szimonetta
Az X-Faktor kiesett versenyzője állítja: becsapták és direkt nevetségessé tették
Hosszú Facebook-bejegyzésben tálalt ki.
Szeretlek Magyarország
2017. szeptember 13.

Becsapva, megalázva érzi magát az X-Faktorból kiesett Nagy Szimonetta, akit a zsűri négy nemmel szavazott ki a múlt héten. Szimonetta most egy hosszú Facebook-bejegyzésben tálalt ki:

azzal vádolja az X-Faktor készítőit, hogy megvezették őt, ráadásul műsoruk előre megrendezett, még a zsűri reakciója is.

A posztból kiderül, hogy Szimonettának mindene a zene, de eddig - képzetlensége miatt - nem mert jelentkezni tehetségkutató műsorokba. "Idén Februárban azonban kaptam egy levelet, amire figyelmes lettem. Az X-Faktor egyik szerkesztője keresett meg, elmondása szerint hallott egy hanganyagot, ami tetszett neki, és szerette volna, ha elmennék egy castingra" - írta a lány.

Szimonetta úgy döntött, megpróbálja a dolgot, hiszen azzal még nem veszíthet semmit. Mint írta, a műsor előtt két előválogatáson is eredményesen szerepelt. Itt "szerkesztők, hangmérnökök, énektanárok előtt" énekelt, és elmondása szerint csupa pozitív visszajelzést kapott,

a főszerkesztő még azt is megjegyezte, hogy meglepődne, ha Szimonetta nem jutna tovább.

Egy hónappal később telefonon hívták, és közölték vele, hogy a lakásában szeretnének forgatni. A stáb a forgatáson a kezébe nyomott egy levelet, amelyben ez állt:

"
Gratulálunk, továbbjutottál a mentorok elé, és 20 perced van elkészülni, mert a stáb már bent vár.

Szimonetta örömében elbőgte magát, majd gyorsan elkészült. A stáb lekísérte a villamoshoz, majd közölték vele, hogy természetesen nem aznap van a meghallgatás.

Egy újabb hónap elteltével felhívták, hogy elmondják, mikor lesz a meghallgatás, és melyik számmal kell készülnie. "A szerkesztők és a mentorok egyöntetűen a Turn my Swag on című dalt választották, szerintük ez állt nekem a legjobban az előválogatókon. Én örültem neki, mert ez egy csajos, vagány dal, amiben igazán otthon érzem magam" - írta Szimonetta.

A forgatás napján Szimonettát egymás után érték a kellemetlen meglepetések: "Ahogy beléptem a székházba, kézen fogtak és elvittek egy terembe forgatni. Ott az volt a feladatom, hogy vonuljak, mint egy díva, táncoljak, ringassam a csípőm és kicsit rázzam a fenekem."

"
Szörnyen kellemetlenül éreztem magam, eközben azt gondoltam, én énekversenyre jöttem, és nem divatbemutatóra.

"A következő jelenet az volt, hogy sétálgatnom kellett az aulában, miközben eljátszom, hogy izgulok, és tátognom kellett, mintha gyakorolnék (lassan kezdtem úgy érezni, már színésznőként is megállnám a helyem). Ezután következett egy újabb interjú, ami nálam nagyon kiverte a biztosítékot.

"
Ugyanis ebben a pár mondatban azt kellett elmondanom, amit az egyik szerkesztő szó szerint diktált.

Manipulált. Én gyanakodva ugyan, de engedelmeskedtem. Olyanokat mondattak velem, mint például: 'Nekem olyan hangom van, mint Christina Aguleirának, szeretem a csillogást, a rivaldafényt.' Egy mondatot annyira nehezemre esett kimondani, hogy ötször kezdtem újra: 'Az én hangom nem csupán egy hang, van benne fűszer'. Gondoltam, mennyire nagyképűnek fog majd titulálni a tv-néző, pedig nekem aztán van önkritikám, és pontosan tudom, hogy bőven van még hova fejlődnöm."

"
Ennek ellenére én naivan szót fogadtam, mert szerettem volna megfelelni."

A felvételek után Szimonettát elmondása szerint leültették várakozni három másik lány társaságában. Őt hívták be utoljára, az előtte sorra kerülő lányok pedig mindannyian 4 nemet kaptak a zsűritől.

Ezek után jött az előadás, amit ti is visszanézhettek:

Azt Szimonetta is belátta, hogy a produkció nem sikerült valami fényesre, de szerinte ennek elsősorban a hangosítás az oka, ugyanis annyira hangos volt a zene, hogy saját magát sem hallotta. "Mint amikor max hangerőn hallgatod a zenét a fülessel, és énekelni próbálsz. Kiabáltam, nem énekeltem" - írta.

A mentorok valóban nem reagáltak túl szépen. Puskás Peti például azt mondta, ha a csaja így ordibálna vele otthon, már rég nem élnének együtt, majd meg is mutatta, hogyan nézne ez ki egy ilyen jelenet a valóságban. "Azt mondtad, amikor énekelsz, akkor vagy teljes, én meg teljesen romon voltam, miközben hallgattalak" - fűzte hozzá ByeAlex. Gáspár Laci csak annyit mondott: "Csinos vagy."

"

Amikor négy nem után kisétáltam a színfalak mögé, megláttam a testvéremet, aki értetlenül állt a történtek előtt. Nem akart hinni se a szemének, se a fülének. Ő hitt bennem a legjobban. Amikor még ezek után is készíteni akartak velem egy interjút, én tiltakoztam, és kiabálni kezdtem. Bennem ekkor tudatosult, hogy 3 hónapon keresztül szórakoztak velem. Csak azt ismételgettem: 'Ez egy előre megírt, megrendezett műsor, a mentorok is csak bábuk akik a szerkesztők irányítása alatt állnak, gerinctelen média!'

- írta Szimonetta a Facebook-bejegyzésben.

Időközben a műsor kreatív producere, Schiwert-Ta­kács László is reagált Szimonetta beszámolójára.

"Mindenkit a produkciója minősít, és véleményt csak a mentorok mondanak. Szimonetta és a többi – sikeres – versenyző pontosan ugyanolyan hangtechnikával áll a színpadra. Ezt egyébként Radics Gigi hangjához állítottuk be, neki tökéletesen megfelelt. Minden jelentkező tudhatja: ha színpadra áll, azt is vállalja, hogy véleményt mondanak róla. Egyébként úgy vélem, hogyha Szimonetta továbbjut, sem a kisfilmmel, sem a hangosítással nem lett volna utólag gondja. Még soha senki nem csinált fesztivált, aki továbbjutott. A kudarcból tanulni kell, és nem másokat hibáztatni" - idézi a Bors.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!