"Azt sem tudtam, hogy mit jelent pontosan az, ha valaki albinó" - a kis Noralynn fehér hajjal született
'A babánk teljesen egészséges, csak más mint a többi gyerek.'
Fotó: Facebook - szmo.hu
2018. május 01.A Love What Matters oldalán osztotta meg nem mindennapi történetét egy édesanya, aki albinó gyermeket szült. Először megijedt, mert azt sem tudta, mit jelent mindez, de ma már biztos benne: a kis Noralynn a legnagyobb ajándék a családban.

"Amikor 2017 júliusában kiderült, hogy babát várok, nagyon meglepődtünk, de fogalmunk sem volt arról, hogy mennyire meglepődünk majd néhány hónappal később. Arra számítottam, hogy ez a terhességem ugyanolyan lesz, mint az előző: furcsa ételeket fogok enni, rengeteget fogok hízni és 40 hét múlva lesz egy gyönyörű gyermekem. Ehhez képest nem igazán tudtam enni, de a baba normálisan nőtt, így nem aggódtam. Néha vérzett az orrom, és olyan helyeken voltak fájdalmaim, amikről egyáltalán nem tudtam, hogy ilyesmi előfordulhat a várandósság ideje alatt.

A 20. héten megtudtuk hogy lányom lesz, amin szintén meglepődtem, mert azt gondoltam, hogy fiút hordok a szívem alatt.

Márciusban egy nap teljesen átlagosan indult, reggelit adtam a családnak, de még aznap este elfolyt a magzatvizem. Nem akartam kórházba menni, de Chris, a párom meggyőzött, hogy mégis menjünk be. Ott derült ki, hogy a baba még aznap meg fog születni.

Megindult a szülés, és végig nagyon izgatott voltam. Olyan kérdések jártak a fejemben, hogy vajon ez a baba vörös hajú lesz, mint én, vagy sötét hajú-e, mint a nővére. Eljött az idő, majd amikor a gyermekünk megszületett, azt láttuk, hogy a haja fehér, mint a hó.

Chris-re néztem és csak annyit mondtam neki, hogy "fehér haja van..."

Aznap minden rólunk szólt a kórházban - a nővérek néha bejöttek a szobámba csak azért, hogy lássák a kicsit, én pedig teljesen felkészületlen voltam, és nem tudtam válaszolni az olyan kérdésekre, mint hogy én vajon szőke hajú voltam-e akkor, amikor megszülettem. A gyermekorvos elmondta nekünk, hogy mindössze annyit tehetünk, hogy megnézhetjük a csecsemőt egy genetikai szakemberrel.

Aggódtam, mert rengeteg kérdésem volt, és mert azt sem tudtam, hogy mit jelent pontosan az, ha valaki albinó.

Már az első perctől kezdve nagyon zavaró volt, hogy az emberek folyamatosan mutogattak ránk. Ráadásul a felnőttek is, nemcsak a gyerekek.

A rokonainkat is sorra vettük, de egyikünknél sem volt hasonló a családban.

Később eljutottunk egy szakemberhez, aki ránézek Noralynn-re, megvizsgálta a haját, a szemét és a bőrét, és azt mondta "ez egy gyönyörű baba". Azt is elmondta, hogy valószínűleg a hajszíne és a szeme színe sem fog változni, és elképzelhető, hogy később majd szemüveges lesz. Azt javasolta, hogy folyamatosan a legmagasabb fényvédő faktorú naptejet használjuk a bőrén. Kiderült, hogy a babánk teljesen egészséges, csak más mint a többi gyerek.

A kislányunk megszületése előtt alig tudtunk valamit az albinizmusról, de most minden nap egyre többet tanulunk és tudunk róla. Nagyon aggódtam, de most már tudom, hogy minden rendben lesz. Egy különleges kislányt kaptunk azért, hogy felneveljük és segítsük az életben. Mindannyiunknak nagy örömet okoz minden egyes nap azzal, hogy velünk van.

Ez egy határozottan másfajta utazás lesz, mint amilyennek terveztük, de így is fantasztikus lesz. Az albinizmussal minden rendben van, ahogy a különbözőséggel is."


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x