hirdetés
money-1050403_1920.jpg

Az unió második legkorruptabb állama Magyarország a Transparency International szerint

Romániával állunk holtversenyben. Csak Bulgáriában rosszabb a helyzet.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. január 23.


hirdetés

Magyarország újabb 6 helyett rontott a vizsgált országok korrupciós rangsorában a Transparency International 2019-es adatai szerint.

Az intézet éves jelentéséből az derül ki többek között, hogy az ország korrupcióval szembeni ellenálló képessége tovább esett.

Az EU-n belül Romániával holtversenyben a második legkorruptabb Magyarország, ennél már csak Bulgáriában rosszabb a helyzet.

A Transparency Korrupció-érzékelési Indexén 0-100 pontot lehet szerezni. A korrupcióérzékelési indexet a TI berlini kutatói készítik, 12 nemzetközi szervezet 13 jelentése alapján gyűjtik össze az adatokat. Ezekben a felmérésekben üzletembereket és szakértőket kérdeznek a korrupciós helyzetről.

Minél kevesebb pontot kap egy ország, annál nagyobb a közszektor korrupciós kitettsége. Magyarország 2019-ben 44 pontot ért el az intézet felmérésén, ez alapján a 180 vizsgált ország között a 70. helyen áll. 2018-ban még 46 pontot kapott Magyarország.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
forint-tozsde.jpg

Történelmi mélypontra taszította a koronavírus a forintot

Nagy indexveszteséggel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon is.
MTI, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. február 28.


hirdetés

Történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben pénteken a bankközi devizapiacon.

Az eurót közvetlenül kilenc óra előtt 340,60 forinton jegyezték, ami a forint valaha elért leggyengébb árfolyama. Az eddigi mélypont az idén február 12-én elért 340,37 forintos eurójegyzés volt.

A dollár jegyzése 309,40 forintra emelkedett a kora reggeli 308,88 forintról, a svájci frankot pedig 319,89 forinton jegyezték 319,45 forint után.

A dollár legmagasabb jegyzése 313,88 forinton volt az idén február 20-án. A svájci frank öt éve, a 2015 januári 333,01 forinton érte el a legmagasabb jegyzését.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
babak-mihaly.jpg

„Nem rakom a számba” – szexista beszólással alázta a jegyzőjét a szarvasi fideszes polgármester

Babák Mihály meg is ismételte, amit mondott, annyira jó poénnak tartotta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 28.


hirdetés

Durva szexista szöveget vágott a jegyző fejéhez Szarvas fideszes polgármestere a múlt heti képviselőtestületi-ülésen - írja a 444.hu. Az Ellenvélemény Szarvas nevű Facebook-oldalon közölt videórészlet szerint Babák Mihálynak a hangerő és a mikrofonhasználat kapcsán jutott eszébe a következő gondolat:

"Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom,"

Mivel úgy vélte, jó poént mondott, meg is ismételte más formában:

"azt maga csinálja, az nem az én asztalom."

És mivel továbbra sem hallották jól, ezért a következőt is ajánlotta:

hirdetés

„Erzsike, akkor lehet fülorvoshoz kell menni, nem tudom.”

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
virus-korhaz.jpg

Koronavírus-gyanú miatt kórházi megfigyelés alatt tartanak egy családot Balassagyarmaton

Tisztifőorvos: nem elegendők önmagukban a tünetek és nem elegendők önmagukban a beteg utazási előzményei sem a gyanúhoz, csak a kettő együtt.
MTI, SZM, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. február 28.


hirdetés

Négy embert tartanak koronavírus-gyanú miatt kórházi megfigyelés alatt Balassagyarmaton - közölte az önkormányzat a hivatalos Facebook-oldalán.

Ezt írták:

A Komárom-Esztergom megyei Tisztifőorvos döntése értelmében

jelenleg egy család tagjait, 4 főt Komárom-Esztergom megyéből tartanak szakszerű megfigyelés alatt a kórházban. Közülük egyelőre egyikük sem mutat típusos tüneteket, de két fő esetében rosszullét és a nemrég történt olaszországi tartózkodásuk miatt a teljes családot megfigyelés alatt tartják.

Jelenleg a vizsgálati (vér, orr és szájnyálkahártya) eredményekre várnak az orvosok.

hirdetés

Ha pozitív leletet produkálnak, automatikusan átkerülnek a fővárosi Szent László Kórházra, pozitív leletet nem produkáló közvetlen hozzátartozók/kontaktszemélyek pedig karanténba kerülnek az illetékes megyei tisztifőorvos által elrendelt helyen (otthonukban, vagy valamelyik egészségügyi intézményben).

Önmagukban a betegség tünetei vagy a beteg utazási előzményei nem elegendők a koronavírus-fertőzöttség gyanújához, mindkettő szükséges ahhoz, hogy egy esetet gyanúsnak minősítsenek - mondta az országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Müller Cecília megjegyezte: Magyarországon influenzajárvány van, valószínűleg sok ember jelentkezik háziorvosánál lázzal és száraz köhögéssel, vagyis a koronavírushoz hasonló tünetekkel.

Kiemelte:

nem elegendők önmagukban a tünetek és nem elegendők önmagukban a beteg utazási előzményei sem a gyanúhoz, a kettő csak együtt vélelmezi a gyanút.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
spicc.jpg

Pozitív koronavírus-tesztje lett egy kutyának Hongkongban

Az állat gazdája maga is megfertőződött a betegséggel.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. február 28.


hirdetés

Egy pomerániai törpespiccnél koronavírus-fertőzést mutattak ki - írja a Metro című brit lap.

Az állatot szintén fertőzött gazdája vitte orvoshoz, ahol "gyenge pozitív" tesztet produkált, azaz egyelőre tünetmentes.

Még az sem teljesen biztos, hogy valóban elkapta a kórt vagy csak a szájára és orrára került szennyeződés miatt volt kimutatható a betegség. Ennek ellenére, az emberekhez hasonlóan, őt is 14 napos karanténba helyezik.

Ha bebizonyosodik a fertőzés, úgy ez lesz az első eset, hogy háziállat fetőződik meg a hetek óta világszerte nagy problémát jelentő vírussal.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!