hirdetés
balint_gazda_100.jpg

Bálint gazda fiatalkori fotókkal ünnepli 100. születésnapját

Az ország leginspirálóbb és legbölcsebb kertészmérnöke ma 100 éves.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 28.


hirdetés

Bálint György, vagyis az egész ország szívébe zárt kertészmérnök, Bálint gazda ma ünnepli 100. születésnapját.

A grandiózus szám dacára azonban egy pillanatra sem enged az idő vasfogának: dolgozik, tanácsokat ad, cikkeket ír, interjúzik az egyik legnagyobb nemzetközi hírügynökséggel, a Reutersszel, két könyvön dolgozik, a klímaváltozásról és a fenntarthatóságról értekezik, és még a közösségi médiától sem riad vissza.

Márpedig nem kevés nála fiatalabb géniusz mondott már nemet a modern technika effajta vívmányaira, ő azonban örömmel aknázza ki a bennük rejlő lehetőségeket: ma például fiatalkori önmagáról posztolt.

A kerek szülinap apropóján egyébként korábban mi is beszélgettünk vele, interjúnkban így nyilatkozott:

"Nagyon vegyesek az érzelmeim. Egyrészt 100 évesnek lenni nem érdem, inkább a körülmények szerencsés összjátékának eredménye, ha valaki megéri ezt a kort. Emlékszem, amikor 40 éves korom környékén nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekről beszélgettünk, azt mondtam: engem ez nem érdekel, úgyse fogok addig élni... Mégis úgy adódott, hogy eljutottam idáig."

hirdetés

Elmondása szerint ha az ember tehát mégis megéri ezt a szép kort, sok minden letisztul, hiszen egy 100 éves személynek nem érdemes igazán a jövőjén rágódnia.

"Persze ez hátrány is lehet olyasvalakinek, aki hozzám hasonlóan tevékeny. Ha például elültetek egy fát, érdekel, vajon milyen lesz mondjuk 20 év múlva. De ilyenkor az ember gondolkodásának középpontjában már akaratlanul is az elmúlás áll. Engem is foglalkoztat, mi lesz a családommal és mindazzal, amit az életem során alkottam. Sosem voltam meditáló típus, de mostanában szívesen leülök a kényelmes fotelomba, és miközben látszólag nem csinálok semmit, valójában ilyen dolgokon jár az agyam."

Az ország kertészmérnöke viszont azokról sem feledkezett meg a születésnapján, akik követik őt a közösségi médiában, ugyanis egy képmontázzsal mutatta be az elmúlt 100 évét.

Ha kíváncsi vagy a gyermek és ifjúkorú Bálint gazdára, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bogdan-laszlo-temetes-mti-foto.jpg

Ujhelyi István és Márki-Zay Péter vállalta Bogdán László temetésének költségeit

„Bogdán László mindannyiunk hőse, mindannyiunk vesztesége. Közös halottunk” – fogalmazott Facebook-oldalán Ujhelyi István.
Címkép: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei falu, Cserdi polgármestere.

„Bogdán László mindannyiunk hőse, mindannyiunk vesztesége. Közös halottunk” - írja Facebook-posztjában Ujhelyi István az MSZP európai parlamenti képviselője. Hozzáteszi:

„Azért, hogy hozzá méltó búcsúztatása legyen és ennek költsége se a családot, se Cserdi önkormányzatát ne terhelje, úgy döntöttünk Márki-Zay Péterrel közösen: átvállaljuk Laci temetésének költségeit. Úgy érezzük, hogy barátaiként ez is a kötelességünk. Politikamentesen, méltóságteljesen, a hozzá illő tisztességgel.”

Bejegyzésében kiemeli, aki csatlakozni akar hozzájuk, megtalálja.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
balint-gyorgy-temetese-mti-szigetvary-zsolt-cimkep.jpg

„Sohasem látta a rosszat, még az ellenfeleiben sem” - Több százan búcsúztatták Bálint Györgyöt a temetésén

A Fiumei úti sírkertben kísérték utolsó útjára a 100 évesen meghalt Bálint gazdát.
Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Életének 101. évében, június 21-én elhunyt Bálint György, akit szinte mindenki Bálint gazdaként ismert. Végső útjára július 14-én kísérték Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.

VIDEÓ: Élőben rögzített közvetítésünk a búcsúztatóról:

Security Check Required

null

"Hűség a hazához, hűség a termőföldhöz" – ezekkel a szavakkal kezdődött Bálint György búcsúztatója.

hirdetés

Több százan vettek részt a szertartáson, köztük közéleti szereplők és politikusok, Bálint György tisztelői és a gyászoló család.

A Fiumei sírkert ravatalozójába virágokkal érkeztek az emberek.

"Boldog ember volt, ami nem azt jelenti, hogy nem voltak nehézségei, de sohasem látta a rosszat, még az ellenfeleiben sem"

– mondta Iványi Gábor metodista lelkész a búcsúztató beszédben.

"Az örökkévalótól azt a feladatot kapta, hogy a teremtett világnak azt a részét szolgálja, ami előbb volt, mint az ember. (...) A fák, a növények, az állatok hivatása nem az, hogy szolgálják az embert, hanem az ember életének az értelme az, hogy ő segítse a teremtett világot."

Iványi Gábor metodista lelkész Bálint György ravatalánál.

Récsey Antónia, Bálint György özvegye (balra) a kertészmérnök temetésén.

Nagy István agrárminiszter (középen) Sipos Jenõ, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivõje (balra), és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke (jobbra) Bálint György temetésén.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
motoros-rendor-police.jpg

Rendőri kísérettel jutott túl a dugón az érdi apa, aki vérző fejű gyerekéhez sietett haza

A férfi az autópálya leállósávjában igyekezett kikerülni a kocsisort, szerencséjére azonban rendőri segítséget is kapott, hogy minél hamarabb hazajusson.
Címkép: illusztráció (Police Hungary/YouTube) - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Megható történetet osztott meg a Facebookon egy érdi férfi, akinek motoros rendőrök segítettek minél gyorsabban hazajutni az orvosi segítségre szoruló gyerekéhez.

Incze Csaba szombaton egy horgászversenyen volt, amikor felhívta a felesége, hogy azonnal induljon haza, mert a másfél éves kisgyerekük megsérült, dől a vér a fejéből és mentőt hívtak hozzá. Az édesapa rögtön el is indult Törökbálintról Érdre, de mivel hétvége volt és sokan mentek kocsival a Balaton felé, az autópályán nagy dugó alakult ki. Csaba viszont nem akart várni, ezért lesz, ami lesz alapon úgy gondolta, óvatosan a leállósávban halad tovább, hiszen vészhelyzet volt.

"Szerencsére találkoztam két motoros rendőrrel, akik éppen végeztek egy igazoltatással. Elmondtam nekik a sztorit remegő hangon. KÉRDÉS NÉLKÜL felhúzták a kesztyűt és a bukót, már indultunk is rendőri kísérettel Érdre. Még ők kértek elnézést a lehajtónál, hogy nem tudnak tovább kísérni!"

- írta a férfi.

Mire az édesapa hazaért, már a mentő is megérkezett, egy perc múlva pedig a két rendőr is ott termett, hátha még kell segíteni valamiben.

hirdetés

A kisgyereket kórházba vitték, ahol kiderült, hogy szerencsére nincs nagy baja. Az apa pedig azért osztotta meg a történetüket a Facebookon, hogy meghálálja a segítséget a rendőröknek és a mentősöknek.

"NAGYON NAGYON HÁLÁS VAGYOK A KÉT RENDŐRNEK A SEGÍTSÉGÉRT ÉS A MENTŐSÖKNEK A GYORS REAGÁLÁSÉRT! Sajnos az országunk arról híres, hogy szidják őket ok nélkül! Szerettem volna, ha mindenki megtudja milyen REMEK, SEGÍTŐKÉSZ EMBEREK vigyáznak ránk! KÖSZÖNÖM AZ EGÉSZ CSALÁDOM NEVÉBEN!"

- írta Incze Csaba a bejegyzésében.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
marki-zay-peter-bogdan-laszlo-emlekezes-bucsu.jpg

Márki-Zay Péter szívszorító posztban búcsúzott Bogdán Lászlótól

„Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért” - írta Márki-Zay Péter.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei falu, Cserdi polgármestere. A Hírklikk információi szerint Bogdán László önkezével vetett véget életének.

A Baranya megyei falu vezetőjétől rengetegen búcsúznak, köztük Karácsony Gergely főpolgármester, aki egy személyes emléket felelevenítve emlékezett meg Bogdán Lászlóról.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szintén a közösségi oldalán egy szívszorító posztban búcsúzott Bogdán Lászlótól.

"Mély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról.

hirdetés

Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért.

Közös beszélgetéseink, közéleti szerepléseink ellenére búcsúzóul azt a képet választottam róla, amikor életem legerősebb lecsóját ettem vele Cserdiben, amit Laci édesanyja készített.

Ugyanis a sikeres polgármester, az ENSZ-ben is felszólaló aktivista, a cigány brand megalapításán fáradozó vállalkozó, a falujában sokakat munkához, tanuláshoz, fürdőszobához és egy szebb, tisztább és emberibb élethez segítő politikus mellett Laci nagyon is ember volt. Művész, barát, szívvel-lélekkel látó testvére minden cigány és nem cigány magyar embernek.

Nyugodjon békében!"

- fogalmazott posztjában Hódmezővásárhely polgármestere.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!