Csúcsforgalom lesz szombaton a Balatonon - átúszás, átevezés és vitorlásverseny is lesz
Kétszer már elhalasztották, most biztosan megrendezik a Balaton-átúszást.
MTI - szmo.hu
2018. július 12.Kétszeri halasztás után szombaton megrendezik a 36. Lidl Balaton-átúszást. A döntés az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével született meg.

A résztvevők Révfülöpről, a kikötő melletti labdarúgópályától indulnak, és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg. 23 fokos, a déli oldalon hullámzó vízre kell készülniük.

Az első rajtolás 7.30-kor várható, de ez módosulhat - korábbra és későbbre is tolódhat - attól függően, hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.

Mindenesetre lesz forgalom a magyar tengeren: ugyancsak szombatra írták ki korábban a Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon az átevezést, míg az egész hétvégén zajló vitorlásviadal mezőnye - két pályaverseny után - Alsóörsről Balatonfenyvesre tart majd szombaton.

A három esemény szervezői természetesen egyeztettek, a Vízirendészet is teljes készültségben lesz, így remélhetőleg nem alakul ki "forgalmi dugó" a vízimádó versenyzők között.

Fotó: H. Szabó Sándor


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x