hirdetés
brothers-457237_960_720.jpg

Babaváró hitel: 40-46 százaléknál már fel is függesztették törlesztést

Már olyanok is vannak, akik elmaradtak a részletekkel.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. november 04.


hirdetés

Korábban mi is írtunk arról, hogy már több száz milliárd forintot helyeztek ki a bankok babaváró hitelként. Csak az OTP 151 milliárd forintot helyezett ki ilyen címen. A legtöbben a maximális, tízmilliós összeget igénylik.

Az Erste Bank a napokban közölte: az eddig felvett babaváró hitelek 46 százalékánál már fel is függesztették a törlesztést,

azaz megszületett legalább egy gyermek, avagy a magzat elérte a 12 hetes kort.

Szüneteltetés

A rendelet szerint a kölcsön teljes futamideje nem haladhatja meg a 20 évet. Ebbe nem számít bele az első gyermek születését követő szüneteltetés, ami 3 év lehet maximum. A törlesztés szüneteltetésére a hiteligényléstől számított első 5 évben született gyerekeknél van lehetőség.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-viktor-koronavirus-video.jpg

Orbán Viktor: Az ellenzék miatt léket kapott a védekezésünk hajója

A miniszterelnök szerint „sikerült befoltozni a léket”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

Orbán Viktor újabb videóval jelentkezett a Facebook-oldalán, amiben a felhatalmazási törvényről is beszél.

Az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, ezért keletkezett egy patthelyzet, "néhány fontos döntésünk hatályát vesztette, léket kapott a védekezésünk hajója". Ezt a léket ma sikerült befoltozni

- mondta a miniszterelnök kedd este, a koronavírus-akciócsoportok vezetőivel folytatott megbeszélését megelőzően.

A közösségi oldalára feltöltött videón a kormányfő azt mondta: az esti ülés hosszú lesz, fontos kérdések vannak napirenden.

Mint mondta:

hirdetés

a hatályukat vesztett rendeleteket változatlan formában aláírta, azok ismét hatályba léptek, működnek, segítik a védekezést.

Huszadik nap. A védekezés folytatódik // Day twenty. The defence goes on

Huszadik nap. A védekezés folytatódik // Day twenty. The defence goes on


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
koronavirus-teszt-vizsgalat-pixabay.jpg

Úszószövetség: kilenc embernek lett pozitív a koronavírustesztje eddig

Valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, egyelőre azonban egyikük sem igényel különleges orvosi ellátást.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek - közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azok után, hogy a nap folyamán több úszó is bejelentette, hogy megfertőződött.

Mint megírtuk,

először Kapás Boglárka beszélt arról a közösségi oldalain, hogy pozitív lett a második tesztje. Egyelőre nincsenek tünetei, jól érzi magát, házi karanténban van.

Kozma Dominik volt a második úszó, aki jelezte, hogy neki is pozitív lett a koronavírustesztje.

hirdetés

"Úgy tűnik hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz csak kimutatható a vírus... TÉNYLEG #maradjotthon!!"

- írta Instagram-sztorijában a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.

Majd Horváth Dávid, a Kőbánya SC úszója is az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy megfertőződött.

"Sikerült nekem is elkapni a koronavírust. Egyelőre nincs semmi bajom, reméljük így is marad. Mindenki vigyázzon magára"

- üzente Instagram-sztoriban.

Ezután Bohus Richárd is bejelentette, hogy megfertőződött, míg az edzőtáborban a vele egy szobában lévő Bernek Péter az eddigi két tesztje alapján nem kapta el a vírust.

Rajta kívül eddig Milák Kristóf és Cseh László jelezte, hogy nekik mindkét tesztjük negaív lett.

A MÚSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, a sportág speciális igényeit szem előtt tartva az elmúlt időszakban igyekezett megoldást találni arra, hogy a válogatott versenyzők továbbra is medencés edzéseket végezhessenek.

Mint írják, az uszodák üzemeltetőivel - elsősorban a Nemzeti Sportközpontok vezetőivel - és az állami sportvezetéssel abban állapodott meg a MÚSZ, hogy

a külföldi edzőtáborokban készülők közül csak azok állhatnak edzésbe, akik átestek két koronavírus-teszten, és a három nap különbséggel elvégzett tesztek egyaránt negatív eredményt hoztak, valamint hazatérésüket követően 14 napot karanténban töltöttek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
bohus-richard.jpg

Bohus Richárd koronavírus-tesztje is pozitív lett

Egyelőre edzőtábori szobatársa, Bernek Péter sem kezdi meg a felkészülést: bár mindkét tesztje negatív lett, állásfoglalást kér egy szakembertől.
Címkép forrása: YouTube - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

Pozitív lett a koronavírustesztje a világbajnoki bronzérmes Bohus Richárdnak is. Az úszó a múlt héten furcsaságokat észlelt magán, de csak a második tesztelés után vált biztossá, hogy valóban megfertőződött – írja a Nemzeti Sport.

„Múlt héten nyolcszáz méternyi futás után úgy éreztem magam, mint egy háromórás edzés végén. Nem értettem azt sem, hogy az otthoni mozgás után miért van izomlázam, jeleztem is az edzőmnek, Nagy Péternek, hogy biztosan koronavírusos vagyok. Aztán a teszt bebizonyította, hogy tényleg! Egyébként semmiféle egyéb tünetem nincs, jól érzem magam”

­– nyilatkozta a lapnak, amely hozzáteszi: a BVSC úszói magaslati edzőtáborban voltak még március első felében is, itt pedig Bohus szobatársa Bernek Péter volt.

Őt is tesztelték azóta, és bár ez mindkét alkalommal negatív lett, mégsem kezdi meg a felkészülést: jelezte a szövetségnek, hogy előtte szeretne állásfoglalást kérni egy járványügyi szakembertől. „Én jól vagyok, de egyelőre kivárok” – mondta el.

Az úszók közül kedden először Kapás Boglárka jelentette be, hogy megfertőződött. A Nemzeti Sport nem sokkal később már arról írt, tucatnál is több sportoló esetében hozott hasonló eredményt a második vizsgálat.

hirdetés

Maga a szövetség egyelőre kilenc esetet erősített meg.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
sote-kutvolgyi-korhaz-google.jpg

Minden új fekvőbeteget tesztelnek koronavírusra a Semmelweis Egyetem klinikáin

Az egyetem az egészségügyben dolgozó munkavállalói és hallgatói számára is folyamatosan biztosítja a szűrést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

Hétfő óta minden beérkező fekvőbetegnél elvégzik a koronavírustesztet a Semmelweis Egyetem klinikáin - közölte az intézmény a 24.hu-val.

"A biztonságos betegellátás érdekében március 30-tól az egyetemi klinikákra érkező fekvőbetegeket minden esetben gyors-teszt vizsgálatnak vetjük alá"

- írták.

Azt is írták, hogy "az egyetem eddig is minden szükséges esetben saját hatáskörben biztosította a folyamatos szűrést a munkavállalói és hallgatói számára, ugyanis az egészségügyi dolgozókra munkájukból adódóan kiemelt kockázatot jelent a koronavírus."

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!