018 év elején a "Nő az esély" című, sikeres nőkről szóló fejlesztéspolitikai műsorban – írja a portál.


KÖVESS MINKET:hirdetés
borkai_zsolt.jpg

Folytatódik a szexbotrány: újabb videó jelent meg Borkai Zsoltról

Az ismeretlen szerző új bejegyzésében arra is felhívta a győri polgármester figyelmét, hogy a prostitúció Horvátországban illegális.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Amint arról korábban beszámoltunk, a hétfői poszt után elérhetetlenné vált az a blog, amelyen péntek óta több kompromittáló fotó és videó került nyilvánosságra Borkai Zsoltról, Győr fideszes polgármesteréről. A blog írója szerint ezeken az látható, ahogy a politikus és társai prostituáltak szolgáltatásait veszik igénybe egy luxusjacht fedélzetén Horvátországban.

Az ismeretlen szerző a szexuális tartalmú felvételek mellett korrupcióval és kábítószerek használatával vádolta meg a politikust, utóbbiakról azonban egyelőre semmilyen konkrét bizonyítékot nem szolgáltatott.

Borkai Zsolt hétfőn a Győrplusz TV-nek válaszul azt mondta, a napokban róla megjelent felvételek több éve készültek és "részben manipuláltak, és részben, igen, valódiak".

"Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni, elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam, és soha nem éltem illegális szerekkel, bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció. Törvénysértést nem követtem el. Az egész üggyel kapcsolatban büntetőeljárás indítását kezdeményezem"

- mondta.

A blog azóta újjáéledt egy másik felületen, rajta az eddigi tartalommal és egy friss poszttal, melyben újabb szexvideó linkje látható Borkai Zsolt horvátországi nyaralásáról. Emellett az ismeretlen szerző azt állította, hogy mindez a horvát törvények alapján büntetendő.

"Borkai, egy dolgot mindig elfelejtesz: ügyvéd vagyok, tudom mit csinálok. Veled ellentétben tudom, hogy Horvátországban a prostitúció illegális. Szóval tegnap bevallottál pár év börtönt."

A blog írója azt állítja, a politikus "fizette a lányokat."

"Nem tagadtad a beismerő videódban, hogy te adtad a lányokra a pénzt, csupán azt dadogtad el, hogy nem közpénzből finanszíroztad az utazásodat."

"A hajóval pedig – társaiddal együtt – a helyszínt biztosítottad. Tetted mindezt hivatalos személyként, ami súlyosbító tényező."

- áll a bejegyzésben, melynek írója ismét további tartalmak érkezését ígéri, többek közt valamilyen Maldív szigeteki ügyről, amiről azonban egyelőre nem árult el többet.

A horvát törvények szerint ugyanakkor csak a prostitúció nyújtása és segítése illegális. Ezt a közrend és a béke elleni szabálysértésekről szóló 1977-es törvény szabályozza, amit utoljára 1994-ben módosítottak. (Jellemző, hogy a szabályozás annyira régi, hogy a pénzbírság mértékét még német márkában adja meg.)

Ez a jogszabály azt mondja ki, hogy a prostitúciós szolgáltatások nyújtását legfeljebb 30 napos börtönnel vagy pénzbírsággal sújthatják. Bár a törvényt már többször módosítani akarták, és 2016-ban volt olyan kormányzati szándék, hogy az ügyfeleket is büntessék, ez a módosítás végül nem lépett életbe.

Két horvát alkotmánybíró egyébként épp a közelmúltban fogalmazta meg különvéleményében, hogy az új jogi szabályozásnak már a szexuális szolgáltatások igénybe vevőit is büntetni kellene, mert nem látnak okot arra, hogy csak a szolgáltatás nyújtását szankcionálják, az elfogadását ne. Jogvédő szervezetek ellenben arra hívják fel a figyelmet, hogy az Európai Unió többi országában maga a prostitúció sem bűncselekmény.

Az kérdés, hogy a jachtot ki bérelte ki, és önmagában ez minősíthető-e "prostituáció elősegítésének", amit a horvát jogszabály ugyancsak maximum 30 napos börtönnel vagy pénzbírsággal büntet.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
72527793_491266491602991_4795422069355446272_n.png

Először szólalt meg Borkai Zsolt a szexbotrányról: megbánta, de nem lép vissza

A győri polgármester azt mondja: részben valódiak, részben manipuláltak a felvételek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.Először szólalt meg Borkai Zsolt, miután szombaton kikerültek róla olyan fényképek és egy videó is, amelyen prostituáltakkal mulat és egy blog szerint kábítószerezik.

A győri polgármester elnézést kér a családjától és mindenkitől, de nem mond le és nem lép vissza. Mint mondta, nem követett el törvénysértést, nem közpénzből finanszírozta az utazást - írja az Index. A politikus szerint részben manipuláltak a felvételek, ám a most megjelent videóban azt is kijelenti: nem büszke arra, amit tett.

Egy azóta törölt blog megvádolta őt és ügyvéd ismerősét korrupcióval, és azzal, hogy a tisztességtelenül szerzett pénzből többek között egy olyan adriai hajókirándulást szerveztek, amelyen kábítószert fogyasztottak és prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe.

A politikus így fogalmazott:

"A napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, amelyek részben manipuláltak, és részben, igen, valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam" - mondta nyilatkozatában a győri polgármester, aki azt is hozzátette, hogy az akció célja az, hogy nyomás alatt tartsa őt az ellenzék annak ellenére, hogy a várost jó vezeti.

Itt látható a politikus üzenete:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kep-1.jpg

Váratlanul eltűnt a blog, ami szexpartizással vádolta meg Borkai Zsoltot

Még hétfőn reggel is megjelent egy új poszt, aztán elérhetetlenné vált az egész. De már van helyette másik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.Elérhetetlenné vált az a blog, amelyen péntek óta több fotót és videót hozott nyilvánosságra egy névtelen szivárogtató, miközben azt állította, hogy azon Borkai Zsolt győri fideszes polgármester szerepel.

A blog írója korrupcióval, kábítószerezéssel vádolta a politikust, akiről azt írta, hogy prostituáltakkal szórakozott. A fideszes politikus akkor egy rövid közleményben reagált a vádakra, amiket "ellenzéki kampánycirkusz" részeként jellemzett, majd vasárnap egy családi fotót is posztolt Facebook-oldalára, amelyhez azt írta: "Kitartunk. Jóban, rosszban."

A politikust támadó blog hétfőn nem sokkal dél után azonban elérhetetlenné vált

- szúrta ki a hvg.hu.

A felületen még hétfőn reggel is új poszt jelent meg, benne egy fénykép, amelyen egy Borkai Zsoltra emlékeztető, meztelen férfi látható egy kanapén ülve, mellette pedig egy szőke nő térdel. Azonban most már nincs tartalom a webhelyen.

A bloghoz tartozó Facebook-oldalon azóta megjelent egy bejegyzés, amiben a szivárogtató azt írja, új címen folytatja tovább.

"Azért elég gyenge kísérlet a wordpress tiltása az elhallgattatásomra. Van másik"

– fogalmaz az illető.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x