hirdetés
zente.jpg

„Az orvoscsoport hozzáállása példás” – itt tart a kis Zente kezelése

Megvoltak az első vérvételek - innentől egy hónapon belül kell megkapnia a gyógyszert. Nagyon speciális kezelés következik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 05.


hirdetés

Miután összegyűlt a 700 millió forint, amivel az SMA 1-es típusában szenvedő Zentének elkezdődhet a kezelése, és megkaphatja a világ legdrágább gyógyszerét, édesanyja leírta, hogy kezdődtek a vizsgálatok és az első lépések a gyógyulás felé vezető úton.

"Kedden Budapestre utaztunk az első érdemi tárgyalásra. Végigmentünk tematikusan az összes szálon. Van jó pár dolog aminek teljesülnie kell a magyarországi kezeléshez. Ilyen pl. az OGYÉI engedély, a Hungaropharma tevékeny részvétele ami által a gyakorlatban is ide kerül a Zolgensma, mely rendkívül kényes gyógyszer. Szállítani csak -70 fokon lehet. Aztán sok sok szerződés és jogi nyilatkozat melyeknek kidolgozása szintén folyamatban van. Az általunk felkért orvoscsoport hozzáállása példás! Kizárólag a fent leírt procedúrák függvénye a hazai kezelés. Csak ezért nem mondhatja még ki senki, hogy igen ők fogják beadni a Zolgensmát. Rajtuk ez már nem fog múlni" - írta a Facebook-csoportban az édesanya.

Lapozz a teljes Facebook-posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
khyleredman.jpg

Inkább meghalt a 15 éves fiú, de nem hagyta, hogy 5 éves húgát bántsa egy betörő

A 27 éves elkövetőt nem messze a floridai család házától fogták el.
Kép forrása: Facebook - szmo.hu
2019. október 02.Khlyer Edman éppen otthon vigyázott 5 éves húgára a floridai Port Charlotte-ban, amikor délután fél öt körül egy férfi betört a család házába. A 15 éves fiú úgy döntött, hogy szembeszáll a nála jóval idősebb bűnözővel és megvédi a húgát és a házat is. Ugyan végül sikerült elüldöznie Ryan Cole-t, de ezért az életével fizetett a hős fiú, írja a Mirror.

A 27 éves betörőt nem messze a háztól kapták el a rendőrök. A férfinak a keze sérült meg a verekedésben. Miután előállították az gyerekgyilkost, kiderült, hogy 2011 óta több, mint 20 alkalommal tartóztatták már le, többek között kábítószerrel visszaélés miatt is.

A rendőrség szűkszavú közleményében nem tér ki arra, hogyan halt meg a tinédzser hős szeptember 26-án, úgy fogalmaznak, hogy "erőszakos összecsapás történt az elkövető és az áldozat között".

Khyler családja egy online megemlékezésben azt írja a fiúról, hogy "kedves volt, gondoskodó és szerető, mindig nagyon hiányozni fog".

A GoFundMe-n három napja közösségi gyűjtés indult a gyászoló család megsegítésére. A kitűzött 25 ezer dollárt rövid idő alatt elérték az adakozók, a cikk írásának pillanatában már majdnem 71 ezer dollár jött össze.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kajakos-toth-robert.png

„Felfoghatatlan elveszíteni ezt a mindent elsöprő szerelmet” - tragikus részletek Tóth Róbert haláláról

A fiatal kajakost Amerikában kezelték súlyos rákbetegségével. Haza szeretett volna jönni Magyarországra, de az utolsó diagnózis után pár nappal meghalt. Felesége mindvégig mellette volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.Korábban mi is beszámoltunk a tragikus hírről: a napokban meghalt az egykori ifjúsági Európa-bajnok kajakos, a 29 éves Tóth Róbert. Két évig küzdött a rák egy agresszív fajtájával, az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű, ritka daganatos megbetegedéssel.

A kajak-kenu közösség összefogott, hogy támogassa amerikai gyógykezelését. Mire elkezdték a hazai kezelést, áttétek alakultak ki a gerincén és a májában, utóbbiban tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok. A sugárterápia következményeként elvesztette a bal szeme látását, ezért szinte mindig napszemüveget hordott.

Később Amerikában, Houstonban is kezelték. A Blikk azt írja, hónapokig úgy tűnt, jól halad az amerikai terápia, állapota folyamatosan javul, de a betegség váratlanul elragadta őt.

Feleségével, Reményi Diánával februárban költöztek ki. A kezelések hatására Róbert mája normális méretűre zsugorodott, emellett folyamatosan edzett, hetente egyszer kajakba is ült.

Az elmúlt napokban a szervezetét egy vírus legyengítette, csütörtökön pedig csontvelődaganatot diagnosztizáltak nála. Haza szeretett volna térni Magyarországra, de pár nappal ezután, vasárnap meghalt.

Felesége, aki az utolsó pillanatokban is mellette volt, a Blikknek elmondta: teljesen váratlanul érte a családot Róbert rohamos állapotromlása.

"A legutolsó, két héttel ezelőtti képalkotó vizsgálat semmilyen fokú romlást nem mutatott, a betegség mindössze egy hét alatt törte át a csontjait és okozott a csontvelőben ilyen fokú romlást. Felfoghatatlan, feldolgozhatatlan elveszíteni ezt a mindent elsöprő szerelmet."

Tóth Róbert egykori csapattársa, Kovács László is megszólalt a lapnak. Ő azt mondta, barátja szervezetét másfél-két hete influenzás megbetegedés gyengítette le, hatalmas fájdalmai voltak.

"A csontbiopszia eredményéből kiderült, hogy csontvelődaganata van, addig erre nem is gondoltunk. Péntek reggel már azt írta, vége a kezelésnek, és mindenképpen haza kell jönnie. Szombaton még bíztunk abban, hogy haza is jön, de aztán vasárnap elaludt"

- nyilatkozta. Azt is hozzátette, hogy a sportoló milyen nagyra értékelte a rengeteg szeretetet, amit kapott, és hogy talán ezért is volt benne a hatalmas küzdeni akarás.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
cegled.jpg

Saját halottjának tekinti a képzőhely és az iskola a szakmai gyakorlat közben meghalt diákot

A hírt mindenki megrendüléssel fogadta.
MTI - szmo.hu
2019. október 04.Saját halottjának tekinti a gyakorlati képzőhely és a Ceglédi Szakképzési Centrum a Nagykátán szakmai gyakorlat közben halálos balesetet szenvedő gépi forgácsoló tanulót - közölte a centrum kancellárja.

Ferenczi Norbert azt írta, hogy a Nagykátai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a szerdán történteket. Az intézmény a vizsgálatban nem érintett, mert a tragédia egy külső - vállalkozás formájában működő - képzőhelyen történt.

A hírt megrendüléssel fogadta a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, az intézmény vezetése, pedagógusai és pszichológusai osztoznak a szülők fájdalmában, és mindent elkövetnek, hogy az iskolatársak feldolgozzák a gyászukat

- fogalmazott az intézmény kancellárja.

A Pest Megyei Kormányhivatal az MTI megkeresésére azt válaszolta, hogy a rendőrségtől érkezett jelzés után a kormányhivatal munkavédelmi munkatársai azonnal a helyszínre indultak az eset kivizsgálására. A vizsgálat folyamatban van, ha munkavédelmi hiányosságot tárnak fel, megindítják az eljárást és megteszik a szükséges intézkedéseket - tették hozzá.

A baleset - sajtóinformációk szerint - a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben történt. A fiú egy CNC gépen (komputer által vezérelt szerszámgépen) dolgozott, amikor végzetesen megsérült.

Az atv.hu csütörtökön azt írta: úgy tudják, egy hatalmas ütés érte a fiú testét. Valami kirepülhetett a gépből. Rohamkocsi és helikopter is érkezett az üzemhez, a mentősök hosszan küzdöttek a fiú életéért, de nem tudták újraéleszteni.

Fotó illusztráció, forrása: Google Maps


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rendorno_kisfiu-1000x667.jpeg

Teljesült a 4 éves fehérvári kisfiú álma: rendőrök vitték reggel oviba

A szülők intéztek el az óriási meglepetést.
Fotó: police.hu - szmo.hu
2019. október 02.Kevés annál menőbb dolog van 4 éves korban, mint amikor az embert rendőrautó, tűzoltókocsi vagy a mentősök viszi oviba. Éppen ez történt október 1-jén a székesfehérvári Benettel, aki szüleitől azt kérte a születésnapjára, hogy a rendőrökkel mehessen óvodába. A szülők felkeresték a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik boldogan teljesítették a kisfiú álmát. Ráadásul Benett még egy ajándékcsomagot is kapott az alkalmi sofőrjétől.

A szokatlan szülinapi köszöntésről rövid videó is készült:

(Forrás: police.hu)


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x