hirdetés
balatonlelle.jpg

Balatonlelle és Balatonboglár már részben kinyit a hétvégén

Szálláshelyek, éttermek, cukrászda és pincészet is várja már a vendégeket, a járvány miatt megváltozott feltételekkel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 04.


hirdetés

A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az ország legnagyobb részén lazításokat engedtek. Így többek között a Balaton is - a szabályok betartásával - megnyithat. A szállás- és vendéglátóhelyek, egyes szabadtéri programok, strandok már készülhetnek a vendégfogadásra.

Bár a múlt héten még sok település "zárva volt", egyre többen jelzik, hogy felkészülnek a turistákra.

A Hello Balatonlelle oldal információja szerint Lelle és Balatonboglár is szeretettel várja a látogatókat.

De az is fontos, hogy mindenki betartsa a hatályos jogszabályokat és az ajánlott higiéniás előírásokat.

A helyiek a múlt héten egy (nem reprezentatív) kutatást végeztek a közösségi oldalukon, és a több mint 500 ember válasza alapján 77 százalék szívesen utazna a kialakult helyzet ellenére, míg 23 százalékuk inkább kivárna, és egyelőre otthon maradna.

hirdetés

Az oldal - egy nem teljes körű - listát is készített a helyi vállalkozók, vendéglátósok és a szállásadók válasza alapján, az alábbi helyeken már a hétvégén várják a látogatókat:

BL YachtClub & Apartments

“Várhatóan csütörtöki napon újra nyitjuk az étterem teraszát, és hétvégétől a szálláson is fogadunk vendéget. Tervben van egy új - kontakt mentes check in - check out bevezetése a kockázat minimalizálása érdekében. Az étkezéseket a vendég kérésére akár a szobába is kiszállítjuk, de elfogyaszthatja az étterem teraszán is, amit kibővítettünk, és az asztalokat még távolabb húztuk egymástól. Minden hétvégén grill pályával készülünk, és sok olyan szabadidős tevékenységet kínálunk, ahol a találkozás lehetőségét minimalizálni tudjuk: kerékpár, SUP és hajó kölcsönzés - természetesen az eszközöket minden használó után fertőtlenítjük. A kikötő strandján a napágyakat egymástól 1,5 méterre helyezzük el” - írta Tóth Balázs ügyvezető.

Garamvári szőlőbirtok

“A higiéniás előírások magas szintre emelése mellett csak elvitelre történt bor értékesítés. Ezen egy darabig még nem változtatunk. Később döntjük majd el, hogy mikortól tartunk borkóstolókat és rendezünk borvacsorákat. A nyitva tartásunk változatlan: az egészségügyi előírások magas fokú betartása mellett a teljes bor- és pezsgőkínálatunkkal várjuk a vendégeinket hétfőtől péntekig” - közölte Baranyai Péter főborász.

Geleta Cukrászda

“A Geleta Cukrászda teraszát is megnyitjuk a nagyközönség előtt - betartva a megfelelő asztaltávolságokat és higiéniai előírásokat. Minden nap finom fagylalttal és óriási süteménykínálattal várjuk vendégeinket” - mondta Geleta Balázs tulajdonos.

Gianpiero’s Étterem

“Május 4-én, hétfőn éttermünk teraszát és kerthelyiségét újra megnyitjuk. Természetesen az előírt óvintézkedések mellett, a megfelelő higiéniai előírások betartása mellett. Az asztalokat szellősebbre tettük egymástól. Automata kézfertőtlenítőket helyeztünk ki az étterem több pontján” - írta Székely Sándor üzletvezető.

Majthényi Présház

“Ha minden munkatárs rábólint, akkor pénteken nyitunk. Úgy gondolom, hogy csökkentett étlap és kevesebb asztal. Most ez a terv” - írta Konyári Katalin tulajdonos.

Hotel*** Melis

“Május 4-től fokozott óvintézkedések mellett megkezdi működését a hely. Az apartmanjainkban biztosítjuk a kellő távolságot, (nincs közös folyosó), minden apartman Hotelünk kertjéből nyílik. Májusban hétvégenként Éttermünkben és Strand Teraszunkon a nagy kerthelyiségeink miatt kellő távolságban látjuk vendégül a hozzánk érkezőket. Kollégáink maszkot viselnek és közösségi tereinket folyamatosan fertőtlenítjük, kézfertőtlenítőt biztosítunk mindenki számára" - mondta Czucz István, a Hotel Melis tulajdonosa.

Pócz Pincészet

“Én tervezem a terasz megnyitását, a korábbi időszaknak megfelelően, de nagyon kevés információm van a működés részletes feltételeiről. Egyenlőre csak boreladás van elvitelre hétfő kivételével a hét minden napján“ - jelezte Pócz József tulajdonos.

Vitorlás Étterem

“Szeretettel várunk Titeket éttermünk kerthelyiségeiben. Éttermünk a megszokott nyitvatartási időre áll vissza. A belső térben nem fogadhatunk vendéget, ezért az időjárást kérlek, vegyétek figyelembe, ha éttermünket választjátok. Az étterem újranyitása miatt a menü kiszállítást csak Balatonlelle és Balatonboglár területén tudjuk biztosítani” - tájékoztatott Nagy Tamás tulajdonos.

A Zöld Ajtós Ház - Kishegy

“Szombattól újra megnyitjuk a Zöld ajtós házat, egyenlőre csak a hétvégéket tervezzük. Két teraszunkon, csodálatos panorámában gyönyörködve tud a vendégünk elfogyasztani egy pohár bort, kávét, teát vagy szörpöt. Természetesen a higiéniai szabályok még nagyobb betartása mellett. A borok kiszállítása változatlanul működik” - írta Fárbás Anett tulajdonos.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
langos-balaton-arak.jpg

Kiderült, mennyibe kerül egy sajtos-tejfölös lángos a Balatonon

A Fókusz megnézte, mennyit kell fizetni a nyári finomságért az északi és a déli parton, és milyen minőséget kapunk a pénzünkért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

A balatoni nyár egyik elengedhetetlen finomsága a lángos, amit már rengeteg féle ízesítéssel kínálnak a strandokon. Noha az utóbbi időben sokan panaszkodnak arra, hogy túl sokba kerül a hazai specialitás a magyar tengernél. A Fókusz megnézte, hol mennyit kell fizetni egy sajtos-tejfölös lángosért, ami alighanem a legnépszerűbb a különböző ízesítések közül.

Először az északi partot tesztelték.

Volt, ahol 1000 forintot fizettek, de az a lángos pizza méretű volt, bőven megpakolva tejföllel és sajttal, a stáb szerint tehát tökéletes volt és megérte megvenni. Máshol 850 forintot költöttek, de az alacsonyabb ár ott a minőségen is meglátszott.

A déli parton szintén 850 forintot fizettek egy olyan lángosért, amely belül nyers volt. Egy másik standnál is ugyanennyibe került a sajtos-tejfölös, ami viszont a riporternő szerint lángoshoz képest is túlságosan tocsogott az olajban.

A Fókusz stábja végül arra jutott, hogy a drágább jobb, náluk egyértelműen az 1000 forintos, pizza méretű lángos vitte a prímet.

hirdetés

A riport alapján tehát, aki lángost akar enni a Balatonon, minimum 800 forintos árral számoljon. Ez persze csak a sajtos-tejfölös verzió ára, az ennél "extrábbak" jóval többe is kerülhetnek, míg a sima tejfölös vagy sima sajtos valamivel kevesebbe.

A Fókusz riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
balatoni-szabadstrandok-2020-lista.jpg

Elkészült az idei lista az ingyenes balatoni strandokról

Több strandot nemrég újítottak fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 09.


hirdetés

A csodalatosbalaton.hu idén is listát készített arról, hogy hol vannak a tó partján kiépített környezetben ingyenes strandok.

A portál ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a parkolásért sok helyen fizetni kell.

A legtöbb szabadstrandon találtok büfét vagy éttermet, működnek vizesblokkok, és néhol játszóteret is kialakítottak. Több balatoni szabadstrandot éppen az elmúlt időszakban újítottak fel.

A Csodálatos Balaton listája:

Balatonakarattya: Gumirádli szabadstrand

hirdetés

Balatonberény: Balatonberényi szabadstrand (Csicsergő sétányi szabadstrand)

Balatonboglár: Bólya közi strand

Balatonboglár: Fiumei strand

Balatonboglár: Jankovich-telepi strand

Balatonboglár: Kodály Zoltán strand

Balatonboglár: Platán strand

Balatonboglár: Sziget strand

Balatonfenyves: Központi szabadstrand

Balatonfenyves: Csalogány-közi szabadstrand

Balatonfenyves: Balatonfenyves-alsói szabadstrand

Balatonfenyves: Fenyőstrand

Balatonfenyves: Pozsony utcai szabadstrand

Balatonföldvár: Kutyabarát fürdőhely

Balatonkenese: Alsóréti szabadstrand

Balatonkeresztúr: Vitorlás utcai szabadstrand

Balatonlelle: Szabadstrandok (Nyugati, Határ utcai, Szirom közi, Csöpi közi)

Balatonmáriafürdő: Szabadstrandok

Balatonőszöd: Ligetes strand

Balatonszárszó: Bendegúz téri szabadstrand

Balatonszárszó: Móricz utcai szabadstrand

Balatonszemes: Vigadó szabadstrand

Balatonszemes: Hullám úti szabadstrand

Balatonszemes: Központi strand (Berzsenyi úti szabadstrand)

Balatonvilágos: Alsóréti szabadstrand

Fonyód: Fürdő utcai szabadstrand

Fonyód: Árpád parti szabadstrand

Fonyód: Huszka utcai szabadstrand

Fonyód: Báthori utcai szabadstrand

Keszthely: Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

Örvényes (felújítás alatt): Platán szabadstrand (Vadkacsa)

Siófok: Újhelyi strand

Siófok: Ezüstpart szabadstrand

Siófok: Aranyparti szabadstrand

Siófok: Balatonszabadi – Sóstó szabadstrand

Siófok: Szabadstrand a pesti vonathoz

Szántód: Rigó utcai szabadstrand

Szántód: Juhász Gyula utcai szabadstrand (Beach Party)

Tihany: Gödrösi szabadstrand

Tihany: Somosi szabadstrand

Zamárdi: Nagystrand (Bácskai utcai)

Zamárdi: Jegenye téri szabadstrand

Zamárdi: Táncsics utcai szabadstrand (T-Beach)

Zamárdi: Kiss Ernő utcai szabadstrand

Zamárdi: Keszeg utcai szabadstrand

Zamárdi: Klapka utcai szabadstrand

Zamárdi: Gyöngyvirág és Pipacs utcai szabadstrand

Írd meg, ha valami kimaradt az összeállításból!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
balaton_rostasy-11-1-scaled.jpg

Napfény, fürdés, lángosozás - Ilyen volt a Balaton az idei első kánikulai hétvégén

Függőágyban olvasás, játszóterezés, vitorlázás, napozás... Beindult a nyaralós szezon a magyar tenger partján.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. június 28.


hirdetés

Vannak, akik már felkészülten, barnán érkeztek a vízpartra, de vannak, akik még hordozzák a tél sápadtságát. Van, aki inkább a vízben hűsölt, és van, aki az árnyékba vonulva, függőágy kényelmében olvasott. Megteltek a büfék, és türelmesen álltak a sorban a lángosra, üdítőre várakozók. Mint egy igazi, nyári balatoni hétvégi nap. Ilyen volt 2020 első kánikulai hétvégéje:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
balaton-fagyija-2020.jpg

Ez az ínycsiklandó finomság lett idén a Balaton fagyija

Mutatjuk a győztest és a különdíjasokat is.
Fotók: Bagaméri Fagylaltozó/Facebook - szmo.hu
2020. június 15.


hirdetés

Idén is megválasztották a Balaton fagylaltját, amely ezúttal egy levendulás kajszibarack elnevezésű fagyi lett. A különleges édességet a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó készítette el, amely már két éve is elnyerte ezt az elismerést egy másik finomsággal - számolt be róla a Veol.hu.

A Balatoni Turizmus Szövetség által meghirdetett versenyre idén 13 cukrászat és fagylaltműhely nevezett különleges ízesítésű és nevű fagyijával. Egy négytagú zsűri döntött a győztesről és a különdíjasokról, miután minden benevezett fagylaltozót végigjártak.

Figyelembe vették a finomságok ízét, illatát, állagát, színét, dekorációját és a praktikumot is.

Ezek alapján választották meg a győztest, azaz a Bagaméri fagylaltozó Levendulás kajszibarack elnevezésű fagylaltját. Márton Sándor, a fagylaltozó tulajdonosa elmondta, hogy

egy letisztult ízű, kevés cukorral készült fagylaltról van szó, amelyhez a környékbeli gazdáktól származó kajszibarackot használt, a levendula pedig szintén a közelből származik,

hirdetés

ugyanis mindkettő jellegzetes a Balaton-felvidéken.

Így néz ki a győztes fagyi:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!